Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5552 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא חושב שזו שאלה של סחירות או קהל יעד, המצב בשוק היום הוא שאנשים התרגלו לשלם מתחת למחירון.

גם אני ניסיתי למכור את הרכב, אמרתי שמתחילים ממחירון ואם יש על מה להוריד אני אוריד. במקרה שלי מדובר ברכב ששנתיים על הכביש עם ק"מ נמוך (15K ק"מ בשנתיים) ללא שריטה ועדיין באחריות. מכיוון שאני לא מחליף את הרכב מסיבות קריטיות (סתם בא לי רכב עם גג נפתח) אז אני לא לחוץ למכור (יש לי עוד שנה "להנות" מאחריות יצרן).

בשורה תחתונה אתה משלם על הרכב עשרות אלפי שקלים בשנה (מימון, ירידת ערך, תיקונים, ביטוח וכו'), מה כ"כ כואב לך לרדת כמה אלפים במכירה של הרכב? במיוחד כאשר מדובר באירוע (המכירה) אשר קורה פעם בשלוש שנים.

להגיד לך את האמת, אני מתחיל להבין את האנשים שמעדיפים לעשות טריידאין כל כמה שנים ולהוציא רכב חדש מהסוכנות. כמות זייני השכל שמתקשרים אלייך היא עצומה. אנשים מתקשרים, מבינים שמדובר ברכב שמור אבל מתפלאים כאשר שומעים את המילה מחירון, כאילו שאני צריך לתת להם את הרכב בחינם בגלל העיניים היפות שלהם. בכל רגע נתון אני יכול להכנס לסוכנות יונדאי ולקבל מחירון על האוטו שלי (ואני לא מדבר על כל מבצעי הטריידאין במחירון שיש כל שני וחמישי אצל רוב היבואנים), אז בשביל מה אני צריך את כל הכאב ראש הזה?

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

• תגובות 131
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כשאתה צריך להתקדם בכבישים מושלגים, ואין לך ברירה, אז זהו פתרון טוב. אחרת, רכב מיותר.

רוצה טיפ בן יונה? תתמקד במשפט הזה.

אני הייתי מפרסם מודעת מכירה במקומון של הגולן, מה שלא יהיה שמו.

תאמין לי, שם בדיוק נמצאים האנשים שצריכים את היכולות של הרכב הנ"ל, הם נוסעים מרחקים ארוכים וצריכים רכב חסכוני שאינו ג'יפ.

אם כבר, משם יגיע הקונה שלך. ולא נראה לי שזה יקר במיוחד לפרסם במקומון שלהם.

פורסם

אם אנשים התרגלו לשלם מתחת למחירון - אז המחירון הוא לא מחירון (אולי הונאת ביטוח/ליסינג או מה שלא יהיה) אבל את זה כבר ידעתי, וזה גם לשרשור אחר.

מה שאני מנסה להגיד זה שמחירון "אמיתי" (נניח מחירון יד2) אמור לבטא במחיר הרלוונטי גם את הסחירות של הדגם (אך לא את מצב הרכב הספציפי אלא מחיר רכב ממוצע), אחרת לצד המחירון היה צריך להצמיד את "מדריך הסחירות של כהן איציק" שבו רשום שאם מדובר ביפנומטית 1600 אז צריך להוציא שורש, לכפול ב-10 ולקפוץ שלוש פעמים על רגל אחת.

פורסם
אני מכיר מקרוב 2 חברים שהתקשו בשנים האחרונות להיפטר מפנדות במצב חדש עקב מעבר לרכב ליסינג בסיום התואר.

המוניטין המחורבן של פיאט בארץ (ניתן להתווכח אם בצדק או לא בצדק) תורם אף הוא.

יש לך הוכחות שמישהו שילם אלפי שקלים מעל המחירון לפנדה? בדרך כלל עבור פיאט להימכר במחירון מהווה הישג.

אני לא מדבר על מודעות ביד 2 שאנשים מפרסמים מה שבא להם ובסוף מוכרים במחירי ריצפה אלא על מקרים אמיתיים בהם היית עד לכך שפיאט פנדה נחטפה באלפי שקלים מעל המחירון.

כן, אני ההוכחה לכך שפנדות נמכרות מעל המחירון.

2 פנדות מכרתי בחיי, שתיהן מעל המחירון. עובדה!

פורסם

את השרשור הזה צריך לשנות מ"חוסר מזל במכירת רכב", ל- "התעקשות על מחירון - האם כדאי?".

לגבי חמורון יד2, גם הוא מנותק מהמציאות. סתם כדוגמא, על רכבי VW הוא מציע (לפי שניים ספציפיים שבדקתי - TSI ופאסאט 2.0T) יותר מאשר יצחק לוי, אבל אם להיות ריאלי אז אין לזה סיכוי. המקומות היחידים בהם מכירה מעל למחירון היא רלבנטית הם רכבי נישה, אבל נישה אטרקטיבית, כמו למשל המיאטה, אולי GTI, מגאן ספורט וכו'. נישה של פנדה 4*4 היא - מה לעשות - קצת פחות אטרקטיבית, ולטעמי רוב הסיכויים הם שההתעקשות על 3-4K תעלה לך בסוף יותר. תמיד יש חריג, ואולי תמצא מישהו שיהיה מוכן לשלם מחירון. מצד שני, אולי בדיוק יילך המצבר? או שתעשה תאונה (חו"ח)? ומה יהיה עם מחיר המחירון? ואולי יתקרב הטסט והקונה יבקש להתחשב בזה? ומה עם הביטוח שאתה משלם?

שווה לחכות? בעיני לא.

מחפש קבריו לא יקרה שתנייד 2+2.

פורסם

אם כבר במחירונים עסקינן, על איזה מחירון תתעקשו בעת המכירה?

לצורך ההשוואה, ההונדה שלי מתומחרת ע"י יד2 ב9K מעל המחירון של לוי יצחק. (46 מול 37), כאשר ניסיתי להידבק למחיר של יד2 לא קיבלתי טלפונים בכלל. ירדתי למחירון של לוי יצחק פתאום יש התעניינות. וכולם אומרים "מה הקשר יד2, המחירון הרשמי זה לוי יצחק". טוב נו

עכשיו גם הגיע הזמן למכור את הרכב של אבא; VW בורה 2001. לוי יצחק משקלל 28K, יד2 אומרים 23K. בדיוק המצב ההפוך.

כאן כבר אמרתי שאם אנשים מתעקשים על לוי יצחק אצלי, בטח יהיה תקף גם אצלו.

זובי.

כ-ל מי שהתקשר עד כה אומר "לוי יצחק זה פאסה, יד2 זה המחירון האמיתי". אני שומע את זה ולא יודע מה לענות.

כמובן שהאינסטינקט הוא לקנות במחירון הזול בין ה2 ולנסות למכור באחד הגבוהה. אבל עם פערים כל כך משמעותיים לפעמים יוצא שרק מההתלבטות אתה מפסיד כסף עוד לפני שהגעת למעמד המכירה.

(לא בדקתי לגבי הפנדה 4X4 אבל די בטוח שגם שם יש פער לא קטן, כיאה ללוי יצחק ששוחט את פיאט במחירון שלו)

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

פורסם

אני מתפלא שאתה לא יודע איך עובד המחירון רכבים בישראל...

בשביל הצרכן זה פשוט מאוד:

אם הרכב שלך יקר יותר בלוי יצחק, אז יד 2 הוא זה שקובע!

ואם הרכב שלך זול יותר בלוי יצחק, אז לוי יצחק הוא זה שקובע!

פורסם

אין מה לעשות זה מה שצריך לעבור כדי למכור את האוטו בסופו של דבר..תמיד ינסו להוריד אותך במחיר עם תרגילים מסריחים כאלה ואחרים.

אני היה לי זיכרון דברים ולחיצת יד עם בחור שהיה נראה לי אמין , הוא ביקש ממני לקחת אתה רכב לבדיקה אצל חבר שלו שהוא "מכונאי" , אמרתי לו סבבה..הכל טוב ויפה הוא בדק ואז הוא התחיל להמציא על מיני שטויות שבחיים לא שמעתי על הרכב שלי , כמובן שלאחר כל "ההבחנות המקצועיות" שלו הבחור ניסה להוריד את המחיר בעוד 4 אלף ש"ח.

אם אתה בטוח במחיר שאתה יכול לקבל אז תהיה סבלני.

פורסם
כן, אני ההוכחה לכך שפנדות נמכרות מעל המחירון.

2 פנדות מכרתי בחיי, שתיהן מעל המחירון. עובדה!

אתה מכרת פנדות כשלא היו אלטרנטיבות בשוק ! היום גם המחיר של הפנדה במבצע , וגם יש אלטו ו107

פורסם

לרוב מחירון יצחק לוי יהיה יותר גבוה ולכן כמוכר תוכל להיצמד אליו. זה המחירון הרשמי של חברות הטריד אין וכו'.

מחירון יד2 אמור לשקף מחיר שוק כלומר עסקאות שמתבצעות בפועל, וכנראה שההונדה מבוקשת ואנשים משלמים מעל מחירון, לכן אתה יכול לדרוש לגביה מעל מחירון. לגבי הפולקסוואגן זה כמו שהיה במקרה שלי המחירון של יצחק לוי גבוה בהרבה מיד2, אבל העצה הכי טובה שלי אליך היא לעזוב את הפרסום ביד2 ופשוט לשים מודעה על הרכב. אם הייתי מנסה למכור דרך יד2 הייתי מורידה 35% לפחות מערך הרכב. דרך מודעת חלון מכרתי במחירון יצחק לוי כמעט מלא. כמובן שהכל תלוי במצב הרכב. רכב במצב טוב - אין סיבה לרדת הרבה ממחירון לגבי רכבים רגילים וסחירים.

פורסם

אנשים נוטים לפרש את הכישלונות שלהם כחוסר מזל (ע"ע אוהדי נבחרת אנגליה בכדורגל) אע"פ שבפועל היו סיבות אחרות לכשלונות.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם
חחחח אני מתפלא שאתה לא יודע איך עובד המחירון רכבים בישראל...

צריך להשלים עם המציאות - זה שוק של קונים והמוכרים צריכים לרדת על הברכיים. נגמרו הימים שבהם היינו קמים מוקדם בבוקר יום שלישי או שישי כדי לצוד רכבים במודעות העיתון.

פורסם

1+, במצב השוק היום זה נכון לחלוטין.

עוד דבר - עם כל ההשמצות שמטיחים במחירונים השונים, למה אתם בדיוק מתייחסים אליהם בכלל? זה קנה מידה מעורפל במקרה הטוב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם
אני מתפלא שאתה לא יודע איך עובד המחירון רכבים בישראל...

מעצבן , אבל אם אתה לא מחזיק רכב מיוחד אז צריך להתפשר ,

למרות שהקונה 'מרויח' אוטו טוב

פורסם

עוד דילמה, הפעם לא על המחיר

מתקשר סחבק, שואל על האוטו, הכל טוב ויפה. שואל "כמה האוטו אצלך?", אמרתי "שנה". ואז מגיעה שאלה קשה;

"למה אדוני מוכר את האוטו?"

האמת לאמיתה היא שבסה"כ בא לי רכב חדש. אפילו ששלי שמור, מטופל וכו. אז ככה בדיוק עניתי "כי הזמנתי רכב חדש שממתין לפרעון עד שאמכור את הנוכחי"

הבחור היה בשוק שתוך שנה החלטתי למכור רכב ולקנות חדש. בטח יש בעיה במנוע\גיר\שלדה. ישר התחיל לתחקר על מקור הכסף והשיחה הסתיימה בשלילה.

חשבתי על זה די הרבה, הרי אין תשובה שתספק מישהו ששואל "למה אתה מוכר?".

אם, נגיד, תענה "כי קיבלתי רכב מהעבודה" (וזה שקר) אז כנראה הרכב עומד בלי שימוש. ויש לו בלאי שיש לתקן.

"אין כסף, צריך למכור" יתן עילה לחשוד על תחזוקה רשלנית. כי למי שאין כסף לא יכול לתחזק רכב כמו שצריך.

"נוסע לחול, חייב למכור" גם יגרום לבנאדם לחשוב שיש דברים קטנים שלא תיקנת כי במילא אתה עוזב בקרוב.

לא משנה מה, אין תשובה שתעביר מסר חד משמעי של "הרכב בסדר גמור, אבל אני מוכר כי יש לי כסף ואני רוצה רכב חדש יותר".

וכל דרך שבה תנסה להסביר את זה תתפרש כרכב שהוא לימון שמנסים להיפטר ממנו כמה שיותר מהר.

זה פשוט עצוב שכולם חושבים שאתה בא לדפוק אותם..

אחרי כל שיחה כזאת עם "לקוח פוטנציאלי" אני נזכר כמה שהיה לי קל לקנות אותה.. ראיתי מודעה, התקשרתי, לא שאלתי שאלות מפגרות, ראיתי את הרכב ולבדיקה למחרת כבר הבאתי צ'ק בנקאי רשום על מלוא הסכום. אפילו על המחיר לא התווכחתי.

כמה חבל שאני לא יכול למכור לעצמי :cry:

היום: ג'ימני 2024

בעבר: סיוויק 2002, פיקנטו 2011, בורה 2001, פאביה 2011, ייטי 2013, ג'ימני 2000, גטס 2008, ג'ימני 2008, סנדרו 2016, ג'ילי גיאומטרי C 2023

• תוכן חדש...