Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

התפוצץ לי צמיג בנהיגה [כ"ע]

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5566 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברי הפורום היקרים,

תחילה אציג את עצמי, אני קיריל בן 24 אוטוטו גר בערד בדרום הרחוק.

מכונאי רכב במקצוע, עושה הרבה שטויות בפועל, כמו כולנו פחות או יותר.

ביום רביעי האחרון ה16/3/11 קניתי רכב מסוג מאזדה 323F (עם הפנסים הנפתחים) שנת 93 במחיר זיל הזול.

הרכב את האמת מעולה! הכל עובד פחות או יותר, המנוע מעולה מושך כמו חדש, מגנזיום, שמתי רמקולים נחמדים,

הכל טוב ויפה.

לאחר שקניתי את הרכב החלטנו עם כמה חברים לעשות טיול חוצה ישראל, ממסיבה למסיבה שבהן הם תיקלטו.

נסענו מתל אביב לאילת, משם לאזור באר שבע ומשם לפרדס חנה בשלושה ימים עברתי 1264 ק"מ באותו סוף שבוע.

בדרך הביתה מפרדס חנה מתחיל הסיפור עצמו, עקפתי את החברים ונכנסתי להתרענן בתחנת דלק בכביש 6,

שתיתי קפה שחור אכלתי שתי סניקרסים והמשכתי לדרכי בדהירה לעבר האופק, רק אני והאוטו שזכה ממני רק לשבחים.

רק מה את הצמיגים לא בדקתי במיוחד, ידעתי שצריך להחליף אבל לא היה לי זמן ופשוט התעצלתי...

נסעתי מהר מאוד בכביש עקפתי מכוניות, יום ראשון, 10 בבוקר, שעת שיא באזור תל אביב, כולנו נעים בכ-140 קמ"ש,

באחת העקיפות במסלול השמאלי ביותר לרגע הורדתי את העיניים מהכביש והסתכלתי על המהירות שהייתה טיפה מעל 140.

שמעתי פיצוץ, הרגשתי רעידה בהגה, הרמתי את העיניים וקלטתי מולי את הגדר בטיחות, שתי משאיות משיגות אותי מימין,

ואני עף בקשת הכי רחבה שניתן לתאר בראש דרך כל הכביש והתנועה הסואנת אל תוך מוות ודאי בגדר.

אין לי מושג אמיתי מה עבר לי בראש חוץ מ"אני חייב לצאת מזה" תפסתי את ההגה ישר, שברתי הנה והנה האוטו הסתחרר

מספר לא ידוע של פעמים אך הצלחתי לשמור אותו בין הגדרות, למזלי הרב הנהגים האחרים ראו את המתרחש ועצרו,

ואני רק המשכתי להתסחרר מנסה להשתלט על האוטו בזמן שחתיכות צמיג עוקפות אותי במהירות.

ואז סוף סוף הצלחתי לעצור את הרכב במסלול הימני ביותר באלכסון, כיביתי את המנוע, יצאתי החוצה מנסה להבין מה קרה בכלל.

למזלי הצמיג עצמו לא התפוצץ, רק הסוליה שלו התקלפה לחלוטין, תוך שהיא קרעה את הטמבון האחורי ממקומו, מגן הבוץ

של אוטו גלגל כנראה התנפץ למולקולות... אפילו המכסה של מיכל הדלק נשבר לשניים ונפתח המכסה מנוע.

החלפתי לגלגל ספייר ונסעתי עד באר שבע ב90 קמ"ש לכל היותר.

הנזק עלה לי 900 ש"ח על 4 צמיגים חדשים, תיקון של שני ג'נטים, איזונים וכיוון פרונט.

וזה לאחר תחנונים והתחשבות רבה במצבי.

אני מודה לאלוהים, אללה, בודהה וכל מי שרק נמצא שם ושומע על כך שאני מסוגל לכתוב לכם שורות אלו.

אך אנא מכם נהגים יקרים! שכחתי לשתף אותכם בכך שיש בידי נסיון של יותר מ-4 שנים בנהיגת ראלי,

(אחת מההרצות זמנים שלי)

כנראה כל ההחלקות במדבר ב90 קמ"ש לימדו אותי דבר מה,

אך אנא מכם אינני מתגאה ההפך! אני הורדתי את המהירות שלי בכביש לכ-100 קמ"ש אולי 110 במקרים הכי קיצוניים.

אל תסעו במהירות בה לא תוכלו לשלוט ברכב!!!

וזכרו!!! אתם הלכתם, לא נורא, הלך הרכב, לא נורא, אבל המשפחה ברכב שבה ממולכם,

ולקחתם את חלקה או כולה, איננה אשמה בטיפשות שלכם!!!

אני לא מאמין שמישהו יסע לאט אחרי שיקרא את זה, אני לא מאמין שהרבה יקראו את הסיפור עד הסוף,

אבל רק תחשבו על זה שאני יושב ובוכה בזמן שאני כותב את זה רק מהמחשבה שבמהירות הזאת,

אפילו את האיברים שלי לא היו יכולים לתרום למישהו אחר!!!

חיים רק פעם אחת, אל תקצרו את הזמן שלכם...

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

איזה מוסר השכל אתה רוצה שנקבל?

יש לנו פה מכונאי שלא יודע לתחזק רכב.

יש לנו פה נהג מנוסה ממרוצי ראלי, שנוסע שלא בתנאי הדרך ולא בהתאם לכושר הרכב.

אה כן אתה למדת את הלקח, ואתה נוסע עכשיו לא יותר מ 110 קמ"ש, כל הכבוד אתה מחזיק מעמד כבר שישה ימים במהירות נסיעה "איטית"

בכל אופן מאחל לך הרבה בריאות טובה ושטוב שהנזק התבטא רק ברכב.

פורסם

ראשית, אני שמח בשמחתך (ושמחת הקרובים לך) שאתה כאן כדי לספר את הסיפור כחוויה.

יש לי רק בעיה אחת עם המסקנה שהסקת מהסיפור.

לדעתי לא המהירות היא הגורם ל"כמעט ונפגע" שלך. לדבריך, אתה נהג מנוסה

(ובהזדמנות זאת-שאפו שהשתלטת על ההחלקה הזו. לי בתור נהג צעיר על חיפושית זה קרה גם.בדיוק אותו דבר רק במהירות פחותה בהרבה, ועל כביש הרבה יותר ריק. - בשנות ה90 המוקדמות של המאה הקודמת, נפח התנועה היה סלחני הרבה יותר. :-D אני יודע שזה לא קל - לא להעמד על הברקסים, ובו בזמן לתקן נכון עם ההגה,שלא מתפקד כמו שאתה רגיל.)

לדעתי, כמו במקרה שלי ,מדובר על חסכנות (במקרה שלי תפרנות קיצונית,הייתי חייל) באחזקת הרכב. לו היית מחליף מיד אחרי קנית הרכב את הצמיגים (שקנית עכשיו ממילא) רוב הסיכויים שהצמיג לא היה מתפרק לך ולא היית נכנס למצב הקיצוני הזה.

ואם היה "תופס אותך" מצב קיצוני אחר, במהירות של 140 קמ"ש (קצת גבוה לטעמי האישי, אך עדיין מהירות שרכב מודרני עם נהג מנוסה אמור לעמוד בה בכבוד),עם צמיגים מאיכות טובה היה לך קל הרבה יותר לצאת ממנו.

הצמיגים הם הקשר היחיד שלנו לקרקע כנהגים. זה חשוב לא פחות (לדעתי יותר) מבלמים טובים, חגורת בטיחות ושאר אביזרי בטיחות שאנחנו לא זזים בלעדיהם.

החיים שלי ושל משפחתי שווים לי יותר מאלפיים וחמש מאות השקלים שעולים לי כל שנתיים-שלוש רבעיית המישלנים שאני קונה.

לא יזיק להגיד הגומל בשבת.

אין לי אחריות שזה עוזר,אבל ליתר בטחון:-)

נתקו

1.  MITSUBISHI  SPACE STAR 1.2 instyle 2018

2. CHEVROLET SPARK LS 1.0 2014

פורסם

קיריל, הסקת המסקנות שלך שגויה מיסודה ולצערנו הרב גורמים כמו "אור ירוק" ומשטרת התנועה עושים מטעמים מסיפורים כמו שלך, במסגרת שטיפת המוח התמידית שלהם בנושא האכיפה הדרקונית של מהירות הנסיעה.

כפי שהוסבר, שורש הבעיה בסיפור שלך טמון במצבם הרעוע מלכתחילה של הצמיגים. אם המצב הזה לא היה תופס אותך "עם המכנסיים למטה" בכביש 6, הוא היה תופס אותך בהזדמנות אחרת, שלבטח היתה מגיעה במוקדם או במאוחר (ועם התחזית הגשומה שצפויה לסופ"ש הקרוב, כנראה שזה היה מגיע בקרוב מאוד).

בתור מי שיוצא לו לעלות על כביש 6 לפחות פעמיים בשבוע (ובקרוב זה יעלה לפעמיים ביום), אני יכול לומר לך שחלק ניכר מהתנועה שבו מתנהל דרך קבע במהירות העולה בעשרות אחוזים על המהירות המותרת בו, ואע"פ כן אינך שומע שמתרחשות שם תאונות חדשות לבקרים.

אני שמח בשבילך שיצאת מהמקרה ללא פגיעה ושהנזק לרכב יחסית נמוך, אבל כדי להעמיד את הדברים על דיוקם, יש להדגיש שהמהירות - הגם שהיתה מעל הקבוע בחוק - אינה הגורם לתאונה שלך. דווקא אתה, עם כל הניסיון שלך בראלי ובמכונאות רכב, היית אמור להבין את זה (והיית מראש אמור להימנע מלהגיע למצב שבו אתה נוסע על צמיגים במצב קטטוני, אבל על זה אני בכלל לא מדבר).

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

מזכיר מקרה שקרה לי בכביש 6,צמיג אחורי!

גם למזלי הצלחתי לאזן את הרכב,עד היום אני מחפש שם את הביצים שלי בחזרה.

צמיג.jpg

צמיג 3.jpg

צמיג 2.jpg

פורסם

קודם כל, קראתי עד הסוף ואני מעריך את הכנות לספר על המקרה! (שרובם היו מתפדחים לספר עליו)

דבר שני, אני יודע שזו חכמה קטנה מאוד לבוא ולשפוט פה בדיעבד - אז קח הכל בהבנה.

נכון שצמיג עלול להתפוצץ ללא התרעה מוקדמת. אבל האמת היא שצמיג בדרך כלל מתפוצץ אחרי שנותן סימנים מקדימים (כמו במקרה שלך) אני מניח שהשקעת בגלגלים ממגנזיום לפני שהשקעת בצמיגים (טוב, בלי קשר לגלגלים ממגנזיום חייבים להשקיע בצמיגים!)

והשאלות שלי:

מה היה גיל הצמיג?

מה היה מצב הצמיג? קרעים? סדקים?

האם בדקת לחץ אויר (לפני נסיעה ארוכה) והאם הצמיג איבד אויר?

כמו כן, איזה צמיגים קנית ב-900 לרביעיה? (האמת, נשמע לי זול מדי)

פורסם

כמו כן, איזה צמיגים קנית ב-900 לרביעיה? (האמת, נשמע לי זול מדי)

ב 900 ש"ח זה כולל תיקון של הג'נט + צמיגים + כיוון פרונט.

אני מניח שזה צמיג זבל סיני שיתפוצץ בפעם הבאה שיסעו על הרכב 140.

אם רוצים לנסוע מהר, ונסיעות ארוכות צריך להכין את הרכב. זה כולל צמיגים טובים (לא סיני 4 ב 800 ) ולבדוק את גיל הצמיג שנוסעים ואת ההתאמה שלו למהירות המבוקשת.

ירון

גם אני מבקר במפגש השפלה... :beerchug:

פורסם

טוב אז למי שלא התעמק במה שכתבתי...

הרכב נקנה 4 ימים לפני המקרה, נבדק על ידי והיה תקין עם צמיגי קומחו...

עברתי עליו 1264 ק"מ בסוף שבוע אחד, האויר נבדק בקפידה בכל תדלוק, כמו גם שלל הנוזלים ברכב.

הכל היה שטוף טוב ויפה ואפילו את החשמל סידרתי לו בדברים הקטנים.

המוסר השכל הוא שלא משנה כמה תהיה בטוח בעצמך תהיה מוכן לזה שיפול לידך מטאור :)

פורסם

אגב בעניין הצמיגים החדשים הם מחברה טובה שאינני זוכר כרגע כי באותו רגע העסיק אותי משהו אחר

פשוט זה לא מחיר רגיל של חנות, כל הטיפולים היו אמורים לעלות עם הצמיגים כ-1700 ש"ח...

פורסם

מצד אחד אתה אומר שהרכב נבדק ונמצא תקין. מצד שני, בהודעה הראשונה ציינת שידעת שצריך להחליף את הצמיגים, אבל פשוט התעצלת לעשות את זה.

תחליט.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אם זאת ה"נהיגת ראלי" שלך שראינו בסרטון, אז הצלחת להצחיק אותי, נהיגת ראלי זה ממש לא, זה די דבילי אפילו.

אתה סך הכל עוד נהג תפרן שיכול היה להרוג איזה משפחה בכביש ולא יותר, בתקווה שזה לימד אותך לקח וסיימת עם הסרט שאתה חי בו.

"איזה טעם זה?"

"פנקוטה"

"יאללה פנק אותה!"

פורסם

יותר מהמהירות, הסיפור שלך מראה מהו דינו של צמיג ישן ויבש אפילו בתנאים לא קיצוניים ויכול לדרבן אנשים להחליף את הצמיגים שלהם בזמן.

• תוכן חדש...