Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5619 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

נהג מיומן שנוהג על גיר ידני תמיד ינצל את הכוח של המנוע טוב יותר מכל גיר אוטומט[להוציא מהמשוואה את הגיר הרובוטי הדו מצמדי]

מאז ומעולם הגיר האוטומטי היה נחות מהגיר הידני בכל הפרמטרים חוץ מנוחות נסיעה.

Renault Clio TCe 120 EDC

• תגובות 156
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

שרפרף יותר טוב מכורסא כימעט בכל פרמטר חוץ מנוחות. הוא משרת יותר שנים, זול יותר, תופס פחות מקום ועמיד יותר. אפשר לשים שרפרף על שרפרף ולהחזיק במטר מרובע מספיק שרפרפים כדי להשיב 12 איש.

נוחות הוא פרמטר מאוד חשוב בעיני. גיר ידני מקלקל הרבה מנוחות הזאת. לכן כבר מזמן אין ב-BMW סדרה 7 ומרצדס S קלאס גיק ידני. ככל שמנוע חזק יותר, אובדן כוח זניח יותר, פיתוחים של גיר אוטומטי לא עומדים במקום ושל ידני למעשה כן - אין שום דבר חדש. ידני זה חיסכון נטו על חשבון נוחות (שיקול בהחלט מקובל, בקשר ל-GTI וכד' לא לקפוץ, גם לשם היגיע כבר גיר שמעביר את ההילוכים לבד, ובקשר לAMG שכחתם? גם בלמבורג'יני יש כבר גיר אוטומטי מסוג כלשהו ומה עם ויירון שלא מאטים מאוהבי המוטוריקה מתפללים אליה?), אבל תפסיקו להגיד שמי שלא נוסע על ידני לא נהנה ושגיר אוטומטי מתפקר כל 10K ק"מ.

תמשיכו להנות עם גיר הידני ואני ימשיך להנות מאוטומט.

אם אתה יודע לנצל גיר ידני, אז אתה נהג מאוד מאוד מיומן.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

צביפפר, את הדעות שלך מעולם לא הבנתי או הסכמתי אותן, אבל כמות השטויות שאתה רושם לאחרונה שוברת שיאים.

למעט נוחות תפעולית אין לגיר האוטומטי הקונבנציונלי (קרי תיבה פלנטרית) שום יתרון על גיר ידני. הפסדי הכוח נמדדים באחוזים רבים כמו גם תוספת המשקל לרכב, צריכת הדלק ו"חוסר שליטה" (ככה אני מרגיש את זה) ברגע שעוזבים את הגז והרכב ממשיך לשייט.

נהג מיומן יודע להעביר הילוכים בצורה מופתית ללא שום טלטול, ואם כבר דווקא טלטולים מופיעים בתיבות אוטומטיות מזדקנות.

אז באמת, חלאס עם הקשקושים.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אין לי מושג מאיפה נובעת סטיגמה ילדותית שגבר צריך לנהוג בידני ולהיות בעל אורך הז^ן של 28 סנטימטר.

אני בוגר הוט האטצ'ס של שנות ה90 שכמובן היו ידניות. כיום ידני פשוט לא מתאים לאופן ההתניידות שלי ודרכים שאני נוסע בהם.

אם אני רוצה ידני, אני לוקח רכב מגיסתי (אשה, כן). האמת פעם אחרונה לא הרגשתי זקפה או שהאיבר שלי גדל בגל שהיו לי 3 דוושות ברגליים.

פורסם

נוחות היא עניין סובייקטיבי.

אני מוצא את הגיר הידני קצת מעיק בפקקים ארוכים ומתמשכים.

בכל מצב אחר אני נהנה מידני.

סיפור מצחיק: יש לי בבית עוד רכב עם גיר DSG,תמיד אהבתי אותו,יצא לי לנסוע איתו אחרי המון זמן שנהגתי על ידני,פתאום מצאתי את עצמי חולק על דעתו של הגיר בקשר לתיזמון של העברת הילוך,יש לו נטייה מעצבנת לעלות הילוכים מהר מידי,אבל עדיין גיר מדהים.

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם
נהג מיומן שנוהג על גיר ידני תמיד ינצל את הכוח של המנוע טוב יותר מכל גיר אוטומט[להוציא מהמשוואה את הגיר הרובוטי הדו מצמדי]

מאז ומעולם הגיר האוטומטי היה נחות מהגיר הידני בכל הפרמטרים חוץ מנוחות נסיעה.

מדובר בפרמטר הכי חשוב לרוב המוחלט מציבור הנהגים. מדובר ביתרון שכולם מנצלים, מרגישים ומעריכים להבדיל מיתרונות גיר ידני שבאים לידי ביטוי רק במצבים מסוימים וגם אז צריך לדעת לנצל אותם.

פורסם
אין לי מושג מאיפה נובעת סטיגמה ילדותית שגבר צריך לנהוג בידני ולהיות בעל אורך הז^ן של 28 סנטימטר.

אני בוגר הוט האטצ'ס של שנות ה90 שכמובן היו ידניות. כיום ידני פשוט לא מתאים לאופן ההתניידות שלי ודרכים שאני נוסע בהם.

אם אני רוצה ידני, אני לוקח רכב מגיסתי (אשה, כן). האמת פעם אחרונה לא הרגשתי זקפה או שהאיבר שלי גדל בגל שהיו לי 3 דוושות ברגליים.

איזה סטיגמות? על מה אתה מדבר?

שום "צריך" ושום נעליים. זה פשוט יותר כיף זה הכל.

Bimmer

פורסם
מדובר בפרמטר הכי חשוב לרוב המוחלט מציבור הנהגים. מדובר ביתרון שכולם מנצלים, מרגישים ומעריכים להבדיל מיתרונות גיר ידני שבאים לידי ביטוי רק במצבים מסוימים וגם אז צריך לדעת לנצל אותם.

עם המשפט הזה אני מאוד מסכים,אבל יש מרחק גדול בין זה לבין "לעודד" הכחדה של הגיר הידני.

תמיד יהיה ביקוש לגיר הזה,אם זה צעירים בתחילת דרכם או מבוגרים שהתרגלו לידני ולא מוכנים לשנות זאת.

כל עוד יש ביקוש יהיה ייצור.

אין טעם להכפיש את הידני,כמו שעושים לגיר הרובוטי של קורולה[יש אנשים שנהנים מאוד מהגיר!].

מה קרה לך? ידוע לכולם דוושה שלישית שוות ערך ל-"רגל" שלישית.

אם אין לך דוושה שלישית ברכב כניראה שאין לך "רגל" שלישית בגוף!

ובנימה יותר רצינית,מאיפה הבאת את השטות הזאת?

Renault Clio TCe 120 EDC

פורסם

אני באמת לא מבין, אני חושב שאחרי בערך שנה של נהיגה על גיר ידני הפסקתי לשים לב לתפעול שלו, אחרי כמה שנים זה נהיה אוטומטי - hard wired במוח כמו שצריך לכופף את הברך כשהולכים (אלא אם אתה מעשה ידי פרנקנשטיין, שאז מקובל ללכת ברגליים ישרות). יש אמנם מכוניות שבהן העברת הילוכים לא נעימה - בין אם בגלל קלאצ' קשה מדי, שילוב קשה מדי או ספוגי מדי של הידית וכו', אבל ברוב האירופאיות שנהגתי בהן בעשור האחרון אם לא בכולן, ההבדלים בתפעול הגיר היו כאלה שאחרי יום כבר לא הבחנתי בהם. לתאר את זה כחוסר נוחות נשמע לי דקדנטי כמו בנאדם שהתרגל שמשרתים סוחבים אותו על כורסתו ממקום למקום, אם יום אחד יבקשו ממנו ללכת ברגל הוא יגיד שזה "לא נוח".

האמת, כשאני רואה בפארק ילדים שלא הולכים מטר ברגל אלא מתניידים רק בבימבה חשמלית כזו או אחרת שההורים עטפו בה אותם, אני יכול להבין לאן זה הולך - הילדים האלה כשיגדלו, גם תיבה אוטומטית תראה להם לא נוחה בהשוואה ללרבוץ על הכורסא, לעשות הזמנה באינטרנט ולחכות לשליח, בלי להבין למה בכלל צריך לזוז לאנשהוא. אבל לגבי מבוגרים שבינינו אני באמת לא מצליח להבין את הקושי שתיבה ידנית מייצרת אצלם.

בכל מקרה אני שמח שיש מגמה מסוימת של צעירים שקונים רכבים קטנים עם גיר ידני, אולי אולי כשהם יגדלו הם ידרשו גיר כזה גם בסגמנטים גבוהים יותר שאליהם ישדרגו, ואולי יום אחד כבר לא יתסכלו עלי במבט משונה כשאני אסביר לאנשים שאין לי שום עניין שהוא לנהוג על אוטומט.

ערן | חבר IAROC - הבית לבעלי וחובבי אלפא רומיאו* - נפגשים כל יום שישי בהרצליה פיתוח!

*וגם אבארט :)

פורסם

האוטומטיות היא בשביל חלק יתרון של "נוחות" ובשביל חלק חיסרון של "חוסר שליטה".

הנוחות של תיבה שמעבירה הילוכים בשבילך באה ישירות על חשבון השליטה שלך ברכב.

אני חושב ש"הנאה מנהיגה" היא הנאה מכל הפעולות שקשורות לנהיגה וככל שהרכב יעשה בעצמו יותר פעולות הוא בעצם "ייקח" ממך, הנהג, עוד חלק מהשליטה ומהנהיגה.

רכב שיכול ליסוע בלי נהג וגם לחנות לבד זה שיא הנוחות (וכנראה יימכר בכמויות לכשיהיה), אבל זה ממש לא נהיגה.

דוגמא קיצונית משהו אבל זה בערך הרעיון.

Seat Leon 1.4TSI, Manual

--

Will Vag-Com For Food

פורסם

אם אתה יודע לנצל גיר ידני, אז אתה נהג מאוד מאוד מיומן.

תודה על הפרגון! :)

אצלי יש שני רכבים, אחד אוטומטי עם הנעה אחורית והשני ידני עם הנעה קדמית.

אני באופן אישי מעדיף ידני בשני המקרים.

הוולוו היא הדוגמה האולטימטיבית.

הגיר האוטומטי שלה לא נחשב לגרוע בכלל, אבל ההבדל בין וולוו אוטומטית ווולוו ידנית הוא זה של שמים וארץ.

יצא לי לנהוג על אותו רכב עם שני גירים שונים וכל החוויה שונה.

באיזשהו רגע אני אמצע לעצמי וולוו 940 או 960 עם גיר ידני, או שאביא לארץ איזו מרצדס עם גיר ידני.

גם ברכבי לוקסוס, עדיין עדיף ידני.

אני באופן אישי ממש לא מרגיש את ההילוכים וממש לא חושב על זה.

אני עולה לאוטו, נוסע כרגיל ואם צריך כוח, הגוף כבר עושה את זה לבד ומרגיש את האוטו הרבה יותר טוב מכל תיבה שהיא.

ממש לא בעיה לנצל את הכוח של ידני, וכראיה אתה יכול לראות פיאט 1.4 שנת 91' שמאיצה מהר יותר מעמידה מאשר מאזדה 3 חדשה, רק כי יודעים לתפעל טוב יותר את התיבה ואפשר להרגיש איפה הכוח.

פורסם
ממש לא בעיה לנצל את הכוח של ידני, וכראיה אתה יכול לראות פיאט 1.4 שנת 91' שמאיצה מהר יותר מעמידה מאשר מאזדה 3 חדשה, רק כי יודעים לתפעל טוב יותר את התיבה ואפשר להרגיש איפה הכוח.

כי הנהג במזדה 3 לא לחץ. :wink: היה פעם שרשור על מישהו עם בורה 1.6 אוטומטי שאמר שהוא לוקח את רוב משפחתומטיות ואפילו בורה 2.0.

ככה כל מי שעומד לצידי ברמזור יכול אחרי זה בגאווה לספר לחבריו איך הוא לקח יוקון עם מנוע 5.7 (אצלי ההילוכים עוברים על 2000 סל"ד, אלא אם כן אני רוצה קצת להאיץ אז על 2300~2500, מצד השני אם אני מגיע ל-3500~5000 האוטו פשוט מפלצת, קשה להאמין לספידומטר שככה דבר הזה יכול להאיץ ועוד בעלייה - הכח של המנוע הזה פשוט לא נגמר).

עריכה:

יוסי, אם בוולבו שלך גיר של איזיין - זאת גיר מציין (יש לי ניסיון עם גיר הזה), אם זה גיר של ZF אז תנחומי, גם עם גיר הזה (4HP22) יש לי ניסיון, גם גיר חדש מהניילון זה זבל של גיר.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אני באמת לא מבין, אני חושב שאחרי בערך שנה של נהיגה על גיר ידני הפסקתי לשים לב לתפעול שלו, אחרי כמה שנים זה נהיה אוטומטי - hard wired במוח כמו שצריך לכופף את הברך כשהולכים (אלא אם אתה מעשה ידי פרנקנשטיין, שאז מקובל ללכת ברגליים ישרות). יש אמנם מכוניות שבהן העברת הילוכים לא נעימה - בין אם בגלל קלאצ' קשה מדי, שילוב קשה מדי או ספוגי מדי של הידית וכו', אבל ברוב האירופאיות שנהגתי בהן בעשור האחרון אם לא בכולן, ההבדלים בתפעול הגיר היו כאלה שאחרי יום כבר לא הבחנתי בהם. לתאר את זה כחוסר נוחות נשמע לי דקדנטי כמו בנאדם שהתרגל שמשרתים סוחבים אותו על כורסתו ממקום למקום, אם יום אחד יבקשו ממנו ללכת ברגל הוא יגיד שזה "לא נוח".

האמת, כשאני רואה בפארק ילדים שלא הולכים מטר ברגל אלא מתניידים רק בבימבה חשמלית כזו או אחרת שההורים עטפו בה אותם, אני יכול להבין לאן זה הולך - הילדים האלה כשיגדלו, גם תיבה אוטומטית תראה להם לא נוחה בהשוואה ללרבוץ על הכורסא, לעשות הזמנה באינטרנט ולחכות לשליח, בלי להבין למה בכלל צריך לזוז לאנשהוא. אבל לגבי מבוגרים שבינינו אני באמת לא מצליח להבין את הקושי שתיבה ידנית מייצרת אצלם.

בכל מקרה אני שמח שיש מגמה מסוימת של צעירים שקונים רכבים קטנים עם גיר ידני, אולי אולי כשהם יגדלו הם ידרשו גיר כזה גם בסגמנטים גבוהים יותר שאליהם ישדרגו, ואולי יום אחד כבר לא יתסכלו עלי במבט משונה כשאני אסביר לאנשים שאין לי שום עניין שהוא לנהוג על אוטומט.

מסכים עם כל מילה.

גם אני כבר מזמן לא צריך בכלל לחשוב על ההילוכים בנהיגה עם גיר ידני. בשום מקרה זה לא מהווה טרדה. גם לא בפקק.

למה בעלי אוטומטיות חושבים שלחיצה על הקלאץ' כמה פעמים בפקק זה יותר קשה מללחוץ על הברקס 99% מהזמן באותו פקק? מישהו כבר כתב כאן קודם - התקדמות ע"י שחרור הברקס זה לא טבעי. אני מוצא את זה ממש קשה ומעצבן לשבת בפקק עם רגל על הברקס כל הזמן. (ובצד - תבדוק איזה רגל של הכוסית עבה יותר. אם רגל ימין עבה יותר יש לה אוטומט. אם רגל שמאל עבה יותר יש לה ידנית...:lol:)

גם אשתי, שכבר התרגלה לכמה שנים של ליסינגומטית, הסתגלה בקלות לגיר ידני.

ואבא שלי... לפני כמה שנים הוא קנה אוטומטית מתוך פשרה (כי לא מצא ידנית שעמדה בדרישות שלו), והתחיל להצטער על זה כמעט מיד. בסוף חזר לידנית (הפעם התפשר על מספר הדלתות - הסתפק ב 3 כשרצה 5, ועל נפח המנוע - לקח 2.0 כשהיה מספיק לו 1.6, אבל זה מה שצריך כדי למצוא ידנית משומשת בארץ...)

סירבתי בתוקף לקנות לילדים שלי בימבות חשמליות. אם הם רוצים להתקדם, הם צריכים לעשות את זה בכוחות עצמם.

IMG_6694s.JPG

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

Guest רונן יצחק
פורסם

דיון מעניין (תודה ל-sperial שהסב את תשומת לבי אליו).

לפני כשבועיים עברתי טסט. התעקשתי ללמוד על ידני כדי שלא אהיה מוגבל. השליטה בגיר הידני זורמת לי מאוד, ובהחלט הופכת את הנהיגה ליותר מספקת. בדיוק הזמנתי מהסוכנות את i10 הידנית, אבל אני עדיין יכול להתחרט לגבי סוג הגיר. אני אבקש נסיעת מבחן גם על האוטומטי כדי להחליט (טרם נהגתי על גיר כזה). כרגע, אני נוטה לידני.

התייעצתי גם עם מורה הנהיגה שלי שהכריע לטובת האוטומטי בבירור - מטעמי נוחות גם כן. היו לו עוד כמה נימוקים שלא שכנעו אותי, כמו קלות מכירה (אבל תמיד ניתן להחליף רכב בטרייד-אין, בכל סוכנות, לא רק של יונדאי, כך הבנתי). הוא גם אמר (וגם חלקכם) שבפקקים זה סיוט והרגל תכאב, למרות שתמיד ניתן להעביר לניוטראל ולהרפות מהקלאץ'. ובכלל, באוטומטי הרגל לא נמצאת על הבלם כל הזמן (בפקקים)? מה ההבדל?

אני דווקא נהנה מאוד בפקקים עם הגיר הידני. תודו שזה קצת ממכר להרפות מעט מהקלאץ' ולראות איך הרכב גולש בצורה מחושבת 8)

פורסם
מסכים עם כל מילה.

גם אני כבר מזמן לא צריך בכלל לחשוב על ההילוכים בנהיגה עם גיר ידני. בשום מקרה זה לא מהווה טרדה. גם לא בפקק.

למה בעלי אוטומטיות חושבים שלחיצה על הקלאץ' כמה פעמים בפקק זה יותר קשה מללחוץ על הברקס 99% מהזמן באותו פקק? מישהו כבר כתב כאן קודם - התקדמות ע"י שחרור הברקס זה לא טבעי. אני מוצא את זה ממש קשה ומעצבן לשבת בפקק עם רגל על הברקס כל הזמן. (ובצד - תבדוק איזה רגל של הכוסית עבה יותר. אם רגל ימין עבה יותר יש לה אוטומט. אם רגל שמאל עבה יותר יש לה ידנית...:lol:)

סירבתי בתוקף לקנות לילדים שלי בימבות חשמליות. אם הם רוצים להתקדם, הם צריכים לעשות את זה בכוחות עצמם.

כן, כי קלאץ'-ראשון-לשחרר-גז-קלאץ'-שני-לשחרר-קלאץ'-ברקס-ניוטרל-קלאץ'-ראשון-לשחרר-גז-קלאץ'-שני-לשחרר-גז-קלאץ'-שלישי-לשחרר-קלאץ'-שני-לשחרר-קלאץ'-ברקס-ניוטרל כפול 350 בפקק ממוצע זה טבעי וזורם ובכלל הדבר הכי טוב בעולם כי אלוהי הרכב באירופה אומרים ככה.

טיעונים כמו אמינות וצריכת דלק אני יכול לקבל, אבל שאוטומט זה לא טבעי? אתם ממש נואשים.

רונן, אל תדאג, זה עובר מהר מאוד.

• תוכן חדש...