Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

0-100 - אוקטביה 1.6TSI VS 1.2TSI

xtract1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5176 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
B.D.B., אני לא יודע איך אתה מסתכל על הגרפים האלו, אבל שם בבירור הם מראים שלבנזין יוצא 90 סוסים בגלגל. לדיזל בגלגל על 2000סל"ד יש כ38KW זה כ49 סוסים (טיפה טעיתי בפוסט המקורי אבל זה לא משנה כלום ממה שרשמתי), לאומת הבנזין באותו סל"ד יש כ40~41KW שזה כ53 סוסים.

אני מסתכל על הגרף בצורה נכונה.

הגרף הירוק הוא המומנט האדום הוא ההספק (Power). הסקאלה משמאל היא של ההספק ביחידות של kW והסקאלה מימין היא של המומנט ביחידות של NM.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

B.D.B., אני מתחיל לחשוב שמשקפיים יועילו לי.:-) בבנזין במקום של 3000סל"ד "ראיתי" 2000 במקום. בכל אופן, דיזל משייט על 2000 ובנזין הזה משייט על 3000 אז אני עדיין בטיעון שלי צודק.

dorki, הבעייה עם רכב בנזין שאתה מתחיל לבצע עקיפה כאשר מולך רכב (הרכב הנעקף). בהנחה שזה אוטומט כדי לגרום למנוע הזה לעבוד על טורים דרוש קיק דאון (זה לוקח זמן). כלומר המנוע לא רק צורח הצילו, אלא גם אתה מאוד מהר מתקרב לרכב ממול, אז אתה חייב לסטות מיד מנתיב שלך לנתיב בו יש תנועה נגדית ולבצע את העקיפה. ברכב דיזל אתה מתחיל עקיפה בזמן סטייה מנתיב כי בשיוט יש לך תמיד כוח זמין כי אתה נוסע על מומנט מקסימלי, כלומר גם יש לך הרבה יותר זמן להתחרט על המהלך וגם אתה יכול לבצע מהלכים מהר יותר מבלי להכין את הרכב שלך מראש. התוצאה: עקיפות נעשות תוך זמן קצר יותר והנה הניצחון של המומנט - בעליות זה עוד יותר משמעותי כי עד שמנוע בנזין אטמוספרי ימשוך לכיוון 5000 סל"ד יעבור הרבה זמן יחסית לדיזל עם הספק מקביל שאת בכוח יש לו כאן ועכשיו ולא בשבוע הבא.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בו נגיד את זה ככה מי שלא יודע לנהוג \ עצלן מידי בשביל העביר הילוכים ונוהג על ידני, יאץ יותר מהר ברכב דיזל מאשר ברכב בנזין. על זה אין ספק, מה הערך של המשפט הזה זה כבר שאלה אחרת.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

ואני רוצה להוסיף למה שרשמת עוד דבר: מי שלא רוצה לקרוע את הרכב שלו ורוצה לעשות עקיפות במינימום של מחיר דלק יבחר ברכב עם הרבה מומנט על סל"ד נמוך, כלומר דיזל. זה יתרון אדיר אפשרות לבצע מהלכים שדורשים שינוי מהירות בלי הורדת הילוכים, זה לוקח פחות זמן, פחות דלק ויותר בטיחותי.

נניח שני רכבים נוסעים 80 קמ"ש, דיזל ובנזין. רוצים להגיע ל120 כמה שיותר מהר מרגע אקראי. מי יעשה את המשימה מהר יותר? דיזל! דיזל יותר מהיר בתאוצות ביניים כי אף אחד לא נוסע על בנזין באופן קבוע על 5000סל"ד בשיוט. אל תשכח שבדיזל גם אפשר להוריד הילוך וכל עוד הוא לא הגיע לרוויה יש לך יתרון (היום כבר יש טורבואים VGT אז דיזלים כאלה לא מגעים לרוייה עד המקסימום סל"ד). ;)

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

dorki, הבעייה עם רכב בנזין שאתה מתחיל לבצע עקיפה כאשר מולך רכב (הרכב הנעקף). בהנחה שזה אוטומט כדי לגרום למנוע הזה לעבוד על טורים דרוש קיק דאון (זה לוקח זמן). כלומר המנוע לא רק צורח הצילו, אלא גם אתה מאוד מהר מתקרב לרכב ממול, אז אתה חייב לסטות מיד מנתיב שלך לנתיב בו יש תנועה נגדית ולבצע את העקיפה. ברכב דיזל אתה מתחיל עקיפה בזמן סטייה מנתיב כי בשיוט יש לך תמיד כוח זמין כי אתה נוסע על מומנט מקסימלי, כלומר גם יש לך הרבה יותר זמן להתחרט על המהלך וגם אתה יכול לבצע מהלכים מהר יותר מבלי להכין את הרכב שלך מראש. התוצאה: עקיפות נעשות תוך זמן קצר יותר והנה הניצחון של המומנט - בעליות זה עוד יותר משמעותי כי עד שמנוע בנזין אטמוספרי ימשוך לכיוון 5000 סל"ד יעבור הרבה זמן יחסית לדיזל עם הספק מקביל שאת בכוח יש לו כאן ועכשיו ולא בשבוע הבא.

כשתזדמן לאזור י-ם, אני מזמין אותך לנסיעה ברכב שלי (רק כנווט - כן?) ואז אוכיח לך עד כמה שהתיאוריה שלך שגויה.:-P

אגב - סל"ד גבוה מידי פעם לא רק שלא קורע את המנוע אלא מועיל מאוד בכך שהמנוע מתנקה מפיח וכל מיני מנדבושקס שהתיישבו בו.

פורסם
כשתזדמן לאזור י-ם, אני מזמין אותך לנסיעה ברכב שלי (רק כנווט - כן?) ואז אוכיח לך עד כמה שהתיאוריה שלך שגויה.:-P

אגב - סל"ד גבוה מידי פעם לא רק שלא קורע את המנוע אלא מועיל מאוד בכך שהמנוע מתנקה מפיח וכל מיני מנדבושקס שהתיישבו בו.

+1

http://www.youtube.com/watch?v=L9RO3Tiz7j8 דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

אטמוספרי צרחן תאב סל"ד (למבו) מול טורבו עצבני (GT2 RS). הסל"ד, עוד 80 כ"ס ניצחו את זמינות המומנט של הפורשה.

אגב, לפורשה יש יותר אחיזה מאחור (מנוע יושב מעל הציר האחורי) אך ללמבורגיני הנעה כפולה, לא יותר מה מנצח מבין שני אלו.

http://www.youtube.com/watch?v=PqBjHjtH4mY דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.

כאן לקחו שתי איטלקיות צרחניות. במצב רגיל הלמבורגיני אמורה למחוץ את הפרארי בקו ישר. הפתעה הפתעה! הפרארי קיבלה חיזוקית של הדס. רמאים... :)

http://www.youtube.com/watch?v=KgWfQOFcUj0&feature=related דרך יוטיוב

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

לא, אין ערך "מקובל". האצת ביניים משמעותה כל האצה ממהירות שאינה אפס, למהירות גבוהה יותר, ויש המוסיפים - ללא העברת הילוך. כאן בא לידי ביטוי המומנט, כיוון שהסל"ד לא נע בקרבת המקסימום (כמו בהאצה מהמקום) אלא סביב ערך ביניים כלשהו. מכונית עם מומנט גבוה בסל"ד נמוך תוכל להאיץ בקלות ובמהירות רבה יותר במצב כזה.

רוני

ראיתי כבר כמה אתרי רכב שמודדים את 80 עד 120.

כמובן שאין ערך מקובל אך זהו כאילו "זמן עקיפה" לכן הרבה אתרי רכב משתמשים בזה.

פורסם
כשתזדמן לאזור י-ם, אני מזמין אותך לנסיעה ברכב שלי (רק כנווט - כן?)

אפשר לשאול על מה אתה נוהג?

Cuore Sportivo, צ׳יטה רצה מהר יותר משיאן עולם. מה זה אומר? מה הקשר בין למבו לפאביה? אנחנו מדברים על זמינות כוח ב80-120 לצורך עקיפה (כלומר קו ישר) במכוניות שבן תמותה רגיל יכול להשיג בחיים אמיתיים ולא בNFS.

יש גם דיזלים לא פראיירים במירוצים שהראו הישגים מרשימים לאומת בנזין גודשות וכל זה ביחד עם מומנט מרשים מאוד שבזכותו דרושים פחות הילוכים ופחות העברות הילוכים.  חלק מחוייה ברכבי ספורט זה הסאונד, לכן בנזין כאן עדיף. אבל זה כבר נושא לדיון אחר.

פורסם
מדובר על מנועים ואין זה משנה על איזה רכב מדובר.

זה משנה כי כאשר השוית פורשה עם למבו זה רכבים שבנויים אחרת. אי אפשר להשוות מנועים ברכבים שכל כך שונים במבנה שלהם. מעבר לזה במירוץ מנועים עובדים על סלד גבוה מאוד להבדיל משיוט שזה מעבר ממצב נסיעה אחד לאחר.

פורסם
אפשר לשאול על מה אתה נוהג?

בסמלון - IS250.

ולפני שתגיד לי שהרכב הזה לא מייצג, אציין בפניך שכל כלי הרכב שהיו אי פעם ברשותינו ננהגו כך, תמיד הם נמכרו אחרי בדיקה - ותמיד מצב המנוע שלהם צויין לשבח.

פורסם

כפי שכתבתי - מומנט נמוך ניתן לפיצוי דרך תיבת ההילוכים.

הספק נמוך יישאר כזה ולא יעזור בית דין.

מזכיר לי את המנועים הישנים של VAG, אלו שהוציאו הספק של 75 כ"ס ממנוע 1.8 או 90 כ"ס ממנוע 2.0.

בתחילת הנסיעה הם הקנו תחושה "בריאה" בשל המומנט הגבוה, אבל מ 3,000 סל"ד והילך הם ייצרו רק רעש ללא תאוצה.

הספק נמוך ומומנט גבוה מתאימים לרכבי עבודה שזקוקים למומנט ולא להספק.

מכונית פרטית עם תיבת הילוכים טובה יכולבה בהחלט להסתדר עם מומנט בינוני והספק גבוה.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
הספק נמוך ומומנט גבוה מתאימים לרכבי עבודה שזקוקים למומנט ולא להספק.

ושוב פעם אנשים חוזרים לאותה טענה, אין כזה דבר מומנט גבוה הספק נמוך. מה שאני מניח שאתה מתכוון אליו זה מומנט שיא גבוה הספק שיא נמוך, כתוצאה מסל"ד מקסימלי נמוך ו\או עקומת מוממנט שצונחת אחרי 2500-3000 סל"ד. בסל"ד מסויים למנוע עם יותר מומנט יהיה יותר הספק (כ"ס).

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם
זה משנה כי כאשר השוית פורשה עם למבו זה רכבים שבנויים אחרת. אי אפשר להשוות מנועים ברכבים שכל כך שונים במבנה שלהם. מעבר לזה במירוץ מנועים עובדים על סלד גבוה מאוד להבדיל משיוט שזה מעבר ממצב נסיעה אחד לאחר.

בכל הקשור לתאוצה, אין לזה משמעות.

אנחנו לא מדברים כאן רק על שיוט.

------------

לדוגמא, רכב בעל הספק מקסימלי נמוך ומומנט מקסימלי יחסית בריא, אוקטביה/לאון/גולף 1.2 TSI. בסה"כ מדובר על 105 כ"ס אך מומנט של קרוב ל18 קג"מ.

אם אתה חושב שקורולה בעלת מומנט מקס' נמוך מזה אך הספק מקס' גבוה יותר תהיה איטית יותר, חשוב שנית.

אגב, ברור כי מומנט גבוה יותר בסל"ד נמוך יותר תורם לנוחות (חוסר "מאמץ" של המנוע, בתחושה) ופחות בחישת הילוכים, אך זה רק חלק מהסיפור.

גם בתאוצה 0-100 יש הרבה תאוצות ביניים, בכלל תאוצת ביניים היא לא 80-120 אלא כל תאוצה ממצב של תנועה ולא עמידה.

- כפי שכבר נכתב כאן לא אחת.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם
ושוב פעם אנשים חוזרים לאותה טענה, אין כזה דבר מומנט גבוה הספק נמוך. מה שאני מניח שאתה מתכוון אליו זה מומנט שיא גבוה הספק שיא נמוך, כתוצאה מסל"ד מקסימלי נמוך ו\או עקומת מוממנט שצונחת אחרי 2500-3000 סל"ד. בסל"ד מסויים למנוע עם יותר מומנט יהיה יותר הספק (כ"ס).

בוודאי.

מנועי VAG הישנים פעלו במשרעת סל"ד נמוכה יחסית, ולכן שיא ההספק נמוך ומושג בסל"ד נמוך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• תוכן חדש...