Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

0-100 - אוקטביה 1.6TSI VS 1.2TSI

xtract1
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5177 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אם אתה חושב שקורולה בעלת מומנט מקס' נמוך מזה אך הספק מקס' גבוה יותר תהיה איטית יותר, חשוב שנית.

הפרש מומנט קטן בין קורולה ל1.2TSI, לכן בהנתן הספק גדול יותר לקורולה היא תשלים מהר יותר את העקיפה. אבל אם הפרש מומנט היה משמעותי, אז הראשונה הייתה משלימה את העקיפה מהר יותר. כדי לבצע רוב מהלכים מה שצריך הכי הרבה זה כוח מידי כדי לצבור הפרש מהירויות כמה שיותר מהר. עד שמנוע עם הספק גבוה אבל מומנ נמוך יגיע לטורים שלו ויתחיל להאיץ כמו שצריך אני כבר השלמתי את מה שתכננתי.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לקחתי את הרכב ועשיתי קצת מדידות, הקיצר, תאוצה 80-120 לוקחת כ-10 שניות, כאשר ב-80 קמ״ש מורידים מחמישי לרביעי ונותנים פול גז. כאשר מורידים מחמישי לשלישי, תוצאה כמובן יותר טובה, משהו בין 8 ל-9 שניות. אולי זה בכ״ז לא כ״כ גרוע ?

איפה אפשר למצוא נתונים עם תאוצות 80-120, מישהו יודע ?

פורסם

בבקשה תהנה (אומנם איביזה אבל זה אותו מרכב כמו פאביה):

http://seatcp.com/seat_engines.php?seat_id=5&engine_id=61

הנתונים שלך טובים מאוד, אבל 120 בספידומטר זה בסביבות 112. כלומר עשית בדיקה של 76-112 בערך.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
הפרש מומנט קטן בין קורולה ל1.2TSI, לכן בהנתן הספק גדול יותר לקורולה היא תשלים מהר יותר את העקיפה. אבל אם הפרש מומנט היה משמעותי, אז הראשונה הייתה משלימה את העקיפה מהר יותר. כדי לבצע רוב מהלכים מה שצריך הכי הרבה זה כוח מידי כדי לצבור הפרש מהירויות כמה שיותר מהר. עד שמנוע עם הספק גבוה אבל מומנ נמוך יגיע לטורים שלו ויתחיל להאיץ כמו שצריך אני כבר השלמתי את מה שתכננתי.

קורולה:

שיא מומנט - 15.9 קג"מ/5,200 סל"ד

שיא הספק - 124 כ"ס/6,000 סל"ד

גולף 1.2 TSI:

שיא מומנט - 17.8 קג"מ/1,500-4,100 סל"ד

שיא הספק - 105 כ"ס/5,000 סל"ד

אולי עכשיו זה ברור וייקל עלייך להבין את ההבדלים.

* מועדון אלפא רומיאו הישראלי IAROC *

פורסם

בלי גרף מומנט זה לא שווה הרבה. אני מעריך שלקורולה יש 14 קגם על 2000 סלד. 4 קגמ הבדל לא תהומי.

אני מקווה שאתה מבין שמומנט מקסימלי קורה רק כאשר לוחצים עד הסוף, כך שלאותו גולף שהזכרת גם לא מומנט מקסימלי כי גדישה בלחץ חלקי. מה שקורה כאשר תלחץ בקורולה תקבל מהר יותר את מלוא המומנט ממנוע טורבו שיתחיל לצבור לחץ.

פורסם

הנה השוואה טובה:

סיויק אס איי שלי:

197 כ"ס.

18.8 קג"מ.

ג'י טי איי:

197 כ"ס.

28.0 קג"מ.

נוסעים כמעט אותו דבר.

גולף מושכת יותר בטורים נמוכים-בינוניים, סיויק יותר ב"קרוב לקו אדום".

bottom line, התאוצה זהה.

פורסם

בתנאים אמיתיים, כלומר לא NFS ולא כביש ריק ושומם, אלא מצב רגיל שאתה נוסע בטור מכניות וצריך להאיץ כדי לבצע מהלך רכב שיש לו יותר מומנט על טורים נמוכים עדיף כי החיים זה לא 0 ל100 (ואין את האסטרא זמן להגיע כל פעם לקו האדום). ההבדל של תגובה מידית על דוושת גז שלא גוררת הורדת הילוכים ועליית סל"ד נותן את חצי שנייה הדרושה כדי להשלים את המהלך בזמן ובלי לסכן אף אחד ובלי צורך להגיע לקו אדום (דבר שלפני עצמו לוקח הרבה זמן), זה כולל גם מהלכים שדורשים העלאת מהירות מידית ממצב של מהירות יחסית נמוכה. כמה מטרים הראשונים של פער עושים את ההבדל.

לכן מי שלא מתעסק במירוצי דראג/רמזורים אלה רוצה לנסוע על הכביש בין מאות רכבים אחרים מסביב יעדיף מומנט שיתן לו זמינות כוח מידית ותגובה טובה יותר כדי לבצע מהלכים שדורשים העלאת מהירות.

"במקרה" היה לי פסאט FSI עם 150 סוסים, עד 3000 סל"ד מנוע הזה לא הכי נמרץ בעולם (למרות שיחסית אליו רכבים כמו C5 על סל"ד דומה מרגישים כמו עגלות מתות) וכיום יש לי גם רכב עם 150 סוסים. ההבדל שבפסאט יש כ21 קג"מ מומנט ואצלי 35קג"מ על סל"ד הרבה יותר נמוך. בהאצות ביניים למרות שהרכב כבד יותר על כ200ק"ג הוא תמיד עדיף על הפסאט שמתחיל להיות זריז על 4000סל"ד, אבל עד אז הוא לא. הרכב מאפשר לבצע עקיפות שפסאט היה מתקשה ללא הורדת הילוכים (דרוש בפסאט להוריד שני הילוכים ולעלות מעל 5000סל"ד וטיפוס בסל"ד הזה לוקח זמן לכיוון קו האדום). נכון שמהמקום פסאט עדיפה, אבל בתאוצות ביניים לגמרי לא וזה למרות גיר שמעביר הילוכים זריז יחסית. תיראו איך טדרים דיזלים בעליות חוגגים מבלי לקרוע את המנוע ועם הספקים צנועים ומשקל בסביבות 2 טון.

פורסם

ה-SDI שלי, בעלת כ-68 כ"ס, מומנט כ-25 קג"מ. מאיצה ל-100 בלפחות 10 שניות (או יותר כמובן).

מצד שני מרגיש זריז, מושך בכל העברת הילוך ודי מהנה.

:wink:

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם
בתנאים אמיתיים, כלומר לא NFS ולא כביש ריק ושומם, אלא מצב רגיל שאתה נוסע בטור מכניות וצריך להאיץ כדי לבצע מהלך רכב שיש לו יותר מומנט על טורים נמוכים עדיף כי החיים זה לא 0 ל100 (ואין את האסטרא זמן להגיע כל פעם לקו האדום). ההבדל של תגובה מידית על דוושת גז שלא גוררת הורדת הילוכים ועליית סל"ד נותן את חצי שנייה הדרושה כדי להשלים את המהלך בזמן ובלי לסכן אף אחד ובלי צורך להגיע לקו אדום (דבר שלפני עצמו לוקח הרבה זמן), זה כולל גם מהלכים שדורשים העלאת מהירות מידית ממצב של מהירות יחסית נמוכה. כמה מטרים הראשונים של פער עושים את ההבדל.

לכן מי שלא מתעסק במירוצי דראג/רמזורים אלה רוצה לנסוע על הכביש בין מאות רכבים אחרים מסביב יעדיף מומנט שיתן לו זמינות כוח מידית ותגובה טובה יותר כדי לבצע מהלכים שדורשים העלאת מהירות.

"במקרה" היה לי פסאט FSI עם 150 סוסים, עד 3000 סל"ד מנוע הזה לא הכי נמרץ בעולם (למרות שיחסית אליו רכבים כמו C5 על סל"ד דומה מרגישים כמו עגלות מתות) וכיום יש לי גם רכב עם 150 סוסים. ההבדל שבפסאט יש כ21 קג"מ מומנט ואצלי 35קג"מ על סל"ד הרבה יותר נמוך. בהאצות ביניים למרות שהרכב כבד יותר על כ200ק"ג הוא תמיד עדיף על הפסאט שמתחיל להיות זריז על 4000סל"ד, אבל עד אז הוא לא. הרכב מאפשר לבצע עקיפות שפסאט היה מתקשה ללא הורדת הילוכים (דרוש בפסאט להוריד שני הילוכים ולעלות מעל 5000סל"ד וטיפוס בסל"ד הזה לוקח זמן לכיוון קו האדום). נכון שמהמקום פסאט עדיפה, אבל בתאוצות ביניים לגמרי לא וזה למרות גיר שמעביר הילוכים זריז יחסית. תיראו איך טדרים דיזלים בעליות חוגגים מבלי לקרוע את המנוע ועם הספקים צנועים ומשקל בסביבות 2 טון.

אתה מנסה לתאר את ההבדלים בין מנוע דיזל לבנזין? ידוע.

אגב, אם תסיר את הטורבו מהדיזל או לחלופין תשווה פאסאט 2 ליטר ט"ד ל-2 ל' ט"ב, מבחינת ביצועים, הדיזל יהיה בנחיתות ממשית ביותר.

נ.ב. השימוש שלך במונח "לקרוע" את המנוע שגוי. מנוע בנזין, כידוע, הינו בעל אופי פעולה שונה ורכב בנזין נוהגים אחרת בהשוואה לדיזל. אם אתה בעליה או בעקיפה ומוריד הילוך, שניים (עם ריבוי ההילוכים של ימינו) כדי להיות ברצועת הכח, אתה לא "קורע" את המנוע אלא בסה"כ מתפעל את הרכב כמו שצריך.

פורסם

Cuore Sportivo, אני משווה בין מנוע בעל מומנט גדול על טורים נמוכים לבין מנוע בעל מומנט קטן על טורים גבוהים ובערך אותו הספק. טורבו דיזל זה רק דוגמא מכיוון שרובינו מכירים אותם. היה לי טורבו בנזין בנפח 2.3 וגם 2.8 ואני יודע שמבחינת זמינות כוח על טורים נמוכים מנועים האלו טובים.

פורסם

בהחלט ניתן לומר כי כמות לא מבוטלת של אנשים יעדיפו זמינות כח בטורים נמוכים על פני ריצה במעלה הסל"ד.

אני אישית נוסע כיום על רכב בעל מגדש טורבו והאמת, למרות הדחף החביב האופייני למנועי טורבו אני מעדיף מנוע אטמוספרי, גם ביום יום. אני גם בטוח שיש עוד כמה חברי פורום בעלי העדפה דומה (כרכב יחיד בכל אופן).

פורסם

אי אפשר להפוך את רכבי הטורבו בנזין למקשה אחת. אם מדובר בטורבו גדול הרי שלא תהיה תוספת מומנט (ואולי אף מחסור במקרי קיצון) אבל אחרי שהטורבו יכנס לפעולה בסל"ד גבוה (כי הוא מונע ע"י גזי פליטה שנפחם גדול יותר בסל"ד גבוה) יהיה תוספת מומנט גדולה. טורבו קטן לעומת זאת יכנס לפעולה כבר מסל"ד נמוך (כי הוא שוקל פחות ומצריך פחות נפח של גזי פליטה בשביל להאיץ) אבל בסל"ד גבוה הוא עלול לחנוק את המנוע בגלל שהוא לא יכול לספק את הגדישה או אפילו להעביר דרכו מספיק אוויר בקצב היניקה של המנוע.

1995 Mitsubishi Colt

2004 Mazda MX-5

2012 Toyota GT86

פורסם

B.D.B. אתה צודק. בוולוו 940 טורבו בגודל של עגבניה נפח 2.3 המנוע היה נכנס לרוויה בטורים גבוהים. בוולוו S80T6 הטורבו נתן כוח זמין בכל טווח העבודה לאומת זאת, החל מ1800 ועד ל5000סל"ד.

היום יש כבר טורבואים עם גיאומטרייה משתנה שפותרים את הבעייה של רוויה במובן מסויים (למרות שעדיין הגודל הוא זה שקובע). היתרון של טורבו דיזל על טורבו בנזין בזה שטווח עבודה של דיזל קטן יותר, לכן קל יותר יותר לעשות טורבו אחד קטן שיתן כוח זמין בכל הטווח.

ובכלל טורבו בדיזל זה דבר יעיל במיוחד כי לאומת מנוע בנזין עם מצערת (או מנגנון שמחליף אותה), הדיזל לוקח את כל האויר שהוא יכול בכל פעם ושורף אותו.

• תוכן חדש...