Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הצילו. אני צריך לשחרר חבילה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5343 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בתמימותי חשבתי שעל חלק פלסטיק ישן (פתח איורור בדשבורד) שעלותו היא 20 יורו לא יעשו לי בעיות

אלא..שבדאר חושבים כניראה אחרת. והיום קיבלתי מיכתב בצירוף טופס בקשה לרשיון יבוא ממישרד התחבורה.

עכשיו...אני לא מבין. אם השיחרור כרוך בעלות לדאר ישראל, זאת אומרת שיש להם אינטרס לעצור כמה שיותר מישלוחים ולהרויח כסף קל, מה איכפת להם שאני ארוץ, אבזבז ימי עבודה...

אריה

פורסם

לפי הנוהל החדש אתה לא אמור לקבל אישור משרד תחבורה לחלק פלסטיק לא בטיחותי.

מציע שתלך ותערער וזה בטח ייפתר במקום.

אני קיבלתי לא מזמן שני צינורות גומי וקיבלתי כבר את הטופס החדש שמשחרר מאישור של מר ברדה.

1973 ,DS23 Pallas

פורסם

לידיעתך, הנוהל החדש קיים רק בדואר תל אביב, ואם הוא גר בחיפה לדוגמא-הנוהל הישן בתוקף שם.

מה שעליך לעשות זה להוריד הטופס הרגיל מהאתר של משרד התחבורה

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

למלא אותו היטב, לכתוב שזה חלק מקורי משומש ולא בטיחותי

לשלוח אותו בדואר, או לתת אותו ידנית לשומר בבניין בת"א

האישור יגיע אליך בדואר הביתה תוך 3 שבועות,

איתו תלך למכס בבנין הדואר ותשחרר את החבילה

לא יקחו לך מכס כי המחיר מתחת 50$

הדואר לא מרויח מזה כסף אלא מקיים את החוק שמחייב אותו להחזיק בחלק עד לשחרור המכס.

כל ההליך לא עולה כסף (רק מכס אם יש צורך)

פורסם
לידיעתך, הנוהל החדש קיים רק בדואר תל אביב, ואם הוא גר בחיפה לדוגמא-הנוהל הישן בתוקף שם.

מה שעליך לעשות זה להוריד הטופס הרגיל מהאתר של משרד התחבורה

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/BakashaRisuiYevu.pdf

למלא אותו היטב, לכתוב שזה חלק מקורי משומש ולא בטיחותי

לשלוח אותו בדואר, או לתת אותו ידנית לשומר בבניין בת"א

האישור יגיע אליך בדואר הביתה תוך 3 שבועות,

איתו תלך למכס בבנין הדואר ותשחרר את החבילה

לא יקחו לך מכס כי המחיר מתחת 50$

הדואר לא מרויח מזה כסף אלא מקיים את החוק שמחייב אותו להחזיק בחלק עד לשחרור המכס.

כל ההליך לא עולה כסף (רק מכס אם יש צורך)

לא נשמע סביר שיש נוהל אחד לתל אביבים ואחר לחיפאים.. אני קיבלתי לאחרונה כמה משלוחים ישירות לסניף הדואר השכונתי שלי בלי שום צורך בתהליך של קבלת רישיון יבוא מראובן ברדה.. ביניהם משאבת מיים לאופנוע אספנות ,מחזירי שמן ובושינגים לבולמי זעזועים ,שעון זמן לכידון ועוד.

אני מציע שתיגש בכל זאת לדואר פלי"ם בחיפה ושם במכס יש גבר בשם קובי שהוא מעריך המכס. תסביר לו במה מדובר והוא כבר יכול להתקשר ישירות לברדה ולקבל אישור לשחרר למרות הדרישה שקיבלת.. כך שוחררו לי מגיני מנוע (crush guards)שבתחילה נטען שאלה אביזרי בטיחות, ובשיחה אחת לברדה הם שוחררו במקום.

פורסם

התהליך הזה כל כך מסורבל:

- החבילה מגיעה לדואר הראשי ועוברת לבדיקת המכס

- המכס שולח הודעת דרישה לאישור החלק על ידי משרד התחבורה

- הנמען ממלא את הטופס ושולח למשרד התחבורה

- משרד התחבורה מאשר ושולח חזרה לנמען

- הנמען נאלץ לבזבז את זמנו ולהגיע עם הניירת לדואר הראשי (לחילופין הוא גם יכול לשלוח את הניירת שבמקרים רבים נעלמת)

ואני שואל:

1. מדוע אין פילטר של אישורי משרד התחבורה רק במקרים בטיחותיים?

2. מדוע אישור משרד התחבורה נשלח לנמען ולא ישירות לדואר? במקרה כזה החבילה הייתה עוברת לדואר המקומי עם כל האישורים ושלום על ישראל...

ראובן, חבר מועדון אלפא רומיאו קלאסיק ישראל

בפייסבוק: ALFA ROMEO CLASSIC ISRAEL

נפגשים בימי שישי ביכין סנטר פ"ת החל מ-16:30

פורסם

הסיבה היא פשוטה בתכלית,

על מנת שיהיה לך קשה. ואז, עד שזה יהיה כל כך קשה שתוותר. ואז הכל יהיה בסדר. סע ביפנית, תעבוד כמו חמור, תן לכל העולם ואחותו לעשוק אותך- לתנובה, לחברת החשמל, לחברות הסלולריות, לרישתות השיווק, וגם קצת לדאר ישראל.

ואל תבא לבלבל לנו את המח עם איזה חתיכת פלסטיק בת 50 שנה.

אתה לא רואה שאנחנו כאן במישרדי הממשלה עסוקים בדרים רצינים יותר??

אריה

ואגב, בעשרים השנה האחרונות שיפצתי כמה כלי רכב. וכמובן שהבאתי לא מעט חלקים. אלא שאז לא היתה כל הביוקרטיה הזאת.

ומאז שהביוקרטיה נעשתה כל כך קשה, אני פשוט מוותר.

אז בואו וניבחן מי מרווח ומי מפסיד-

חברות השילוח-מפסידות. דמי הובלה

המדינה, גם היא מפסידה- מיסים

אני..וודאי מפסיד

היחדים שהירוויחו פקידי מישרד התחבורה- פחות עבודה.

אריה

פורסם

נחמד שאתה מחפש סבירות והגיון במדינה שלנו

כמו שאמרתי הנוהל החדש תקף רק בדואר תל אביב והסיבה היא שהבודק של משרד התחבורה לא מוכן לנסוע לשום מקום חוץ מתל אביב (נשבע לכם זה נכון)

הנוהל החדש הוא שהבודק בא לדואר, עובר על החבילות של התחבורה שהדואר מצא (והם לא מוצאים את כולן ולכן יש כאלו שיגיעו אליכם הביתה בלי הכאב ראש הזה),

חבילות שנמצאות ברשימת החלקים של הנוהל החדש הוא מאשר במקום,

ואו שהן נשלחות לנמען עם הטופס מלא חלקית או שהנמען מקבל מכתב עם הטופס שצריך למלא אבל מאושר כבר ע"י המשרד (לא יודע בדיוק).

הנוהל החדש נמצא כאן (כולל רשימת החלקים)

http://media.mot.gov.il/PDF/HE_RECHEV/muzarey_tabura.pdf

גש לדואר עם הנוהל מצולם, ותראה להם שהבודק צריך לאשר את הפלסטיק אצלם, תמלא ותשאיר אצלם את הטופס מלא בפרטיך, ותקווה לטוב.

פורסם

צר לי, אך אין עם מי לדבר.

לפני כחודש טרטרו אותי להגיש טפסים ברחוב המלאכה - משרד התחבורע, וכל זה בעבור חלקים לסיטרואן דה שבו הקשישה שלי שכללו:

סט אטמים לקרבורטור, גומיה לתפוח, פילטר שמן.

לא עזרו שיחות הטלפון, ונאלצתי לחכות לאישור משרד התחבורע, ואז לשחרר בדואר.

טילן

פורסם

אוי אוי אוי אוי, אישור משרד ממשלתי לחתיכת פלסטיק לרכב בן 200, לבכות או לצחוק ?

איפה אנחנו חיים. מדינה של 50% אינטרסנטים ו 50% טמבלים. מזל שאני שייך לטמבלים, הם יותר נחמדים.

SAY MY NAME | www.alonadler.com

פורסם

יש דווקא התפתחות מאוד מעניינת ממשרד התחבורה!

קניתי 2 אגזוזים בארה"ב. למה? כי שם זה עלה רק 31$ האחד.

אז היכן ההתפתחות?

אגזוז 1 הגיע ישר לביתי והשני הוחזק(ועדיין סובל בשבי) בן ערובה עד להבאת רישיון יבוא.

הבאתי רישיון יבוא חתום,

אילן ממשרד התחבורה פתח את החבילה ופסל את הפריט!

למה?

כי אין סימון E על האגזוז. (זהו תו לתקן אירופאי), לרכב אספנות ותוצרת ארה"ב אין צורך בכך!

צעקות ועניינים והנושא הועבר לניסים מנהלו של אילן שביקש (כן, שוב את כל המסמכים של רישיון יבוא) וניתן האישור המיוחל!

דא עקא - (יעני אליה וקוץ בה)

האגזוז עולה 120 ש"ח

דמי האיחסון הגיעו ל-445 ש"ח כי משרד התבורה שלח רישיון ראשון רק אחרי זמן רב, משרד התחבורה עיקב את שחרור הפריט

ונוספו ימי חגים ושישו ושימחו.

אז אולי שוב לקנות 2 אגזוזים ולקחת רק אחד או....

היכן כל היועצים לפתור את הנושא חוץ מלייעץ לי לשלם ולשתוק?

יוסי נדיבי (שכעת יסע רק עם אגזוז אחד)

Big-Block - I mean a realy Big, the Bigest

פורסם

אריה הי !

תקפוץ ל Harrogate ב 9-8-12, תמלא מזוודה ותחזור לארץ בלי פרוצדורות.

אל תשכח להזמין מעכשיו חדר במלון כי לא יישאר לך מקום.

פורסם

אל ייאוש

לפני כ10 שנים או יותר המצב היה דומה עד שקבלתי צעקות במסדרונות משרד התחבורה מדוע שולחים אליהם אנשים

תוך שנתיים שלוש הנוהל פשוט התמסמס באכיפתו והיה טוב ליהודים

יש להמשיך ולפקוד את משרד התחבורה ולהציק להם עם הניירת והטלפונים ולא לוותר עד אשר ימצא פתרון ותאמינו לי הסיפור הזה גורם להם ללא מעט כאב ראש

לא לוותר חברים גם חומת ברלין נפלה בסוף

פורסם
לא נשמע סביר שיש נוהל אחד לתל אביבים ואחר לחיפאים.. אני קיבלתי לאחרונה כמה משלוחים ישירות לסניף הדואר השכונתי שלי בלי שום צורך בתהליך של קבלת רישיון יבוא מראובן ברדה.. ביניהם משאבת מיים לאופנוע אספנות ,מחזירי שמן ובושינגים לבולמי זעזועים ,שעון זמן לכידון ועוד.

אני מציע שתיגש בכל זאת לדואר פלי"ם בחיפה ושם במכס יש גבר בשם קובי שהוא מעריך המכס. תסביר לו במה מדובר והוא כבר יכול להתקשר ישירות לברדה ולקבל אישור לשחרר למרות הדרישה שקיבלת.. כך שוחררו לי מגיני מנוע (crush guards)שבתחילה נטען שאלה אביזרי בטיחות, ובשיחה אחת לברדה הם שוחררו במקום.

הייתי שם אינספור פעמים. מה שאני יכול לומר לך שאל תבנה על קובי כל כך. אם הוא עוזר מבחינת טלפון ישיר לניסים ברדה ממשרד התחבורה זה רק בגלל שהוא קם במצב רוח טוב על הבוקר. אתה יודע מה עוד מעצבן? שיא הקיץ, שיא החום ואתה רואה עובדים בבית המכס בפלי"ם לובשים בגדים ארוכים כי קר להם. אולי רבאק תחלישו את המזגן ותחסכו כמה שקלים למדינה?

שים לב אגב שרשמת שהוא יכול להתקשר השאלה היא האם הוא רוצה להתקשר, כי הוא לא חייב.

גו' רוצה לשמוע עד כמה ההיגיון שווה לתחת לפעמים במדינה שלנו? יש אגזוז מסויים שמיוצר בארה"ב והוא בפירוש מיועד לשימוש במסלול בלבד. דהיינו, לא חוקי לכביש. אם תזמין אותו בעצמך מחו"ל לא תקבל אישור בחיים להכניס אותו כי הוא בפירוש לא מיועד לכביש. אבל ותשמע איזה קטע, בוא לת"א העיר ללא הפסקה בה כסף קונה הכל ותראה הפלא ופלא יבואן של האגזוזים הללו והוא מוכר אותם לאור היום ללא מפריע. אז לקנות אותו לבד מחו"ל אי אפשר כי הוא לא חוקי אבל אם תקפוץ לת"א אתה יכול לקנות אותו ישירות מהיבואן כמובן שלא באותו מחיר כמו מחו"ל שהרי היבואן צריך גם להרוויח משהו לא? אירוניה לאמיתה.

"אני מתחפש לטיפת שמן במערכת ההנעה ומתחיל לזרום בתוך כל הצינורות, השסתומים והקופסאות ואז אני מאתר את התקלה"

ישראל טילן, המיתוס והאגדה, מגדולי מהנדסי ישראל.

פורסם

מאוד מוזר לי מה שאתם כותבים, אני מזמין לא מעט חלקים, קוסמטיים ומכאניים ואת כל הבירוקרטיה אני פותר בפקסים מבלי לצאת מהבית, החלק מגיע לדואר המקומי (זכרון יעקב) ואני אוסף אותו ללא בעיות.

גם כשמעכבים לי חבילה ע"י משרד התחבורה, פקס עם הפרטים של החבילה תמיד שחרר לי אותה תוך כמה ימים.

רק אני בר מזל?

כבר חתמתי...

• תוכן חדש...