Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קיה פיקנטו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5358 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
פאביה הרבה יותר רכב מפיקנטו. מה יותר חשוב לך מנוע 1.4 ונוחות של סופר מיני או כניסת USB? מבחינת אמינות אני דווקא מהמר על פאביה כי מדובר בדגם וותיק לאחר מחלות ילדות. פיקנטו חדשה בשוק ואי אפשר לדעת מה יהיה מצב הרכב אחרי שנה. בינתיים אצלי המצב לא להיט וחלפה בקושי חצי שנה.

ממש לא איכפת לי מכניסת USB/IPHONE וגם אין לי בעיה לוותר על החלונות החשמליים מאחור.

כמו שאמרתי מקודם, מה שחשוב לי זה קודם כל אמינות וחיסכון בהוצאות. ראיתי את הפאביה באולם התצוגה, למרות שלא עשיתי עליה נסיעת מבחן, היא פשוט מרגישה מאוד מאוד זולה מבפנים, כל הסלון בגוון אחיד וממש לא מזמין. הסלון בפיקנטו הרבה יותר מושך ונעים לעין. לגבי האמינות- רק שנתיים אחראיות לא נשמע להיט, במיוחד לעומת 7 שנים אצל קיה. מה גם שקראתי הרבה תגובות לא טובות לגבי צ'מפיון מוטורס כך שנכון שעל הנייר הסקודה יותר חזקה ויותר מרווחת אך נראה לי שמהבחינות האחרות הפיקנטו עדיפה.

בכל מקרה מחר יש לי נסיעת מבחן על הפיקנטו ואז כבר נהיה הרבה יותר חכמים :)

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

ובכן, כגודל הציפיה כך גודל האכזבה.... עכשיו חזרתי מנסיעת מבחן ומה אני אגיד לכם, לפני כ 10 שנים הייתה לי- subaru 1991 justy 1.2, הרכב הראשון שלי. הפיקנטו הידנית 1.0 זה פחות או יותר אותו הדבר, גם מבחינת הביצועים (החוסר ביצועים) וגם מבחינת ההרגשה הכללית. יצאתי לאיילון, הדלקתי מזגן ו.... כלום, הרכב בקושי זז, על מנת לשמור על קצב התקדמות סביר, המנוע צריך להיות כל הזמן סביב ה- 5000 סל"ד, לא צריך להיות גאון גדול בישביל להבין שצריכת דלק טובה לא תיהיה כאן, 1 ל 10 במקרה הטוב. אני כבר לא מדבר על עליות לירושלים, נראה שבקיץ עם מזגן דולק ושניים או שלושה אנשים ברכב קצב התקדמות של 30 קמ"ש יהיה טוב. כשאמרתי את כל הדברים האלה למוכר בסוכנות הוא ממש לא היה מופתע ואמר לי בעצמו- " מה אתה מצפה ממנוע 3 צילינדר 1000 סמ"ק". כנראה שבאמת אי אפשר לצפות להרבה וגם בקושי למינימום וחבל כי ציפיתי לרכב הרבה יותר טוב, ממש לא מובן לי ממה התלהבו כל כתבי הרכב וזה עוד הרכב הטוב ביותר בקטגוריה (אם כך, את הסוזוקי אלטו צריך למכור עם זוג סיסים מקדימה אחרת אני פשוט לא מצליח להבין איך היא נוסעת עם יותר מבן אדם אחד). בקיצור שלום לך קיה פיקנטו, מאזדה 3 ליסינג הנה אני בא :)

תודה לכולם על התגובות.

פורסם

התרשמות נכונה. מזגן מאוד מעמיס על המנוע הקטן וכדי לשמור על התקדמות סבירה צריך להחזיק את הטורים מעל 3,000. בעליות לירושלים יש קטעים מסוימים שגם הילוך שלישי לא מספיק אם מאבדים תנופה. מבקרי רכב התלהבו כי מדובר בהכי אוטו ביחס למתחרות. אני מסכים איתך שהתלהבות הייתה מוגזמת. בהתחלה מאוד כעסתי, אבל אפשר לומר שהצלחתי "להתרגל" לחוסר כוח של הרכב. בדיעבד חבל שלא רכשתי סופר מיני נורמלית בת שנתיים - שלוש. המסקנה מהסיפור שבשום פנים ואופן אסור לרכוש רכב על סמך ביקורות מקצועיות. ושנית אסור לרכוש דגם חדש. אם אני מתישהו בחיים אקנה עוד הפעם רכב חדש זה יהיה רק דגם שנוסע על הכביש שנתיים-שלוש.

פורסם

לפי מה שאני יודע יש בעולם דגם ספורט עם מנוע טורבו חזק אך לא ברור מתי יגיע לארץ. בנוסף נראה לי שמדובר בדגם 3 דלתות, שזה כבר ממש קטן ולי בטוח לא יתאים.

פורסם
מאזדה 3 ליסינג הנה אני בא

אם כבר, נראה לי עדיף מיצובישי לנסר.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם
התרשמות נכונה. מזגן מאוד מעמיס על המנוע הקטן וכדי לשמור על התקדמות סבירה צריך להחזיק את הטורים מעל 3,000. בעליות לירושלים יש קטעים מסוימים שגם הילוך שלישי לא מספיק אם מאבדים תנופה. מבקרי רכב התלהבו כי מדובר בהכי אוטו ביחס למתחרות. אני מסכים איתך שהתלהבות הייתה מוגזמת. בהתחלה מאוד כעסתי, אבל אפשר לומר שהצלחתי "להתרגל" לחוסר כוח של הרכב. בדיעבד חבל שלא רכשתי סופר מיני נורמלית בת שנתיים - שלוש. המסקנה מהסיפור שבשום פנים ואופן אסור לרכוש רכב על סמך ביקורות מקצועיות. ושנית אסור לרכוש דגם חדש. אם אני מתישהו בחיים אקנה עוד הפעם רכב חדש זה יהיה רק דגם שנוסע על הכביש שנתיים-שלוש.

לא מכיר את הפיקנטו, מתרשם בהחלט מהעיצוב החיצוני המרשים למדי בהתחשב בגודלו. יחד עם זה זכור לי מישהו כאן שטען שהאוטו הזה מתחיל להתפרק אצלו ומישהו אחר, או אולי לא, שטען שהמתאם בין צריכת הדלק הנטענת ע"י היצרן לזו המושגת בפועל, קלוש למדי.

פורסם

הפיקנו מאיצה בסדר גמור, אתה פשוט באת בגישה שהיא תאיץ כמו כל משפחתומתית, אז זהו, שלא.

היא מאיצה סביר בלי מזגן ועגלה עם מזגן. יש אנשים שמסוגלים להתרגל ויש אנשים שלא.

פורסם

או שהבור בין הילוכים בפיקנטו באמת גורע מהמנוע כמו שאומרים או שהמזגן באמת כול כך משפיע, שאני לא ממש מבין על איזה 5000 סלד אתה מדבר ועל להחזיק את מנוע כול הזמן מעל 3000.

הפנדה לא הרבה יותר חזקה מהפיקנטו אבל אם הייתי מושך הילוכים ל5000 סלד הייתי בין מהירים בכביש.אצלי בקצב סביר לתנועה הסלד הוא באזור ה 3K.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
הפיקנו מאיצה בסדר גמור, אתה פשוט באת בגישה שהיא תאיץ כמו כל משפחתומתית, אז זהו, שלא.

באתי בגישה לחפש רכב חסכוני אמין ופרקטי. אני לא מחפש מכונית מרוץ מצד אחד (תאמין לי הפורד פוקוס שיש לי זה הדבר הכי רחוק מזה עם 100 כ"ס ומשקל של כמעט טון וחצי ועוד גיר אוטומטי) אבל מצד שני הרכב חייב להיות בעל יכולת לשמור על קצב סביר גם בתנועה בין עירונית ובתחושה שלי הפיקנטו לא מצליחה לספק את הסחורה. כנראה הייתי קצת נאיבי מידי שחשבתי שאוכל לעבור מרכב משפחתי לרכב בקטגוריית המיני.

פורסם

היא מאיצה סביר בלי מזגן ועגלה עם מזגן. יש אנשים שמסוגלים להתרגל ויש אנשים שלא.

מה ז"א "עגלה עם מזגן"? אתה מכיר מכונית עם מנוע 1.2 ותיבה אוטומטית שמאיץ לא "כמו עגלה"?

מי שרוכש כזו מכונית ומתלונן שהיא עגלה עם מזגן פועל, פשוט לא יודע מה הוא רוצה.

פורסם
אם כבר, נראה לי עדיף מיצובישי לנסר.

לאנסר קלאסיק עדיפה על מאזדה 3? לפי מה שאני יודע המאזדה יותר טובה.

פורסם
הוא ביצע נסיעת מבחן על הגרסה הידנית 1.0. בהחלט יש מכוניות 1.2 שלא מרגישות עגלה עם מזגן וגיר אוטומט. סוזוקי ספלאש לדוגמא.

נשמע לי הזוי. נהגתי בפיקנטו ובספלאש והספלאט לא מרגישה זריזה יותר מהפיקנטו (נתוני היצרן גם מדברים על יתרון לפיקנטו). בשתי המכוניות צריך ללחוץ על הדוושה אם רוצים לקבל משהו שהוא קצת יותר מסתם "זריזות", וכתוצאה שומעים את המנוע עובד טוב טוב. האבזור של הספלאש נחות משל הפיקנטו וכך גם הבטיחות. היתרון היחיד הוא במרחב הפנימי שגורם לספלאש להרגיש הרבה יותר מכונית מהפיקנטו. האם כל זה שווה עוד 18K ש"ח? hell no!

• תוכן חדש...