Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5860 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מנחש באופן די פראי, ומניח שההשראה נלקחה מרכבי שרד בריטיים דוגמאת הבנטלי והרולס מהדגמים היותר ישנים. כאילו בשאיפה להעניק לרכב מראה יותר, הממ... מלכותי?

עריכה, עבודת צבע מהירה עזרה טיפה למראה יותר הגיוני, אבל עדיין...

Untitled-1.jpg

Mazda diesel rat in the making

Stay tuned

• תגובות 51
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נראה כמו שילוב של האמר ומונית לונדונית.

מגעיל

אצלי באוטו, יש חצי סיבוב...ששומעים רדיו בלי המצבר.

פורסם

אני לא רואה פסול בביטוי של "אוטו ערבי", כל עוד מובן שזהו מאפיין תרבותי שצריך לקבל, ולא אחד שצריך לגרום לאפליה.

יש בתרבות הערבית אסתטיקה מסוימת, כמו שיש לכל עם אחר.

אם אומרים את זה בצורה לא שיפוטית, אני לא רואה את הבעיה.

(גילוי נאות: הכותב נוהג על רכב של רוסים בני 42 ורכב של מתנחלים).

פורסם

שלא לדבר על זה שהאוטו הוא באמת אוטו ערבי!

כל העם הערבי נקרא כך על שם ערב ככה שרכב שבא מערב הסעודית הוא הכי ערבי שיש.

תכלס, לא רכב כ"כ מכוער.

אני משוכנע שאם הוא היה מוצג בתור הרכב החדש של האמר אז כל המבקרים הנאורים (או הנוערים) היו מתעלפים מאיזה רכב מגניב, כוחני ובן,בן, בן יונה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז יוסי לפי ההגיון שלך הסוסיתא היא מודל של האסתטיקה היהודית?

עדיין לא שמעתי על אוטו ערבי או אוטו יהודי. תקרא את ההודעות מההתחלה תבין על מה מדובר.

פורסם

הבנתי את מה הכוונה של כולם.

פשוט לקחו סטריאוטיפ של הרכבים שאפשר למצוא פה בכפרים בצפון והלבישו את זה גם על האוטו הזה. הרכבים האלו בדרך כלל הם יותר וולגריים מבחינת מראה ויש להם הרבה שינויים מוזרים כמו צבעים מחרידים וניפוחים לא קשורים.

לחלק גדול מהם יש ג'אנטים לא קשורים והרבה חלקי כרום ותוספות לפנסים.

הרעיון שם הוא שיראו אותך, למרות שהרכב נראה מזעזע לחלוטין בעיני מי שלא גדל בתרבות הזו.

אני מתאר פה מציאות, לא מעביר ביקורת.

ואם אתה לא מסכים שיש כמה רכבים ממש ממש מכוערים במגזר הערבי, שרק נועדו להוציא את העיניים, למרות שהם לא משהו מיוחד, אז אין לנו על מה להסכים, כי זו מציאות תרבותית ולא הבעת דעה.

אם אתה רוצה אני יכול להביא גם תמונות של דוגמאות שיש רק במגזר הערבי.

ולא, סוסיתא היא לא רכב יהודי, אלא רכב ישראלי.

היא עשויה בחאפריות, מורכבת מכל מני חלקים ממקורות שונים, פראקטית אבל ממש ממש לא יפה, לא נוחה במיוחד, לא אמינה במיוחד אבל איכשהו עדיין עובדת. היא מזכירה לי קיבוץ כי היא מורכבת מכל מני פשרות שנראה כאילו שהרכיבה אותה וועדה.

פורסם

+1 ליוסי, בתור כותב ההודעה המקורית לגביי ערביותו של הרכב התגובה אכן באה מהמקום שבתרבות הערבית ישנה מגמה של ניפוח, הגדלה, צביעה ומה לא לרכב, מה שכאן נתפס ככיעור הרכב אצלם נתפס כשיא היופי, אותו דבר עם הג'יפ הזה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

שם הרכב הינו GAZAL.

GAZAL = غزال = צבי.

Subaru BRZ 2023 | Citroen C5 Aircross 2019

Hyundai i20 2013 - SOLD | SEAT Leon 2011 - R.I.P | Mitsubishi Lancer 2001 - R.I.P

פורסם

אכן, הערבים במקרה הזה היו ראשונים (גאזאל) -

משם נכנסה המילה לצרפתית (גאזֶל), באותה משמעות (צבי).

בכלל, יש פה פוטנציאל אדיר לשמות של רכבים בעברית:

יחמוּר - רכב שטח?

דישון - טרקטור?

איילה - רודסטר?

נ.ב.: +1 ליוסי

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

+3 לגזענים.

יוסי אתה עוסק בהכללות ומייצר תדמית של הטעם של ערבי ישראל ברכבים! זה מגוחך.

אני גר בצפון ליד נצרת והכפרים לידה ורכב כמו שאתה מתאר זה מראה נדיר.

אם יש כמה צעירים עם טעם רק במכוניות זה לא אומר שזה מייצג את הטעם של מליון ערבים במדינה.

מה גם שאני בספק שאתה יודע איזה רכבים יש בערב הסעודית וסביר להניח שאלה רכבים שאתה יכול רק לחלום עליהם וגם זה לא בטוח.

פורסם
תכלס, לא רכב כ"כ מכוער.

יזכיר לנו אדוני באיזה רכב שטח כבודו נוהג

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

ADEEB, אני לא אומר שכולם כאלו, רק שיש קבוצה בתוך האוכלוסייה הזו שעושה את זה.

זו תופעה שבאה מתוך מאפיינים תרבותיים מסוימים בתוך החברה הערבית.

זה שלא כל הערבים עושים את זה, זה ברור.

כמו שלא כל האשכנזים הם קרים ולא כל המרוקאים אלימים, ברור שלא לכל ערבי יש את אותו טעם במכוניות.

אבל התופעה קיימת.

אני גר בכרמיאל ויש לי המון מגע עם ערבים, כולל אלו שעובדים אצלי.

יש מציאות מסוימת בתוך החברה הערבית, שאי אפשר להתווכח איתה יותר מדי.

אתה רוצה ללכת עם מצלמה לדיר אל אסד או למאג'ד אל כרום ולהגיד לי איזה אחוז של הרכבים עבר צביעה מחדש, שמו לו ספוילרים או מדבקות מוזרות, עשו לו ניפוחים בפיברגלאס או שינו לו את הפנסים?

אני בטוח שהאחוז הרבה יותר גבוה מאשר בכלל האוכלוסייה.

ושוב, אני לא מבקר ולא שופט, כי זו זכותם.

אני רק מציין עובדות.

• תוכן חדש...