Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

דו"ח חניה לרכב נכה - ללא תו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5826 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום רב

קצת רקע:

אבי נכה כבר 18 שנה, וקיבל אישור להיותו נכה וקבלת גמלת ניידות ב 1998.

המקרה הוא כזה:

לפני שנתיים ( 15.5.2008 ) אבי חנה את הרכב הקודם שהיה שייך לו בחניית נכים ללא תו נכה על החלון ( שכח - קורה ) , וקיבל דו"ח מפקח של המועצה שעבר בסביבה.

לאחר כ 3-4 חודשים הדו"ח הגיע אלינו בדואר, אך הרכב נמכר כחודש לפני הגעת הדו"ח ולפני מכירתו התבקשנו לשלוח את תו הנכה בחזרה למשרד הרישוי על מנת שנוכל לקבל תו נכה לרכב החדש שקיים בבעלותנו היום ( מפני שאבי רשאי להחליף רכב כל 3 וחצי שנים ) ולכן לא היה באפשרותנו להוכיח למועצה שלרכב הקודם שלנו אכן היה תו נכה אך אבי שכח לשים אותו על החלון של הרכב.

בקיצור: קיבלנו זימון למשפט שייערך מחר.

ואני שואל אתכם: האם ואיך יש לי דרך להוכיח שהרכב הקודם של אבי אכן היה בעל תו נכה עדכני ביום קבלת הדו"ח? ומאיפה אני משיג אישור כזה?

תודה רבה

גיא

פורסם

תוציא אישור שהרכב היה על שימך, ותראה שאתה נכה עם אישור לרכבים משנים קודמות. ואז תעלה את העניין שנלקח ממך האישור לרכב הקודם.

ההיגיון הפשוט מראה שאתה צודק. השאלה היא, אם שכחת לשים את התו, לא מגיע לך דוח או לא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

האם אביך נכה משרד הבטחון/ביטוח לאומי?

האם הרכב היה רשום על שמו בעת תקופת הדוח?

פנה לאותו מקום בו אביך רשום כנכה ותוציא אישורים, לאחר שיש בידך את האישורים הנ"ל פנה למשרד הרישוי ותוציא רישום לגבי בעלות אביך על האוטו באותה תקופה ואת אלו אתה מציג בעת המשפט.

לדעתי יהיה לך קצת בעיה לעשות זאת מהיום למחר, רק הבירוקרטיה של כל ההליך תיקח כמה ימים

בהצלחה

Confidence In Motion

פורסם

זה שיש לבן אדם נכות אינה מוכיחה שלרכב היה תו בתוקף.

הייתי מבסס את ההגנה על הוכחה שאביך היה ברכב. עניין של התו הופך לטכני פרוצדורלי ולא מהותי.

אולי הוא היה באיזה סידור שאתם יכולים להוכיח על ידי מסמכים?

פורסם
האם אביך נכה משרד הבטחון/ביטוח לאומי?

האם הרכב היה רשום על שמו בעת תקופת הדוח?

פנה לאותו מקום בו אביך רשום כנכה ותוציא אישורים, לאחר שיש בידך את האישורים הנ"ל פנה למשרד הרישוי ותוציא רישום לגבי בעלות אביך על האוטו באותה תקופה ואת אלו אתה מציג בעת המשפט.

לדעתי יהיה לך קצת בעיה לעשות זאת מהיום למחר, רק הבירוקרטיה של כל ההליך תיקח כמה ימים

בהצלחה

תודה על התגובות.

אבי נכה ביטוח לאומי.

הרכב היה רשום על שמו בעת קבלת הדו"ח.

1. איזה טופס יש לבקש ממשרד הרישוי שמוכיח שהרכב היה בבעלות אבי באותה תקופה והיה בעל תו נכה?

2. יש מצב לבקש דחיית משפט כדי להוציא את האישורים? או לבקש מהשופט בעת המשפט עוד כמה ימים ?

פורסם

אתה נכנס פה לפינה לא טובה. אתה מנסה להכנס לסוגיה עם היה או לא היה תן בעת שהפקח עבר שם.

אל תכנס לזה. צריך לטעון מעבר לכל ספק שהרכב היה ברשות אביך בעת קרות המקרה ואין עוררין שהוא חנה שם בזכות מתוקף היותו נכה. זה הכל.

פורסם

אני לא מבין מדוע לא להכנס לפינה זו.

זה בעצם מה שאני רוצה להוכיח - שהיה לרכב תו נכה באותה תקופה.

זה ברור שהרכב היה ברשות אבי כי הוא קיבל את הדו"ח - אז ברור שהוא היה ברשותו בעת קבלת הדו"ח.

להוכיח שהוא היה שם בזכות תוקף היותו נכה - זה ברור- הוא נכה מלפני 18 שנים והוא עדיין נכה, שוב, מה שאני רוצה להוכיח זה שהיה לו תו נכה לרכב- וזאת ע"י הוצאת טופס אישור . מאיפה ואיך זה מה שאני מנסה לברר!

בקשר להוכחה שהוא אכן היה שם זה בעיה - עברו יותר משנתיים ואבי לא זוכר מה הוא עשה לפני יומיים. וגם הוכחות לעיסוקיו במקום בעת קבלת הדו"ח יהיה קשה להשיג היום.

פורסם

כי אתה יכול להפסיד טכנית. עובדתית רכב חנה בחניית נכים ללא תו וקיבל על כך קנס. אין לך קייס לטעון והשופט יכול להעיף אותכם.

אתה נכנס ליותר מדי פינות שאתה יכול בקלות ליפול בהם.

יש סיפור יפה על שני עורכי דין שקיבלו שניהם תיק על זה שכלב של מישהוא נשך בן אדם ברחוב.

עורך דין טוב ניסה להוכיח שלכלב היה קולר כזה על הפרצוף ולכן הכלב לא יכל לנשוך.

עורך דין מעולה ניסה להוכיח שהכלב לא היה ברחוב כשזה קרה ובכלל לבן אדם אין כלב.

זאת בדיחה מקצועית, אבל היא ממחישה עובדה שהגיון ומשפט לא תמיד הולכים יחדיו. בשביל זה יש אנשים שמתפרנסים מזה.

בכל מקרה, שיהיה לך בהצלחה.

פורסם

אם בתקופה ההיא היה לרכב תו נכה בפועל (כלומר התו הונפק ורק שכחו לשים בחלון), אזי נראה לי הגיוני שמנפיק התו יוכל לתת אישור שלרכב היה תו תקף במועד המדובר.

אם בתקופה ההיא לא היה לרכב תו נכה בפועל (למרות שהגיוני שהאבא היה זכאי לו, אילו ביקש), אזי לא היה תו ולכן לא היתה לנכה הזכות לחנות במקום.

זה שלנכה יש תעודת נכה לא אומר שיש לו גם תו לרכב - זה שני דברים שונים.

לא עושים שיעורי בית למשפט, יום לפני משפט. בד"כ יודעים את זה חודשים מראש. היה לכם מספיק זמן להערך ולמצוא הוכחות שדי בהם כדי לבטל את המשפט עוד טרם התקיים.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם

לרכב וגם לאבי היה תו נכה בעת קבלת הדו"ח.

הבוקר התקיים המשפט - אך לפני כן, עצרתי במשרד הרישוי והוצאתי אישור שהונפק תו נכה עבור הרכב הקודם שאבי קיבל איתו את הדו"ח.

השופט ביטל את התביעה, וזיכה את אבי.

תודה רבה לכולם על התגובות.

עזרתם לי מאוד.

פורסם

גיא אביך צריך את תו הנכה (כרטיס מגנטי) ליום יום מעבר לכך שהוא צריך להצמיד אותו אל הרכב?

במידה והתשובה היא לא, היתי ממליצה לכם להבא להצמיד אותו אל שמשת החלון הראשי, כמו שמדביקים את התו של ביצוע טסט לרכב, כך תחסכו לכם ריצות מיותרות בעתיד.

*המשפט נערך בפ"ת?

ל'

תגיש כזאת תביעה אזרחית ואחרי שבוע עוד תוכל להראות לחברים שלך את טביעת הנעל של השופט על התחת שלך לאחר שהוא בעט אותך החוצה מבית המשפט.

פורסם
השופט ביטל את התביעה, וזיכה את אבי.

אם הוא ביטל את התביעה, הוא לא יכול לזכות, כי אין תביעה.

.

האמור לעיל הינו לפי מיטב הבנתי ואו מנסיוני ואין הוא במקום יעוץ מבעלי מקצוע בתחומם.

פורסם
גיא אביך צריך את תו הנכה (כרטיס מגנטי) ליום יום מעבר לכך שהוא צריך להצמיד אותו אל הרכב?

במידה והתשובה היא לא, היתי ממליצה לכם להבא להצמיד אותו אל שמשת החלון הראשי, כמו שמדביקים את התו של ביצוע טסט לרכב, כך תחסכו לכם ריצות מיותרות בעתיד.

*המשפט נערך בפ"ת?

ל'

הכרטיס מודבק לתו נכה אשר לא נמצא קבוע על החלון - יש נהגים נוספים בבית.

המשפט נערך בנתניה.

פורסם

לא צריך שום דבר, תתקשר לעיריה שקיבלת ממנה את הדוח, תגיד שהרכב היה רשום על נכה, ושיבדקו את זה

הם יבדקו, ואחרי איזה חודש יאשרו, וסלמאט.

הרכב בכל מקרה יהיה רשום במשרד הרישוי כנכה על אותו תאריך.

מניסיון דומה מלפני חודשיים, אצלי זה כבר הגיע לעו"ד - התקשרתי אליו, סיפרתי את המקרה, הוא בדק, אמר אני צודק, אמר לי לדבר איתו אחרי חודש

התקשרתי אחרי חודש, ונאמר לי שבוטל.

פורסם

שניר,

היום כשהכל ממוחשב אולי זה אפשרי, אבל על תווים בעבר קצת קשה לדעת מה היה.

רשויות מקומיות לא מחזיקות מאגר הסטורי אלא מידע עדכני. אם הם יבצעו שאילתה, נכון להיום אין לרכב זכאות. (כיום, פקח יכול לדעת און-ליין, אם תו המוצג בחלון הוא אמיתי או זיוף).

.

• תוכן חדש...