Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4322 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רנו טווינגו איזי 95

קניתי לאחר בדיקה במוסך קרסו בחיפה.

לאחר הקנייה החלפתי תושבות מנוע (1500 ש"ח בערך). לאחר מכן מערכת האיזי (ידני ללא קלאץ') נדפקה והאוטו לא נכנס להילוך. הסבה לגיר רגיל- 1500 ש"ח. מניפת מאוורר מנוע- בערך 900 ש"ח. מצבר- 500 ש"ח. פעם אחת גרר למוסך, פעמיים שירות התנעה SOS. היה ברשותי 4 חודשים, מתוכם חודשיים וחצי במוסך.

אה, כן, וגם גנבו לי את מכסה הדלק.

נקנתה- 12,000 הושקעו כ 5,500 ש"ח

נמכרה ב 7,000.

נראה לי שניצחתי, וזה לא דבר כזה טוב...

היום יש אלפא מדליקה. :-D

היתה אלפא 147 2002 ידנית (120כ"ס)

מצאתי בראבו 2009, והפכתי אותה לאבארת'

• שבועיים מאוחר יותר ...
  • תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
הכאב שלי זה פונטו 97, מנוע 1.1

התחממות כרונית, ראש מנוע כל 30000 ק"מ. נזילות מכל מקום אפשרי, אלטרנטור, פלסטיקים וכדו'. הייתה אצלי בשנים 2005 - 2007. אחריה הגעתי למסקנה, שפיאט פונטו תוכננה לשימוש של 5 שנים. לא יותר.

מנסיון של פונטו 1100 שנת 95 , נקנתה בת 5 עם 50 אלף ק"מ ונמכרה בת 13 עם 190 אלף ק"מ.

בפונטו יש כל מיני תקלות קטנות ומעצבנות ( כתבתי על כך בפורום) אבל הם זולות לתיקון והרכב מאוד חסכוני.

הבעיה הגדולה היחידה היא התחממות. היינו ערנים , הרכבנו מד חום וברגע שהיו בעיות טיפלנו. לתרמוסטט אורך חיים קצר ולא ניתן לחיזוי. החלפנו פעמיים תוך שנה ואח"כ הוצאנו אותו לגמרי (נגד המלצות המקצוענים). כתוצאה לא הרכב לא התחמם יותר , לא הלך אף פעם אטם ראש ומכרנו עם מנוע מקורי שאף פעם לא נפתח.

במקביל היתה לנו סוזוקי סויפט 1300 שנת 1993. עד כ 130 אלף ק"מ לא היו בעיות בכלל, אבלל אח"כ התחילו קצת בעיות (לא נורא). משאבת דלק הלכה. המוסך הרכיב תחליפית כי המקורית יקרה והתחליפית האכילה אותנו, כולל גרר כמה פעמים ( מה שלא קרה בפונטו) עד שהבנו מה הבעיה. הרכב לא חסכוני יחסית לרכבים דומים. בסה"כ לא היו הרבה בעיות.

מוסר השכל? לא יודע. הסוזוקי היה יותר אמין אבל בהוצאות תיקונים+ דלק השתווה לפונטו.

היה נעים יותר לנסוע בפונטו.

בחכמה שלאחר מעשה היינו צריכים למכור את הסוזוקי בכ 150 אלף ק"מ. את הפונטו יכולנו להחזיק עוד במחיר של כל מיני תקלות קטנות.

יהודה

פורסם

במונחים אבסולוטיים, הרנו 11 שלי מנצחת, אבל במונחים של כמות זמן מול תקלות, נראה לי שהטווינגו שלי מנצחת (למרות שידעתי למה אני נכנס!)

קניתי את האוטו לפני חודשיים ב5500.

אחרי יומיים הלך המצבר. (400 ש"ח)

כל האוטו רעד כי הקצה של האגזוז היה חלוד. (100 ש"ח).

הלך לי צמיג (בסוף זה היה בגלל מסמר בכביש) - (200 ש"ח)

התפוצץ לי הרדיאטור (1500 ש"ח)

ראש מנוע (2000 ש"ח)

הלכו לי הבלמים (1060 ש"ח)

הלך לי החיישן של מד המהירות (עדיין בתיקון)

הלך לי הקלאץ' (עדיין בתיקון ולא מוצאים קלאץ' כזה בארץ אז יכול להיות שצריך להזמין מחו"ל)

פורסם

יונדאי סונטה שנת 2000 ,אחרי שבוע הלך איזה חיישן במערכת החלונות החשמליים ,לקחו לי איזה 600 שקל על התיקון ,אחרי עוד חודש וחצי הלך המנוע ,אמרתי לה שלום שלום ומכרתי אותה. על הפנים.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

פולקסווגן פולו קלאסיק, מנוע 1600, שנת 97.

קניתי את האוטו ב-24 אלף והוצאתי סכום הזוי של למעלה מ50 אלף

סה"כ 74 אלף ללא ביטוח ודלק

אהבתי את האוטו כשהוא נסע

הוחלף למשל:מנוע, משאבת מים, ראש מנוע למנוע החדש,גיר בגלל המנוע שיפוץ פח, קלאצ'

ועוד רבים אחרים

לעבודה פיג'ו 2008, לחיים אלפא 159 ולסופ"ש מרצדס W123

פורסם

פיאט בראבה אוט' 2001... אוטו בכלל לא מוצלח בלשון המעטה... צריכת דלק נוראית

חור במנוע.. מה לא היה לי בו

פורסם
פולקסווגן פולו קלאסיק, מנוע 1600, שנת 97.

קניתי את האוטו ב-24 אלף והוצאתי סכום הזוי של למעלה מ50 אלף

סה"כ 74 אלף ללא ביטוח ודלק

אהבתי את האוטו כשהוא נסע

הוחלף למשל:מנוע, משאבת מים, ראש מנוע למנוע החדש,גיר בגלל המנוע שיפוץ פח, קלאצ'

ועוד רבים אחרים

50 אלף תיקונים??

אם כן למה בכלל המשכת להחזיק אותו כהתיקונים כבר הגיעו למחצית ערך הרכב?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

AUDI A4 2.0 מולטיטרוניק(גיר רציף) נקתה חדשה מהחברה ב-02 ,הרכב היה של אבא שלי, פשוט זוועתי תיקונים אומנם לא עלו כסף בגלל שהיה במסגרת אחריות יצרן אבל הרכב היה נתקע כל חודש חודש וחצי בערך.

מנורות אזהרה קילוף פלסטיקים ומלא ומלא דברים מעצבנים וקטנים פשוט לא הפסיקו לצוץ!!! למזלנו הרכב נגנב אחרי כמעט שנתיים. עד היום אבא שלי רואה אוודי על הכביש הוא רק מקלל אותם,האמת בצדק, שלא נדבר על השירות של מוסכי צ'מפיון החברה פח אשפה הזאת שכמובן לא היה להם שמץ של מושג לפתור כל בעיה שהתעוררה באוטו הזה.

אחריה הגיע הונדה אקורד מנוע 3.0 V6 מודל 00 נקתנה ב-2009 ,שבגדול היה אחלה אוטו אבל ממש ממש לא אמין ,ועוד הונדה שהעלות תיקונים שלה בארץ שווה ערך למרצדס פשוט לא בא בחשבון במיוחד שזה מגיע לרכיבים כמו מנוע גיר תושבות וכדומה.הנה דוגמא: תושבת מנוע קידמית 1800 ש"ח!!! ,גיר: עלות שיפוץ 7200... וזה נמשך ככה,הזוי.

vr6T gt35/40-sold

a3 1.8T 180-sold

ibiza fr stage 1-sold

540I m-tech 6MT-sold

פורסם

פיג'ו 205 מודל 92 או 93 לא זוכר. האוטו הראשון שקניתי (לפני כ6 שנים), לא הבנתי כלום בנושא, קניתי רכב צבא לשעבר..

המחיר שנרכש: 7,000.

המחיר שקיבלתי עליו לאחר חצי שנה: 4,000.

עלות הטיפולים שהשקעתי: 5,000 ש"ח.

לא זוכר כל דבר שהלך שם אבל זה מה שאני זוכר: הלך הקלאצ'. היה חור באגזוז. הקרבורטור היה סתום (כמה פעמים). המנעולים לא נפתחו. בעיות עם התושבת מנוע. ניקוי רדיאטור. תפוחי הגה, אלטרנטור, מסרק הגה, משאבת מים. הוספתי שעון כדי לדעת אם המנוע מתחמם כי הוא היה מתחמם המון. כל הפלסטיקה וההברגות בפנים היו במצב גרוע שהיוו סיוט לכל מי שהתעסק עם הרכב. היה לו בעיות עם הטורים כבר לא זוכר מה... עכשיו עם קורולה כבר 5 שנים, חוץ מטיפולים שוטפים ודברים שיגרתיים אין תקלות.

פורסם

הרכב הכי גרוע שהיה ברשותנו-פיאט אונו 1.0 45 i.e ידנית שנקנתה בשנת 94 ונמכרה בשנת 97. לא אשכח אותה-כמה פעמים נתקענו איתה באמצע הכביש! הרכב עבר 20000 ק"מ בשלוש השנים הללו. הוחלף אלטרנטור פעמיים, מסרק הגה, נעילה מרכזית, 4 פעמים הוחלפו פלאגים תוך שנה אחת :shock:, רדיאטור הוחלף פעם אחת יחד עם המאוורר והתרמוסטט למרות שהרכב לא התחמם בכלל.

אמא שלי נפטרה אחרי 3 שנים מהנבלה הזו- ומאז מסרבת לקנות פיאט.

המחליפה שלה (פורד פיאסטה 1997 דגם youth) התנהגה ההפך ממנה-באמינות מופתית. הפיאסטה נשארה אצלנו עד 2010 במשך 13 שנים בהן עברה 88000 ק"מ. הוחלפו מסרק הגה, רדיאטור, ואלטרנטור- אחרי בדיוק 11 שנה שהרכב היה ברשותנו. זה הכל. הרכב עבר התחממות (אמא שלי לא שמה לב למחוג החום) אך המשיך לנסוע כמו גדול והראש לא ניזוק לדברי המוסכניק שטיפל בו. בשנה האחרונה הרכב התחיל לאכול שמן ואז מכרנו אותו ב 5000 ש"ח.

הדבר היחידי שהפריע לנו-הצביעה ה"איכותית" של הרכב, שתוך 6 שנים התחיל כבר להחליד.

• שנה מאוחר יותר...
פורסם

קרייזלק נאון 96.

כבר אחריי 20 אלף התגלתה נזילת שמן מנוע, אטם ראש מנוע הוחלף פעמיים באחריות והרכב עדיין נזל.

גם בהחלפה השלישית שלא הייתה במסגרת האחריות הרכב עדיין נזל, למעשה כל חייו של הרכב היתה נזילת שמן, תעיד שכבה עבה של שמן שעד היום נמצאת על הכביש ליד הבית של הורי.

אבל הכי גרוע זה הברקסים, כל בלימת חירום הסתיימה בתאונה, לא מצחיק זו האמת.

רמקולים נשרפו, צבע התקלף, ידית אורות נשברה,חלונות חשמל קדמיים נפלו איזה 10 פעמים, עלוץ תיקון/החלפת מנגנון כ1500 ש"ח.

לחלונות גם לא היו מסגרות ולכן מהר מאוד לא היתה אטימות .

הרכב התחמם בלי סוף, כל פעם הלבישו עלינו משהו אחר בסוף החליפו את המאורר הראשי וזה פתר את הבעייה,אבל בעלות של 3000 ש"ח למאורר מפירוק.

לאחר מכן למרות שהרכב כבר לא היה מתחמם מידי פעם הוא היה מראה שהוא רותח, גם שהרכב היה קר, כנראה שהתרגל כבר.:lol:

טיפלנו ברכב כמו בבן אהוב כל תקלה קטנה כגדולה טופלה וסודרה.

הרכב בסך הכל נסע אצלנו כ100 אלף ק"מ אך התקלקל ללא סוף.

אני בטוח שבעיית המנוע ובעיית החום זה תוצאה של מוסכים על הפנים, בדיאבד גילנו שהרכב הונע במוסך ללא שמן מנוע וזה מה שגרם לנזק הראשוני במנוע.

בגיר לא היו שום בעיות .

אני קרייזלר לא אקנה יותר.

פורסם

גולף דור 4 99" 1600 סמ"ק

היתה ברשותי שנתיים 06-08

גיר - פלאנץ מים- ציריה- מנוע וישרים- ידית איתות- מע' חלונות חשמל- כרית אויר נהג. מספיק???

רק לא פולקסווגן

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

שלום רב,

ראשית קצת היסטוריה אישית - היו לי 2 אירופאיות (אופל קדט וקליאו), 4 יפניות (אפלאוז,לנטיס,כריזמה,לנסר) ו-3 קוריאניות

(אקסנט,לנטרה, פיקנטו) וגם גרמניה אחת חדשה בחו"ל.......

מכולן היחידה שהסבה לי כאב לב וכיס הייתה (כמה לא מפתיע) הקליאו.

מודל 98 אוטומטית, נקנתה כשהייתה כמעט בת 3 מבעליה הראשונים עם 40000 ק"מ(כרכב ראשון לאשתי לעתיד - כמעט התבטלה החתונה) - לכאורה מציאה וגם עברה בדיקה חלק.

בעיות חשמל מוזרות התחילו מהר (דש בורד נכבה באמצע נסיעה, מפסק חלון חשמל מגמגם ובסוף שבק, הילוכים נתקעים , מסרק הגה לאחר שנה וחצי וקצרה היריעה.:x

כל היפניות והקוריאניות והאופל היו בנות 6 עד 10 שנים כשנקנו על ידי (לא חדשות או קרוב לזה) ולמעט טיפולים ובלאי שוטף

(מצבר, צמיגים למשל) - שום תקלות !

אגב שימו לב שפיאט (FIX IT AGAUN TONY ) מככבת בפוסט זה

פורסם

שים לב שהפיאט שמככבות בפוסט זה הן 127, אונו, טמפרה, ושאר ענתיקות משלהי שנות ה 80-90. אין מה לעשות, באמת לא היו רכבים אמינים במיוחד. אבל להסיק מזה משהו לגבי התוצרת של היום...? הגיוני בערך כמו להסיק משהו מסובארו DL לגבי ה B4 של היום.

ולנושא- אצלנו בבית גמענו מספר קילומטרים מכובד עם מספר רכבים, ביניהם מגאן 2, מזדה 3 ו 6, פיאט בראבו, הונדה סיוויק/אקורד, קיה פורטה.

and the winner is- מזדה 6 שנת 2004 אם אני זוכר נכון, עם אינספור בעיות חשמל מוזרות, אלטרנטור שהלך לעולמו פעמיים, וגיר לא החלטי בעליל.

פורסם

סיאט קורדובה שנת 2000, מנוע 1.6 100 כ"ס ידני. נקנתה לפני שנתיים וחצי ב 12000 שקל עם 145000 ק"מ. היום עם 178000.

נתקעתי איתה פעמיים - פעם אחת ישר אחרי הקניה הלך הקלאץ' שעלה 2600 שקל, פעם שניה כשצינור גומי של ההזרקת דלק פשוט היה ישן והתפורר. הוחלף טרמוסטט. הקונסולה של הבקרת אקלים והרדיו עשתה לי את המוות - החלפת היחידה הפנימית של הטייפ והמחשב לאחת תקינה פתרה את הבעיות המטופשות של בקרת אקלים מנוטרלת ורדיו שנדלק ונכבה מעצמו גם כשהאוטו כבוי. הפלסטיקים עצמם איומים גם כן- מתקלפים, נשברים. במיוחד בפאנל של הרדיו/בקרת אקלים. ידיות פנים שפשוט נשברות. נעילה מרכזית שנתקעה. הצ'ופצ'יקים של הנעילת דלתות נשברו אחד אחרי השני. הידיות גומי שמושכים כדי להוריד את המושבים האחוריים פשוט התפוררו לגמרי. תושבות מנוע וגיר בלויות שפשוט לא כ"כ כדאי להשקיע בהן. צבע ולקה שהתקלפו ודהו כמו הקריירה של צביקה פיק... מה עוד ?? אה, רעשים וזמזומים של פלסטיקים בתא הנוסעים. בידוד פנים של מערכת המיזוג פשוט מתפוררת לה ועפה מפתחי המיזוג.

הכי נורא - יש רתע מזעזע מהגיר כשעוזבים את הגז. אולי בגלל תושבות ואולי בגלל חיבור הדיפרנציאל עם המנוע/גיר. כך או אחרת, העברות הילוכים מיומנות עם גז נכון מחליקות את הרתע הזה ואני מתעקש שכל עוד האוטו נוסע וההילוכים עוברים (חלק כמו חמאה אגב, זה רק הרתע שמציק) לא שווה להשקיע 4000 שקל באוטו כ"כ ישן וזול שנוסע סבבה. אה, איזה פלסטיק זול (מפתיע, לא?) שמחזיק את החלון נהג נשבר ובמזל תפסתי את זה בזמן ועלה רק 200 שקל להחליף אותו אצל זגג, אם היתי משתהה עם זה, זה היה עלול לעלות הרבה הרבה יותר.

יש תקלה מאוד משונה- כשמכל הדלק כמעט ריק, מד הספידומטר והאוץ מפסיקים לעבוד. ומחוון הדלק גם הוא קופץ ואז מפסיק לעבוד. אני פשוט ממלא טנק מלא כל חצי מכל וזה לא קורה יותר.

בטח יש עוד כמה דברים ששכחתי. קניתי את האוטו הזה לכבוד תחילת הלימודים, אחרי שהיתה לי במשך שש שנים יונדאי לנטרה שהפגישה אותי עם המוסך רק בטיפולים תקופתיים. בדיעבד זה ממש ממש לא אוטו לסטודנטים, עקב האמינות הלא מושלמת בלשון המעטה והעלות המזעזעת של חלפים מקוריים מבית פולקסווגן.

אבל, האוטו מטופל בקביעות אצל מוסך רון. לא שזול שם במיוחד, פשוט העבודה מצויינת והחלפים איכותיים. וקצת קשה לי להודות, אבל אני פשוט אוהב את האוטו הזה. הוא אדום ושובב והמנוע הזה לפעמים מאוד חמוד כשהוא במצב רוח טוב - לרדת איתו לאיילון משלישי לרביעי בתאוצה חזקה זה נורא נחמד, וכשהכל עובד (תודות למוסך רון הנהדר ולתיקונים הקטנים שאני מצליח לבצע בעצמי) זה פשוט קסם של רכב. אני עושה איתו נסיעות מאוד ארוכות- מהנגב לתל אביב ולצפון והוא פשוט שם בשבילי תמיד. אני אוהב לחשוב שזו תמורה נאותה לטיפולים האיכותיים לפי הספר והתשומת לב הקטנה שלי לתיקונים קטנים ולתחזוקת ביניים בין הטיפולים (ניקוי הפילטר אוויר, בדיקת שמן).

אגב, ימים חורפיים כמו אלו העוברים עלינו עכשיו תמיד קצת מדאיגים אותי כיוון שבאופן מטופש לגמרי, המחשב מנוע יושב ממש מתחת למגבים וכל הזמן נתון ללחות ורטיבות. אם המרזבים שם נסתמים אז כל האזור הזה הופך לברכה ועלול להרוס את המחשב הזה שעולה כמה אלפים טובים. אני מוודא מדי פעם שהאזור יבש ומנסה לעטוף את המחשב בניילונים. שיהיה.

לסיכום, האוטו הזה בהחלט האכיל אותי כמה וכמה צרות אבל תכלס אין עליו- שימושי מאוד, עם מנוע נהדר, מאובזר, חסכוני בדלק, מכלולים עיקריים יחסית אמינים. אה נו, והוא אדום. וכזה יפה בעיני. בינתיים לא מוכר :)

• תוכן חדש...