Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4750 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ברשותי ניסאן אלמרה 99 אוטומטית עם 183 אלף ק"מ,האוטו אצלי קרוב ל5 שנים הכל היה טוב ויפה,עד לפני כחצי שנה התחילה לי בעיה מוזרה שהשמן במנוע התחיל להעלם בנסיעות ארוכות(100 ק"מ ומעלה) בכמויות גדולות כל נסיעה מעל 100 ק"מ רצוף צריך להוסיף 200 גרם של שמן,עכשיו בהתחלה חשבתי שזה המחזיר שמן האחורי בין הגיר והמנוע כי הייתה שם הזעה אז הוחלף המחזיר שמן ועדיין הבעיה ממשיכה,כל נסיעה ארוכה אני צריך להוסיף שמן.

כולם אומרים לי שזה הרינגים אבל קשה לי להאמין כי עם האוטו שורף כל כך הרבה שמן אז הייתי נוסע בענן לבןן ואין אצלי אפילו עשן קטן.האוטו נסע עם שמן 10W40 של חברת וולווליין,עכשיו עברתי לסוג MAX LIFE של אותה חברה באותה צמיגות בתקווה שזה יעזור,מה לדעתכם יכולה להיות הבעיה שהאוטו שורף כל כך הרבה שמן ואין עשן.

מקווה שלמישהו תהיה תשובה הגיונית לבעיה המוזרה הזאת.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

נזילות יכולות להיות מהרבה מקומות. בדקת מתחת לאוטו בחניה אם יש סימנים של שמן?

חיפשת נזילות מתחת לרכב, כשהרכב מונע רואים איזה טיפטוף?

זה לא חייב להיות רינגים, זה גם יכול להיות גומיות שסתומים שצריכות החלפה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

ברשותי אותו רכב רק 98, עם קצת פחות קילומטראז'.

נחש מה? אותה בעייה בדיוק!

לשמחתך ולשמחתי, אחרי אין ספור התעסקויות, גיליתי את הבעייה.

באלמרות (גם בחדשות יותר) יש בעייה בנשם השמן (צינור שמחובר לחלק האחורי שמאלי של בלוק המנוע

אם אתה עומד עם מכסה מנוע פתוח).

זאת צינורית שיונקת אדי שמן עודף ומחזירה חזרה בסירקולציה. לרוב הנשם מפסיק לתפקד והשמן נזרק מהאגזוז.

שים לב - בדיקה פשוטה. תניע את הרכב, תוציא את הצינורית (אל תפחד, ככה לימדו אותי במוסך מורשה) ותן לחיצות עם

האצבע על החור. אתה אמור לשמוע מין נקישות. אם אין - מצויין, זאת הבעייה.

אם יש, לצערי אין לי פתרונות אחרים.

אתה מוזמן לדבר איתי בפרטי, אסביר לך יותר מפורט. בהצלחה!

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

פורסם

מקפיץ אחרי ששבוע לא הייתי פה,אני אומר שוב שאין נזילות,אבל יש משהו שאני מפספס כמו שטל אמר צינור נשם מנוע הנושא הזה יבדק בנתיים מה יכולה להיות עוד הבעיה שהצריכת שמן היא רק בנסיעות ארוכותת מחכה למומחים.

תודה מראש

פורסם

אז אני עונה לך שוב - זה 99% ודאי. הנה זה התחיל אצלי שוב - מסתבר שהמוסך המורשה שם לי חלק

לא כל כך תקין ואני אאלץ ללכת אליהם שיחליפו לי את הנשם שוב.

זאת מחלה ידועה של אלמרות ואם אתה רוצה הדרכה מדוייקת יותר, דבר איתי בפרטי.

חובב מכוניות מושבע. עזבו חובב, שרוף!

• שנתיים מאוחר יותר...
פורסם
אז אני עונה לך שוב - זה 99% ודאי. הנה זה התחיל אצלי שוב - מסתבר שהמוסך המורשה שם לי חלק

לא כל כך תקין ואני אאלץ ללכת אליהם שיחליפו לי את הנשם שוב.

זאת מחלה ידועה של אלמרות ואם אתה רוצה הדרכה מדוייקת יותר, דבר איתי בפרטי.

הי טל

יש לי אלמרה 99 והיא סובלת מאותה בעיה, כאשר במוסך אחד אמרו לי שצריך להחליף מנוע, ובמוסך מורשה אמרו שצריך לעשות שיפוץ ראש מנוע. וכשאמרתי שאני צבקשת שיבדקו נשם שמן - מוסכניק אמר שאין קשר וזה צילינדר.

אתה יכול בבקשה לצרף תמונה איפה נמצא נשם שמן הזה - אני אעשה בעצמי - לפחות בדיקה.

תודה

פורסם

לי יש גם אלמרה שנת 96, לפני כמה חודשים פתאום באמצע נסיעה, התחיל לצאת מלא עשן לבן מהאגזוז, ואחרי נסיעה של 5 דקות כשהאוטו מוציא עשן לבן כמו איזה קטר (בלי הגזמה), כל השמן מנוע נגמר.

בסוף התברר ששסתום PCV - positive crankcase ventilation , היה תקוע במצב פתוח, ומכיוון והוא מחובר לסעפת היניקה, המנוע פשוט היה יונק שמן מאיזור גלי הזיזים.

השסתום הוחלף, 150 שקל במורשה, והבעיה נפתרה. גם לי מכונאים אמרו "ככל הנראה המנוע גמור", בטח, כי זה הכי קל לעשות...מאשר לבדוק לעומק את הבעיה.

• תוכן חדש...