Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5344 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב לכל חברי הפורום.

לפני כמה חודשים התחדשתי בפג'ו 206 שעונה על הצרכים שלי מבחינה מכנית ומאז אני עוקב אחרי הפורום לטובת שידרוג האודיו. אני חדש בפורום ויש סיכוי טוב שאכתוב משהו שנראה לכם שטויות.

כרגע יש לי HU: Clarion CZ500

ורמקולים אחוריים 6*9 Infinity REF1633I (לא מוגברים כרגע, הם מאוד נצילים)

ברצוני לקחת את המערכת לכיוון SQ כמה שאפשר במגבלות התקציב (SPL לא מעניין אותי בכלל), כאשר אני הייתי רוצה להנות מפירוט גבוהה בקטעים אינסטרומנטליים ואקוסטיים, רוק (לפעמים כבד) ולפעמים ג'אז ובלוז.

התכנון היה ללכת על ההמלצה הגורפת כאן בפורום: JBL GTO1004 + Morel Dotech (אולי למתוח את התקציב בשביל Hybrid)

ללא SUB - תכננתי להגביר את ה Infinity ולהשאיר אותם בתור וופרים בלבד מאחור. לא יודע אם הם יגרעו מהאיכות. תכננתי לבדוק ואז להחליט.

מה ש"הרס" לי את התוכניות, זה הצעה שקיבלתי למערכת שהייתה בשימוש כחצי שנה מבן אדם שאני מכיר (וגם סומך) לגבי המערכת הבאה:

Amp: Focal Solid 4

Comp 6.5": Focal 165v30 Limited Edition

Sub: Focal SB25A1 (כולל תיבה)

המערכת תיכנס לי לתקציב. אצטרך טיפה להתאמץ לשלם אלייה במזומן, אך זה בהחלט אפשרי.

אני מאזור הדרום ולא מצאתי כאן מקום עם תצוגה של רמקולים ברמות האלה :? ולכן אשמח לקבל את דעתכם לגבי:

1. האם המערכת המוצעת היא יותר טובה לדעתכם (ובמה) מהתיכנון המקורי? לפי המחירים אני מבין שהיא מסדרה יותר גבוהה, אך בכל זאת אקב המלצות כל כך גורפות...

2. האם כדי לנסות לרכוש אותה בלי הסאב (ולחבר את ה6*9 לפי התכנון המקורי - אין לי מקום בבגאז' - לפעמים צריכה להיכנס עגלת תינוק 8)) או שההבדל יהיה כל כך מורגש שכדי לוותר על הנוחות ולדחוף את עגלת התינוק בסלון כשצריך (לעטים רחוקות - זה אוטו שני במשפחה)?

3. מחשבות כלליות לגבי הדילמה?

עוד כמה פרטים, לפני שתשאלו :-P:

הבידוד, כנראה, יבוא מאוחר יותר.

את ההתקנה אעשה בעצמי לא משיכולי חסכון, אלה מתוך הכיף שבהתעסקות.

את החייווט אני אזמין (אם לא נשאר לו לאחר הפירוק), בעקבות שוב המלצות גורפות, מ- knukonceptz.com.

פורסם

הפוקל סוליד 4 הוא מגבר איכותי לדעתי עדיף על ה-JBL בכול הנוגע לאיכות

הסט דיי נדיר מסידרת הפוליגלאס יוצר לרגל 30 שנה לפוקל מהדורה חדשה על פני שאר

הדגמים היותר ותיקים נחשב לאיכותי ביותר בסידרה ,לא יצא לי להתקל בו אבל

אם הוא טוב יותר מה-165VR אז הוא בהחלט סט איכותי

הסאב 10 אינצ' מסידרת האקסס עם תיבה מקורית

לדעתי מהטובים ביותר למחיר שלו כחדש

---------

שורה תחתונה זה בהחלט סטאפ איכותי

אני מעריך את שוויו כחדש ב-4500 שח

אם אתה מקבל אותו באזור חצי מחיר -לדעתי שווה ללכת עליו

כן הייתי הולך על הסאב מדובר בתוספת שתשנה לך את

איכות הסאונד באופן משמעותי ,אם חשובה לך איכות

לא הייתי מתפשר ומדובר בסאב בעל מידות קטנות יחסית

לדעתי השילוב הנ"ל יהיה טוב מאוד עם הציוד שיש לך כרגע

הייתי מציע לך לרכוש מגבר מונובלוק או 2 ערוצים זול משומש ניתן למצוא היום ב-400 שח ציוד טוב

וזאת על מנת להגביר את הסאב ,ואת הפוקל סוליד 4 על הרמקולים.

פורסם

זה שיהיה לך סאב לא בהכרח אומר שהסטאפ יהפוך לspl, אתה תצטרך אותו בכל זאת אם אתה רוצה לשמוע פירוט, ברוק כבד איך תשמע את התופים?בבלוז או בג׳אז את הבאס? ה6x9 יפיק את הצליל אבל לא את כל התדר, הסאב אפשר להשתמש בו כמילוי לתדרים שהוופרים לא יכולים להפיק.

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

תודה רבה על התגובות. כן, הציעו לי אותו ב 2.2K

ואת הפוקל סוליד 4 על הרמקולים
אני כרגע לא מתכוון לעבוד אקטיבי. אולי בהמשך. גם את ה Clarion רכשתי בידיעה שאני לא הולך לעבוד אקטיבי על ההתחלה. פספסתי משהו?

עריכה - אוקיי, ראיתי שיש קרוס מלא במגבר, כנראה שכן אעבוד אקטיבי בסוף 8).

זה שיהיה לך סאב לא בהכרח אומר שהסטאפ יהפוך לspl, אתה תצטרך אותו בכל זאת אם אתה רוצה לשמוע פירוט, ברוק כבד איך תשמע את התופים?בבלוז או בג׳אז את הבאס? ה6x9 יפיק את הצליל אבל לא את כל התדר, הסאב אפשר להשתמש בו כמילוי לתדרים שהוופרים לא יכולים להפיק.
ברור לי שסאב מכוון כמו שצריך יעשה רק טוב. הפחד הוא לא מ SPL אלה מלנסות להכניס עגלת תינוק לבגאג' של 206 כאשר יש שם סאב :lol:. לגבי ה 6*9 - הם יורדים יחסית נמוך וכיוויתי שאם הגברה יפתחו עוד יותר.

לדעתכם, אין טעם להתעסק עם 6*9 בכלל?

פורסם

כל אחד ומה שהוא אוהב, אבא שלי אוהב 6X9 ואני סאב, אתה יכול לקחת סאב 8, 10' שלא תופס הרבה מקום.

Hu: Stock HU+Grom mst4 Comp: Hertz Hsk165XL Amp: TRU S44 Mono: JBL BP1200.1 Sub: Hertz HX300+Hertz HX300

פורסם

אתמול בערב הלכתי לראות את החלקים. הסאב באמת קטן - התיבה שלו תופסת קצת יותר מחצי מהעומק של הבגאג' של 206, ככה שהוא בהחלט מתאים לי :grin:. אז אני הולך לקנות ולהרכיב את כל המערכת (כולל הסאב).

בזמן התקנה אני רוצה להכין תשתית למגבר מונו נוסף (כרגע רק תשתית) לפי המלצת AUDIO KING.

מה נראה לכם העובי של הכבל שצריך להיות? 4G יספיק לשניהם או שכדאי להעביר מראש 1/0G? וגם לגבי הפיוז - למה בכלל צריך אותו? אני מבין את הצורך בפיוז במערכת חשמל, אבל כבר קיימים פיוזים במגבר עצמו ואני מניח שיהיה גם במונו שירכש בהמשך (אם בכלל), אז למה כל קיט של knukonceptz מגיע עם בית פיוז ופיוז?

פורסם

4גייג' אחד יספיק כרגע , ההספקים לא מטורפים אבל אם אתה ממשיך לשדרוג עתידי, אז 2 גייג' יספיק מעל ומעבר.

איפה אתה מתכוון להתקין?

פורסם

4 גייג' מעל ומעבר, יכול להעביר עד 125 אמפר באופן קבוע

מומלץ פיוז בעל ערך של עד 100 אמפר

הפיוז מגן על הכבל מתח ממעבר של זרם קבוע גבוהה מהמותר - נידרש להתקינו במרחק של פחות מ-40 ס"מ מקוטב + במצבר

הפיוזים במגברים מגנים על המגברים ממעבר זרם קבוע גבוהה מהמותר

כמובן שהפיוזים הנ"ל חיוניים ביותר כהגנה על מערכת החשמל ורכיבי האודיו ברכב.

פורסם

להתקנה כזו מספיק כבל ב8G איכותי.

ת

הוא יכול להעביר בשקט 50A. וקיט כזה עולה רבע .מסט 4.

ולפי דברך אתה לא מתכנן להשתדרג.

תתחדש.

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם

מה הכוונה "כרגע"? אני רוצה להכין את התשתית למגבר שני. עם כל הכיף שבהתקנה, כנראה שלא ארצה להרים את שטיחים שוב ולהעביר דרך קיר האש קבל נוסף כשארצה להתחדש במונו (אולי). השאלה האם 4G יחזיק את Solid 4 ועוד מונו שיגביר את SB25A1?

עריכה - רק עכשיו ראיתי את שתי התגובות האחרונות. תודה

אני אתקין לבד. אני נהנה מסוג כזה של עבודה 8). יש כאן בפורום מספיק תמונות של התקנות איכותיות.

ד"א מה לגבי הפיוזים? האמת שחשבתי על זה, וכרגע אני רואה רק סיבה אחת לשים פיוז ליד המצבר (בתא המנוע) וזה להגן בפני קצר של הכבל שרץ למגבר לאורך כל הרכב. אני עדיין לא ראה סיבה לשים פיוז נוסף בכניסה למגבר או בפיצול, כמובן בהנחה שבמגבר/ים עצמם יש פיוזים.

עריכה - תודה AUDIO KING, מה שחשבתי :-)

פורסם

כשתרצה לחבר עוד מגבר, כל מה שתצטרך זה רק עוד כבל RCA, לא יותר מזה.

כשאתה מתקין תעביר מראש 3 כבלי RCA, ותסגור את כל הסיפור הזה של ה "תשתית"

Pioneer 80PRS

Celestra FA2150x : Hertz HV 165 XL ||| Boston Acoustics GT275 : Hertz HT 28

DC 3.5k : Sundown Z v.3 15

XS Power D2400 , D5100

פורסם
להתקנה כזו מספיק כבל ב8G איכותי.

ת

הוא יכול להעביר בשקט 50A. וקיט כזה עולה רבע .מסט 4.

ולפי דברך אתה לא מתכנן להשתדרג.

תתחדש.

הרוב לא מתכננים להשתדרג.

החיים כופים עלינו שדרוגים לא מתוכננים :)

בכל מקרה הייתי מעביר 4G סביר.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

• תוכן חדש...