Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5976 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאור ההתרחשוויות הטראגיות בשבת ברמת הגולן, נושא שדות המוקשים של רה"ג עלה לדיון.

אני חושב שכל ישראלי בר דעת ששרת בצבא יודע שברמת הגולן, לא קופצים מעל גדרות ואם יורדים מהכביש/שביל, בודקים קודם טוב טוב שאתה לא פוסע לך מעדנות לתוך שדה מוקשים.

הוא בפרצוף תמים טוען שאיפה שאסור להכנס צריכה להיות גדר גבוהה עם שלטים ומצידו אפילו שיהיה שומר ואם זה פרוץ, אי אפשר לבוא לאדם בטענות שהוא נכנס לשדהב מוקשים.

אז למרות שהוא אולי צוד במשהוא, המציאות שונה וזה לא דיון שרק ענייני דעות ואגו אלא גם רגל של ילד בן 11 מעורבת בעניין.

אז השאלה היא מה דעתכם?

מנסיונכם האישי ומהידע שצברתם מלחיות X שנים במדינת ישראל, אתם בגולן בטיול בשטח שאתם לא מכירים, אתם מטיילים שאננים ומקפצים מעל גדרות או פותחים עיניים טוב טוב ובודקים במפה כל הזמן שלא התברברתם ושאתם לא באמצע איזה שדה מוקשים?

באופן אישי, אם אני מטייל בגולן ואיזה 200 מטר לא ראיתי סימון שבילים, אני בחרדות, 300 מטר בלי סימון שבילים ואני עוצר את הטיול באותו רגע עד שאני מצליח להוכיח לעצמי מעבר לכל צל של ספק איפה אני על המפה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תגובות 73
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אני מציע שתמשיך לנקוט בצעדי זהירות ושלמען הסר ספק, שחברך יכנס קודם לכן לאזור החלוק :mmangel:...

תכלס, ולמרות שעל פניו צריך להיות שילוט וכיו"ב (לפחות הסטנדרטים של היום מחמירים משל פעם) יש להיות עד כמה שיותר זהירים גם אם על פניו ישנו גורם אשר צריך לשאת באחריות.

פורסם

באופן אישי, בגולן אני לא זז מסימון השבילים ובטח שלא קופץ מעל גדרות,

ובכל מקרה תמיד מחזיק מפת סימון שבילים (ושדות מוקשים...).

אני לא מכיר את האזור שבו אותו ארוע קרה, ולכן לא יכול לחרוץ לכאן או לכאן.

הסימונים אכן רופפים למדי, אבל בשביל זה יש מפה.

ולמתלהמים שדורשים פינוי שדות מוקשים - קודם נפתור בעיות בוערות יותר.

הגולן זה לא שדה שטוח שאפשר לפנות עם מחרשה ממוגנת.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זה אולי ברור לך ולי, אבל לא ברור לכולם.

אני לא מכיר את המשפחה שנפצעה שם, אבל אני יודע שיש לא מעט ישראלים שלא מטיילים, לא מכירים ולא יודעים לקרוא את השטח. למשפחה עירונית שיוצאת פעם בשנה לצפון כדי לראות קצת שלג זה לא כל כך ברור שלפני 40 שנה איזה סורי זרק שם מוקשים ומאז הם תקועים שם. בדרך מבית הספר לקניון וחזרה הביתה אין בעיות כאלו.

אגב, רוב השטחים הממוקשים כן מגודרים בצורה סבירה. נכון שזאת לא גדר גבוהה ובלתי עבירה (גם חיות הבר צריכות לעבור איכשהו), אבל היא קיימת ברוב המקומות.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

חבר שלך מטומטם

אני לא אכנס לשדה מוקשים גם אם סתם יהיה שילוט ברור מסביב.

זה בדיוק כמו שאמר אבי הילדים - "המקום לא היה מגודר באופן המונע כניסה".

למה שאדם בר דעת יכנס לשדה מוקשים שמגודר רק קצת ולא "באופן המונע כניסה"

באיזו צורה ניתן להמחיש ?

מה זה באופן מונע כניסה ?

ואם אני חובב טיפוס על גדרות ?

האבולוציה עוסקת בהישרדות החזקים / חכמים, לא באלו הנכנסים לשדות מוקשים שמגודרים רק בגדר נמוכה.

אטרקציות לאירועים

פאביה על כביש זה כמו צ'אק נוריס בקטטה בבר.
פורסם

אני לא רואה שום הגיון לבנות חומות בלתי עבירות מסביב לכל שדה מוקשים בגולן. חוץ מזה שזה מיותר לדעתי,זה גם יכער את הנוף.

כל אדם הגיוני שרואה שילוט "זהירות מוקשים" אמור להבין שהשלט והגדר הם לא בגדר המלצה אם חייו חשובים לו.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

גםלי היה את הוויכוח הזה עם חברים אתמול,דעתי היא בגולן לא זזים מהשבילים המסומנים,ומספיק לראות חוט תייל במרחק 20 מטר ממני,ואני כבר באוטו מתרחק משם.

ואם רוצים לראות שלג ולא לשלם בחרמון,אפשר להיכנס ליישובים ולהנות בחצר המועצה.

opel astra,כבר מרגישים יותר טוב

פורסם

מצד אחד, ברור שצביקה פיק צודק, יש אנשים שבטיול היומי שלהם מהבית לעבודה אין מוקשים ולכן הם CLUELESS אבל מצד שני, אם אתה לא איזה עולה חדש אז כל ישראלי אמור לדעת שכל הגולן ממוקש.

מה, לא יצאת לטיולים שנתיים בתנועת נער? בבית ספר? סתם עם החברים? לא שרתת בצבא?

נשגב מבינתי איך אדם מהשורה חי בישראל שנים רבות ומדלג ככה מעל גדרות ברמת הגולן עם הילדים שלו(במיוחד אחרי ההרוג בשדה המוקשים משנה שעברה, זה האומלל שנפל ל 669 מהאלונקה והתרסק לאדמה).

אני לא רוצה להשמיץ את האבא, בטח שלא בלי לדעת כלום על העובדות בשטח אבל יש לי תחושת בטן חזקה שמה שהיה שם היה יותר דומה ל"עזוב שטויות, שום מוקשים ! הם פה כבר 60 שנה, הם לא יתפוצצו וחוץ מזה, מה כבר הסיכוי שבדיוק תעלה על ה 2 וחצי מוקשים שיש בכל הרמה".

זה בערך כמו לטוס מעל הכור בדימונה ולהתפלא שיורים עליך.

ומספיק לראות חוט תייל במרחק 20 מטר ממני,ואני כבר באוטו מתרחק משם.

רו, הרגת אותי מצחוק!

זאת בדיוק רמת החרדה שלי בטיולים בגולן.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

אז השאלה היא מה דעתכם?

.

דעתי היא שצריך להיות אידיוט גמור בשביל לעשות שטות כזו.

כמו שאמרתם, אם אתה לא עולה חדש אתה אמור לדעת לא לסטות מהמסלולים בגולן.

הרשו לי לצטט את עצמי משרשור שלא קשור, אבל המסקנה זהה:

זה קשור לעובדה שאנשים פה בארץ לא מבינים מה המשמעות של מה שהם עושים.

אני עובד המון עם קהל שעושה דברים מזיקים פשוט כי הם לא מבינים שהם עושים נזק.

אם הייתה פה מערכת שמסבירה לאנשים שלא הכל חפיף, אז אנשים לא היו עושים שטויות כאלו.

זה חלק מתופעה יותר גדולה, של חפיפניקיות כצורת חיים.

עד שלא נטפל בחפיף וב"יהיה בסדר", אנשים ימשיכו לעשות את זה וימשיכו להיפצע ולההרג בגלל שטויות.

כל היום אני רואה בעיות מיותרות לגמרי כי אנשים לא חושבים מספיק על מה שיקרה אם הם יעשו את הדברים בצורה כמו שצריך.

פורסם

גם אני לא מכיר את המקרה לפרטי פרטים, ולמרות זאת אני חושב שהייתה פה רשלנות של ההורים. כנראה שלטימטום אין גבולות וכל פעם נשברים שיאים חדשים.

אומרים שאסור לומר "לי זה לא יקרה", אבל יש מקרים שאפשר.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

אני רק חושב על לעלות לגולן ולטייל שם ורועדות לי הביצים. לא יודע אם הגדר היתה מכוסה ואם הכשל היה של המדינה, הצבא או של ההורים אבל אומר לכם בכנות, אני לא אקח את הילדים שלי ל"סתם מקום" בגולן כדי לשחק עם שלג. כולה שלג אגב, רוצים לראות שלג ? יש מספיק מקומות בארץ (חרמון לדוגמא) שאתה יודע שבטוח לשחק שם עם שלג.

ולדעתי כמדינה שחיה על מגה-טרנדים, זה טירוף לסוע לצפון בשביל שלג, שמעתי שהיו פקקים של קילומטרים בדרכים צפונה כי כל המדינה בערך נוסעת לשם בגלל אותה סיבה...לא בדיוק דרך כיפית לבלות את השבת שלי עם המשפחה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

פורסם

לך תסביר לאותם אנשים שגדשו אתמול את החרמון, שהשלג יישאר שם גם בשבת הבאה...

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

פורסם

כניסה לשטח מגודר זאת השגת גבול, אי לכך ובהתאם לזאת כל מה שקורה לך בתוך השטח הוא על אחריותך בלבד.

גם אם הגדר והשלט חלודים ומצ'וקמקים, גם אם יש פרצה בגדר, וגם אם יבוא חייל ויגיד לך שאין מוקשים בשטח, חל עליך איסור להיכנס לשטח הזה.

לכן כל האשמה היא על המטיילים בלבד שלא אכפת להם מכלום, העיקר שהילד יגע בשלג ויפסיק לשגע אותם.

לדעתי חוק שי דרומי מדבר בדיוק על דברים מהסוג הזה, השגת גבול ועל כך שברגע שאתה משיג גבול אתה לוקח על עצמך את האפשרות להיפגע (אם מחקלאי זועם או ממוקש סורי).

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

למדינה ישנה אחריות.

במסגרת אחריות זו היה כדאי לפנות את המוקשים. כיצד? זו כבר שאלה אחרת. כבר ראיתי באיזה מקום חולדה שיודעת לאתר מוקשים בדומה לכלב גישוש.

ירון

עיינו כאן:

http://www.airgreen.co.il/mine.asp

וכאן:

http://209.85.135.132/search?q=cache:JENbkeWep1kJ:www.knesset.gov.il/mmm/data/docs/m00256.rtf+%D7%A4%D7%99%D7%A0%D7%95%D7%99+%D7%9E%D7%95%D7%A7%D7%A9%D7%99%D7%9D&cd=4&hl=iw&ct=clnk&gl=il

והחולדה:

החתימה הלכה לטייל ותיכף תשוב

פורסם

המניעים הפוליטיים ל-למה הם לא פונו לא צריכים לעניין משפחה...שידאגו לא לעלות על השדה מוקשים ולא צריכה להיות שום בעיה. אם השלט הופיע והם ראו אותו ופשוט החליטו להתעלם ממנו כי לדעתם הוא לא רלוונטי, הם אידיוטים. אם השלט נעלם, נקבר מתחת לשלג והגדר גם לא הופיעה ונקברה מתחת לשלג - אחריות מלאה ומחדל של המדינה.

Time is never time at all, you can never ever leave without leaving a piece of youth

• תוכן חדש...