Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5894 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם.

רציתי להתייעץ איתכם בנוגע למוטות גישור (STRUT BRACE), כידוע לי או לפי הבנתי מוטות גישור / אנטי רולים משפיעים רבות על התנהגות הרכב, בין עם זה נהיגת מסלול, דריפט, או סתם נהיגה רגילה.

למיטב הבנתי מוטות הגישור ( STRUT BRACE ) ברכב גורמות להפחתת זוויות הגילגול בכניסה לפניות, במיוחד בנהיגה ספורטיבית ששם זה מורגש ההבדלים בין לנסוע עם לבלי.

התייחס כרגע למוטות גישור :

קיימים סטראט בר קידמי עליון, אחורי שממוקם בבגאז' בדרך כלל, ותחתון מתחת לרכב בחלק האחורי לפי מיטב זיכרוני.

נ"ב, אני מעלה את הנושא כי אני בעלים של רכב בעל הנעה קידמית ולוקח את הרכב למגבלות שלו, ועדיין לאחר שיפורי אחיזה ( צמיגים DIREZZA DZ101, BILESTEIN B8, וקפיצים EIBACH , סט של מוטות גישור STRUT BRACE קידמי עליון ואחורי בבגאז'), יש לציין שלרכב כמעט ואין זוויות גלגול ומרגיש FLAT לחלוטין, הבעייה היא שלאחר מקצה השידרוגים האלה של שיפורי האחיזה עדיין מורגש תת היגוי ברכב), אני חושב שמה שמגביל אותי פה זה המוטות גישור ולכן אני רוצה להתייעץ איתכם.

ארצה להתייחס כרגע לרכב בעל הנעה :

הרכבת מוט גישור קידמי תגרום להפחתת זווית הגלגול בכניסה לסיבובים אך תתרום רבות בכניסה לסיבוב ( פחות זווית גלגול), אך בסיבוב עצמו עם נאיץ באמצע הסיבוב ולא בסוף הסיבוב יגרום לנו ליותר תת היגוי, כי הרכב ירצה להמשיך קדימה יותר מאשר ברכב שאין בו מוט מייצב קידמי.

הרכבת מוט מייצב אחורי תגרום לחלק אחורי ( זנב הרכב ), להשתעשע פחות עקב הקשחה אבל בגימיקנות הרכב יהיה עם יותר תת היגוי כי החלק האחורי לא מתפתל ולכן החלק הקידמי לא יצלול אל תוך הפנייה, עקב זה שהחלק האחורי נוקשה ולא מתפתל.

הורדת מוט מייצב אחורי תגרום לזנב הרכב להתנהג שובב יותר, ז"א שחלק הקידמי של הרכב יצלול אל תוך הפנייה ויגרום לפחות תת היגוי?

לשם מה נועד מוט מייצב אחורי לרכב בעל הנעה קידמית?

אשמח אם תשפכו אור על הנושא.

אני בתור אחד שיש לו מוט מייצב אחורי חושב שאם אני יוריד אותו הרכב יהיה שובב יותר ויכנס לפחות תת היגוי.

כמובן שכל מה שנכתב פה מתייחס לנהיגה ספורטיבית.

נ"ב אציין שהרכב: Opel Astra GSI MK3

הרכב ממש נוקשה, ואין הרגשה של זוויות גלגול מסיבוב לסיבוב, ובכניסה לסיבוב, מה שמורגש זה שהתת היגוי.

אציין שהצמיגים חדשים, מסוג DIREZZA DZ101).

כיוון FRONT נעשה ובאמת הייתה בעייה ב FRONT, ההגה לא חזר לאחר סיבוב והיה ממש נוקשה. ( הרכב לא נבדק על מסלול לאחר ה FRONT ).

בולמים BILESTEIN B8, קפיצים EIBACH PRO KIT.

אשמח לתגובות רציניות ואנשים שמבינים.

בערב אני יעלה סירטון של חצי מסלול ויעלה המחשה של התת היגוי.

תודה רבה.

פורסם

אני רחוק מלהיות אסמכתא בנושא אבל בעקרון כל הקשחה של המתלה האחורי תגרום לפחות תת היגוי וההיפך, וכל הקשחה של המתלה הקדמי תגרום ליותר תת היגוי. במקומך הייתי מוריד את הסטראט בר הקדמי או אם יש לך בולמים מתכוונים מקדימה אז מרכך אותם קצת ובודק אם זה משפר את המצב.

שמעון תמיד היה חזק בלחיצות, עוד כשהיתה לו המאה שש ראלי היה עושה רכבות מטבריה לת"א.
- רזמל על שמעון פרס :-D
פורסם

מחזק את דברי עופר

הקשחת סרן קדמי תוביל ליותר תת-היגוי וההפך... נגד ההגיון הישר, אבל ככה זה עובד.

_\"""""""/_

0|||||||0]

|_|-+-|_|

פורסם

סטראט ברייס בא לשחק עם העברות משקל צד, הווה אומר בפניות. מאחר והוא ממתן אותן ההיגוי הופך כהה יותר = > תת היגוי.

כיוון נכון של מתלים \ בולמים עדיף לדעתי. תומך בקודמי.

Non dimentico mai una faccia, ma nel vostro caso faro' un'eccezione

פורסם

ז"א כרגע בסט אפ נכון לעכשיו, רצוי שאבדוק את הדברים בשטח.

אנסה בהתחלה הורדת ה STRUT BRACE הקידמי ואבדוק איך הרכב מתנהג.

מה שחשוב לי להבהיר שאנשים חושבים שהדבר הזה באמת משפר משהו, לא תמיד AFTER MARKET משנה את הרכב לטובה.

מה שעוד יותר מציק לי זה ש 80% מהאנשים שבאמת משקיעים ברכב שלהם שמים מוטות גישור מהסוג הזה, ולא בודקים לעומק האם הם באמת צריכים והם זה באמת יתרום להם.

בצעירותי שראיתי מוטות גישור כאלה, ישר אמרתי וואו בטח הרכב מתנהג ממש טוב מהנורמל, ובמחשבה שנייה שאני חושב על זה עכשיו לעומק זה רק גורע.

תודה חברים.

נ"ב אשמח לדעת מה הסיבה שממליצים דווקא להשאיר את הסטראט האחורי, למה זה תורם ואשמח להדגמה בפועל איך זה מתבצע.

תודה.

פורסם

זורע, בתור אחד שקנה ממך את הוולקאן ונהנה מהוולקאן בסיבובים אשמח להסבר מפורט ממך =]..

נ"ב זה מור.

תודה ירון.

פורסם

יש לך כמה טעויות בתאוריות שלך

קודם כל, יש הבדל עצום בין STRUT BRACE לאנטי רולים

סטראט הוא אכן המוט גישור שיושב בחלק העליון של השלדה מקידמת הרכב ובבגאז.

התפקיד שלו הוא בעצם למונע מהשלדה להיתגמש תחת עומס מאחר והבולם הרבה יותר קשיח אז חלק גדול מהעומס מועבר לשלדה, והבתי בולם בעצם מתקפלים כלפי פנים, למשל בפניה לצד שמאל, כל העומס מועבר לבית בולם הימני, ולכן הוא יתגמש ויתקפל לכיוון הבית בולם השמאלי, וכאן בא התפקיד של הסטראט . בגלל שהוא מחובר מבית בולם לאחר, הוא מונע את כל הגמישות הזאת.זה לא מונע בודי רול, ולא תמיד עוזר בתת היגוי , הוא סך הכל מונע שינוי של זווית ההיגוי והגלגלים של אותו סרן.

בניגוד לזאת האנטי רולים ממש לא עוזרים פה, התפקיד היחיד שלהם הוא למנוע בודי רול, מכאן בא השם שלהם.

האנטי רול מחובר ממשולש למשולש . וכשהמשקל של הגוף\שלדה מועבר לגלגל הימני הוא מונע ממנו לשקוע בכך שהקשיחות של האנטי רול מנסה להחזיק את שני המשולשים ישרים ביחס לשלדה.

זה התפקידים של שני החלקים השונים לחלוטין.

בנוגע לבעיית תת היגוי שלך

לשים את הסטראט לא ממש יעזור לך בנוגע לתת היגוי, אך ימנע בעיות עתידיות שקרו אצלי שהבתי בולם נקרעו מהריתוכים וקרסו לי כמה ס"מ כלפי פנים.

אם אתה מעוניין לפתור את הבעיה שלך , תצתרך לשים אנטי רול קשיח יותר מאחורה, או להשקיח את הקפיצים\בולמים אחוריים. פתרון שונה הוא כמובן להוריד את הקשיחות מהסרן הקדמי,

בהצלחה ומקווה שעזרתי

A.R.T Performance

פורסם

יואן תודה רבה על ההסבר, כרגע ברכב ישנם אנטירולים מקוריים אני חושב..

בנוגע למוטות גישור STRUT BRACE, מותקן אצלי בקידמת הרכב במכסה מנוע ובבגאז עצמו.

המטרה שלי היא להפחית תת היגוי בהנעה קידמית רציתי לדעת מה לעשות בנידון ומה אתה ממליץ.

פורסם

R3load או שמה OpelGSI

ענו לך כאן http://autosport.co.il/viewtopic.php?t=15060 והסבירו לך כל המשיבים שאתה טועה ומטעה.

פתחת שוב דיון כאן, וגם כאן הסבירו לך שאתה טועה.

אולי תסביר לנו איזה רכב יש לך, מה שינית בו, ולאן אתה בדיוק רוצה להגיע ?

תנסה להסביר פשוט וענייני, בלי שרטוטים או תאוריות שלא מובנות (לפחות לא לי)

ליאור

Keep The Rubber Side Down ...And...Pedal To The Metal

"מוות לשיעמום"

• תוכן חדש...