Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קורא את כל זאת ואני נחרד,כל מה שקורה ואני רואה כמו גם חווה בכבישיה הנהדרים של ישראל נכתבים כאן

בשנת 77 עת חזרנו מטיול בחייפה בלארק 63 שנמצאת אצלי אבי נהג את את הרכב עקפה אותנו בפראות פיאט 127 אדומה ישבו ברכב 3 בחורים,הם היו על 120 אולי יותר,לפני שער הגיא כ3 קילומטרים הפיאט יצאה מכלל שליטה הרכב התהפך על מה שהפריד אז בין המסלולים,והוטח לשולי הכביש הלארק ספגה מטח אבנים כתוצאה מכך,סדק בשמשה הקדמית,כמו גם פנס שבור ורכב מלא אבנים,את המראה של השלושה שהיו בתוך הרכב אחסוך מכם,כל פעם שאני עובר משם אני נזכר,גם שחזרתי מארוע של מועדון החמש ועברתי משם לא יכולתי שלא לעצור את הדמעות,למרות הזמן הרב שעבר זה עדיין עצוב לי להזכר.

סעו בזהירות באשר הנכם ולא משנה באיזה רכב הנכם נוהגים,גם ברכב ספורטיבי מהיר ושימרו על עצמכם,תהנו מהנהיגה והגיעו בביטחה.

עופר בן צבי

• תגובות 126
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני אישית לא מבין את הקטע לחייך אליו ולהתגרות בו, אם הוא פסיכו אז שבפנייה הבאה הוא יצא מהאוטו וידקור?(אני בכוונה מקצין )

תחייך בלב , תגביר מוזיקה שאתה אוהב וזהו

פורסם
הדבר האחרון לעשות עם ספינה אמריקאית זה לנסוע צמוד לרכבים... אלו רכבים שלוקח להם זמן לבלום בגלל התנופה של המנוע לכן צריך יותר "לתכנן" את הנסיעה, אם פעם הייתי עם הלנטרה העגלה נותן גז-ברקס לפי ה 20 מטר שמולי היום בתוך העיר אני מסתכל כל הזמן לכיוון "תא השטח הבא" כדי לראות מה קורה ברמזור ומכין את עצמי לברקס באיטיות אם צריך... לנסוע צמוד צמוד למישהו ועוד לפני כיכר בכביש עדין זה ממש אדיוטי ולא פלא שהיא הביאה את הרכב למצב בטיחותי בעייתי...

העצה הזאת טובה לכל רכב ולכל נהג. לא רק לכאלה עם מרחק בלימה ארוך. תמיד להסתכל לפחות צעד אחד קדימה, לקלוט מראש את כל מה שעלול להתפתח על הכביש עוד לפני שזה קורה, ולהיות מסוגל להגיב מספיק מוקדם כדי למנוע סכנה.

אלדד כל הכבוד! אני גאה בך :lol:

לתת בראש ל-206 מתלהבת זה MUST בתנאי שאתה לא מסכן אף אחד, ואני מאמין שאתה אחראי מספיק בקטע הזה.

לכולם יש לפעמים את הדחף לעשות דווקא לנהג אחר, מי שאומר שלא משקר!

יש דחף. כשמבינים למה עלול לגרום הדחף הזה, לומדים גם לדחוק את הדחף הזה הצידה.

חבל ללמוד את זה על בשרך רק אחרי שדחף כזה יגרור אותך למצב שתצא ממנו פצוע או הרוג (או מישהו אחר פצוע או הרוג...).

בצעירותי היה דחף, לפעמים גם פעלתי מתוך הדחף הזה, אבל בסוף הבנתי שהצד השני לעולם לא לומד את הלקח. לא משנה מה קורה, הוא בטוח שאתה אידיוט והוא צודק (ומנקודת המבט שלו הוא צודק) בדיוק כשם שאתה בטוח שהוא אדיוט ואתה צודק.

אף אחד לא לומד שום לקח, אף אחד לא משנה את ההתנהגות שלו כתוצאה ממפגש כזה, ואתה רק יוצר מצב (או ממשיך לפתח מצב) שעלול להגמר רע.

אני זוכר מקרה שהיה לי לפני איזה 15-16 שנה. חזרתי מאילת עם חברה שלי (היום אשתי) אחרי נסיעה רגועה ונעימה.

בכביש המשתלות בהרצליה (לא יודע מה יש שם היום. אז זה היה כביש סלול גרוע, ללא תאורה, נתיב אחד לכל כיוון בלי סימונים על הכביש) יצאתי לעקוף סיטרואן ZX שנסע קצת יותר לאט ממה שאני רציתי לנסוע, ובזמן העקיפה הוא נתן גז במקביל אלי כדי למנוע ממני לחזור לנתיב הימני. אני נותן יותר גז, ובינתיים מגיח אוטו ממול, והנהג ב ZX ממשיך לתת גז ולחסום לי את החזרה לימין. בסוף הצלחתי להקדים אותו ולהשתחל חזרה לימין. בצומת בסוף הכביש אני פניתי שמאלה, ובמראה ראיתי שהוא המשיך ישר.

אחרי כמה שניות פתאום חשבתי לעצמי - איך אני יכול לתת לאידיוט הזה להמשיך בדרכו כאילו כלום לא קרה אחרי שהוא ממש ניסה להכניס אותי חזיתית לתוך אוטו שבא ממול? ממש רתח לי הדם (ואני בכלל אשכנזי)

עשיתי הימור לאן הוא ממשיך, נתתי גז ונכנסתי לעיר מכיוון אחר, והצלחתי לאתר אותו שוב בהמשך הדרך ונסעתי אחריו עד שהוא הגיע לחניה של הבניין שלו (אגב, האיש שניסה להרוג אותי היה בן 50 פלוס, לכאורה נורמלי לחלוטין).

שם יצאתי אליו (בכפכפים וגופיה כמו שחזרתי מאילת) והתחלתי להתפוצץ עליו בצעקות. כל השכנים פתחו חלונות לראות מה קורה בחוץ באמצע הלילה. אם לא הייתי חנון בלי הרבה נסיון במכות בטוח הייתי מתחיל להכות אותו.

בסופו של דבר חברה שלי הרגיעה אותי והחזירה אותי לאוטו ונסענו משם, אחרי שצעקתי לכל השכנים ששכן שלהם הוא רוצח.

בכל אופן, בראייה לאחור ברור לי שכשהוא מספר את הסיפור הזה לחברים שלו, הוא מספר על איזה נער אדיוט בכפכפים שעקף אותו במהירות מטורפת בלילה על כביש חשוך, והוא נתן גז כדי ללמד אותי לקח. אם הייתי איש חמום עם סכין או אלה באוטו, הוא היה גומר את הערב בבית חולים. אם הוא היה בעל אקדח או סכין, אולי אני הייתי גומר את הערב בבית חולים.

מה הייתי עושה היום באותה סיטואציה?

כנראה שבכלל לא הייתי יוצא לעקוף. מה יקרה אם אני אגיע לסוף הכביש 5 שניות מאוחר יותר?

ואם הייתי יוצא לעקוף והייתי מגלה שהוא נותן בגז כדי למנוע ממני לחזור לימין, סביר להניח שהייתי מיד עוזב גז ומשתלב לימין מאחוריו. הוא מתעצבן שאני עוקף אותו? אז אני לא אעקוף אותו.

פשוט מאוד - היום אני לא מגיע בכלל לסיטואציות כאלה שעלולות להתפתח לעצבנות ואלימות.

וזה מתקשר למה שכתבתי למעלה: לצפות קדימה ולתכן קדימה. אם מצליחים לזהות את האידיוטים כמה שיותר מוקדם, יכולים גם לשמור מהם מרחק ולמנוע לחלוטין מגע איתם על הכביש. אם אין מגע, לא מתעצבנים.

וזה מביא אותי לתגובה לעידו:

4 עמודים של מצטדקים

אני חייב לספר משהוא יום אחד אני חוזר מהמרכז לצפון איזה חמור נוסע 70 בכביש החוף נתיב ימני מערבל בטון והוא בשמלי

אני מבקש יפה שירד מהשמלי ויתן לי לעבור הבחור שם עליי ז**

באיזה שלב המערבל בטון כבר נסע מהר יותר ממנו

אייך שהתחלתי לעבור הבחור נותן גז ומכניס אותי למצב מסוכן !!!

אכלתי ת'לב ושתקתי אחרי זה הוא עוד פותח חלון ומקלל אותי בן אדם לא נורמלי אני אומר לעצמי עשיתי לו עצבה וסגרתי חלון

החלון עוד לא נסגר והבחור מצפצף לי ומנסה להתנגח בי !!!

ברחתי לשוליים בשנייה האחרונה

באותו רגע כבר לא עניין אותי אלוהים פתחתי את החלון וצרחתי לו עצור בצד ב* ז**ה אתה מת! רציתי להרוג אותו אני כותב את זה ונזכר איזה עצבני הייתי

מאותו רגע הוא התחיל לפחד והתחיל לברוח הייתי כל כך עצבני שרדפתי אחריו ברצון להרוג אותו בסוף הוא המשיך לחיפה ואני לכרמיאל

היום מצד אחד אני אומר תודה שהוא לא עצר הייתי הורג אותו

וישירות הורס לעצמי את החיים

מצד שני לך תדע מי עוד אכל ממנו חרא כמה אנשים הוא עוד סיכן עד היום

יש אנשים שפשוט אסור שיעלו על הכביש

מכל הסיפור הזה אני יכול להגיד רק אל תוכל לעצמך את הלב

אין מה לעשות עם זה יקרה לך שוב רוב הסיכויים שתעשה את אותו הדבר אנחנו בני אדם

מה שכן לא משנה אייך אתה מגיב תזכור תמיד שיש עוד אנשים על הכביש ורובם לא אשמים שיש איזה חמור שמעצבן אותך אז תזכור תמיד לא לסכן אותם זה הדבר הכי חשוב

"תלמד את כולם מזה" רק תחזיר אותם ואותך שלמים ובריאים כל אחד לביתו שלו

מה היה קורה אם לא היית מתעקש/נלחץ לעקוף את המערבל?

שים לב, קצת סבלנות והשלמה עם העובדה שבמשך כמה מאות מטרים אתה תסע לאט יותר ממה שהיית נוסע אם הכביש היה פנוי, מונע מראש את הכניסה למצבים כאלה.

תמיד מתאימים את מהירות הנסיעה לתנאי הדרך. פירושו של מערבל בטון בנתיב אחד הוא שתנאי הדרך השתנו, והמהירות המתאימה היא עכשיו יותר נמוכה. קבל את זה, תהיה קצת סבלני יותר, ומראש תמנע מעצמך להקלע למצבים כאלה.

אני מודה שלי לקח כמה שנים טובות על הכביש עד שהגעתי לתובנות האלה וליכולת לחשוב אחרת, אבל אם מישהו צעיר יותר ועם פחות נסיון/בגרות יכול ללמוד מהנסיון שלי ושל אחרים - אז הנה לכם הזדמנות נפלאה לקבל בחינם טיפ שעשוי יום אחד להציל את חייכם.

It's only a sport if you use a ball

It's a real sport if you use two

פורסם

ג'רמי

אתה צודק ובאמת שרוב הזמן אני מתנהג בצורה סלחנית ובוגרת

אבל עם זאת לפעמים דוחקים אותך מעבר לגבולות הסובלנות והיגיון

אני מחזק את מה שאתה אומר וחושב זאת הדרך הנכונה

אבל אייך אומרים לכל כלל יש יוצא מי הכלל

ומכל השרשור הזה אני ומכווה שככה גם כולם מנסה ללמוד אייך להתמודד עם מצבים של יוצא מי הכלל

הוזכר פה המון גיל, ולדעתי גיל משפיעה על התגובה של כל אדם

אבל מעבר לזה יש משהו שאף אחד לא הזכיר פה ובשפה שלי ניקרא "מה יש לאדם להפסיד"

לצערי רוב הנהגים שוכחים מה הם עלולים להפסיד

עם רק היה לכל אחד מהחולים בראש תמונה של ההורים/החברה/אישה/ילדים תמונה קטנה אפילו במראה

אני מאמין שהם היו נוהגים אחרת...

פורסם

אלדד, אני איתך בכל מילה שכתבת גם לי קורים מצבים שמדי פעם מישהוא שחושב את עצמו "שומאכר" נדבק לי לתחת, ולא מרפה כולל אורות גבוהים הכי מצחיק אותי שהרכב שלי גבוה ולא מזיז לי כי גם ככה הוא נמוך וזה לא מסנוור אותי. אבל הטריק הוא לתת להם לעקוף, ואחרי שנייה להדביק את הדוושה לרצפה ולעמוד מאחוריו עם אורות גבוהים אצלי זה כמו פר'וגקטורים, שהם קסנון מאוד חזקים מה שנקרא מחזיר לו באותו מטבע, ואז הוא עף בטיל לנתיב הימני ואני ממשיך לי בדרכי פשוט להחזיר להם יותר גרוע.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

:lol: "

פורסם

אם האוטו שלך הוא זה שבסמלון שלך, הסיפור שלך לחלוטין נורמלי ומתלבש יופי. אני רק מתפלא על מי שמעיז בכלל להתקרב למין ג'יפ כזה, שחור, חלונות כהים ועוד מאותת לו שיזוז.

פורסם
אלדד, אני איתך בכל מילה שכתבת גם לי קורים מצבים שמדי פעם מישהוא שחושב את עצמו "שומאכר" נדבק לי לתחת, ולא מרפה כולל אורות גבוהים ...

אתה בשמאלי, מישהו מסמן לך שתיתן לו לעבור, אתה נותן לו ואז מסנוור אותו.

פעמיים גבר, זה הוא היה לא בסדר בגלל שניסה לעקוף X5.

למה אתם מנסים לחנך נהגים על הכביש?

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם
אלדד, אני איתך בכל מילה שכתבת גם לי קורים מצבים שמדי פעם מישהוא שחושב את עצמו "שומאכר" נדבק לי לתחת

שמע, עם X5 שחורה לא צריך יותר מידי.

כשרואים כזה רכב נוסעים סביבו רגוע כאילו זה ניידת... :wink:

אתה בשמאלי, מישהו מסמן לך שתיתן לו לעבור, אתה נותן לו ואז מסנוור אותו.

איפה קראת שהוא בשמאלי?

פורסם
אם האוטו שלך הוא זה שבסמלון שלך, הסיפור שלך לחלוטין נורמלי ומתלבש יופי. אני רק מתפלא על מי שמעיז בכלל להתקרב למין ג'יפ כזה, שחור, חלונות כהים ועוד מאותת לו שיזוז.

1+

שבוע שעבר חתכה אותי, בפראות, מרצדס S500 שחורה (למעשה, הכל היה שחור חוץ מהפנסים). מי ירדוף אחרי כזה רכב?

צריך להיות בן אדם מאוד מתוסכל ונאיבי כדי להתחיל לריב עם X5 שחורה.

פורסם
http://www.nrg.co.il/online/1/ART1/930/730.html

לכל הגיבורים

לקט . תקראו כאן ותפנימו.

מזעזע... מזכיר לי אירוע לפני מספר שנים. אני מטייל עם כלבי ועובר על פני מספר ילדים (בני 10-12) שמדברים רוסית. צמוד לילדים חונה ערסמוביל קלאסי. מהרכב יוצאים כמה ביריונים שצועקים על הילדים למה הם מדברים רוסית. הילדים לא נשארו חייבים ואמרו שזכותם לדבר רוסית. הערסים נעלבו מחוסר "כבוד" ונתנו לילדים מספר סטירות. במזל האירוע לא הסתיים בפציעות חמורות.

פורסם

rgunv אני לא הייתי בשמאלי היו שלושה נתיבים אני "נחתי" באמצעי, כי היה לי שיחה חשובה ואני צריך להתרכז מה אני מדבר. לכן אני לא הייתי על השמאלי אבל בדרך כלל אני, אחד שאוהב מהירות בלי שום קשר.

בדרך כלל לא מהבהבים לי ולא מצפצפים כי אני לא גורם שמעקב, אם כבר יש אנשים אחרים שמעקבים אותי במשך היום, ואני לפעמים לחוץ בזמנים להגיע למקומות וזה יוצר אצלי לעשות הרבה שטויות אם זה להבהב לבנאדם שיעוף לי מהנתיב לא עוזר מתחיל לצפור לו לא עוזר. עוברים לשלב עקיפה, וקרה לי מקרה מסוכן שגם הנתיב הימני לא נוסעים והייתי צריך לנסוע על השוליים של השמאל שהם דיי רחבים, ואז אני מחזיר לאותו בנאדם בבלימות שירגיש איך אני הייתי מאחוריו. אני אין לי זמן למשחקים, וזה גם לא בטיחותי אבל לפעמים קורים מצבים שזה פשוט מחרפן שזה מגיע לשלב לפתוח את החלון, ולתת לו משהו בראש.

רועי 5, לא רק שה-X5 שלי יש לי גם 545I ו-740I סתם לידע כללי.

חבר טוב פעם אמר לי ...." מה זה משנה מזגן לא מזגן אם יש דלקן הוא החבר הכי טוב של האדם

פורסם

מעניין מה יקרה כשערס צעצוע (היפותטי) יפגוש ערס צעצוע אחר (גם הוא, כמובן, היפותטי) וינסה לפתוח חלון ולתת לו משהו בראש. האם ינצח הערס צעצוע ההיפותטי שנוהג בעונדה או זה ההיפותטי שנוהג שבX5. מצד אחד על זה שבX5 יש כ-בוד (במלעיל), אבל מצד שני זה שבעונדה יכול להרוויח כ-בוד. יכול להיות ניסוי אנתרופולוגי מעניין.

A man walks down the street in that hat, people know he's not afraid of anything

פורסם
rgunv אני לא הייתי בשמאלי היו שלושה נתיבים אני "נחתי" באמצעי, כי היה לי שיחה חשובה ואני צריך להתרכז מה אני מדבר. לכן אני לא הייתי על השמאלי אבל בדרך כלל אני, אחד שאוהב מהירות בלי שום קשר.

בדרך כלל לא מהבהבים לי ולא מצפצפים כי אני לא גורם שמעקב, אם כבר יש אנשים אחרים שמעקבים אותי במשך היום, ואני לפעמים לחוץ בזמנים להגיע למקומות וזה יוצר אצלי לעשות הרבה שטויות אם זה להבהב לבנאדם שיעוף לי מהנתיב לא עוזר מתחיל לצפור לו לא עוזר. עוברים לשלב עקיפה, וקרה לי מקרה מסוכן שגם הנתיב הימני לא נוסעים והייתי צריך לנסוע על השוליים של השמאל שהם דיי רחבים, ואז אני מחזיר לאותו בנאדם בבלימות שירגיש איך אני הייתי מאחוריו. אני אין לי זמן למשחקים, וזה גם לא בטיחותי אבל לפעמים קורים מצבים שזה פשוט מחרפן שזה מגיע לשלב לפתוח את החלון, ולתת לו משהו בראש.

בהחלט גבר אמיתי, כל הכבוד. אבל למה אתה צריך עם הג'יפ הזה שלך גם לנהוג, גם לעשות רושם על כל העולם, גם לחנך את האחרים שמעיזים להתחצף אליך ובמיוחד אל הכלי שכנראה מייצג אותך, וגם לחפש נתיב נכון בכביש כדי להתרכז בשיחה חשובה כדבריך ? לא יותר מדי מולטי טסקינג ? ובכלל, אולי כדאי שאת השיחות הללו תשמור למקום וזמן מעט יותר מתאימים מאשר נסיעה בכביש, בו גם אני או מי שאני מחשיב עלול גם להמצא. האמת, לא ממש רוצה אותך לידי.

פורסם

רועי5 שמת לב שאתה מערבב "בשר וחלב" זה שאני הייתי על הנתיב האמצעי, כדי לנהל שיחה זה לא אומר שנסעתי במהירות או סיכנתי את האחרים בחוסר זהירות וערנות מצידי, ההפך אני נהגתי בצורה בטיחותית מדבר בפלאפון ונוסע על 100 שיוט, לכן אל תנסה לעשות ולהוציא אותי בתור "אנס" על הכביש כדבריך.

לגבי mystopp ורועי 5 תגובות שהם לא במקום, ומה שנקרא גם "נחיה ונראה" אבל אני לא עושה על אף אחד שופוני אני לא מחפש את זה אבל כשצריך להפעיל את האמצעים כנגד זה, אז גם לפעמים לא חושבים פעמיים.

חוץ מיזה כמו שמשפחה לא בוחרים גם, ככה לא את האוכלוסייה שמסביבך כי כמו שאתה מחשיב את עצמך יהודי?(או ישראלי איך שלא תרצה) גם אני כזה יהודי (ישראלי) מאמין, וחי במדינה שאתה חיי בה.

פורסם

לדעתי היית צריך "לנוח" בנתיב הימני ביותר ולא באמצעי (לפי החוק אין כזה דבר אמצעי אלא נתיב אחד ימני וכל השאר שמאליים לעקיפה), אני פוגש אנשים ש"נחים" כדרך קבע בנתיבים השמאליים וזה מעכב את כולנו (לפי מה שאתה אומר גם אותך).

להגיד שהיית צריך להתרכז במה שאתה מדבר (במקום להתרכז בנהיגה) פשוט לא נשמע טוב למרות שהכוונה ברורה. :)

גם אצלי יוצא השטן לפעמים ורצות מחשבות על פעלולים שונים ומשונים אך אני בולם את המחשבות האלה בעודם מתהוות,

מזכיר לי את המשפט feed him with his own medicine, מיליון פעמים קרה לי שרציתי לתקוע בחזרה את אותו אחד ששם פס על העולם ותקע אותי מאחוריו ביחד עם כולם בכביש לאורך דרך ארוכה.

(זה במקרה הטוב, במקרה הרע רציתי לפתוח את הסאנרוף ולהוציא רקטת RPG)

אני כבר מזמן לא מתעצבן על זה אלא שומר מרחק, מחכה בסבלנות להזדמנות מתאימה לעקיפה ונעלם.

אותו אחד שעקפת אותו ובלמת בשביל שירגיש מה שאתה הרגשת, לא תהיה לו שום הארה מזה סטייל "בואנה איך אתה צודק! אני בטעות נסעתי בשמאלי כל השנים האלה!" והוא יישאר בדרכיו ואפילו יישאר בנתיב השמאלי גם לאחר הבלימות שהוא קיבל ממך.

לצערנו להיות צודק וחכם בכביש לא הולך ביחד ואתה יכול לבחור רק אחד מהשניים או לוותר על שניהם ולזחול ללא עקיפה בשמאלי.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5676 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...