Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהתחלה היו רק קורולה ו206.

ב2009 הצטרפה אליהם A6. כל רכב שימש אדם אחר במשפחה בהתאם לצרכיו.

שבוע שעבר הצטרפה סוויפט ועכשיו הקורולה למכירה...

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
פלג,

ישנם ל VAG שני סוגי מנועים בנפח 2000

דגם MK4 עד 2004 המנוע של 2000 בעל 115 כ"ס

והמנוע בדגם MK5 - מנוע FSI עם 150 כ"ס

המנוע השני (שיש לי אותו) ממש לא צורך דלק כמו וואן ואין לי מושג מהיכן אתה משמיץ את המנועים של הקונצרן.

וכמו שכתבו כאן אחרים - יש הנאה בנהיגה - והכל תלוי מה אתה מחפש כמובן.

אם זה סלאלום או דומה חפש רכבים אחרים. גולף נועדה לשייט בכבישים ולא בסלאלום וגם הניגזרות שלה VR6 ,R32 V6משייטות עם החוויה שלהם בכבישים שלשם הן ניבנו

ואם לא נהגת באחת כזו.. ההפסד כולו שלך

וחשוב מכל - רכב שלא טופל בזמן - לא משנה איזו חברה יצרן יגרום לבעלים צרות צרורות בעתיד ואולי זה מה שקרה לכם עם הגולף

שלום

תקרא את מה שכתבתי שוב. שלי היתה שנת 2000 מנוע 2000.

לא אשמצתי את המנוע שיש לך מהסיבה שאני לא מכיר אותו, לא מפחינת התנהגות.

ולא מפחינת אמינות.

ובטח ובטח שאני לא מחפש סלאלום או דומה, אני הריי נוהג בגאלאנט. שזה ממש לא אוטו ספורטיבי.

אבל הנסיעה שלו מאוד נעימה, בטח לעומת הגולף. (טוב זאת לא ההשווה המתאימה)

דבר אחרון אם תקרא שוב תראה שהגולף נקנתה מיד ראשונה, נהג יחיד עם 90 אלף ק"מ.

שטופל אך ורק במורשה.

בקיצור אכזבה!!!!!

פורסם
האופל שהיתה לי גם יוצרה בבלגיה והיתה אמינה.

נכנסה למוסך בגלל תקלות 3 פעמים בשנה וחצי. (EGR, פקק מיכל עיבוי וחלון חשמל)

אה נכון גם חלונות חשמל התקלקלו להנאתם והEGR הציק ועבר ניקוי ב800 שח

וגם אצלי מיכל עיבוי נשבר והוחלף לחדש (צינורית מהמיכל תחתונה נשברה בתוך הצינור השחור שעליה עם בנד)

כן אני יודע שנפלתי על אחת בעייתית זה לא מפתיע אותי מה שאתה אומר רק שחבר שלי יש לו אחת כזאת עד היום 96 ידנית תוצרת גרמניה ואמינה מאוד אז חשבתי שיש לציין זאת.

פורסם

סוזוקי גרנד ויטרה 2006 (חדש).

המזגן היה דפוק מהשנה הראשונה וכל המורשים של סוזוקי לא הצליחו (או שלא רצו) לתקן. בסוף נמכר כמו שהוא.

בכללי הרכב נותן תחושה של ג`יפה אמיתית ולא של רכב שעולה 150K ש"ח: יש משהוא דפוק בתכנון המתלה כי צמיגים נאכלים מיד ויש חריקות צמיגים בכל כיכר (וזה לא כיוון פרונט כי זה נבדק 3 פעמים). המנוע התחיל לאכול שמן אחרי שנה, בוקסות משולשים ומוט פיתול נקרעו אחרי שנתיים,מכות בהעברת הילוכים בין ראשון לשני אחרי שנה, מנוע הראה סימני התחממות אחרי 130K ק"מ-כמסורת מנועי סוזוקי

כל זה בנסיעת שטח קל עד בינוני וטיפולים בזמן במוסכים מורשים של סוזוקי.

הקנייה הכי גרועה שעשיתי. וזה מאחד שנסע 6 שנים בסיטרואן BX.

פורסם

מה שמענין בשירשור הזה, היא ההתפלגות הרחבה וכנראה לשם שינוי גם מייצגת, של סוגי כלי הרכב שמופיעים כאן. מסתבר שניטרול מניעים זרים, כאלו שלרוב משפיעים על משתתפים בסקרים או אפילו בפורומים, החרדים לשם הטוב של האוטו שלהם וערכו בשוק, מגלים שמכוניות מחורבנות ועתירות מרורים לבעליהן, אפשר למצוא אצל כל יצרן בלי קשר למקום מושבו.

פורסם

פיאט פונטו שנת 2000

הרכב עבר 64 אלף ק"מ בשנתיים שהוא היה אצלי.

נבלה כזאת לא ראיתי הרבה שנים...נקנתה ב2009 עם 130 אלף ק"מ עברה ראש מנוע + טרמוסטט כמה חודשים לאחר הקניה, לאחר 4 חוד' היא עברה אוברול כי מנוע התחיל לעלות עשן באמצע רמת גן :lol:.

אחרי שלושה חודשים אותו סיפור של עשן לבן ומסריח באמצע הצ'ק פוסט, נגרר למוסך לביצוע אוברול חדש (על חשבוני כי עברתי 5000 ק"מ מאז האוברול הקודם) ואחרי שלושה שבועות שוב פעם ראש מנוע כי הוא לא הפסיק לטקטק בהנעות בוקר (זה כבר היה על חשבון המוסך).

גם הוחלף צינור דלק בגלל נזילה, חור במעבה של המזגן שדרש תיקון ושגם עלה ביוקר והיו עוד כל מיני הוצאות אחרות ולא שפויות שקשה לי להיזכר בהם עכשיו כי השמדתי את כל הקבלות מהמוסך כדי לא לזכור כלום. :-D

הרכב נקנה ב16 אלף ש"ח, הוצאתי עליו כ11 אלף ש"ח תיקונים ונמכר בתחילת 2011 ב7500 ש"ח.

פורסם

בשנת 2005 קניתי פיאט פונטו שנת 95 יד 6 מהשכרה, עם 100 k קמ על הצג, (הרבה יותר הוא נסע באמת), ללא שום הסטוריית טיפולים.

רכב ראשון, הייתי מטומטם שהאמנתי למוכר.

היא הייתה אצלי במשך שנתיים והוחלפו מיסבים אחוריים, רדיאטור, רדיאטור מזגן. משאבת מים, גיר ידני, קלאצ

ועוד כמה דברים שבטח שכחתי.

לעומת זאת באותה תקופה ההורים שלי קנו מגאן שנת 98 יד 2, עם 80k קמ.

עם הסטוריית טיפולים של 3 שנים ביבואן, ואחר כך במוסך רון.

הם נסעו איתה במשך כמעט 3 שנים ו65k ללא אף תקלה. הם נכנסו למוסך לטיפולים שוטפים בלבד ופעם אחת הוחלפו 4 צמיגים.

עד שהאוטו הלך בתאונה. 

פורסם

VR6 שנת 95 נרכשה ב98 מיד ראשונה עם 40K.

חלונות, גג, בוצה במנוע, משאבת מים, משאבת ברקס, בעיות חשמל מדחס מזגן... דרק אמיתי. נהנתי מהמפלצת 4 שנים ונפרדנו כידידים.

הכי טובות. מיצובישי קולט 94 ידנית נרכשה חדשה, אחרי 4 שנים הלך מצבר ושבוע אח"כ נגנבה :)

סוזוקי גימיני 2003 אוטומט נרכשה בת שנתיים עם 30K אפס תקלות בחמש שנים.

קיבלת התראת משתמש בקארספורום - סיבה: שפה לא נאותה אנא חסוך מאיתנו את חוש ההומור הלא מצחיק שלך.
כל מה שעומד בין אדם, לאושר שלו, הוא היכולת להשלים עם כמה עובדות ולהבין שלא שווה להילחם עליהן.
פורסם

אייי הרכב הראשון שלי, טויוטה סטראלט 92.

קניתי אותה מחבר פורום פה במחירון טויוטה מלא(8500 שקל לשנת 92(!)), הרכב היה מוזנח קשות, עם 1000 קומבינות חאפריות בכול מקום, ומכיון שבזמנו לא הבנתי כלום ברכבים, אז קניתי אותה.

הרכב היה אצלי שנה,נתקע 5 פעמים באמצע הכביש, הושקעו 5000 שקל, פלוס חצי שנה שהרכב היה מושבת כי בילתי אפשרי להשיג לו חלקים.

המזל הכי גדול זה השם של טויוטה. הצלחתי למכור אותו במחיר יחסית סביר למצב שלו, 4500 אלף ושבועיים לפני טסט.

מהנסיון שלי אני חייב להסכים עם האימרה "כול רכב מוזנח לא משנה אם יפני, אירופאי, תוניסאי-יהיה חרא"

פורסם

מעניין שכלל לא הוזכרו פה קוראניות (נדמה לי לנטרה אחת וזהו)....

אבל לעניין:

הכאב שלי זה פונטו 97, מנוע 1.1

התחממות כרונית, ראש מנוע כל 30000 ק"מ. נזילות מכל מקום אפשרי, אלטרנטור, פלסטיקים וכדו'. הייתה אצלי בשנים 2005 - 2007. אחריה הגעתי למסקנה, שפיאט פונטו תוכננה לשימוש של 5 שנים. לא יותר.

חכמת פורד אסקורט: עדיף 60 סוסים שעובדים בשבילך מאשר 120 שאתה עובד בשבילהם.

חכמת מרצדס W116: אין דבר כזה "شيخ לשעבר".

פורסם
כדי לא להוציא סתם דיבה, כדאי לציין מתי החזקתם את הרכב. יש הבדל בין רכב חדש שעושה בעיות לבין רכב בן 25

האמנם? היו לי 4 כלי רכב. לוולוו אני צמוד (וולוו 240).

הראשון שרייד היה ממש מצוין. (משומש אז 3 שנים) סופר מיני שהיה טוב מהסובארו ג'סטי דאז

ואפילו מה - סוזוקי סוויפט.

ואז התפתיתי לקנות מכונית חדשה: פז'ו 106 - שנת 1994. חיישנים אז היו דבר מה חדש, אבל הצרה העיקרית

היתה הגיר: כמעט מהרגע הראשון. מכונית חדשה אמרנו? המוסך המרכזי על האחריות שלו היו אובדי עצות לאורך כל הדרך

ואני היום שמח וטוב לב עם הוולוו שלי.

פורסם

פיג'ו 206 מודל 2005

נקנתה ב 7/2010 עם 57,000 ק"מ

לאחר שבוע היתה נזילה בצינור מחזיר למיכל דלק- כל האוטו היה מסריח מבנזין: 500 ש"ח תיקון

לאחר חודש של נסיעה רעשים מגלגל שמאלי קדמי- במוסך אמרו שזה גומיה של הבול-ג'ויט: 1500 ש"ח + עבודה (לא תיקנתי).

במהלך אותו חודש האוטו "נחנק" מספר פעמים בצומת (!) - במוסך עשו ניקוי מנוע צעדים : 160 ש"ח

גם באותו החודש- מנורת כרית אוויר נדלקת: במוסך אמרו שצריך להחליף את כל המכלול COM2000 ודרשו 1500 ש"ח + עבודה.

בסוף קניתי מקורי ב 850 ש"ח והחלפתי לבד.

בבדיקה לפני טסט: חופש במסרק הגה (באוטו שעשה 59,000 ב 5 שנים!!!). למזלי עבר טסט ללא בעיות.

מנוע כיוון אורות שבור, הפנס היה נפול (בכל זאת עבר טסט).

משאבת מים נוזלת.

סה"כ תיקונים: 1500 ש"ח בשלושה חודשים!

בקיצור... אחרי ארבעה חודשים שקיללתי את היום שקניתי אותו. הצלחתי למכור לראשון שהעז לקנות אותו

עם צמיגים חדשים וטסט לשנה ב 5000 מתחת למחירון :evil: .. אבל הייתי מאושר עד השמיים להיפטר מהגרוטאה

Nissan Maxima A33 2L V6

Nissan Almera N16 1.8L

פורסם

היו עד היום כ-15 מכוניות אך האופל אומגה שהיתה השנייה בסדרה עלתה על כולן...

להלן קישור למאמר שכתבתי עליה בתפוז לפני כ-9 שנים

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
פולקסווגן פולו 1999 שנרכשה כחדשה יד ראשונה עבור אשתי ונמכרה 4.5 שנים אח"כ עם 40,000 ק"מ כשהיא על גרר בדרך לצ'מפיון.

תקלות ללא סוף כולל לוח מחוונים ( :shock: ) שהתפגר - ויבואן מחורבן ביותר שלא יודע לקחת אחריות על פחי האשפה המוטוריים שהוא מוכר.

היתה לנו פולו 98 יד ראשונה. כמעט ולא ראתה מוסך. נמכרה עם 180K ק"מ, כמעט ללא תקלות משמעותיות להוציא הגיר הידני ששופץ בכ-160K ק"מ.

רכב זכור לטובה.

• תוכן חדש...