Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5953 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני מעוניין לקנות חישוקים חדשים לרכב. עברתי על כמה חנויות וגם על החיפושים פה ובפורומים אחרים ולא הצלחתי למצוא את מה שאני מחפש אז אולי מישהו יוכל לעזור לי פה.

אני מחפש חישוקים בגודל 15'' במשקל בין 4-5 קילו לחישוק, רק תוצרת אירופאית. המחיר כרגע זה לא הבעיה (למרות שאני מתכנן על 3K-3.5K). אני גר במרכז אז אם מישהו מכיר מקום שמוכר כאלה ג'אנטים באזור המרכז אני אשמח אם יגיד לי.

בתודה מראש, יגאל :-)

פורסם

באמת? אין אף אחד שמכיר מקום שמוכר ג'אנטים כאלה? הם עד כדי כך נדירים בארץ? אם כן אז אני מוכן לשמוע גם על חנויות באזורים אחרים בארץ.

פורסם

הייתי בפיט סטופ כבר. הג'אנט הכי קרוב שהם הציעו לי זה של LENSO (שזאת חברה תאילנדית) במשקל 5 קילו. וכמו שאמרתי אני רוצה ייצור אירופאי ואמנם רשמתי בין 4 ל-5 קילו אבל מעוניין שיהיה קרוב יותר ל-4 קילו מאשר ל-5.

וכן אני מודע לכך שבמחיר הזה אני אקבל רק ג'אנטים בלי הצמיגים, בגלל זה רשמתי שאני מחפש רק ג'אנטים במחיר הזה.

פורסם

הבעיה מתחילה בכך שממוצע המידות עולה כל הזמן. גם התחרות מהמזרח מכאיבה לאירופאים (גם כך לא נשארו הרבה שמייצרים באירופה)

כל זאת ועוד גורמים לכך שמלכתחילה, מעט מאד חברות אירופאיות מייצרות בכלל חישוקים ב 15" ומתרכזות במידות גדולות יותר.

מהמעט שנשאר, ישנם מעט, מעט מאד דגמים שיורדים מתחת ל 5 ק"ג לחישוק 15.

עכשיו, תוסיף לכך את העובדה שכ 95% מהחישוקים שנמכרים בישראל מגיעים מהמזרח בכלל ומסין בפרט (ישראל היא שוק של מחיר ומחיר בלבד)

ותגיע למסקנה המתבקשת - מדוע קשה / בלתי אפשרי למצא חישוק שעונה על כל הדרישות שלך במלאי בארץ..

תמיד יש אופציה להזמין במיוחד אבל כשמדובר ביחידות בודדות, המחיר (שבבסיסו היה גבוה) מטפס עוד ועוד.

הרם את הכפפה, ארגן קנייה קבוצתית (אנחנו יכולים לעזור ולקדם) ואני אעשה כל שביכולתי להביא לכם את החישוקים שתבחרו.

מתאים?

ועכשיו לעניין אחר. זה נכון שאצולת החישוקים מקורה עדיין באירופה אבל, וזה אבל גדול, יש כמה עובדות שכדאי ותהיה מודע להם.

קח למשל את OZ, חברה מוכרת ומוערכת ללא עוררין. הידעת ש OZ נמצאת בבעלות חברה סינית (אחד מיצרני החישוקים הגדולים בעולם) משנגחאי בשם ADVANTI ? אגב, גם ENKEI וגם KONIG בבעלות ADVANTI

ADVANTI מסין מייצרת חישוקים גם לקבוצות פורמולה 1 כגון טורו רוסו ואחרות (לינק כאן וכאן) וככזו, יש לה בוודאי גם מה להציע לך.

חלק מחישוקי OZ, ENKEI ו KONIG מיוצרים ב.. סין ידידי. עדיין חושב אותו הדבר?

עוד דוגמאות? RAYS, VMR, DE MODA, LEXANI ועוד המון שאתה מכיר מיוצרים ב-? נכון.

בחיי הזדמן לי לבקר בעשרות מפעלי חישוקים ברחבי העולם. ראיתי חברות אירופאיות עם בתי יציקה משנות ה 40 ומכונות צביעה פרימיטיביות ולעומת זאת, ראיתי במזרח מפעלים חדשים עם מכונות STATE OF THE ART ופסי צביעה מהמתקדמים ביותר. ראיתי גם את ההפך, מפעלים בסין (אללה יוסטור) ומפעלים חדישים באירופה. כך שאי אפשר לפטור זאת בפשטנות שכזו.

בעידן הגלובליזציה, החלוקה ליבשות כבר לא רלוונטית. יש הבדלים עצומים בין היצרנים השונים אבל, כל דעה, חוות דעת ובחירה במותג מסויים צריכה להיות עניינית ומבוססת מתוך הכירות אמיתית עם החברה (ולא המותג הממוסחר) או לחילופין, עם יבואן מקומי שאתה סומך ומאמין במילתו ולהמלצתו.

את ADVANTI ניתן להשיג (זהירות! פרסומת!) בלעדית בפיטס. אעפ"י שלדעתי, הדגמים של LENSO הרבה יותר יפים ומיוחדים.

אתה כמובן מוזמן.

דודי

לשפר בלי להתפשר

פורסם

תראה, אני דווקא לא מכיר כל כך את החברות שציינת (חוץ מ-OZ ו-LENSO ששמעתי עליהם לפני כמה ימים). בכל מה שקשור לעניינים מכאניים לרכב אני די בוק ומאז שקניתי את הרכב שלי לפני 3 חודשים אני לומד כל פעם משהו חדש. לכן אני גם בבעיה כי אני שואל אנשים ואני הולך לפי עצות ולפי מה שאנשים רושמים בפורומים ואחד הדברים שאני הבנתי זה לפחד מסחורה מסין (הכוונה שמיוצרת בסין ולא של חברה סינית) כי לך תדע מאיזה מתכות הם מכינים את החישוקים. כמו כן אתה בוודאי מבין שאין לי אפשרות לבחירה עניינית ומבוססת מתוך היכרות אמיתית עם החברה ובוודאי שאין לי יבואן מקומי שאני סומך ומאמין במילתו.

עם זאת, תודה רבה על המידע. ובתור היבואן המקומי שכרגע אין לי ברירה אלא לסמוך עליו (שזה לא כזה סיכון כי שמעתי על פיט סטופ דברים טובים) בוא תעזור לי ותגיד לי איזה ג'אנט איכותי שאתה ערב לעמידותו יש לך לפי הנתונים שביקשתי (15'', 4X100, משקל בין 4 ל-5 קילו)?

אני גם מוכן להשקיע לא קצת על ג'אנטים שהם באמת איכותיים לכן המחיר מצידי יכול להגיע עד 3.5 אלף שקלים. אבל אם יש בפחות אני כמובן אשמח.

פורסם

יש לי כמה, ואפילו במלאי.

ולפני שהשרשור הופך לפרסומי - אתה מוזמן להמשיך אצלי על כוס קפה.

דודי

לשפר בלי להתפשר

• תוכן חדש...