Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5550 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עשיתי נסיעת מבחן בגרנד פיקסו רובוטי 1.6 טורבו ואני לא מבין על מה כ"כ מתלוננים.

אם נותנים קיק דאון רצוף אז כן, מרגישים את העברות ההילוכים, אבל גם די בצורה מעודנת, כמו שמעבירים הילוך ברכב ידני רגיל, בכל פרופיל נסיעה אחר התקשיתי מאוד להרגש את העברות ההילוכים וזה כשחיפשתי אותן בכוח.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לי יצא לנסוע בפיקאסו כזה מהשכרה שכנראה עבר חיים לא קלים אבל היו לו רק 60 אלף קילומטרים על מד המרחק ובכל החלפת הילוך הורגשה מכה חזקה בנוסף לטלטול הלא נעים.

פורסם

הבנתי שלקראת סוף השנה אמורה להגיע תיבה אוטומטית 6 הי' של אייסין כמו זו של ה-C5 עם המנוע טורבו\ לא כך הדבר?

אם כך זו אמורה להיות ה-גרסא

פורסם
אני נמצא במצב מאד דומה, אני מתלבט אם לקחת את הרכב הזה בליסינג.

אין ספק שהוא מאד מפתה, מנוע חזק, אבזור מדהים ועיצוב נאה במחיר סביר מאד.

לי אמרו שנשארו שלושה כאלה במלאי נכון ליום חמישי האחרון, אחת כסופה ושתיים שחורות (שזה הצבע שאני רוצה).

צר לי לבאס אבל נכון לשישי בצהריים אין יותר מכוניות במלאי. ההזמנה שלי היא השחורה האחרונה-זו הסיבה שפתחתי הזמנה בלי נסיעה. מקווה להצליח להשיג השבוע- אחרת אבטל את ההזמנה.

Lexus CT200H

פורסם
צר לי לבאס אבל נכון לשישי בצהריים אין יותר מכוניות במלאי. ההזמנה שלי היא השחורה האחרונה-זו הסיבה שפתחתי הזמנה בלי נסיעה. מקווה להצליח להשיג השבוע- אחרת אבטל את ההזמנה.

אל תבטל, תעביר לחבר מעלה...

קצת סולידריות :wink:

אגב, ראיתי אחת בצבע שחור, נראה פשוט רכב מדהים, רמה אחת מעל כולם (בעיצוב)!

פורסם

כמה הערות לגבי תיבות רובוטיות חד-מצמדיות, הכל לדעתי ויש דיעות אחרות:

נסעתי רבות על הטויוטה הידועה לשמצה, ולא מעט גם על הפיאט בראבו. ההבדל גדול - הטויוטה מעלה הילוך בצורה חלקה רק לפעמים, ולעולם אינה מורידה הילוך באופן חלק. הפיאט מעלה ומורידה הילוכים בצורה חלקה כמעט תמיד.

למרות כל זאת, בשתיהן אפשר לנהוג במצב ידני בצורה טובה ונעימה - אם כי בטויוטה זה מצריך "גז ביניים" ובפיאט לא.

לדעתי, מי שרוצה הילוכים אומאטיים ומודד את הרובוטית בהשוואה לאוטומאט, יגלה שרוב הרובוטיות (למעט הטויוטה שבעייתית בהחלט) עושות את העבודה בצורה סבירה. לא יותר ולא פחות. מי שנוהג "בעדינות" בדרך כלל לא יתקל בבעיות משמעותיות; אבל אם רוצים תאוצה פתאומית, למשל, אז מתחילים לראות את הבעיות.

אבל: מי שמעדיף ידני, ונוהג ברובוטית במצב ידני - יראה שהרובוטי נותן את היתרונות של ידני, ולפעמים יותר - העברות הילוכים מהירות, שתי ידיים על ההגה (לא בכל רכב), הורדות הילוך חלקות כמעט תמיד (לא בטויוטה), וכמובן - המנוע מחובר לגלגלים, הרכב אינו "עגלה", לא מבחינת סחיבה ולא מבחינת אחיזה בסיבובים.

לסיכום: הרובוטי אינו תחליף מושלם לאוטומאט; מי שאוהב ידני יאהב את הרובוטי.

דני

פורסם

אני טיפה חולק עליך לגבי הטויוטה אבל מסכים לגבי השאר.

יש לי כ-120K ניסיון מצטבר על שתי קורולות רובוטיות, בנהיגה מאד אגרסיבית יומיומית.

אני נוהג רק במצב ידני.

דווקא בהורדת הילוך אין צורך לעזור לתיבה, היא עושה את זה יפה ובלי טלטלות.

בהעלאת הילוך חייבים לתזמן עזיבת גז כדי למנוע את הטלטול הלא נעים. זה עושה הבדל של שמיים וארץ.

כל מי שנוסע איתי לא מבין על מה כולם מדברים כשמתלוננים על הנדנודים בקורולה.

בכל מקרה יהיה מעניין לראות איך זה ב-C4, מה שבת מטריד אותי זה שאין אפשרות שליטה ידנית בידית ההילוכים אלא רק בהגה, ואני משתמש בשתי האופציות לפי הצורך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

היי,

הגיר הרובוטי של ה- C4 החדשה אמור להיות דומה / זהה לגיר הרובוטי שב- C4 פיקאסו הנוכחית. מדובר בתיבת הילוכים טובה מאד, חלקה מאד, ורחוקה מאד מתיבת ההילוכים הרובוטית הקופצנית של הקורולה. קיימים הבדלים בינה לבין תיבת הילוכים אוטומטית "רגילה" אך הם אינם גדולים והתיבה מוצלחת מאד. המלצתי – תמשיך בקו בו אתה נוקט, קח את הרכב לנסיעת מבחן, ואם אתה לא מסתדר עם התיבה – תבטל. רק תוודא שאתה לא משלם קנסות / התחייבויות למיניהן בגין ביטול שכזה.

מקווה שעזרתי,

גיל מאוויס

פורסם

לשמחתי היום בבוקר התקשרו אליי מהתצוגה והודיעו לי כי הרכב זמין לנסיעה. עזבתי הכל ונסעתי לאולם.

התחלתי את הנסיעה כאשר לא ידעתי למה לצפות- החלטתי להשאר נטרלי. לשמחתי- כל החששות נמוגו.

התיבה הגיבה חלק מאוד, העברת ההילוכים הייתה מורגשת ברמה קלה בלבד וממש לא בצורה "מעיקה" או מבחילה

כמו שהזהירו אותי רבים. הנסיעה הייתה נעימה מאוד. ניתן היה להרגיש שמדובר בתיבה רובוטית ואכן העברות ההילוכים היו מורגשות אך לא בצורה מטלטלת או מרגיזה. לאחר כחמש דקות של נסיעה הצלחתי לתפוס את העניין והצלחתי להגיע לכמעט 0 חבטות מהגיר. האוטו נוסע פנטסטי, בידוד רעשים מושלם, נסיעה נעימה, אבזור נדיב וככל הנראה ארכוש אותו (לא אבטל את ההזמנה). כנראה שעצם היותי רגיל להתנהגות של גיר ידני הורידה מ"השוק" שהייתי אמור לקבל.

Lexus CT200H

פורסם

שמח בשבילך, עצוב בשבילי..עכשיו אני צריך לחכות ליולי לקבל אותו..

בכל מקרה אני גם עושה נסיעה השבוע, ויש לי נקודה טובה להשוואה מהקורולה הנוכחית שלי.

אגב - הגיר אכן נשלט רק מההגה ?

נסעת במוד אוטומט רק או גם בידני ? אם כן - איך הסתדרת ?

איך המנוע מושך ? נתנו לך בכלל להרגיש אותו כמו שצריך או שנסעת בפקקים..?

ואם יש לך דברים נוספים להגיד - אני אשמח לשמוע, בעיקר שליליים כי בינתיים אני מאד חיובי :)

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
לשמחתי היום בבוקר התקשרו אליי מהתצוגה והודיעו לי כי הרכב זמין לנסיעה. עזבתי הכל ונסעתי לאולם.

התחלתי את הנסיעה כאשר לא ידעתי למה לצפות- החלטתי להשאר נטרלי. לשמחתי- כל החששות נמוגו.

התיבה הגיבה חלק מאוד, העברת ההילוכים הייתה מורגשת ברמה קלה בלבד וממש לא בצורה "מעיקה" או מבחילה

כמו שהזהירו אותי רבים. הנסיעה הייתה נעימה מאוד. ניתן היה להרגיש שמדובר בתיבה רובוטית ואכן העברות ההילוכים היו מורגשות אך לא בצורה מטלטלת או מרגיזה. לאחר כחמש דקות של נסיעה הצלחתי לתפוס את העניין והצלחתי להגיע לכמעט 0 חבטות מהגיר. האוטו נוסע פנטסטי, בידוד רעשים מושלם, נסיעה נעימה, אבזור נדיב וככל הנראה ארכוש אותו (לא אבטל את ההזמנה). כנראה שעצם היותי רגיל להתנהגות של גיר ידני הורידה מ"השוק" שהייתי אמור לקבל.

האם העמסת על התיבה עם "קיק-דאון" כדי לדמות עקיפה?

האם ניסיתי את הרכב בזחילה עירונית (פקק) כדי לתת לו לעבור בין הילוך ראשון-שני?

אם כן, תתחדש!

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

מאחל לך הצלחה עם הרכב.

הערה קטנה לגבי סחירות של רכב ידני - אני מאמין שלכל רכב ידני מודרני תהיה דרישה כשתרצה למכור, לא חסרים אנשים שמחפשים רכב ידני ואין כי לא מייבאים.

“.You will never reach your destination if you stop and throw stones at every dog that barks"

Winston S. Churchill -

פורסם
האם העמסת על התיבה עם "קיק-דאון" כדי לדמות עקיפה?

האם ניסיתי את הרכב בזחילה עירונית (פקק) כדי לתת לו לעבור בין הילוך ראשון-שני?

אם כן, תתחדש!

כן. את הנסיעה התחלתי ברחוב הפקוק בבני ברק (היכן שממוקמת הסוכנות), משם יצאנו לכביש 4- ככה שעשינו מסלול

שכלל גם פקקים וגם כביש מהיר. אין ספק שמרגישים את המעבר בין ההילוכים, בייחוד בקיק-דאון, מאידך, זה לא נוראי כמו שתיארו

וכמו שציינתי אחרי מספר דק' הבנתי את נק' ההחלפה ועם קצת הרפיה מהגז ותפקוד יותר "ידני" זה סביר עד כדי לא מורגש כלל.

מעניין אותי מהי צריכת הדלק האמיתית של הרכב (נתוני היצרן נראים אופטימיים למדי).

אני בכלל העדפתי לקבל את הרכב עוד חודשיים ונאמר לי שמבצע חבר תקף רק לרכבים הנמצאים במלאי ושבמזל תפסתי את הרכב האחרון -מישהו יודע האם זה נכון?

Lexus CT200H

פורסם

זה לא נכון,גם אם תזמין רכב וזמן האספקה שלו יהיה עוד 3 חודשים הוא עדיין יהיה במסגרת ההנחה של חבר,מה שכן אם המחיר יעלה לצרכן יעלה ביותר מ3%,גם המחיר של הרכב שעדיין לא בארץ יעלה בהתאבקיזוז הנחת חבר.

אני בטוח שיהיה מי שיחטוף את ההזדמנות שיש לו רכב מהמלאי.

פורסם
זה לא נכון,גם אם תזמין רכב וזמן האספקה שלו יהיה עוד 3 חודשים הוא עדיין יהיה במסגרת ההנחה של חבר,מה שכן אם המחיר יעלה לצרכן יעלה ביותר מ3%,גם המחיר של הרכב שעדיין לא בארץ יעלה בהתאבקיזוז הנחת חבר.

אני בטוח שיהיה מי שיחטוף את ההזדמנות שיש לו רכב מהמלאי.

כל יבואן סוגר את תנאי המבצע מול חבר לרבות ההתנהלות על מלאי עתידי. חלק גדול מהיבואנים מגבילים את המבצע למלאי הקיים בארץ בלבד ורק במקרים חריגים מאפשרים הזמנה על מלאי עתידי, חלק מהיבואנים מאפשרים זאת ללא בעיה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...