Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5614 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ערב טוב

אני לקראת שדרוג מגבר ברכב ונכנסתי קצת לפלונטר ואני לא יודע איזה בחירה לעשות, מבקש את עזרתכם.

טוב אני ינסה להסביר את עצמי בצורה ברורה יותר, ולשם כך אתן קצת רקע... ואת הסיפור אני יתחיל מסופו.

המצב הנתון הוא שאני מאוד מרוצה מהסאונד ברכב (פרטים לגביי הסט אפ בחתימה) והוא בהחלט הצליח להפתיע מס' חבריי פורום ששמעו, אבל משום שעוצמת המגבר 60*4 (ועדיין פתח את ההיי אנרגי בצורה יפה) ליוותה אותי התחושה שאני לא מנצל את כל מה שהסט יכול ויודע לתת, ובנוסף מס' חבריי פורום ויוסי אלפיין (שאחראי על ההתקנה והשדרוג) העירו שאני צריך לתת לסט הזה הגברה בריאה יותר.

נפלה לידי הזדמנות וכעת אני בעליו של מגבר AUDISON LRX4.1K, ועם זה באו גם הרבה סמני שאלה שבאו בעיקר בעקבות שאלה של יוסי "אתה הולך לעבוד אקטיבי?".

אני לא מבין גדול בנושא ועל כן התחלתי לחרוש את הפורום ולעבור על הFAQ, ובאמצעות מנוע החיפוש לעלות על ת'רדים בנושא (ויש המון) ורק יצאתי מבולבל יותר .

עבודה פסיבית,הגברה אקטיבית, עבודה אקטיבית, בי אמפ - אני לא יודע מה עדיף לי ?

האופציות שאני רואה כרגע הם: (כמו כן אני לא מעוניין להכנס להוצאות כספיות גדולות)

א. לעבוד פסיבי - ולגשר לסאב : 2*130 + 1 * 500 לסאב ולבצע חיתוכים דרך המגבר או ה HU ?

האופציה הכי זולה ופשוטה מבחינת כיוונים ומכירת מגבר ההרץ.

ב. לעבוד אקטיבית - לחבר את ארבעת הערוצים לכל אלמנט של הקומפ' (2*130 לטוויטר, 2*140 לוופר) , האם דרושים רכיבים

נוספים לצורך כך ?, ואז כל הכיוונים והחיתוכים יעשו מהמגבר ומה HU .

את המגבר הנוכחי שיש לי (hertz ep4) לגשר 2 ערוצים לסאב (בגישור מספק 190W) כשהסאב הוא 200W.

או להחליף אותו במונו.

ג. אופציה נוספת (דומה לקודמת) - קראתי באחד מהת'רדים במהלך החיפוש שהספק של 130W לטוויטר זה אובר קיל, השאלה היא גם אם מקפידים על כיווני גיינים נכונים זה לא יתאים.

ישנה אפשרות נוספת והיא (עדיין אקטיבי) לחבר את הטוויטרים למגבר ה HERTZ (לשני ערוצים בלבד 60W לערוץ) , ואת מגבר הLRX 2*130W לוופר, ולגשר לסאב 1*500W וכמובן להגביל את הגיין.

בקיצור אני הלכתי קצת לאיבוד, אוליי הכי פשוט והכי זול לעבוד פסיבי(אופצ' 1) ולגשר וכך אוכל גם למכור את מגבר הHERTZ.

דבר נוסף שאני יודע שדי משמעותי מבחינת הסאונד אבל עדיין אין לי אטימה בדלתות (בעיקר משיקוליי תקציב), ולמרות זה אין "קירקושים" מיותרים מכיוון הדלת (הדלת מאוד מסיבית) , אבל ידוע לי שללא איטום עדיין חלק מהסאונד יבלע בדלת.

אם נשאר לכם עוד כח ולא עייפתי אתכם לגמריי, אז ברשותכם שאלה אחרונה (ואוליי גם די טיפשית, אבל נובעת מחוסר ידע):

נגיד אני מגביר את הסטאפ שלי עם ההרץ (60*2 +1*190) ומגיע לווליום X, ואז מגביר את אותו הסטאפ עם הLRX

(2*130+ 1*500) ומגיע לאותה עוצמה X, האם אמורים לשמוע סאונד שונה באותו הווליום ? אני מתכוון האם בגלל שההספק גדול יותר הוא "פותח" את האלמנטים בצורה טובה יותר?

מקווה שלא חפרתי יותר מידי

ותודה מראש לכל העונים.

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

וואו אחי אני צריך אקמול, אם אתה מבסוט מהשמיעה שלך על תיגע בכלום כי ברגע שתיגע תכנס לסחרחרה אם אתה שלם אם השמיעה

זה מה שחשוב ולא מה אחרים אומרים

פורסם

האופציה הפשוטה ביותר כרגע הוא להגביר את הסט בגישור על האודיסון.

לעמוד על ההבדלים לעומת ההרץ. אם עדיין לא מרוצה ממשיך הלאה:

עובר לאקטיבי, לא משנה כרגע באיזו תצורה, רק קח בחשבון שכיוונים כאן יהיה הרבה יותר ארוכים ממה שהתנסית בו עד עכשיו.

אין בעיה להגביר טויטר גם עם מגבר של 1000 וואט, כל עוד הגיין מכוון נכון, אין קליפינג, והרמקול לא קרוב לגבולות תחום התדרים שלו.

מתחדשת*

פורסם

תגביר את הסטאפ שיש לך כרגע עם המגבר החדש, השיפור יהיה מספיק משמעותי ומורגש כך ששלב האקטיבי עדיין מוקדם. אם אתה מרוצה מהמגבר שיש לך כרגע אז מהאודיסון תהייה מרוצה כיפליים. לדעתי הוספת איטום תהייה השקעה טובה ומשתלמת יותר מאשר הוספת מגבר ומעבר לאקטיבי.

פורסם

תודה לכל מי שענה, נתחיל בחיבור פסיבי עם גישור לסאב.

לגביי איטום ... טוב נחשוב על זה.

פורסם

אני חושב שמשום שיש לך את 2 המגברים בבית אתה יכול להתנסות.

זה יקח קצת זמן, הרבה יזע וכיוונים אבל אתה תוכל לדעת בוודאות מה אתה מעדיף.

אם תחליט למכור, איטום זאת הוצאה טובה;)

פורסם

ה-LRX הוא דיי והותר לעבודה על האלמנטים שלך בצורה של 3 ערוצים פסיבי

ההרץ מיותר בסטאפ,הגיוני למכור אותו אלא אם כן אתה רוצה בעתיד לעבוד 4WAY אקטיבי.

פורסם

אוקיי, תודה AUDIO KING ולכולם, אני אקבל את המלצתכם ואחבר בפסיבי ובקרוב ההרץ יהיה למכירה.

הרבה תודה על העזרה

פורסם

תמכור את ההרץ ותקנה מונו

את הקומפוננט תחבר בבי אמפינג (דרך הקרוסים) ותחתוך גם מהרדיו דיסק מה שאפשר

את הסאב אתה מגביר עם המונו וסיימת את הסיפור בלי יותר מידי בלאגן וכאבי ראש

שלב הבא זה כבר איטום וגם פה אל תישתגע ישר על 3 שכבות 2 יספיקו בהחלט

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם
תמכור את ההרץ ותקנה מונו

את הקומפוננט תחבר בבי אמפינג (דרך הקרוסים) ותחתוך גם מהרדיו דיסק מה שאפשר

את הסאב אתה מגביר עם המונו וסיימת את הסיפור בלי יותר מידי בלאגן וכאבי ראש

שלב הבא זה כבר איטום וגם פה אל תישתגע ישר על 3 שכבות 2 יספיקו בהחלט

החלטתי כרגע לעבוד פסיבי ובגישור לסאב (נותן 500W ב 4 אום), כמו כן יבוצע איטום בדלתות 2 שכבות .

כמובן שכל הכיוונים יעשו דרך ה HU.

כל העבודה (פירוק התקנה קודמת + התקנה חדשה במיקום שונה + איטום) בניצוחו של יוסי.

מקווה להתקנה במהלך שבוע הבא.

פורסם

האם יש צב"ד שאני יכול להעזר בו לכיוון הגיין על מנת לא להכנס לקליפינג, ואם כן איפה אפשר לעשות את זה ?

פורסם

אתה יכול להשתמש באוסילוסקופ ע"ל לבדוק עיוות בגיין, אך שים לב- אות לא מעוות יכול גם הוא לגרום נזק לאלמנט !

אם יש לך סאב של 200 וואט ואתה מגביר אותו גם 500 וואט נקיים, סביר להניח שמתי שהוא הוא יעבור לסטאטוס no longer with us.

Pioneer P90RS | Celestra RA | Seas Lotus Reference

פורסם

האם יש דרך לוודא "שטח בטוח" לעבודה על מנת לשמור על האלמנט, כלומר איך אני יודע מתי אני נכנס ל OVER LOAD ?

• תוכן חדש...