Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פרויקט שיפוץ Honda MB5 שנת 1981

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5003 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ליאור,

אני עוקב בתדהמה, כמו כולם. אני בעצמי עובר תהליך דומה עם ה"רביט" S601, אך לצערי אין לי, עדיין, את הנסיון שלך, ואני מתקדם הרבה יותר לאט (ארנב נולד: http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=307822&highlight=%D7%90%D7%A8%D7%A0%D7%91)

בכל אופן, במקרה, תוך כדי שיטוט ב- Adventure Rider, מצאתי קולגה שלך: (אולי זה יכול לעזור לך במשהו)

http://www.advrider.com/forums/showpost.php?p=14702592&postcount=2880

אורן

• תגובות 245
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

גם אותו תצבע בשחור?:twisted:

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

פורסם
נשאלתי לגבי תהליכים וחומרים, להלן תשובות חלקיות... אשמח לעוד שאלות אם יש :lol:

מסירי שומנים, מספר אפשרויות:

1. ספריי מסיר שומנים לתנורים וכיריים - לשמן שטחי ומתכות רכות

2. נפט בטבילה והתזה - לשמן עיקש יותר ומתכות מכל הסוגים

3. טבילה בטינר - מתכות קשות בלבד, הופך את השמן למשהו שאפשר לפורר אח"כ עם מברשת ברזל

חומרי ניקוי:

- ניקוי חלקי פלסטיק - תמהיל של מספר חומרים כגון אסטוניש לניקוי אמבטיות, נוזל כלים, סילית ולפעמים גם כמה טיפות אקונומיקה, תלוי בסוג הפלסטיק. הכל מושרה בגיגית מים חמים למשך זמן שתלוי בסוג הפלסטיק.

- ניקוי חלקים-מברזל - השרייה בנפט וטינר עושים אחלה עבודה. אפשר גם להשתמש בספריי ניקוי מנועים שמוכרים בחנויות חלפים לרכב ולאחר מכן חשוב לשטוף היטב במים ולייבש מיד. אופצייה נוספת הינה השרייה בגיגית מים עם חומר לניקוי אסלות בתמהיל על-פי הלכלוך...

- ניקוי חלקי אלומיניום - כנ"ל, כשמומלץ לא להשרות בטינר לזמן רב מדי. ניתן גם להשתמש בחומצה לניקוי קרבורטורים מהולה(!) ולא מרוכזת.

- כרום וניקל - ניקוי באמצעות חומרי ניקוי מתכות מבריקות (אסטוניש לכסף וזהב, סנו לניקוי כלי כסף ונחושת וכו'). לאחר שטיפת והסרת הלכלוך באמצעות סבונים או השריות כנ"ל, מריחת החומרים עד לייבוש והסרה באמצעות צמר פלדה. אפשר לחזור על התהליך מספר פעמים עד להגעה לתוצאה הרצוייה. ניתן ללטש בסוף התהליך עם מברשת ליטוש מתאימה ו"פלסטלינה" (משחת הברקה ) בצבע המתאים (לבנה, חומה, צהובה וכו', לכל אחת תוצאה שונה ממתכת שונה). ניתן ומומלץ פעמים רבות לבצע את התהליך הנ"ל גם לאלומיניום, מה שמביא אותו לתוצאות מבריקות ויפות. חשוב מאוד לזכור שהסרת האנודייז במקרה של אלומיניום נקי (להבדיל מסגסוגת) עלולה לגרום לו להתחמצנות ולכן מומלץ להתיז שכבה דקיקה של לקה שקופה.

מסיר צבע:

1. P-360 של Maxol - מעולם לא אכזב, ניתן להשתמש על כל סוגי המתכות. מריחת המסיר עם מברשת בייסודיות על החלק ושטיפה במים, מומלץ בלחץ גבוה. ניתן לבצע פעמיים שלוש עד להגעה לתוצאה הרצוייה במקרה ויש צבע עקשן...

מסיר חלודה:

אופצייה ארוכה - השריית הברזל בגיגית מים וחומר לניקוי אסלות 00 של סנו למשך יום יומיים.

אופצייה בינונית - מסיר שומנים, מסיר צבע, נפט\ כשלאחר שימוש בכל אחד מהנ"ל שיוף היטב עם מברשת ברזל.

אופצייה קצרה ומהירה - השרייה למספר דקות בחומצה לניקוי קרבורטורים (אל תשאלו איפה ניתן לקנות, לא ממש ניתן.... יש לי שאריות..), שטיפה מהירה והברשה.

חשוב מאוד לייבש היטב מיד לאחר תום התהליך, לרוב אני מנגב עם מגבת את החלק ושם מול מפזר חום לכמה דקות.

צבעים:

ראשית, ההכנה לצבעיה חשובה לא פחות מהצביעה עצמה והינה חלק משמעותי בתוצאה.

חשוב שהחלק יהיה נקי משומנים ולכלוך כלשהו, בהנחה והחלק כבר נוקה ושוייף לרמה המתאימה, העברת פד אלכוהול על החלק הרצוי ועבודה עם כפפות גומי חדשות, תמיד.

לחלקים שדורשים גימור "מראה", יש לעבוד עם ניירות שיוף עמידים במים ברמות ליטוש שונות, אפשר להתחיל ב-100-150 ולסיים ב-1200, תלוי מה התוצאה הנדרשת.

לעמידות בחום אני משתמש בצבע עמיד בחום, לא מהסוג שמוכרים בהום סנטר לקמינים המגיע בד"כ בשחור מט ולאחר שימוש אחד הוא מוסר נשמתו (וגוונו) לבורא אלא בצבע של חברה ספרדית בשם NovaSpray (על המיכלים רשום לפעמים גם NVS או NovaSol - אותה חברה), עמיד בעד 600 מעלות צלסיוס (לעומת 300 פרנהייט של "ההוא" מההום סנטר). עולה פי 3-4 אבל שווה פי 100....

לצביעות "רגילות" אני משתמש גם כן בצבעים מאותה חברה, סדרה שנקראת Evolution Acrilic RAL Color וכן בצבעי רכב (Dupont או PPG) במיכל התזה, תלוי מה העמידות והשימוש (שחיקה/עמידות בדלק/שמן/שמש וכו').

הנ"ל יכול לשמש גם לצביעת אלומיניום ופלסטיק, נדבק ומחזיק מעולה.

במקרה ויש צורך בצבע ייסוד אני משתמש בספריי פריימר של יעקובי או בפריימר של Dupont בהתזה.

כללי

ברגים וחלקים מתכתיים קטנים ניתן לחדש באמצעות ליטוש ושיוף:

- ליטוש באמצעות ראש ברזל עגול מחובר למקדחה (מומלץ לקבע אותה וללחוץ על כפתור ההפעלה הקבוע) ופשוט להעביר את החלק על הראש עד שהוא מתחדש לו ומתנקה.

- ליטוש באמצעות מברשת עגולה במלטשת שולחן (אבן בצד אחד, מלטשת ברזל צד שני), אותו כנ"ל.

- שיוף באמצעות ניירות שיוף עמידים במים (על יבש בהתחלה ולהרטיב כשרוצים פנים חלקות יותר).

חשוב לציין כי לעיתים הליטוש והשיוף מורידים שכבה של אבץ או אנודייז מהחלקים ולכן מומלץ לתת להם התזה קטנה של ספריי לק שקוף לפני הרכבתם בכדי שלא יתחמצנו/יחלידו.

גילוון חלקים

המלצתי היא לבצע גילוון אבץ לחלקי המתכת השונים בכלי הרכב המשופץ שכן מעבר לעובדה שהתהליך מחדש את החלק (ניקוי במסיר שומנים, חומצה וכו') הוא גם מעניק לו תקופת חיים חדשה עם ציפוי שלא רק נראה טוב אלא גם מונע חלודה. ניתן לצפות אבץ בצבעים זהב, כסוף (לבן), שחור ואולי גם עוד כמה...

אני מבצע את הגילוונים ב"תרשיש" בחולון - רחוב היוצר 6 איזור התעשייה - 03-5560610, יעקב הוא האיש שלכם. המחירים הינם 150 ש"ח למנה (מנה = כמות דומה לזו בתמונות של קופסת הברגים בעמודים הקודמים).

שימו לב שבמקרה ובוצע גילוון על חלקים שונים, ספריי צבע "רגיל" לא יתפוס טוב לאורך זמן. יש להשתמש בצבע ייסוד מיוחד למתכות שעברו תהליך גילוון וכן בצבע מתאים. ניתן לשאול ולקנות בכל חנות צבעים שמכבדת את עצמה.

האאמ.... שאלות נוספות? :)

או בקיצור - גזור ושמור

תודה

פורסם

אז.. איפה היינו? :lol:

לאחר מספר ימי בטלה בפרוייקט השיפוץ (טיסת עבודה לארץ זרה...) הרכבתי עוד כמה חלקים שחיכו להרכבה...

לשמחתי מצאתי בתיבת הדואר מספר פתקים אודות חבילות שמחכות לי, כך שבתחילת השבוע הבא יגיעו חלקים רבים ומעניינים והשיפוץ יעלה הילוך.

ליאור.

קצת תמונות...

הזמנתי רגליות באתר גרמני שאמורות היו להתאים לאופנוע. לא מתאימות :). לשמחתי ההתאמה הייתה פשוטה למדי, חיתוך של חתיכה מהגומי והופ... הכל מתאים (מרווח חור הבורג מקצה הגומי היה שונה ולאו דווקא מקצה הדוושה)

attachment.php?attachmentid=228332&stc=1&d=1296160715

attachment.php?attachmentid=228333&stc=1&d=1296160715

attachment.php?attachmentid=228334&stc=1&d=1296160715

attachment.php?attachmentid=228335&stc=1&d=1296160715

attachment.php?attachmentid=228336&stc=1&d=1296160715

attachment.php?attachmentid=228337&stc=1&d=1296160715

גלגלי השיניים החדשים הגיעו ואיתם גם שרשרת 420 חדשה (DID), הלכתי על יחסים שיסייעו להונדה להגיע ל-3 ספרות (118 קמ"ש ליתר דיוק לפי דיווחים של בעלי אופנועי זהים מחו"ל עם קונפיגורציה זהה וכן מספר דומה מופיע כשמבצעים חישוב יחסים באתר ייעודי). מה שכן... יש לי בעייה עם הלוקר, שכן הוא אמור לעגן את הגלגל באופן שלא ייצא ובגלגל השיניים הזה מיקום חורי הברגים הוא כזה שאם אבריג את הברגים עדיין ניתן יהיה להוציא את גלגל השיניים... אתמודד עם האתגר הזה מחר :)

attachment.php?attachmentid=228338&stc=1&d=1296160715

DSC03053.JPG

DSC03054.JPG

DSC03055.JPG

DSC03056.JPG

DSC03058.JPG

DSC03060.JPG

DSC03061.JPG

חלומות נועדו להתגשם

http://www.BackOnTwo.com

פורסם

רפידות הבלם הגיעו והורכבו (דיסק מלפנים, תוף מאחור) וכן צינור הידראולי בהתאמה אישית.

attachment.php?attachmentid=228339&stc=1&d=1296161000

attachment.php?attachmentid=228340&stc=1&d=1296161000

attachment.php?attachmentid=228342&stc=1&d=1296161000

attachment.php?attachmentid=228343&stc=1&d=1296161000

הרכבות קטנות כגון פינים-פצילים, קפיצים שונים, יוניט אור ברקס חדש, רגלית קיק-סטרט וכו'...

attachment.php?attachmentid=228341&stc=1&d=1296161000

DSC03062.JPG

DSC03063.JPG

DSC03067.JPG

DSC03068.JPG

DSC03069.JPG

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

אתה לא באמת הולך לינסוע איתו נכון?!:lol: הייתי משאיר אותו ככה בסלון בתור פסל, באמת. מדהים!:mm_yeah:

שאלה קצת לא קשורה, בישביל לשמור על הכל כל כך נקי ויפה גם אחרי שתיסע איתו, חשבתי על מכונת קיטור איכותית לניקוי, אתה מבין בזה? יכול להמליץ על אחת למכירה באיביי?

פורסם

אני הייתי משאיר אותו בלי צמיגים:lol:

עבודה מושלמת ומדויייקת , בחלק גדול מהתמונות אני כמעט ובטוח שאתה עובד עליינו והחלקים חדשים מאייביי:shock:

כל הכבוד.

נדב

פורסם
אני הייתי משאיר אותו בלי צמיגים:lol:

עבודה מושלמת ומדויייקת , בחלק גדול מהתמונות אני כמעט ובטוח שאתה עובד עליינו והחלקים חדשים מאייביי:shock:

כל הכבוד.

נדב

למה מאיביי אם אפשר מחנויות מקומיות? :lol:

כ-95% מהחלקים הינם המקוריים, משופצים ומחודשים, כ-5% הנותרים נקנים חדשים ומקוריים לדגם והשנה.

attachment.php?attachmentid=226409&stc=1&d=1294420373

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

הרגליות הישנות נראות במצב שמאפשר שיקום (ניקוי הפלסטיק, ציפוי אבץ למתכת). למה החלטת לקנות חדשות?ץ

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
הרגליות הישנות נראות במצב שמאפשר שיקום (ניקוי הפלסטיק, ציפוי אבץ למתכת). למה החלטת לקנות חדשות?ץ

במקרה של המתכת, נכון, אפשר היה ככל הנראה ליישר אותה, חומצה וציפוי אבץ אך הגומי איבד כל קשר לחומר המקורי בו נולד והפך לפלסטיק קשיח ומתפורר... במקרה הזה החלטתי ללכת על חלק חדש...

ישנם עוד כמה חלקים שבהם בחרתי לקנות מחדש במקום לשפץ (או למרות השיפוץ) כגון הפנס האחורי שבמהלך השיפוץ התגלה בבקלית סדק מכוער למדי בחלק השקוף, מתג ההפעלה (קיבלתי את שלי בלי מפתח....), קרבורטור ועוד כמה קטנות שאת רובם לא היה באופנוע שקניתי או שלא ניתן היה לשפץ.

ליאור.

חלומות נועדו להתגשם

פורסם

יופי- עכשיו זה נראה כמו ג'וק שחור ענקי!:lol::twisted::-D

י Capri GT 74 MK2 "אספנות", עדיין מחכה לפחחות רצינית.*סוזוקי 1100F (שהפך ל"סטריטפייטר" לצערי :sad: )*GMC וואנדורה 4X4- "לוחם שטח" במנוחה *פורד D שנת78, ש"מת" להפוך ל"אספנות":oops:*פורד פיירמונט 79' :twisted: -חולם להיות שחור:wink: *"משפחת ליילנדים"* *ואסקורט סטיישן שניצלה בדקה ה-91:king::חובב מכוניות, אופנועים, מפלצות למיניהן ומוזיקה, הסובל מחוסר מקום, זמן ותקציב כרוני, להתעסק בכל התחביבים שלו :???:

• תוכן חדש...