Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

gps לאירופה

nburrack
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5446 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום אנחנו נוסעים לאירופה וצריכים gps האם יש חברת השכרת gps מומלץ? ומה המחיר? ראיתי שיש דגם שנקרא mio spirit 505 והוא עולה 530 השאלה האם שווה לקנות ולא להשכיר והאם יש למישהו נסיון עם המכשיר הנ"ל

how it's like to drive :twisted:

פורסם

ממחקר מקיף שביצעתי בנושא:

ההשכרה יקרה מאד אפילו יחסית לרכישת מכשיר בארץ.

מוצא חן בעינך המיו? הוא יצא לך יותר זול משכירת מכשיר לשבוע.

אם אתה לא נעול על מיו ומוכן לשקול מכשיר סיני חביב- אני הזמנתי פה מכשיר, לפני יותר משנתיים לדעתי, והוא עדיין עובד יופי,גם עם שדרוג התוכנה לישראלית. (קח בחשבון שהוראות הניווט הקולי יהיו באנגלית לפני השדרוג)

אין תחרות למחיר הזה:

http://www.dealextreme.com/c/gps-gadgets-413

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

לפי מה שראיתי באתרי השכרת רכב בתקופה האחרונה לתקופה של שבוע+- אפשר לקבל gps בסביבות ה200 ש"ח. החיסרון הוא כמובן שיש סיכוי שלא יהיה ממשק בעברית.

בחברות השכרת GPS בארץ תקבל את אותם המחירים פחות או יותר.

לגבי המלצות לחברות השכרה, אני הייתי משכיר מחברה שיושבת בנתב"ג. מקל מאוד על הלקיחה/החזרה. חלק מהחברות עושות את זה בעזרת שליח בתוספת דמי משלוח.

לקנות את המכשיר? תשאל את עצמך אם אתה צריך מכשיר GPS. זה יהיה לא רציני להגיד לך לקנות או לא אם אתה לא מסביר מה יהיו השימושים שלך בו כשתחזור מחו"ל

פורסם

1. לי יש דגם קודם של מיו (C320) - מפות אירופה שרכשתי מחייבות ממשק באנגלית. לי זה לא מפריע, אבל לאחרים אולי כן. חוץ מזה המפות נרכשו לפני כשנתיים והיו מעודכנות כמה חודשים לאחור, השנה חוסר העדכון גרם לי לכמה תקלות קטנות.

2. הבטחת השכרת GPS עם הרכב באירופה עולה סביב 5 אירו ליום, עם גג של 30-40 אירו לתקופת השכרה. היתרון - תקבל מפות מעודכנות, בעוד שלמי שנוסע פעם בשנה ולא יעדכן מפות (בעלות גבוהה) יהיו תקלות כפי שכתבתי לעיל. ברר בחברה שבה אתה שוכר את הרכב. הצמדת ה-GPS לרכב תחסוך לך התרוצצות למקום אחר לצורך קבלת והחזרת המכשיר (אם בכלל תמצא חברה שמשכירה GPS בנפרד).

3. מכשיר GPS בסיסי קטן ("3.5) עולה בחנויות האלקטרוניקה באירופה סביב 50-60 אירו. גם זה פתרון לא רע, אם כי יש לודא שאפשר לקבל הדרכה בשפה שאתה מבין.

4. אם אתה מחזיק מכשיר נוקיה בל מערכת הפעלה S60 תוכל להוריד Ovi Maps ואם מדובר במכשיר התומך בגרסה 3 תקבל שירות ניווט חינם. החסרון - למרבית המכשירים מסך יחסית קטן אשר מפחית מנוחיות השימוש. בשום מצב אל תשתמש בתוכנה אשר מצריכה גלישה סלולרית - העלות, אם אתה משתמש ב-SIM ישראלי - אסטרונומית (בכלל, אני ממליץ לך להתקשר לספק הסלולרי שלך ולבקש לבטל אפשרות גלישה בנדידה, כך לא תסתכן בהפתעות קשות).

והערה חשובה לגבי GPS באירופה:

1. בחלק מהמדינות התעסקות ב-GPS תוך נהיגה מהווה עבירה חמורה כמו שימוש בסלולרי ללא דיבורית. לכן תן ל"נהג המשני" לתפעל את המכשיר בעת שאתה נוהג (ולהפך). עשיתי זאת בשנים האחרונות - תמיד אחד הבנים ישב לידי, תפעל את המכשיר ועזר לי מאוד.

2. בגרמניה, שוויצריה ואוסטריה (ואולי מדינות אחרות - איני יודע) - החזקת קובץ מלכודות מהירות ומצלמות רמזור מהווה עבירה פלילית של הכשלת שוטר במילוי תפקידו, גם אם המכשיר או הקובץ נמצא בבגאג', הדבר נכון גם לגבי רשימות כתובות או מודפסות. מכשירי GPS מודרניים אכן אינם מכילים את הקובץ, אבל אם מישהו משאיל לך מכשיר ישן אתה עלול להסתכן בעבירה. לכן וודא כי אין לך קובץ כזה במכשיר וכי פונקציית התראה מפני מכמונות מבוטלת.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

צריך להוסיף לזה את עלות הגלישה.

נראה לי שרצוי כבר לרכוש GPS.

אני שכרתי באנגליה רכב עם GPS TOMTOM שהיה נוח ויעיל.

העלות הייתה סבירה מכיוון שרכשתי גם חבילה הכוללת הרחבת ביטוח לשני נהגים.

פורסם

2. בגרמניה, שוויצריה ואוסטריה (ואולי מדינות אחרות - איני יודע) - החזקת קובץ מלכודות מהירות ומצלמות רמזור מהווה עבירה פלילית של הכשלת שוטר במילוי תפקידו, גם אם המכשיר או הקובץ נמצא בבגאג', הדבר נכון גם לגבי רשימות כתובות או מודפסות. מכשירי GPS מודרניים אכן אינם מכילים את הקובץ, אבל אם מישהו משאיל לך מכשיר ישן אתה עלול להסתכן בעבירה. לכן וודא כי אין לך קובץ כזה במכשיר וכי פונקציית התראה מפני מכמונות מבוטלת.

ואח"כ עוד אומרים שהחוקים אצלנו דרקוניים והזויים.

דווקא עם הראשון אין לי בעיה. הגיוני. לא הייתי מנסה להקליד שם של עיירה אוסטרית ממוצעת תוך שיוט באוטובאן :lol:

בכל מקרה-טוב לדעת על שניהם.

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

• תוכן חדש...