Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5392 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אכן אומנות זה עניין של טעם

לדוגמא:

גם אמא שלי חשבה שהמאפרה העקומה מחימר שעשיתי בגן חובה זאת יצירת אומנות.

מצד שני זכותו של כל אחד להעביר ביקורת כל עוד היא בטעם טוב (לא שאני חושב שהמלצה למשקפיים זה טעם טוב)

פורסם
כבר הרבה זמן שלא עידכנתי את החתימה.

אבל אם כבר הזכרת אין לך זכות להטיף לי בעניין. זה עניין של טעם

וכך אני חושב.

לא הטפתי לך חלילה - אני האחרון שיכול להטיף למישהו בעינייני טעם או בכלל, קצת מוזר לי צירוף המילים "לקסוס" ו"אומנות" באותו המשפט. כתבתי את ההודעה הקודמת ברוח טובה, מקווה שתקבל את זה כך.

לגבי רכב אספנות, מקורי וזול לאחזקה אך יקר יחסית לקנייה ונדיר וזה כרמן גיאה TYPE 34, רכב יפייפה ואומנתי (לטעמי כמובן) עם מנוע של חיפושית (יש גם של פורשה אבל של החיפושית כמובן זול לאחזקה):

http://en.wikipedia.org/wiki/File:VW_Typ_34_Karmann-Ghia_1600_L.JPG

אתה "מרוויח" רכב נדיר וייחודי עם מנוע זול לאחזקה.

פורסם

עזוב את כל ההמלצות שלנו, לא יצא לך מזה כלום.

הרי כל אחד מאיתנו מדבר מתוך האטרף הפרטי שלו.

על מה אתה דלוק?

מה עושה לך את זה?

אני אוהב את כולן, בעיקר את האמריקאיות של שנות הארבעים.

אבל הכי עושה לי את זה - טנדר וויליס.

כשאני עוצם עיניים אני חולם עליו, על הקווים שלו, על היופי שבפשטות.על תכנון משנות ה-40 שממשיך כמעט עד היום בדורות של ג'יפים שנולדו ממנו.

לכן השאלה היא לא רק מה זול [=שום דבר] אלא מה נוגע בך או על מה מישהו במשפחה נסע כשהיית ילד או מה היה לשכנה ממול שישבת בחלון ופינטזת עליה [הרכב שלה, לא השכנה עצמה:oops:] או מה ראית פעם בסרט וזה חוזר אליך שוב ושוב וכו'.

אם הייתי צריך לבחור מהרשימה שהציעו לך - הייתי בוחר את הדה-שבו. הכי הרבה אופי, הכי הרבה יופי וכשתיסע איתה ברחוב כולם יגיבו אליה בחיוך [מה שלא בטוח שיקרה עם קדט, פיאסטה, רנו 4, אסקורט או אפילו חיפושית].

פורסם

בגדול ,לכל אחד שנכנס לתחום רכב האספנות מדמיין שהוא נכנס בעדינות והכל יהיה בסדר ,אבל פה אני יסביר לך כמה שלבים "במחלה" ואיך היא מתפשטת אצל רובינו.

1. בהתחלה קונים רכב זול ו"קל להחזקה" תכנית זה נכון אבל הכל מתחיל בפוליש ווקס הראשון ואז מפנטזים על צבע... (מוכר לרובינו?) מפרקים את הרכב לגרומים ואז מגלים פה תאונה קטנה שלא תיקנו כמו שצריך, שם חלודה שחייבת טיפול יסודי אחרת עוד שנה שנתיים .... ואחרי הצבע חייבים פנסים חדשים ועוד כמה ניקלים נוצצים גומיות וכ"ו .. שיראו את הצבע כמו שצריך :-D:-D

2. כנ"ל גם במכאניקה וריפודים ושאר ממתקים ,ושלא לשכוח שיש פלסטיקים וחלקי גומי שפעם ראשונה בחיים הם מתפרקים ככה שיש סיכוי דיי עצוב שלא יחזרו כמו שצריך למקומם הטבעי ובמצבם הטבעי.

3. שלב צבירת חלקי חילוף לרכב ,אחרת חס וחלילה לא תמצא במצב ש... או שיש לך הזדמנות לרכוש בזול כמות של חלקים לרכב שלך ואז זה תופס לא רק חנייה אלא גם חדר /מחסן וגם מדף בארון בגדים לאכסון סמלים וחלקים עדינים ...

מלסקנה תשקול איזה רכב אתה הולך להשתעבד לו,משהוא שבאמת ידבר אלייך ולא לקחת רכב גרוטאה בזול תשקיע עליו את הנשמה והדם שלך ובסוף תחפש משהוא יותר מיוחד כי נגמר לך החשק

לכל אחד מהאספנים בעולם יש לו פנטזיה על רכב מסויים שהוא רוצה ומוכן לתת את הרכב שלו + בשביל אותו חלום

לך כרגע אין משהוא ספציפי אז תישן על זה תקופה (בטוח שתעורר ובזמן :-D ) ותחליט איזה רכב בדיוק את רוצה , וכמו שיש לאדם שמעשן כסף לקופסת סיגריות לאותו יום ולא משנה מה הוא יעבור בערב הוא יעשן ת'קופסא שלו ככה זה באספנות עם הכל מתקדמים ולכל דבר יש את השלב שלו ,מה שצריך זה התמדה ודמיון טוב שרואים את המוגמר כבר בשעת הרכישה !

פורסם

בתור אחד שיש לו כמה וכמה וולוואים.

זה נשמע יקר - אך לדעתי הזול ביותר אחרי החיפושית.

גם חלפים זולים יחסים ומצויים בשפע בארץ ובעולם וגם אפשרות להגה כח ומזגן...(שלא לדבר על גיר אוטומטי למפונקים)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

השאלה מעניינת רבים, התשובות מחכימות...

בגדול אני חושב שהכי נכון זה להתחיל לחפש בראש פתוח, ולמצוא מכונית שתוחזקה ברמה גבוהה.

עשה סריקה סבלנות במדור "רכבי אספנות למכירה" - יש שם הרבה דברים מעניינים, חלקם מוצעים כבר תקופה ארוכה (תבין מזה כמה קשה יהיה למכור, וכמה אין תמורה להשקעות).

היתה פורד אנגליה שנשמעה מאוד מאוד מטופלת ושמורה ונראתה יפה, ובטח יש עוד (הרבה זמן אני לא הייתי שם, אפילו לפנטז אני לא יכול להרשות לעצמי...)

בכל מקרה בהצלחה, וספר לנו

דב

רנו 9 83, רנו 11 87 (5 ש'!), רנו 19 95 (5 ש'!), מגאן 2001 (5 ש'!), סניק 2007 ועכשיו סיטרואן C4 2007.

פורסם

שלום

אם אתה רוצה להתחיל בצורה מענינת וזולה יש לי רנו 12 למכירה.

הרכב בבעלותי והיה יד ראשונה.

זה רכב קל לטיפול לא יקר בהחזקה ומעולה כרכב ראשון למתחיל.

אני מצרף מיספר תמונות להבנת הנושא.

בברכת חג שמח

CIMG1725.JPG

CIMG1726.JPG

CIMG1757.JPG

CIMG2034.JPG

CIMG2038.JPG

CIMG2040.JPG

CIMG2092.JPG

CIMG2093.JPG

מילים כמו: שטויות, אהבל,טיפש,תלמד, זה לא קללות אז לא להעלב!!!

:multi::onfire:

פורסם
עזוב את כל ההמלצות שלנו, לא יצא לך מזה כלום.

הרי כל אחד מאיתנו מדבר מתוך האטרף הפרטי שלו.

על מה אתה דלוק?

מה עושה לך את זה?

אני אוהב את כולן, בעיקר את האמריקאיות של שנות הארבעים.

אבל הכי עושה לי את זה - טנדר וויליס.

כשאני עוצם עיניים אני חולם עליו, על הקווים שלו, על היופי שבפשטות.על תכנון משנות ה-40 שממשיך כמעט עד היום בדורות של ג'יפים שנולדו ממנו.

לכן השאלה היא לא רק מה זול [=שום דבר] אלא מה נוגע בך או על מה מישהו במשפחה נסע כשהיית ילד או מה היה לשכנה ממול שישבת בחלון ופינטזת עליה [הרכב שלה, לא השכנה עצמה:oops:] או מה ראית פעם בסרט וזה חוזר אליך שוב ושוב וכו'.

אם הייתי צריך לבחור מהרשימה שהציעו לך - הייתי בוחר את הדה-שבו. הכי הרבה אופי, הכי הרבה יופי וכשתיסע איתה ברחוב כולם יגיבו אליה בחיוך [מה שלא בטוח שיקרה עם קדט, פיאסטה, רנו 4, אסקורט או אפילו חיפושית].

מצאתי לך עוד אחת בי-ם יאללה תעלה-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
קטר קיטור-יש אחד לבני, אחזקה מינימאלית, מים חופשי וקצת עץ לבעירה. - רן

רק עכשיו קראתי את מה שכתבת

אז הקאר המסויים עליו אתה מדבר הוסב לדלק במלחמת העולם השניה.... אבל מים הוא צורך, והרבה....

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
רק עכשיו קראתי את מה שכתבת

אז הקאר המסויים עליו אתה מדבר הוסב לדלק במלחמת העולם השניה.... אבל מים הוא צורך, והרבה....

אכלת אותה ההוצאות גדלו...תחשבו סולר זה המגמה היום-רן

פעם האופנועים היו מברזל והרוכבים מפלדה!

פורסם
מצאתי לך עוד אחת בי-ם יאללה תעלה-רן

רן,

התייאשתי מכל ערימות החלודה שראיתי בשלוש השנים האחרונות ואני מספיק מפוכח לדעת מה יהיה המחיר בהמשך...

לקחת וויליס ב 15-25,000 ש"ח ואח"כ לפרק לגמרי ולבנות מחדש זה אפשרי למי שיש כיס עמוק ו/או מקום לבצע את זה [חניה, בית במושב וכו'] ו/או יכולת מכנית מעבר לבסיסית.

אם היה לי כיס עמוק -דיינו [ואז מביאים אחד מושלם מארה"ב]

אם היה לי מקום לעשות את זה - דיינו,

אם הידע שלי היה מספיק בשביל פרויקט בהיקף כזה - דיינו

אבל כשהתשובה לכולם היא לא, אז צריך להיות ריאלי...לצערי.

לכן הלכתי על חלום אחר קצת יותר מטורף- אני הופך את הסופה שלי לוויליס:shock: או בשם החדש זה יהיה Willy-s-torm

אני לא בונה וויליס עם מכללים של סופה כפי שלא מעט אנשים בארץ עשו עם סונומה או סיקסים או סופות אלא יוצר רכב רטרו שלא יוגדר כאספנות ולכן יומן הבנייה לא מתארח בפורום האספנות.

פרטים:http://www.jeepolog.com/forums/showthread.php?t=59647

אגב, אני בירושלים בימי ראשון, אשמח להפגש.

פורסם
אכלת אותה ההוצאות גדלו...תחשבו סולר זה המגמה היום-רן

באירופה יש הרבה מיים אז אין בעיה

וחוץ מיזה זה מתחלק על 300 שותפים אז זה קל יותר

אפשר לחשוב על גז

הוא מוזרק לא????

:) שנה טובה

חבר צוות פיברקלאב טוב כלב חבר מחבר כלב מיצר צינורות ברקס ממתכת 0522790303

פורסם
כבר הרבה זמן שלא עידכנתי את החתימה.

אבל אם כבר הזכרת אין לך זכות להטיף לי בעניין. זה עניין של טעם

וכך אני חושב.