Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

הגיבוב בענייני בחירת סמארטפון

gil elbaz

פוסטים מומלצים

לפני 15 שעות, Tom_22 כתב:

אני בטוח שהסמסונג S25 יהיה מוצלח ואתרגל אליו כמו הרבה בעולם. פשוט פחות מתחבר למוצר שלהם. אני מוזר ככה 😂 לא חובב מיינסטרים בהכרח, ומצד שני סובל בשקט מהחסרונות שבכך.

הייתי שמח למשל לבחון סוני אקספיריה 5 בגרסה חדשה שלו, רק שנראה שסוני זנחו את הסדרה בגרסה V. ובמסגרת התבוננות במפרטים, נראה לי שאפילו ה-10 VI יהיה סביר, באופן זמני לפחות. 

מכשירים שונים מהנוף הרגיל זה אחלה, אבל הבעיה שלא תמצא עליהם שום חוות דעת(ממשתמשים בישראל בכול אופן) 

סוני לא נמכרים בארץ בכלל כבר כמה שנים. אסוס גם נמכרו פה אני לא חושב שיותר מעשרות מכשירים לאורך השנים. 

בלי קשר אני יכול רק להעיד על סמסונג שמכשירי הדגל שלהם הם מעולים, ועם כבר פזלת למכשיר בגודל והמשקל של ה-12 אולטרה, אז הייתי מציע לשקול בחום את דגמי האולטרה של סמסונג. באמת שאם אתה סבבה עם המידות והמחיר, קשה לי לחשוב על מכשיר שיציע חבילה שלמה יותר. 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

התייעצות, ברשות אבי סמסונג S22+ קרוב לשנתיים. לפני כמה חודשים הופיע במסך פס ירוק אנכי בקצה הימני של המסך...לפני כשבועיים הופיע בנוסף פס ורוד באמצע המסך.

בהתחלה חשבתי שמדובר בנזק כתוצאה מנפילה...אך אחרי שראיתי את הקישור המצ"ב אני לא כלכך בטוח..https://www.ice.co.il/digital-140/news/article/1060629

ביחוד שישנו מגן על המכשיר ואבי לא זוכר שהוא נפל לו.

עכשיו השאלה האם כדאי להחליף מסך בעלות של 800~ ש"ח בסאני..מבחינתם הם לא מכירים את המצויים בקישור ואין אפשרות אחרת מלבד החלפת מסך.

מה שמבטיח שימוש בחלפים מקוריים והחזרת האיטום נגד נוזלים ואבק בסיום התיקון. מלבד זאת המכשיר מתאים לאבי מכל הבחינות ואם לא עניין המסך אני בטוח שהוא יכל להשתמש בו לפחות עוד שנתיים אם לא למעלה מכך. לי עצמי יש S21 קרוב ל4 שנים שעושה אחלה עבודה.

האם כדאי להשקיע בתיקון הנ"ל?

תודה.

20250422_174710~2.jpg

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימוש שלי במכשיר בערך כמו שלך. גם S8 פלוס האחרון שירת אותי 8 שנים ומת בדיוק בהשקה של S25. רכשתי S25 אולטרה. אם אתה מוכן לקבל גודל של S25 פלוס לא חושב שיהיה לך בעיה גם עם אולטרה. אני לא צלם והבדלים מבחינתי בעיקר בגודל המסך. אשתי כן מצלמת וכאשר אנחנו ביחד לקחת את שלי (אצלה S22 פלוס). מסך נהדר, הכל אף, כל מיני AI שאני עדיין לא מכיר את כולם. מניח שהיום לא משתמש בחלק גדול מהתכונות של מכשיר אבל אני כמוך מחזיק 8 שנם 😊 

• אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה לכלל המגיבים בענייני עד כה!

אל תפספסו את ההודעה של samg למעלה במיקס, אם יש לכם איך לעזור גם לו (ואגב, סוגיה מטרידה, אם נפוצה גם במכשירים החדשים יותר).

היום יצא לי להסתכל ולהחזיק רק את משפחת ה-S25.

האולטרה, מבחינת משקל לא ממש מפריע בזמן המועט שהתעסקתי איתו. הגודל והצורה ככה-ככה.

הפלוס, עדין מועדף מבחינתי מבחינה זו. אבל אני עדין לא sold עליו לגמרי...

מה שכן, בשניהם המסך לא נראה בהיר מאוד, גם בהגדרה הגבוה ביותר (אדפטיביות מבוטלת, ובהירות אקסטרה מופעל). מספק בהחלט בתוך החנות, אבל תוהה איך מתנהג בחוץ. הגם שקראתי גם שהם לא מחזיקים בבהירות מקסימלית למשך זמן ארוך (מתחמם?), ואני מניח שיש השפעה גם על המסך לטווח ארוך בהתחשב בסוגו?

@falou לגבי מקודדי ה-BT, מובן לי ענין ה-LDAC. מה שמרגיש לי חסר בסמסונגים זה AptX (מהווריאציות המתקדמות יותר שלו) שקצת יותר נפוץ במכשירי קצה אחרים על אף היות ה-LDAC אולי עדיף במובן האודיופילי של הדברים. למרות שנכון לכרגע זה בא לידי ביטוי מבחינתי רק באוזניות TWS שתומכות ב-AptX Adaptive.

אם לגעת לרגע שוב בענין של אסוס, ולמרות שעוד לא מתוכנן ביקור כרגע בארץ, ראיתי שב-KSP מוכרים נכון לכרגע את הזנפון 11 תמורת 2700 ש"ח (2300 באילת) שזה זול למדי גם ביחס למחיר בחו"ל. בהתחשב שהמפרט שלו לא שונה מהותית מה-12, האם זה משנה משהו בתעדוף שלו על פני האחרים (מעבר לבעיה "המובנית" של עדכונים וכד')?

בכל מקרה יקח לי עוד קצת זמן לנסות לראות עוד דגמים פוטנציאליים, האסוס בכלל אין לי מושג איפה יכול לראות אותו פיזית במחוזותיי.

אז תודה שוב בינתיים, ואמשיך לעדכן.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 21 שעות, samg כתב:

עכשיו השאלה האם כדאי להחליף מסך בעלות של 800~ ש"ח בסאני..מבחינתם הם לא מכירים את המצויים בקישור ואין אפשרות אחרת מלבד החלפת מסך.

האם הייתי משקיע שליש מעלות מכשיר חדש בתיקון מכשיר בן 3, בהנחה שאורך החיים של מכשיר הוא 5 שנים?

לא.

לפני 10 שעות, Tom_22 כתב:

אם לגעת לרגע שוב בענין של אסוס, ולמרות שעוד לא מתוכנן ביקור כרגע בארץ, ראיתי שב-KSP מוכרים נכון לכרגע את הזנפון 11 תמורת 2700 ש"ח (2300 באילת) שזה זול למדי גם ביחס למחיר בחו"ל. בהתחשב שהמפרט שלו לא שונה מהותית מה-12, האם זה משנה משהו בתעדוף שלו על פני האחרים (מעבר לבעיה "המובנית" של עדכונים וכד')?

גם אם המכשיר זול יחסית, בשבילך, מי שמחזיק מכשיר זמן ארוך, עדיף לא ללכת על יצרן איזוטרי. יכול להיות שתצטרך חלפים וכו'.

מה שכן, בשניהם המסך לא נראה בהיר מאוד, גם בהגדרה הגבוה ביותר (אדפטיביות מבוטלת, ובהירות אקסטרה מופעל). מספק בהחלט בתוך החנות, אבל תוהה איך מתנהג בחוץ. הגם שקראתי גם שהם לא מחזיקים בבהירות מקסימלית למשך זמן ארוך (מתחמם?), ואני מניח שיש השפעה גם על המסך לטווח ארוך בהתחשב בסוגו?

לא יודע אם יש מי שיודע לענות לך לשאלות האלה (אמינות לטווח ארוך), אבל סמסונג היא יצרנית המסכים המובילה בעולם, כך שיותר טוב... לך תמצא.

אולי ב-OnePlus החדשים. לא מכיר, רק שמעתי בחטף שהמסכים סופר בהירים (אם זה חשוב).

האולטרה, מבחינת משקל לא ממש מפריע בזמן המועט שהתעסקתי איתו. הגודל והצורה ככה-ככה.

יש פה משהו שאני לא מבין.

לדעתי, הדבר הראשון שבוחרים במכשיר זה... הגודל או תקציב.

תיסגר על אלו קודם, כי אתה מתפזר...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 11 שעות, Tom_22 כתב:

לא יודע מה היה למכשירים בחנות, אבל לזוגתי יש גלקסי S24(בהירות די זהה למגוון מכשירי S25) ואין שום בעיה לראות בשמש ישירה בבהירות מקסימלית 

• רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

לפני 10 שעות, falou כתב:

לדעתי, הדבר הראשון שבוחרים במכשיר זה... הגודל או תקציב.

תיסגר על אלו קודם, כי אתה מתפזר...

כתבתי קודם שמבחינת גודל מתאים לי משהו קרוב לנוכחי בעקרון. 

אבל מאחר ולא בדקתי עדין איך כל אחד מהאפשרויות שנותרו מרגיש ביד (וגם באותו גודל יש ענין של תחושה כי תלוי בעיצוב וחלוקת משקל הטלפון), עלו כמה אלטרנטיבות. וגם זה בבדיקה בחנות בדר"כ בעייתי, כי אתה לא מבלה עם המכשיר מספיק זמן וגם הם לעיתים קרובות מחוברים בחוט נגד גניבה שלא מאפשר אחיזה נורמלית וגם מוסיף למשקל וגם לא תמיד אפשר לבדוק זה לצד זה. אז בסדר, זו לא הולכת להיות "חתונה קתולית" ועדין.

על האולטרה בסה"כ הסתכלתי (לצד הפלוס והרגיל) כי היה מולי בחנות, והגודל שלו דומה לאסוס, אז זה נותן מידת השוואה כלשהי בהקשר הגודל. המוכר בחנות גם השאיל מקולגה מכשיר פרטי שלו כדי שאוכל להרגיש ביד איך הוא.

לגבי התקציב, אמרתי שאין בעיה עקרונית להיות בגזרה הגבוהה, אם זה גם נותן איזשהו "שקט תעשייתי". אבל כמובן שאם אין סיבה ממשית, אז אין צורך. זה לא הולך להיות סמל סטטוס מבחינתי. שורה תחתונה, אם סמסונג, אז זה יהיה הפלוס.

לפני 9 שעות, davemustaine87 כתב:

לא יודע מה היה למכשירים בחנות, אבל לזוגתי יש גלקסי S24(בהירות די זהה למגוון מכשירי S25) ואין שום בעיה לראות בשמש ישירה בבהירות מקסימלית.

בסרטון ההשוואתי הזה, אפשר לראות בערך בחצי הדרך שה-S25 מתכהה. ואז הוא מוריד איזה 2 אפליקציות שמכריחות אותו לעבוד בהיר כל הזמן (שכנראה מותקנות מראש על ה-S24 שלו). אולי זה גם מה שהיה בחנות, כי המסך כל הזמן פעיל עם דמו שרץ ברקע.

יש גם עוד איזכורים לזה פה ושם ועוד כמה מקומות. 🤷‍♂️

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בתאריך 24.4.2025 בשעה 17:47, Tom_22 כתב:

בסרטון ההשוואתי הזה, אפשר לראות בערך בחצי הדרך שה-S25 מתכהה. ואז הוא מוריד איזה 2 אפליקציות שמכריחות אותו לעבוד בהיר כל הזמן (שכנראה מותקנות מראש על ה-S24 שלו). אולי זה גם מה שהיה בחנות, כי המסך כל הזמן פעיל עם דמו שרץ ברקע.

יש גם עוד איזכורים לזה פה ושם ועוד כמה מקומות. 🤷‍♂️

הבהירות האוטומטית תמיד גבוה יותר ובחוץ לא תהיה בעיה

https://www.gsmarena.com/samsung_galaxy_s25_plus-review-2795p3.php

• מעניין 1
  • רעיון טוב! 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

IMG_9962.thumb.jpeg.a10f2fcf954aa7fa640a5274271dccfc.jpeg

לא יודע אם כבר עלה, אבל החל מה-20 ביוני האיחוד דורש מדבקת דירוג על כל טלפון סלולרי שימכר בסטנדרט אחיד. יראה כמו המדבקה על צמיגים או טלוויזיות.

יכלול דירוג כמו צריכת חשמל, עמידות, קלות תיקון וכ״ו.

בנוסף, הם מחייבים יצרנים לקלות תיקון והחזרה של חלקי חילוף ל-7 שנים מרגע ייצור הטלפון + עוד כל מיני דברים.

https://www.engadget.com/mobile/the-eu-is-putting-repairability-rating-labels-on-phones-and-tablets-in-june-154051517.html

עריכה אחרונה על ידי garicho
  • אהבתי 1
שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כבר תקופת מה מדברים על תקנות נגד planned obsolescence

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שאלה: מי שרוצה אנדרואיד שהתכנון שלו לא נשלט ע״י המק״ס (שיומאי וואווי וואנפלוס...)

הברירה היא רק סמסונג או פיקסל?

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• 4 שבועות מאוחר יותר ...

רק רוצה לשתף. הסמסונג A72 שלי התפרק. ולא מנפילה.

המכשיר היה בקייס סיליקון פשוט. שהגיע אם המכשיר. הכייס התחיל להתפרק.

אתמול התחיל להתפורר. אז פירקתי אותו. ואז כל החלק האחורי. היה מלא אם דבק.

ניקיתי אם מנקה חלונות ומגבון נייר. הכל מאחורה יצא אחוצה. לא משכתי עד הסוף.

הדבקתי תמכשיר אם רצועות. סלוטייפ.

ביקשתי מאחותי להזמין כייס חדש מתימו או עלי.

המכשיר מיוצר בויאטנם. בן 4 לא נחשף להרבה שמש. יבואן סאני. אחזוה. 

לא יודע אם המחליף. גם יהיה סמסונג.

• מבאס 1

אני אדם דסלקט ולכן יופיעו שגיאות כתיב וחסר סימני פיסוק    נקודות  מקווה שתקבלו זאת 

תודה🙂

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

הבסיר ביותר הוא שהמכשיר ספג במהלך השנים הרבה מכות קטנות ושנרתיק סיליקון פשוט לא הגן עליו מספיק טוב.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

• תוכן חדש...