Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5335 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מצטרף לשאלה איך עושים הסבה לבלמי תוף אחוריים לדיסקים?

מהם רשימת הרכיבים שאצטרך לקנות בשביל להגיע לפרוייקט כזה?

והאם יש מקום מומלץ?

Alfa Romeo 159ti 3.2 Manual 2008

Arcticat DVX400 2008

• תגובות 79
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
אני לא הייתי סומך על התגובה שלו רק בגלל שהוא משוחד.

נצל"ש: האם ניתן לשדרג משאבה ובוסטר ב306 XSI, ללא שינוי בקאליפרים ובשאר הרכיבים? והאם זה שדרוג כדאי?

אפשר לשדרג, צריך לבדוק בתוכנה מה מתאים.

למה לך לעשות זאת?

אני שוקל בכובד ראש לחפש קאליפרים 283 מ"מ..

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

5.שיפור אחרון הוא מעבר למשאבה ראשית מוגדלת, ההבדל בבלימה היה עצום. השיפור הטוב ביותר שעשיתי ביכולת הבלימה של הרכב ולמען האמת, השיפור כ"כ משמעותי שאני מצטער שלא התחלתי בו, יכול להיות שהייתי יכול לחסוך לעצמי את ייתר השיפורים האופנתיים והיקרים כמו המחורצות והקדוחות.

בגלל זה.

אני גם חשבתי לשדרג לבלמים של GTI6, אבל הבנתי שזה מיותר ויפריע להתנהגות (משקל בלתי מוקפץ).

הרעיון של באגירה נשמע יותר טוב - לשדרג את יכולת הבלימה ללא החלפת דיסקים+רפידות+קאליפר.

השאלה האם כתוצאה מהחלפת משאבה לא ייגרמו נזקים בטווח הארוך לרכיבים אחרים במערכת, עקב העובדה שהם לא תוכננו כך במקור?

אני מתכוון גם לשדרג נוזל בלימה לDOT 5.1 על המשאבה המקורית, לפני שאני שוקל להחליף משהו - מי יודע אולי זה יספק אותי.

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם

כל הרכבים מתחלקים למספר קבוצות.

יש רכבים כמו ה VW שזאת הסבה פשוטה של פרוק מלא של הדרמים והרכבה של הדיסקים/ קאליפרים וכל החלקים הדרושים שמפרקים אותם בשלמותם באיזה תורמת איברים מושבטת.

בחלק מרכבים, כמו בפיגו למשל, הרבה יותר מהיר וקל (ובחלק מהדגמים אין ברירה אחרת) פשוט להוריד את כל הסרן האחורי ולהרכיב סרן דיסק מתורמת איברים אחרת.

כשהייתה לי 205 GTI רכשתי סרן אחורי מ 309GTI (רחב באינצ' מכל צד ומוט פיתול קשיח יותר), הרמתי את הרכב על ליפט, פרוק הסרן הקיים, הרכבת הסרן החדש, כמה התאמות ותוך 3 שעות התגלגלתי כבר עם סרן דיסק אחורי.

בחלק מהאופלים (ואני מאמין שברכבים נוספים שאני פשוט לא מכיר), החלפת דרמים בדיסקים בילתי אפשרית ואולי עם דיסק, רתכת ופטיש 5 ק"ג תצליח לאלתר משהוא :lol:

בקשר למשאבה הגדולה יותר, להגדיל את כל המערכת אבל עם משאבה קטנה זה כמו לשפר את האוטו ל 400 כ"ס ולנהוג על 145/70/13 אליאנס משנת ייצור 74. יש לך מערכת מעולה אבל מה שצריך לדחוף את השמן על בוכנת הקאליפר, הוא הנקודה החלשה ולכן לא ממש מורגש הבדל מהפכני בבלימה.

מצד שני, אם כל המערכת סטנדרטית (וכמובן תקינה) ואתה רק משפר את המשאבה שלוחצת את השמן על בוכנת הקאליפר, איכות הבלימה ועוצמת הבלימה משתפרת פלאים.

ולסיום, סתם סיפור עם מוסר השכל. לפני שנים, חבר הביא מאנגליה למיני שלו זוג קאליפרים קדמיים עם לא פחות ולא יותר מ 6 בוכנות:shock: (נכנס רק בג'אנט '13):twisted:

השיפור בבלימה היה מטורף לחלוטין, מאז ועד היום לא חוויתי בלימה ברמה כזאת (טוב,אחרי הכל מדובר ב 6 בוכנות בכל צד על קליפת אגוז במשקל 650 ק"ג), מצד שני, ההשפעה על ההיגוי הייתה כ"כ אגרסיבית שגרמה לפרוק הקאליפרים יומיים לאחר ההתקנה ומכירתם לאיזה בחור (מייקל אם זה חשוב)עם מיני לא פחות מעניינת מנתניה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בהנחה שהמערכת עוברת הסבה מלאה ונורמלית למערכת של קסארה-II או ברלינגו-II (מ-2003 ואילך), לא צריכה להיות שום בעיה של דעיכה או עוצמת בלימה חלשה, כל עוד מדובר ברפידות מקוריות וצלחות בלם איכותיות (מקוריות או תחליפיות של ברמבו, ללא חריצים או חירורים למינהם).

דיסקים של 266 מ"מ, משאבה מרכזית של 23,8 מ"מ ובא לציון גואל.

את אותם הקאליפרים הנ"ל יש בברלינגו-II, קסארה-II (בנזין 1.6 או דיזל 1.9) ובחלק מדגמי ה 206 עם מנוע 1.6 110 כ"ס. יופי של מערכת עם זמינות מצויינת בכל פירוקיה.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק, לפי המערכת של PSA ניתן להעתיק בשלמות את מערכת הבלימה גם מ C4,C3

האם כך הדבר?

פורסם

אני לא ממש יודע איך זה בפיגו' מודרניות (איבדתי קשר אחרי שמכרתי את ה GTI) אבל ב VW, אם אתה גם מסב את הנאבות לכאלה עם 5 ברגים, הדבר היחידי שעלול למנוע ממישהוא לתקוע על גולף MK2 סט בלימה קרמי של RS6 או R8 הוא שכנראה הג'אנט שצריך להשתמש בו, לא יכנס בבית הגלגל, אבל לשים את הדיסקים, אין שום בעיה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

דיסקים של 266 מ"מ, משאבה מרכזית של 23,8 מ"מ ובא לציון גואל.

את אותם הקאליפרים הנ"ל יש בברלינגו-II, קסארה-II (בנזין 1.6 או דיזל 1.9) ובחלק מדגמי ה 206 עם מנוע 1.6 110 כ"ס. יופי של מערכת עם זמינות מצויינת בכל פירוקיה.

איציק

לפי ServiceBox זו המידה של הGTI6. אני מניח שחסרון אחד בשדרוג כזה יהיה לחץ מוגבר על הרפידות והדיסקים שיתבלו מהר יותר, האם יש עוד חסרונות?

והאם זה באמת כל כך פשוט? להחליף משאבה אחת בשנייה וחולוסתו הסיפור?

למכירה המערכת שלי -Focal, Nakamichi, Xetec, Eclipse...

פורסם
ליאור - הדיסקים המקוריים אצל הרמן מקדימה הם כפולים.

הרמן - ברלינגו זה אכן לא פיתרון משהו (נשיכה מעולה , דעיכה מהירה , לפחות בזמנו - אופציות רפידות לא משהו וקאליפר כבד למדי).

שידרוג איכותי יחסית על רכב כמו שלך (שאחי הקטן עשה בזמנו) הוא קאליפרים של S16 (של 306) - 266 מ"מ אבל קלים יותר מברלינגו ועם רפידה קצת קטנה יותר.

שם מגוון הרפידות מצויין והקאליפר מצויין ונותן על רכב כמו שלך גם את הנשיכה הרצוייה וגם את העמידות.

לגבי המערכת המקורית שיש לך - הייתי מנסה רפידות - דיסקים לא ממש.

ליביו

ליביו

רפידות של ברלינגו MK1 או איך שלא קוראים להם זהים לרפידות של 306S16 מניסיון על ה106 שלי

לגבי דעיכה אני לא יכול להעיד כי תמיד נסעתי עם רפידות ודיסקים OMP

הרמן אם השיפור המבוקש הוא בבלימה לאורך זמן תחליף למשהו ספורטיבי

אם השיפור המבוקש הוא לנשיכות חזקות יותר בבלימה ברלינגו/S16 יתאים יותר

נתי

PIT-STOP

פורסם
איציק, לפי המערכת של PSA ניתן להעתיק בשלמות את מערכת הבלימה גם מ C4,C3

האם כך הדבר?

ב C4 המשאבות המרכזיות הן של 23,8 מ"מ, ב C3 המקסימום הוא 22,2 מ"מ. הדיסקים ב C3 הם של 266 מ"מ וחלקם (בגרסאות החלשות של ה 1400 סמ"ק) בכלל לא מאווררים.

הדיסקים ב C4 האוטומטיות שהגיעו ארצה הן עם דיסקים של 283 מ"מ ומשאבה של 23,8 מ"מ.

ב C4 עם התיבות הידניות (ומנוע בנזין) לרוב תמצא דיסקים של 266 מ"מ ואותה משאבה של 23,8 מ"מ.

נראה לי שאם שמים דיסקים של 283 מ"מ על סקסו ששוקלת דיי מעט יחסית ליתר המכוניות המדוברות כאן, זה מעט מוגזם מידי. הרי מערכת של ברלינגו-II\קסארה-II עם משאבה של 23,8 מ"מ ודיסקים של 266 מ"מ בולמים מצויין גם כאשר הרכב עמוס בציוד, אז אני לא רואה שום סיבה שהמערכת לא תספק סקסו קלילה גם בבלימות ארוכות.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

היה לי פעם קישור לכל סוגי הקאליפרים של פיג'ו סיטרואן שאפשר או שמו על 106\סקסו. הרמן אני בטוח שתמצא את זה בקלות באחד הפורומים בחו"ל.

מתברר שיש כמה וכמה דגמים של קליפרים גם על אותו קוטר של דיסק. כנ"ל רפידות.

ואם כבר ב"השווצה" על סט בלימה ב106 עסקינן:

אז אני עם בוסטר ברקס של 306XSI צלחות וקליפרים מקדימה של ברלינגו דור שני(ברמבו פרודו) ומאחור סרן דיסק צלחות כפולות מאווררות 247מ"מ וקליפר קידמי. זה עוצר :wink:

על סליקים זה עוקר איברים. אין דעיכות אין חולשה.

אני שוקל לשים צינורות שזורים :roll:

:wink:

פורסם

דיסק 247 מאוורר מאחורה? לאיזו מטרה?

לגבי הסט אפ שלך, הוא מצויין - הבוסטר זהה לזה של ברלינגו. 255 מ"מ.

• תוכן חדש...