Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הונדה סיויוק 97. קניתי אותה ב2003 עם 145k ק״מ נמכרה ב2008 עם 260k ק״מ.

קודם כל בכל טיפול שוטף נמצא הפתעה חדשה, חוץ מזה הוחלף לה:

מנוע

מנוע מגבים

מפצל שמן בלמים (3 פעמים נפלתי בטסט עד שמצאו שזו הבעיה)

תושבת מנוע

דלת וחלון שלא מגיבים לנעילה המרכזית, ובכלל לא מגיבים.

אבל הסרט של האוטו היה מערכת פליטה, אחד הבעלים הקודם החליף את הממיר הקטליטי בפילטר רגיל. את זה גיליתי רק שעליתי על באמפר וההלחמה נשברה, מאז ביליתי פעם בחודש בתיקון האגזוז החל מהממיר ועד הדוד האחורי (באיזה שלב כבר לא לקחו ממני כסף על תיקון ההלחמות) רק אחרי שהלחימו חתיכת פח על האזור הבעייתי, ובא לציון גואל :wink:

מאז היו לי הרכבים הבאים

רנו קנגו 99 שהחזרתי למוכר אחרי שבועיים (מישהו שיחק עם הקילומטרז׳)

רנו קנגו 02 שעשה את העבודה

רנו 19 91 בלי ציפיות ובל אכזבות

מאזדה 626 סטיישן 00, טיפולים שוטפים ובלאי טבעי (קניתי עם 180k ומכרתי עם 270k, וקיבלתי מחירון:lol: )

והיום רנו לוגאן 09 עד עכשיו ללא תלונות (טפו, טפו, טפו...)

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
סיאט קורדובה שנת 2000, מנוע 1.6 100 כ"ס ידני. נקנתה לפני שנתיים וחצי ב 12000 שקל עם 145000 ק"מ. היום עם 178000.

נתקעתי איתה פעמיים - פעם אחת ישר אחרי הקניה הלך הקלאץ' שעלה 2600 שקל, פעם שניה כשצינור גומי של ההזרקת דלק פשוט היה ישן והתפורר. הוחלף טרמוסטט. הקונסולה של הבקרת אקלים והרדיו עשתה לי את המוות - החלפת היחידה הפנימית של הטייפ והמחשב לאחת תקינה פתרה את הבעיות המטופשות של בקרת אקלים מנוטרלת ורדיו שנדלק ונכבה מעצמו גם כשהאוטו כבוי. הפלסטיקים עצמם איומים גם כן- מתקלפים, נשברים. במיוחד בפאנל של הרדיו/בקרת אקלים. ידיות פנים שפשוט נשברות. נעילה מרכזית שנתקעה. הצ'ופצ'יקים של הנעילת דלתות נשברו אחד אחרי השני. הידיות גומי שמושכים כדי להוריד את המושבים האחוריים פשוט התפוררו לגמרי. תושבות מנוע וגיר בלויות שפשוט לא כ"כ כדאי להשקיע בהן. צבע ולקה שהתקלפו ודהו כמו הקריירה של צביקה פיק... מה עוד ?? אה, רעשים וזמזומים של פלסטיקים בתא הנוסעים. בידוד פנים של מערכת המיזוג פשוט מתפוררת לה ועפה מפתחי המיזוג.

הכי נורא - יש רתע מזעזע מהגיר כשעוזבים את הגז. אולי בגלל תושבות ואולי בגלל חיבור הדיפרנציאל עם המנוע/גיר. כך או אחרת, העברות הילוכים מיומנות עם גז נכון מחליקות את הרתע הזה ואני מתעקש שכל עוד האוטו נוסע וההילוכים עוברים (חלק כמו חמאה אגב, זה רק הרתע שמציק) לא שווה להשקיע 4000 שקל באוטו כ"כ ישן וזול שנוסע סבבה. אה, איזה פלסטיק זול (מפתיע, לא?) שמחזיק את החלון נהג נשבר ובמזל תפסתי את זה בזמן ועלה רק 200 שקל להחליף אותו אצל זגג, אם היתי משתהה עם זה, זה היה עלול לעלות הרבה הרבה יותר.

יש תקלה מאוד משונה- כשמכל הדלק כמעט ריק, מד הספידומטר והאוץ מפסיקים לעבוד. ומחוון הדלק גם הוא קופץ ואז מפסיק לעבוד. אני פשוט ממלא טנק מלא כל חצי מכל וזה לא קורה יותר.

בטח יש עוד כמה דברים ששכחתי. קניתי את האוטו הזה לכבוד תחילת הלימודים, אחרי שהיתה לי במשך שש שנים יונדאי לנטרה שהפגישה אותי עם המוסך רק בטיפולים תקופתיים. בדיעבד זה ממש ממש לא אוטו לסטודנטים, עקב האמינות הלא מושלמת בלשון המעטה והעלות המזעזעת של חלפים מקוריים מבית פולקסווגן.

אבל, האוטו מטופל בקביעות אצל מוסך רון. לא שזול שם במיוחד, פשוט העבודה מצויינת והחלפים איכותיים. וקצת קשה לי להודות, אבל אני פשוט אוהב את האוטו הזה. הוא אדום ושובב והמנוע הזה לפעמים מאוד חמוד כשהוא במצב רוח טוב - לרדת איתו לאיילון משלישי לרביעי בתאוצה חזקה זה נורא נחמד, וכשהכל עובד (תודות למוסך רון הנהדר ולתיקונים הקטנים שאני מצליח לבצע בעצמי) זה פשוט קסם של רכב. אני עושה איתו נסיעות מאוד ארוכות- מהנגב לתל אביב ולצפון והוא פשוט שם בשבילי תמיד. אני אוהב לחשוב שזו תמורה נאותה לטיפולים האיכותיים לפי הספר והתשומת לב הקטנה שלי לתיקונים קטנים ולתחזוקת ביניים בין הטיפולים (ניקוי הפילטר אוויר, בדיקת שמן).

אגב, ימים חורפיים כמו אלו העוברים עלינו עכשיו תמיד קצת מדאיגים אותי כיוון שבאופן מטופש לגמרי, המחשב מנוע יושב ממש מתחת למגבים וכל הזמן נתון ללחות ורטיבות. אם המרזבים שם נסתמים אז כל האזור הזה הופך לברכה ועלול להרוס את המחשב הזה שעולה כמה אלפים טובים. אני מוודא מדי פעם שהאזור יבש ומנסה לעטוף את המחשב בניילונים. שיהיה.

לסיכום, האוטו הזה בהחלט האכיל אותי כמה וכמה צרות אבל תכלס אין עליו- שימושי מאוד, עם מנוע נהדר, מאובזר, חסכוני בדלק, מכלולים עיקריים יחסית אמינים. אה נו, והוא אדום. וכזה יפה בעיני. בינתיים לא מוכר :)

אהלן,

תזהר תזהר ושוב פעם תזהר מהסיפור עם המחשב מנוע. 3000 ש"ח הלכו על החרא הזה בגלל המיקום הגאוני שלו.

פורסם

מוצובושי סופר לאנסר 97.

הרכב ידוע בגיר בעייתי, אך מנוע הוחלף 150 קיי אם זוכר נכון.

בשלב מסויים הפך לרכב משני ועשה 6 קיי בשנה בלבד.

כדי להעבירו טסט נדרשה השקעה של עד 3 קיי בכל פעם.

הרכב נמכר לבחור מהדרום כשהיה 245 קיי עם בעיית אלטרנטור כנראה. הגיר המקורי עם קולר שרד ללא בעיות!

התמונה האחרונה שיש לי בראש מהמיצובישי זה את הבחור נוסע כמה מטרים כשהאוטו מגמגם. הוא יצא מהאוטו ותפס את הראש...

יפעע..

פורסם

רנו מגאן קופה 2.0ל׳ 96 שכרגע נמצאת במוסך.

טיפול שמנים,פילטרים,פלאגים,=550שח׳ לפני מע״מ

החלפת צלחות+רפידות+נאבה אחורית שבורה=670שח׳ כולל מע״מ

החלפת שני צמיגים קדמיים פאלקן 195/55/16=900שח׳ כולל מע״מ

האוטו נרכש במחיר של כ5000 שח׳

טיפול עתידי=החלפת פילטר אויר+החלפת חיישן מהירות.

פורסם
רנו מגאן קופה 2.0ל׳ 96 שכרגע נמצאת במוסך.

טיפול שמנים,פילטרים,פלאגים,=550שח׳ לפני מע״מ

החלפת צלחות+רפידות+נאבה אחורית שבורה=670שח׳ כולל מע״מ

החלפת שני צמיגים קדמיים פאלקן 195/55/16=900שח׳ כולל מע״מ

האוטו נרכש במחיר של כ5000 שח׳

טיפול עתידי=החלפת פילטר אויר+החלפת חיישן מהירות.

זה לא אומר כלום על אמינות, עשית בסה"כ יישור קו ורוב התיאור פה על טיפולים תקופתיים.

אמינות זה עד כמה הרכב מתקלקל, ולא כתוצאה מאחזקת שבר אלא למרות אחזקה מונעת

כלומר למרות ביצוע הטיפולים התקופתיים בתדירות המומלצת.

פורסם
זה לא אומר כלום על אמינות, עשית בסה"כ יישור קו ורוב התיאור פה על טיפולים תקופתיים.

אמינות זה עד כמה הרכב מתקלקל, ולא כתוצאה מאחזקת שבר אלא למרות אחזקה מונעת

כלומר למרות ביצוע הטיפולים התקופתיים בתדירות המומלצת.

לא ראיתי שום מילה בקשר לאמינות השאלה היא מבחינת החזקה

מן היוצא: כל הוצאה כספית על הרכב אם לא הבנתי את השרשור

כמו שצריך מתנצל.

פורסם

פולו 2001. קניתי מיד ראשונה ב-2008 עם 122000 קמ. האוטו עשה טיפולים במוסך מורשה עם קבלות ופירוט ובבדיקה אמרו שהרכב תקין מבחינת הכול וצול 6 חודשים. הלך המדחס של המזגן, אלטרנטור, התפוצץ צינור דלק ונשפח כל המיכל בחום 40 מעלות( סגרתי חניה שלמה שאף אחד במקרה לא יזרוק סיגריה) ולאחר 3 חודשים נהיו רעשים בגיר שגם הוחלף ב-4500 שח. קיצר הרכב הכי אמין. ואני מאלה שמלקק מכוניות ושומר אליהם בקפידה. מ-5 רכבים הרכב הנל הרג אותי :banghead:

החיים הם כמו....

פורסם

אצלי המלכה היא הדייהו לאנוס SE 98 שהיתה לי

במשך כחצי שנה נהניתי ממנה ואז בחצי שנה שבאה אחריה הוצאתי 16 אלף שקלים על תקלות! בלית ברירה

קאמשאפט נשבר

מחזירי שמן התפוצצו פעמיים

רצועת טיימינג נקרעה בעמידה ברמזור וניסיתי להניע (היתי ילדון)

קניתי את הרכב באיזה 38 אלף שקלים ואחרי טיפה יותר משנה מכרתי אותו ב20 אלף שקלים ועוד הפסדתי 16K על תקלות :evil:

אחריה היתה הפיאסטה C מודל 89 שבמשך שנתיים וחצי נהניתי מרכב סופר אמין ואז בחצי שנה האחרונה אי אפשר היה לכבות את הרכב מבלי להקפיץ קלאץ' ולא משנה מה ניסו לעשות במוסך (מוסך מורשה פורד!) זה פשוט לא הלך, אחרי שאיכשהו הצליחו לכוון אותו מכרתי את הרכב על המקום.

בדייהו אני יודע טוב מאוד שהבעיה היתה שטיפלתי אצל חאפר - הבנתי את זה אחרי שהתגלה שהרכב בכלל לא נוסע על שמן מתאים ורק המוסך המורשה הצליח להרכיב לו מחדש את המנוע אחרי שרצועת הטיימינג נקרעה.

בפיאסטה זה פשוט היה מביש עד כמה שמוסך מורשה (שלא קיים היום) לא יודע לטפל ברכב!

מאז אני עם טויוטות וטפו טפו טפו לא התאכזבתי עד היום.

גם לא מהרנו - טפו טפו טפו

אני מטפל אך ורק במוסכים מורשים, בזמן ולא חוסך על בלאי ככל שמתאפשר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

רנו קליאו אוט׳ שנת 94 שקנינו לחברה שלי בשנת 2002 בארך ב 16000 ש״ח

שנה ראשונה:

הלך הגיר - 4500 ש״ח

מסרק הגה - 1500 ש״ח

מזגן (רדיאטור פנימי) - 1200 ש״ח

חום מנוע (מערכת קירור נסתמה) - 600 ש״ח

נזילות ממכסה שסתומים - לא זוכר כמה זה עלה

שנה שנייה:

אלקטרוניקה של המזגן (הרכב כמעט עלה בעש) -אין יותר מזגן

ראדיאטור באמצע כביש מהיר - 1200 ש״ח

שפריצרים של הוישרים - לא נעים

שנה שלישית:

הגיר עוד הפעם התחיל לעשות בעיות - כבר לא היה טעם לתקן

מכרנו את הרכב ב 4000 ש״ח

וזאת הייתה עיסקה הכי טובה שעשיתי איי פעם!

בקיצור למי שאוהב ארפתקאות מומלץ בחום!

פורסם

רנו קנגו שנת 99' (כן אני אוהב רנו:-D ) עם קילומטראז' לא קטן 286000 ק״מ

קניתי ב 2006 לצורך עבודה ב 28k

לא זוכר מה לא החלפתי ברכב

שיפוץ משאבת סולר

החלפת ציריות

משאבת הגה כח

אלטרנטור

רצועת טיימינג קפצה ( בגלל נזילת סולר)

משאבת מים

מזגן (יחידה פנימית)

בשנה הראשונה השקעתי ברכב יותר מ 10k

אחרי שנתיים עשיתי תאונה קטנה ונפתחו קריות אוויר

השביתו את הרכב

למזלי היה לי ביטוח מקיף וקיבלתי 24k

:-D

רנו אלופים בבטיחות!!! :lol:

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

קליאו מודל 2000 רכשתי למי שברבות הימים הפכה לאשתי - בגלל הרכישה הזו זה כמעט לא קרה..............

נרכשה כשהייתה 3 שנים על הכביש עם ק"מ מאוד נמוך מיד פרטית ראשונה.

תוך שנתיים כבר הוחלף מוט הגה, מפסק חלון חשמל, תאורת דשבורד הייתה נדלקת ונכבית מתי שבא לה וכו'......

הצלחתי בקושי להיפטר ממנה (טל' בודד הגיע אחרי חודש פרסום) ובהנחת מחירון גדולה.........

אבל הרווחתי את אשתי שתחיה :)

פורסם

אופל אסטרה.

נרכשה חדשה ב94.

זה התחיל ביום קבלת הרכב,נסעתי הביתה והמדחס של המזגן לא עבד..

מאז,כל החלקים ברכב הוחלפו,חוץ מהגיר.

שאני אומר הכל,זה הכל !!,חלקים במנוע,מדחסים הוחלפו 4 פעמים,מתלים,רדיאטורים,חלקים חשמליים בתוך הרכב,והרשימה ארוכה,ארוכה..

רכב באמת הכי גרוע שיכול להיות,ועוד לא הגעתי לשירות המחורבן.

פורסם

אופל אסטרה 2000 TDI

החזקתי אותה שנה וחצי קניתי עם 170K ק"מ מכרתי עם 220K ק"מ:

משאבת סולר 10,000 ש"ח

משאבת קלאץ (כן יש דבר כזה) 5,000 ש"ח

פולי מנוע 2,000 ש"ח

חיישן גל ארכובה 1,000 ש"ח

זה מה שאני זוכר, חוץ מההפתעות הרגילות בטיפולים

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הרכב הכי פחות אמין הוא גם הרכב הכי מהנה שהיה לי, ואני נוטה לייחס את חוסר האמינות יותר להעדר ידע של מכונאים, או חלפים לא מקוריים.

גולף 1.8 שנת 99, גיר רגיל. שירתי אותי (ואולי אני אותה) משנת 2008 ועד ינואר 2014.

ק"מ ברכישה: 185K. במכירה: 255K.

הוחלפו:

מצמד (3 פעמים!! הבעייה הינה חד משמעית של הטכנאי ולא של הרכב).

כבל מצמד

כבל/מיכל שמן ? למצמד

סטארטר- פעמיים ל"משופץ" לא משופץ

מדחס מזגן

משאבת דלק

ידית איתות

חיישן אויר

סעפות יניקה למיניהן- יותר מפעם אחת

צנרת מים פה ושם- גם יותר מפעם אחת

צמת חשמל אחורית

מיכל מי קירור

חיישני ABS

במעמד המכירה- היתה צריכה למעשה: משאבת דלק חדשה, החלפת בוקסות לגיר, מחשב ABS.

חבל לי עליה. רכב נהדר.

פורסם
אופל אסטרה 2000

החזקתי אותה שנה וחצי קניתי עם 170K ק"מ מכרתי עם 220K ק"מ:

משאבת סולר 10,000 ש"ח

משאבת קלאץ (כן יש דבר כזה) 5,000 ש"ח

פולי מנוע 2,000 ש"ח

חיישן גל ארכובה 1,000 ש"ח

זה מה שאני זוכר, חוץ מההפתעות הרגילות בטיפולים

10 אלף למשאבה?? החלפת אותה בנורשה?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

• תוכן חדש...