Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5888 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

אני קרוב להחלפת הרכב שלי (סוזוקי סוויפט אוט') ברכב ידני חדש מהסוכנות.

*התקציב הוא 110 אלף שקל לכל היותר.

*חשוב שיהיה:

1. ידני.

2.מהנה לנהיגה עד כמה שאפשר בתקציב הנ"ל.

3. יראה טוב.

4. אמין עד כמה שאפשר.

האופציות הבולטות שבדקנו הן: הפיאט פונטו איבו 1.4 מולטיאיר 105 כ"ס והסיאט איביזה 1.6 105 כ"ס.

אשמח לקבל חוות דעת בקשר לשני הרכבים הנ"ל ובנוסף עוד רכבים שנכנסים בתקציב ויכולים לענות על הדרישות.

(נ.ב הרצתי חיפוש וקראתי על שני הרכבים הללו, אך אני רוצה לבצע כאן סוג של השוואה ולשמוע דעות של אנשים לגבי הרכבים ובנוסף עוד אופציות שקיימות בשוק ותואמות את הדרישות מהרכב).

הרבה הרבה תודה ושבת שלום,

דור.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

אני פחות מתחבר לפונטו, לטעמי האיביזה עדיפה או שכדאי להתאזר בסבלנות לסקודה פביה 1.2 TSI שכן אמורה להגיע עם תיבת הילוכים ידנית.

פורסם

בחרת בשתי אפשרויות מצויינות .אין ,לדעתי ,מכוניות עדיפות עליהן לפי הנתונים שציינת !

למרות שאני קיבלתי אתמול איביזה 1.6 SC ידני , אני בהחלט חושב שלפיאט פונטו אוו מולטיאיר יש יתרונות לא מעטים :

1. מנוע מודרני וחדיש לעומת מנוע סיאט(פולקסווגן) וותיק שמגיע לסוף קרירה ארוכה ויוחלף בקרוב מאוד בסיאט. (כבר הוחלף

בסקודה ופולקסווגן).

2. כפועל יוצא מסעיף 1 - הפיאט חסכונית , שקטה ונעימה יותר בתפעול המנוע.

3. הפיאט מרווחת יותר.

שאר ההיבטים - מראה - טעם אישי - לדעתי הסיאט עדיפה.

אמינות - שתיהן טובות מאוד. יש לי פיאט פנדה 5 שנים - מצויינת. סיאט זה בעצם VW.

הנאה מנהיגה - לדעתי סיאט אם מדובר בדגם ספורט (צמיגים ומתלים משודרגים לעומת דגם רגיל).

לסיכום - אל תתבדר לכיוונים אחרים - שתיהן טובות מאוד => הבחירה אישית - אתה חייב לבצע נסיעת מבחן בשתיהן

ולראות מה עדיף לך . יתכן שההחלטה יותר אמוציונלית מרציונלית - לך עם זה !

פורסם

דור, שתיהן לא ה"כוס תה" שלי, ולצערי תקציבך המוגבל משאיר אותנו עם הצמד הנ"ל.

את הפונטו לא הייתי רץ לפסול על סמך נחיתות הנפח (ונחיתות קלה במומנט) - היא מצויידת במנוע מודרני, מתקדם וחסכוני משמעותית.

היא מרגישה מרווחת יותר אך מעט פחות איכותית.

האיביזה אופציה לא רעה מבחינת תמורה - מאובזרת להפליא, צעירה יותר באופיה ומשדרת משהו ספורטיבי יותר ולא רק בגלל הלוק והפוזה הרבה שבה.

המנוע הותיק שלה מוחלף בקרוב ואת מקומו יתפוס 1.2TSI - קח זאת בחשבון.

אני פחות מתחבר לעיצוב המאוד מזדאי-יונדאי של האיביזה החדשה, בעיקר בגרסה מחומשת הדלתות.

מבחינה דינמית - לנהוג ולראות מה יותר קולע לטעמך.

קח נסיעות מבחן, בדוק אותן בכבישים מגוונים ואז תראה מי עדיפה.

שיהיה בהצלחה :wink:

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

קודם כל, הרבה תודה על התגובות.

בעיקרון, משהו בתא הנוסעים בפיאט (למרות שהוא נראה מאוד מושך וצעיר) איכזב כאשר ההגה, ידית ההילוכים ובלם היד אינם נעימים למגע ואיכות החומרים בסיאט באמת טובה יותר.

ציפיתי מהפונטו שלפחות ברמת הגימור הגבוהה היא תהיה יותר איכותית, אך לצערי חלק מהמקומות (כמו אלה שציינתי) מרגישים כמו בטויוטה ליסינג שיש לנו וזה די מבאס.

מצד שני, למרות האיכות העדיפה, לסיאט כמו שאמרתם משודך מנוע "זקן" שמוחלף בקרוב.

אוראל, מי כמוך יודע שהמנוע הזה שירת אותך בנאמנות בפאביה ואולי למרות שהוא "זקן" ומוחלף הוא לא כזה גרוע.

אם הולכים לפי בחירה אמוציונלית, הסיאט היא האופציה העדיפה מבחינתי, אך אולי הרציונל יהיה לקחת את הפונטו ולהתפשר על המנוע המעט חלש יותר (למרות שהוא חדש) ועל איכות החומרים.

עוד תגובות יתקבלו בברכה :).

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

דור, הוא לא רע אך ה-1.2TSI טוב ממנו משמעותית - ולא רק מבחינת צריכת הדלק.

גש, תסובב את הפונטו ואת האיביזה ואח"כ תחליט. כרגע האיביזה מושכת את תשומת ליבך בעיקר בגלל העיצוב וזה לא העיקר.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
דור, הוא לא רע אך ה-1.2TSI טוב ממנו משמעותית - ולא רק מבחינת צריכת הדלק.

גש, תסובב את הפונטו ואת האיביזה ואח"כ תחליט. כרגע האיביזה מושכת את תשומת ליבך בעיקר בגלל העיצוב וזה לא העיקר.

העיצוב (העדפה אישית), איכות החומרים והכח שהיא עדיפה בו על הפונטו.

בקשר לTSI, לך תדע כמה תעלה האיביזה עם המנוע הזה והאם היא תגיע עם גיר ידני.

מי שאוכל לבד, אוכל יותר.

פורסם

בתקציב הזה אפשר אולי להשיג פיאט בראבו ידנית באוטודיל שהיא כמעט חדשה, הרבה יותר חזקה מהפונטו והאיביזה עם 120+- כ''ס והעיצוב שלה לדעתי הכי יפה מבין הקומפקטיות והסופר מיני שקיימות היום, וצריכת הדלק תהיה די דומה לפונטו ולאיביזה.

:turn-l: יש לי סחרחורת.
  • תוכן חדש...