Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5548 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחר אלף ואחד הזמנות , החלטות, כיוונים וביטולים בשלל יבואני הרכב השונים ביצעתי היום הזמנה לסיטרואן C4 החדשה בגירסת האקסלוסיב המשודכת למנוע 1.6 טורבו עם 156 כ"ס. מאחר ונשאר רכב אחרון לאספקה בחודשיים הקרובים החלטתי לפתוח את ההזמנה ומקסימום לבטל לאחר נסיעת מבחן (מקווה להשיג כזאת במהלך השבוע). עד שיצאתי מרוצה מעל הגג מהרכישה (בכל זאת, במחיר שפוי מקבלים רכב מאובזר ברמה של רכב גרמני היקר פי 2) , מנוע טוב ועיצוב שקולע לטעמי.. שיחה קצרה עם מנהל הבנק שלי ביאסה אותי מאוד- לטענתנו , הוא מחזיק כזו מהדגם הקודם והוא רק מתפלל לליסינג שיקחו ממנו את הרכב (שנה וחצי אצלו). הוא טוען שהגיר הרובוטי הוא נוראי, לא מתקרב לגיר ה-DSG המעולה של VW ויותר קרוב לגיר הבעייתי של הטויוטה. אני מוכרח לציין כי מעולם לא נהגתי על גיר רובוטי ואין לי מושג מה התחושה ומה מהות העניין. שמעתי על כך מעוד כמה וכמה אנשים שתיארו נסיעת זוועתית ומבחילה , בייחוד בפקקים.

השאלה שלי היא מה כבר יכול להיות כל-כך דפוק? מדוע שיצרן רכב עם מוניטין יחליט להוציא תיבה כזו אם כל העולם מתלונן? למה אנשים בכל זאת קונים? אני מתלבט האם להשקיע את הזמן והמאמץ להשיג את נסיעת המבחן (מאחר ובתוך שבוע הרכב משתחרר זה לא משאיר לי הרבה זמן לתמרן אם ארצה לבטל). מה הסיפור של התיבה הרובוטית הזו והאם זה עד כדי כך מתסכל ונוראי או שזה עניין של העדפה? האם יש פה מישהו שהיה מעדיף גיר רובוטי על אוטומט?

אגב, אני מאוד אוהב נהיגה ברכבים ידניים ואפילו מעדיף. הסיבה שלא קניתי ידני היא פרקטיות וסחירות. השאלה אם הגיר הרובוטי הזה זה לא הרפתקאה ואם לא אמצא את עצמי נתקע עם רכב ללא שוק (בייחוד שיש שמועות על יבוא הדגם האוטומטי בחודשים הקרובים על ידי היבואן).

מה דעתכם?

שבת שלום

Lexus CT200H

• תגובות 30
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

עושה רושם שמדובר על תיבה רובוטית עם מצמד אחד, מה שלא מבסר טובות, מצד שני אם אתה אומר שאתה אוהב ידני ותבוא בהבנה מראש שמדובר ברכב שהוא יותר ידני מאוטומטי - אולי תהנה, אין כמו נסיעת מבחן.

הנה מבחן של אוטו

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לפי מיטב ידיעתי הC4 עם המנוע הקודם לא שווקה בארץ עם גיר רובוטי, הC4 פיקאסו שווקה עם גיר כזה יכול להיות שהוא התכוון אליה.

לפי דעתי עם מנוע הטורבו המצוין לפי הביקורות, אתה תשכח מהר מאוד מהגיר, לא דעתי גירסת הטורבו לא מתוכננת להמכר עם תיבה אוטומטית לכן אין טעם לחכות לבואה.

פורסם

אני נוהג גם על ידני וגם על פיאט פונטו אבו רובוטית ולא מתלונן...

תעשה נסיעת מבחן ואל תצפה להתנהגות של אוטומט

לפני 16 שעות, HybridBoy כתב:

1. לא אישרתי לך לצטט אותי לחתימה.

פורסם

לדעתי זה מטורף להזמין בלי נסיעת מבחן.

אכן השמועות אומרות שהדם הרובוטי ייבוא רק עד שתשודך למנוע הזה תיבה אוטומטית עם 6 הילוכים כמו שמותקנת באחות ה-308 עם אותו מנוע.

דעתי על התיבות האלה היא שלילית, וניסיתי באמת שניסיתי, אני לא הצלחתי להתרגל לתפעול של התיבה של טויוטה והרכב פשוט הטריף אותי בכל הזדמנות שפגשתי בו אם בתור נהג ואם בתור נוסע.

הקטע המרגיז הוא בעיקר בתחילת הנסיעה, בהילוכים ראשונים הרכב מאיץ חזק יחסית, ופתאום הכוח פשוט נעצר מה שמעביר אותך ממצב של גב דבוק למושב להתקדם עם כל פלג הגוף העליון לכיוון ההגה ולחכות שהרובוט יחליף הילוך, החילוף התבצע ואז התאוצה חוזרת והגב שלך נדבק שוב למושב. זה מציק בעיקר בשימוש עירוני ובהאצות תכופות כמו נסיעה בפקקים. בנוסף רכבים שלא מצויידים בסיוע לזינוק בעליה פשוט מתדרדרים אחורה כמו בגיר ידני וחניות בירידות/עליות הן לא כיף. כמובן שמשום שמדובר על גיר ידני בעצם, החלפת קלאץ' גם היא תגיע מתישהו.

מצד שני, לתיבה הזאת יש גם יתרונות. זאת של טויוטה נמצאת לרוב בהילוך הנכון מלבד במצבי קיצון בעיר שהיא מתחרפנת ומסרבת לעלות/לרדת הילוך. בירידות למשל הרכב יורד להילוך נמוך בכדי לסייע לבלימת המנוע וזה מאוד יעיל. בנוסף עקב הביסוס על גיר ידני הן חסכוניות יותר בדלק וסוחטות ביצועים טובים מהרכב.

אני חושב שכדאי לך לבצע נסיעת מבחן בהקדם האפשרי ולבדוק את הרכב עד כמה שניתן במגוון תנאים כלומר בשימוש עירוני ובין עירוני, עליות וירידות, נסיעה איטית ותאוצות בכדי לחוות עד כמה שניתן את הגיר הרובוטי. יכול להיות שבגלל שאתה מגיע מגיר ידני אז החיבור עבורך יהיה טבעי.

בהצלחה ושבת שלום.

פורסם

כלכלית, מדובר בהתאבדות: סיטרואן + גיר רובוטי לא מתכון לשמירת ערך.

אפשר לקזז מעט את ההפסד בקניה דרך מועדון "חבר" ב 10 אלף הנחה.

לא הייתי קונה ללא הנחה דומה.

אם אתה מתכון להחזיק את האוטו שנים רבות, אז ההפסד קטן יותר, אחרת אתה צריך מאוד מאוד לרצות את האוטו הזה כדי לקנות אותו.

פורסם

אם אתה מתכון להחזיק את האוטו שנים רבות, אז ההפסד קטן יותר, אחרת אתה צריך מאוד מאוד לרצות את האוטו הזה כדי לקנות אותו.

אתה צריך לפתוח בסטה בשוק,כל התגובות שלך אותו הדבר,יש כאלה שיותר חשוב להם האיכות של הרכב מאשר "להרויח" עוד כמה אלפי שקלים.

פורסם

רכישת רכב היא לא שיקול כלכלי עם זאת אני מסכים איתך שישנו סיכון קל.

מאידך, כמו שאני רואה התגובות חלוקות ויש כאלו היעדיפו את הגיר הרובוטי על פני האוטומטי ככה שכנראה זה עניין סובייקטיבי.

הרכב הוזמן במסגרת מבצע "חבר" ככה שאכן הוזמן בהנחה. השאלה שלי היא פחות כלכלית (ברור שגם כאן יש שיקול) אלא יותר

מהותית בנושא הגיר הרובוטי וההסתגלות אליו, בייחוד ברכב הזה. כמובן שישנה השפעה גם על השוק ועל פוטנציאל המכירה העתידי.

הרכב ישמש אותי לשנה וחצי -שנתיים (זו התדירות הממוצעת מבחינתי להחלפת רכב).

Lexus CT200H

פורסם

ה-C4 הקודמת לא היתה עם גיר רובוטי, אולי כפי שרשמו יש למנהל הבנק שלך C4 פיקאסו ואז מדובר ברכב גדול יותר עם מרכב כובד גבוה יותר שאולי מדגיש יותר את הטילטולים בזמן העברת הילוכים.

כל המכוניות עם תיבה רובוטית בעלת מצמד אחד עליהן נהגתי היו זוועה (קורסה,קורולה,סיוויק 5 דלתות) ולא הייתי מוכן לחיות עם תיבת הילוכים כזו. אתה חייב לעשות נסיעת מבחן לפני שאתה מתקדם ואם אין נסיעת מבחן בטל את ההזמנה.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

אמר פעם חכם ידוע, לא דובים ולא סולר מקסימום חולר ...

ה C4 הישנה הגיע עם גיר AL4 לא כזה גרוע, בשידוך למונעים הגרמניים ב 207 וב 308 העברת ההילוכים חלקה.

ב C4 החדשה שפותח השרשור הזמין ובדגם ה HDI מדובר בכלל בתיבה אוטמטית יפנית עם 6 הילוכים. מצ"ב קישור:

http://www.iandm.co.il/content/clients2011/citroen/c4/new/C4Tech/#/4/

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

מדובר בתיבה אלקטרונית כמו שכתוב, זה השם שהצמידו בלובינסקי לתיבה הרובוטית.

בעתיד הדגם אמור להגיע עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים כמו ב-308.

פורסם
מדובר בתיבה אלקטרונית כמו שכתוב, זה השם שהצמידו בלובינסקי לתיבה הרובוטית.

בעתיד הדגם אמור להגיע עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים כמו ב-308.

אז אני לא מבין משהו.

יש לי שכן עם 308, ואין בה שום תיבה עם 6 הילוכים, נסעתי בה וזה אותו AL4 שיש ב 207 ליסינג של זוגתי שתחיה.

מדובר כבר שנים על איזו תיבה יפנית עם 6 הילוכים שתחליף את ה AL4, ובקישור שצירפתי למעלה בדגם 156THP מסומן תיבה אוטומטית 6 הילוכים. אני מפספס פה משהו?

Casper כתב: "היום יום שני בשבוע. זהו יום הרביעי במספרו שלא נגעתי באוטו.ורק מהמחשבה הזאת עולה אצלי לחץ דם.נראה לי שאלך להחליף ריחן." :roflmao: 30.1.2006 פורום VAG

פורסם

אז ככה קוראים לזה היום ... שיהיה. כל יום לומדים משהו חדש.

פורסם

אני נמצא במצב מאד דומה, אני מתלבט אם לקחת את הרכב הזה בליסינג.

אין ספק שהוא מאד מפתה, מנוע חזק, אבזור מדהים ועיצוב נאה במחיר סביר מאד.

לי אמרו שנשארו שלושה כאלה במלאי נכון ליום חמישי האחרון, אחת כסופה ושתיים שחורות (שזה הצבע שאני רוצה).

יש רכב מבחן אחד שמסתובב בכל הארץ לנסיעות מבחן ללקוחות, עיתונאים וכו'.

אני מחיפה, ניסיתי לתאם נסיעת מבחן כמה שיותר מהר בחיפה, הכי קרוב זה ב-20 לחודש. התקשרתי לכל הסוכנויות, מסתבר שבהרצליה אפשר ביום שישי, בתל אביב ביום ראשון עוד שבוע, ובנצרת ביום רביעי הקרוב. אז הזמנתי ליום רביעי הקרוב.

אני כרגע עם טויוטה רובוטית ואני מעדיף אותה על גיר אוטומט רגיל, אז אני מקווה שהגיר הזה יהיה לא פחות טוב.

דבר אחד שמאד מטריד אותי - אני נוהג בטויוטה רק במצב ידני, בטויוטה יש אפשרות להעביר הילוכים גם במנופים בצידי ההגה, וגם במוט ההילוכים. אני משתמש בשתי האופציות באופן קבוע, תלוי בסוג הכביש והסיבובים.

לפי מה שראיתי בC4 יש אפשרות להעביר רק בצידי ההגה וזה די מטריד אותי.

בקיצור - אם תחכה ליום רביעי תקבל ממני חוות דעת אחרי נסיעת מבחן (אני מקווה שיתנו לי לעשות נסיעה ממצה שתאפשר לי לבדוק אותו בכל מיני 'פינות').

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

• תוכן חדש...