Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5669 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

צהריים טובים,

לפני מספר חודשים התחילו רעשים מוזרים מהגיר ברכב מדגם -

Audi A4 1.8T, שנת ייצור - 2002.

גיר - מולטיטרוניק.

ככל שעבר הזמן, כך גם הרעשים התגברו.

חשוב לציין שבאותה העת, לא הורגשה בעיה בגיר מלבד הרעשים -ההילוכים עברו בצורה חלקה ורציפה בלי שום בעיה.

לאחר התייעצות עם מוסך מורשה של AUDI שבו אנחנו עושים את הטיפולים השוטפים, הבנו שיש לפתוח את הגיר ולראות מה הבעיה(שיפוץ גיר).

אני לא זוכר ההצעת המחיר שקיבלנו משם אבל היא הייתה מאוד גבוה.

אז חיפשנו מוסך שאינו מורשה אך מתמחה בגירים מסוג זה, לשיפוץ הגיר בכדילהוזיל את ההוצאה.

וכאן התחילה הבעיה -

לקחנו את הרכב למוסך(כרגע אני לא אציין את שמו) והסברנו מה הבעיה, הומלץ שיפוץ גיר לטיפול התקלה.

לאחר השיפוץ, באמת נעלמו הרעשים והגיר עבד בצורה טובה עד ליום למחרת.

ביום למחרת גילינו שההילוכים לא עוברים בצורה טובה, מרגישים סוג של קפיצה במעבר של ההילוכים.

בנוסף, כשמעבירים להילוך אחורי, מרגישים שהגיר "זורק" ולא עובר בצורה חלקה כמו שעבר לפני שהכנסנו את הרכב לשיפוץ גיר.

מכיוון שהייתה אחריות, הכנסנו את הרכב בחזרה למוסך -

לאחר בדיקה ע"י המוסך התגלו מספר פערים חדשים:

אטם של תיבת השסתומים ופלאגים(ראש הפלאגים מוצפים בשמן בגלל שהאטם לא סגור טוב).

ונאמר לנו שיש בעיה עם המסגרת של הגיר(או משהו בסגנון) ושהם הזמינו חלק מקורי ושזו כנראה הבעיה.

לאחר תיקון כל הליקויים, בעיית ההילוכים הקופצים נפתרה אבל בעיה חדשה התגלתה מיד כשהוצאנו את האוטו -

1. כשעוצרים עם הרכב, ממש לקראת סוף העצירה, כל הרכב רועד והסלד צונח(כמעט מתכבה הרכב).

אני יכול הקביל את זה לנסיעה ברכב ידני כשעוצרים מבלי ללחוץ על הקלאץ'.

2. כשמעבירים להילוך אחורי ועוזבים את הברקס, הכניסה של הגיר מקפיצה את הרכב ויש רעידות עד ההשתלבות המלאה של ההילוך.

וזה עוד לא הכל,

בהמשך היום לאחר נסיעה קצרה של(5 דקות) התחיל לנדוף ריח מוזר מהאוטו.

חניתי וראיתי שמתחיליםלצאת אדים/עשן מהחלק האחרוי של המנוע(הצד הקרוב לשמשה הקידמית).

בדקתי את מיכל נוזל הרדיאטור וראיתי שהוא ריק(ראיתי שלאורך הכביש יש שביל רצינישל מים שיצא מהרכב בזמן הנסיעה).

התקשרנו שוב למוסך והזמנו גרר.

לאחר בדיקה נוספת של המוסך, התגלה פער חדש:

משאבת המים הלכה(איך זה מסביר את העניין של הדליפה שראיתי?)

ולגבי הגיר, טרם נבדק אבל גם פה יש בעיה מכיון שהקודמת לא סודרה.

דבר מוזר שראיתי כל פעם שהרכב חזר מטיפול במוסך הוא כל מיני "כשלים חשמליים",למשל -

1. החלונות לא ירדו/עלו בליחצה אחת בצורה אוטומטית אלא לחיצה ממושכת.

רק אחרי התנעה שנייה/שלישית זה חזר להיות תקין.

2. הצג הדיגיטלי שמציג על איזה הילוlך אתה כרגע, הראה סימון שלכל ההילוכים(במקום רק D למשל, הוא הראה -

P - R - D)

אחרי שקראתם את החפירה לגבי העניין המייאש הזה,

אשמח אם תייעצו לי, מה עושים במצבים כאלה? הרי ברור לי שמשהו פה מסריח ואני לא יודע

אם מדובר באמינות, מקצועיות או כל דבר אחר.

מה אתם הייתם עושים במצב כזה?

מה הסיכויים שאחרי כל טיפול, מיד אחרי שהרכב יוצא מהמוסך, יש כשלים נוספים שלא קשורים לגיר ולכן לא נכללים באחריות שיפוץ הגיר ויש להוסיף כסף לטיפול בתקלה?

יש לציין שלפני שהרכב נכנס למוסך בגלל ה"רעשים" לא היו שום בעיות איתו.

תודה מראש, חגי.

פורסם

אני אומר תוציא את הרכב מהמוסך הזה, יכול להיות שהם לא אמינים במיוחד שם ויוצרים תקלות בכוונה.

תפתח שרשור נוסף בפורום לגבי המלצות למוסכים שיודעים לטפל באמינות ומקצוענות בסוג הרכב שלך ותיגש למוסך שהכי יתאים לך או שתחזור למוסך מורשה אחר טוב שיש שם על מי לסמוך שיפתרו לך את הבעיה.

בהצלחה ותפתח שבע עניים שלא עובדים עליך בסיפור הזה כי זה נשמע לי תמוהה.

"אין ייאוש בעולם כלל" :lol:

פעם הונדה - היום סיאט.

פורסם

חגי, תשקול לחשוף בשרשור הזה את שם המוסך בו שופץ הגיר. כך לחברי הפורום שיתקלו בבעיות גיר מולטיטרוניק בעתיד ויחפשו מוסך באותו האזור יהיה שיקול נוסף בבחירה.

בשביל זה אנחנו כאן: לשתף מידע.

רכב ישראלי אולטימטיבי: קונטיינר של 'צים' על גלגלים נוצצים עם סלון עור 1+2+3, מסך "LCD 42 וטוסטר עם כניסת USB. מרווח, נוח, מאובזר, גבוה ופח עבה כמו במכוניות של פעם...

• תוכן חדש...