Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4005 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אם אני לא טועה אתה דיברת על דינאמיק, לא ELX.

בכל מקרה לדעתי מעל 30-31 אלף ש"ח זה פשוט צחוק מהעבודה, הסוחר רכש את הרכב בלא יותר מ-25K.

דינאמיק וelx זה אותו דגם,רק שדינאמיק זה השנתונים החדשים יותר

31k זה מוגזם,זה יותר 25% מתחת למחירון.

אל תשכח שזה לא סתם סוחר או מגרש לא מוכר,זה הטרייד אין הרשמי של פיאט.

מישהו יודע כמה צריך להוריד על רכב יד ראשונה שהיה אצל חברה?

• תגובות 39
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רק עכשיו אני קולט עד כמה הוא עבד עלי!!

ברישיון כתוב 01,אני חשבתי שזה בגלל ההעברה לסוחר,אבל כעת מתברר לי שסוחר לא נחשב יד,כלומר שהרכב יד שניה!ואם הייתי קונה הייתי יד שלישית 02

הוא טען שהרכב יד ראשונה פרטי,כלומר היה צריך להיות רשום ברישיון 00

איזה נבל.

יתכן ואדם כלשהו מכר את הרכב לסוחר,שיש לו תו סחר.(נניח שיש לך רכב יד ראשונה פרטית,אתה מוכר את הרכב לסוכנות טרייד אין ולוקח רכב חדש)

הקונה,שיקנה את הרכב יהיה יד שנייה ולא שלישית,הסוכנות לא נחשבת יד.

במקרה הזה רשום "הפקדה לסוחר",הרכב אמנם עובר בעלות אבל הסוחר אינו נחשב ליד נוספת. (זה לא תקף לסוחרי רחוב,רק לאלו שיש להם תו סחר/מגרש/ טרייד אין רשמי של היבואן) ואז אם כתוב בעלים 01 זה מתעדכן אחרי העברת בעלות.

אצלי היה עניין דומה ואחרי העברת הבעלות במשרד הרישוי באמת היה כתוב ברישון רכב שלי בעלים קודמים 01 ולא 02.

מורידים את הבעלות,שנרשמה על הסוחר כאילו שהוא היה נחשב יד).

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תודה לכולם על העזרה.

יש למישהו מושג כמה אחוזים בדיוק אני צריך להוריד על הרכב הזה?

בהנחה שהרכב במצב מצויין כמובן

מצאתי בטרייד מוביל פונטו דינמיק 2006 יד ראשונה מחברה(גלובל קואליטי בע"מ,אם זה אמור לומר משהו)עם 96k ק"מ

הם רוצים עליה 39,900 והם גמישים.

הם מתחייבים בבדיקה לגיר מנוע ושלדה,מתקנים את הליקויים ונותנים אחריות לגיר ומנוע למשך חצי שנה.

הם טוענים שהרכב נקי,ושהם בכלל לא מכניסים רכבים עם שאסי.

כמו כן יש ספר טיפולים מלא של הרכב ולטענתה הוא טופל במוסך מורשה של פיאט.

כמה אחוזים אמורים להוריד על רכב שהיה בחברה?לפי מה שהבנתי ממנה זה קצת אחרת מליסניג

המחירון של הרכב לפני שקלול הוא 43,000.כלומר שהם לא הורידו אפילו 10%,זה נראה לי קצת יקר

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

גם אני נפלתי על אותו סוחר - אנשים, להיזהר ממאיר ממן!!!!!!

טלפונים שהיו לי בזמנו: 0527527063 זה של אשתו, ושלו 0507611021

למקרה עצמו: קניתי ממנו ביד 2 סיאט איביזה 2002.חסכתי שנה שלמה בשביל לקנות את האוטו ובסוף רצה הגורל ונפלתי על סוחר.

הסיפור הוא כזה:

ביום חמישי לפני שבועיים התקשרתי לטלפון הראשון, אשתו ענתה נשמעה אדיבה קבענו להיפגש לראות את האוטו בלילה. היא טענה שזה לא מסתדר לה וביקשה שאבוא למחרת ביום שישי על הבוקר(יתרונות: אפשר לסגור את העסקה באותו יום זה יום קצר).

הגעתי לראות את האוטו בחיפה היא לא אמרה איפה היא גרה ולא רצתה להיפגש ליד הבית(נורת אזהרה ראשונה!!!)

נפגשנו במקום ניטרלי. באתי עם אבא שלי וגם הוא לא זיהה שהם נוכלים (ויש לו ניסיון).

היא טענה שהואוטו אצלה שנתיים והיא נוסעת לעבודה בנשר עם האוטו. עשיתי סיבוב על האוטו והוא נסע לא רע. ראיתי שיש בעיות פסטיקים אבל סה"כ האוטו נראה טוב...(חכו!) חסרה ידית לפתוח את החלון מאחורה, ואין ידית לתא כפפות.

לקחתי את האוטו לבדיקה. אני רציתי לעשות בקיומטרטסט אבל היא טענה שיש שם תור גדול אז עשינו במוסך ליד - סופר טסט.

במהלך הבדיקה פתאום הגיע בעלה של האישה הציג את עצמו והאישה נסעה ל"סידורים"(תרגיל קלאסי האישה באה מדברת יפה והבעל בא לקחת את הכסף - סימן נורה עשירי כבר בשלב הזה). הבעל מסתובב עם שעון זהב ענקי אבל הוא עושה רושם של בנאדם אמין.

מצאו את הליקויים הבאים:

1. רעש מערכת תזמןן

2. תושבות מנוע פגומות

3. לטפל במערכת הקירור(יש בעיה בפלאנץ מים)

4. מערכת פליטה רועשת

5. לתקן לכון נקישות במתלה

6. סימני פגיעה סביב הרכב,

7.הוחלפו חלקי מרכב,

8.מעיכות, נזק פגושים,

9.מכסים/דלתות לתיקון,

10.פלסטיקים פגומים,

11.תיקון פח וצבע כללי כולל גג

12.רפידות לא טובות

13. תיקוני מערכת חשמל, מתג הצגה

14. מצמד מפריד גבוה, מצמד קשה

בבקשה אני רוצה לקבל התרשמות שלכם אנא תגיבו: האם זה נשמע לכם כמו משהו שמוסך אמור להתריע ולהגיד שהאוטו לא במצב טוב?

בסוף מי שהציג את הבעיות הוא מנהל העבודה בסופר טסט הוא אמר הכל בסדר מבחינה מכנית (אני לא רוצה להאשים את המכון בדיקה אבל קצת מוזר לי שלא פירטו מה העלויות של כל הבעיות האלו אני ארשום בהמשך מה התגלה בבדיקה ואיזה עוד בעיות התגלו שלא נרשמו).

הוא ביקש ביד 2 על האוטו 32 אלף. קניתי אותו ממנו לצערי הרב, ב-29 וחצי אלף :( :( :(

של 29 וחצי אלף(בקשה לי אלכים, עד היום אני לא מבין כמה חזק נפלתי, מישהו יכול להגיד לי את המחיר מחירון של האוטו הזה

Seat Ibiza 2002 Stella 1598 75HP ידנית

הוא הצליח להשאיר את הסניף הדואר פתוח במיוחד (יש לו קשרים שם כי הוא כנראה סוגר את כל העברות בעלות שם)

רק ביום ראשון שהלכתי למשרד התחבורה ראיתי שהוא רשום כסוחר(במחשבים שם רואים אם הוא סוחר או לא) למזלי היו רק 2 בעלים פרטיים לפני כן

שימו לב על ההוצאות שלי עד עכשיו טיפלתי בצמפיונס ליישר קו:

1. דלת ימין אחורית לא נסגרה - החלפת מנעול דלת אחורית

2. החלפת ידית תא כפפות

3. החלפת רפידות

4. החלפת מתג התנעה

כל זה עלה לי כבר 2700

דברים שאני עדיין צריך לטפל בדחיפות!

1. החלפת רצועת טיימינג עם משאבת מים(לפחות עוד 1400)

סובל דיחוי של כמה חודשים:

2. החלפת פלאנץ מים ( 500 לפחות אם לא יותר)

3. החלפת קלאץ ( באיזור 1500+ מבירור ראשוני)

והאוטו אצלי רק שבועיים. בא לי לבכות...!

אני די בטוח ששיחקו עם הקילומטרז גם בגלל שעוד אוטו שהוא מכר פה למישהו היה עם אוטו מספר קסום של 97 אלף ק"מ נשמע קצת טוב מדי... אתם לא חושבים?!

וגם הייתי צריך לשלם טסט למרות שכשהוא פירסם את האוטו היה רשום שהטסט תקף עד למרץ.

אני אסכם את כל ההוצאות ואת הבעיות שקרו:

אוטו - 29 וחצי אלף

בדיקה - 400 שקל

תיקונים בצמפיונס - 27000

תיקונים עתידיים חובה - החלפת טימינג 1000 לפחות

טסט - 1000

35 אלף על סיאט איביזה מנוע 1600 ו75 כ"ס ידנית סטלה. יד שניה מסוחר . . . כאשר קלאץ קשה, בעיה בפלאנץ מים וזהו לפחות כרגע....

אני אסכם את השלבים שהייתי צריך לנקוט בהם:

0. להבין בדיוק על איזה דגם מדובר - זה לא פשוט - אני רציתי סיאט איביזה ולא היה לי מושג שיש כל כך הרבה הבדלים בין מנוע 1600 ל 1400, 75 כ"ס או 100 כ"ס, אוטומט או ידני, רמת גימור סטלה או סיגנו. להבין גם את המחירון בלוי יצחק זה לא דבר פשוט גם אחרי שיש לך את כל הנתונים הללו. ישר לבקש את הרישיון רכב ולהשוות מול המחירון!!!

1. לברר למה היא לא רוצה להיפגש ליד הבית

2. לברר ברישיון מתי נעשה העברת בעלות אחרונה ( האוטו אצלם היה רק שבועיים)

3. לקחת את ספר הטיפולים של האוטו על ההתחלה

4. להבין מתי צריך לעשות טסט

5. לדעת מתי עשו טיימינג פעם אחרונה

6. לעשות בדיקה עצמאית לאוטו בצורה הרבה הרבה יותר מקיפה ( אחרי כמה ימים אני מגלה שדלת אחת לא נסגרת אף פעם גם אחרי שאני מפעיל את האזעקה - עלות טיפול בצמפיונס 1000 שקלים חדשים. . . )

7. ללכת למשרד הרישוי להסתכל כמה בעלים היו לפני כן

8. ללכת למוסך בדיקה יותר אמין

9. לבוא עם מישהו שיודע כמה עולה להחליף את כל מה שיוצא ב-REJECTS (אני עכשיו רק מודע שכל הבעיות שעלו יכולות להסתכם באלפים של אלפים של שקלים)

בקיצור,

אני אשמח לנקום בבחור הזה אם החוק הוא לצידי. כמובן שהוא לא הציג עצמו כסוחר מכוניות. אשמח גם אם תודיעו לי לדעתכם כמה נפלתי בפח ומה כדאי לי לעשות בשלב זה וגם אולי קצת לנחם אותי שהיה יכול להיות יותר גרוע :)

• חודש מאוחר יותר...
פורסם
הבדיקה דווקא יצאה לא רעה,אבל תשמע מה היה לפניה ותבין שאני לא סומך במאום על תוצאות הבדיקה.

בטלפון אמרתי שאני רוצה לעשות בדיקה במ.מ.מ הוא אמר שזה בצד השני של העיר והוא מאחר לפגישה..

והוא אמר שיש מקום טוב ששייך למשרד הרישוי 'טסטקאר'.אני,מחיפוש קצר בפורום הבנתי שזה מקום גרוע אז התנגדתי.

בסוף הוא הסכים,וכמובן אמר "לא אכפת לי,תבדוק איפה שבא לך זה רכב חדש".

קמתי ב5 בבוקר לקחתי רכבת,ב7 נפגשנו.הוא אסף אותי.איך שעליתי על הרכב בקשתי ת.ז. ורישיון.

הוא אמר אין בעיה אבל זה בתיק.התיק בבאגז'.ויתרתי.לא חלמתי שלפני סוחר.

בטלפונים הוא הסביר לי שהמשפחה שלו התרחבה,והוא קנה ג'יפ ולכן הוא מוכר.ורק אשתו נסעה על הרכב הזה בתוך חיפה ובסביבה ולכן הק"מ נמוך.

בקיצור,נסענו לכיוון הצ'ק פוסט.פתאום הוא משנה כיוון ונכנס לתוך אזור התעשיה ומראה לי את טסטקאר ומפליא בשבחים על המכון.

אני אומר לא,פה אני לא בודק את הרכב.הוא מנסה לשכנע ולא מצליח.ממשיכים.

אני כל הזמן אומר לו סיכמנו על מ.מ.מ!!הוא אומר "אני מאחר לפגישה בעבודה, זה רחוק,זה בצד השני של העיר"..(ואני יודע שזה 2 ק"מ משם כי בדקתי בוואלה מפות)

אז הוא אומר "אם אתה לא רוצה לבדוק פה אז תרד מהרכב..".באמצע אזור תעשיה,במקום שאני לא מכיר.

כמו כן כל הזמן הוא לוחץ שיש מישהו שרוצה את הרכב ומוכן להפקיד לו לחשבון מקדמה אפילו בלי לראות את הרכב,ואם לא מתאים לי אז הוא יוריד אותי פה ושאני אחזור לבית שלי(שזה אומר מרכז הארץ)

באיזשהו שלב באמצע הויכוח שלנו,הוא אומר לי,יודע מה?תבחר איזה מכון בדיקה שאתה רוצה,רק לא מ.מ.מ.אני שואל למה?הוא עונה לי כי אתה כל כך רוצה אותם,סימן שאולי שיחדת אותם מראש.אתם מבינים?!

בפועל הוא המשיך ליסוע לאיזה מכון שנקרא צ'קפוינט.שם ירדנו ואני דורש לראות את הרישיון.לתדהמתי אני רואה יד 01!!(כמובן הוא כתב ואמר שהרכב יד ראשונה פרטית)

אז ממש נלחצתי אבל עדיין לא קלטתי שלפני סוחר.

הוא התחיל להסביר לי שזה בגלל שהוא עוסק בנדלן(ואף הראה לי כרטיס ביקור)ושאני יהיה עדיין יד 01 ושלא אדאג,

ולטובתו הוא גייס את בעל המכון בדיקה שעזר לו לעבוד לי.בפירוש.

שניהם ביחד ניסו להסביר לי שזה רק בגלל החברה שלו או משהו כזה.לא הזכירו את המילה "סוחר".

דרשתי התחייבות בכתב שאם הרכב לא יד ראשונה פרטית הוא יחזיר לי את הכסף של הבדיקה.הוא כתב וחתם.

כמו"כ הוא אמר שאחרי הבדיקה נלך למשרד הרישוי והוא יראה לי שזה יד ראשונה פרטי כמו שהתחייב.אז התחלתי להירגע.

אחרי ששילמתי על הבדיקה,לפתע נפל לי האסימון שאולי זה סוחר ובקשתי לראות שוב את הרישיון.

היה כתוב למטה הפקדה לסוחר.

כמובן שכבר היה מאוחר לגבי ה450 שקל,דיברתי איתו בצורה קשה והוא הודה שהוא סוחר,והתחיל ל"הסביר" לי שהרכבים הכי טובים נמתאים אצל סוחרים.

זה שבדק את הרכב הפליא בשבחים על הרכב.מעולם בודק,שאמור לשמור על נטרליות, לא שיבח את הרכב בפניי בצורה כזו.

כמובן שלא הסתכלתי בכלל על התוצאות של הבדיקה כי ראיתי בפירוש את השיתוף פעולה בין הסוחר לבין המכון.

אחרי הבדיקה הוא אמר לי בא למשרד הרישוי,וגם למוסך של פיאט ואוכיח לך הכל.

פתאום היה לו זמן,לפני הבדיקה הוא לא איפשר לי ליסוע למ.מ.מ. כי "אין לו זמן".

בקיצור להיזהר,להתרחק ממנו ומשכמותו.נכלוליות,ערמומיות ושקרים הם כנראה נר לרגליו.

לפחות התעשתתי והפסדתי רק 450 שקל ולא 40,000.

הלקח שלי להבא הוא,לפני שאני עולה על הרכב,לפני כל דיבור וכל סוג של משא ומתן,קודם לראות את את.ז.+רישיון.לא לחכות רגע אחד.

מה דעתכם?

כמעט נואשתי למצוא ספייס 2001-2005 elx/fun שמורה.עדיף יד 1 עם ק"מ פחות מ100k

אשמח אם מישהו יוכל לעזור.

אם הוא היה אומר לי לרדת באמצע איזור תעשיה, הייתי נותן לו מכות, סליחה, מפוצץ אותו מכות ואז מכריח אותו גם להחזיר אותי לבית, שזה שעתיים נסיעה ממנו...

עוד לא נתקלתי בכל כך הרבה סיפורים על בן אדם אחד...

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מאיר ממן מחיפה (גר ברחוב בליטנטל בחיפה רמת אלמוגי) זה הסוחר הרמאי שעבד עלי ונפלתי בפח.

כששואלים אותו בטלפון הוא אומר שהוא אדם פרטי והאוטו של אישתו.

לכל רכב יש לו מספר טלפון אחר כך שכשמתקשרים אליו הוא מיד יודע באיזו מכונית מדובר.

הוא סוחר רכב והא מעביר על שמו את הרשיון, בגלל שהוא סוחר רכב זה לא מעלה "יד" ברשיון.

בתחתית הרשיון רשום "הפקדת סוחר" אבל הוא מסתיר את השורה הנ"ל (או ע"י קיפול הרשיון ,או שהוא מדביק תוצאות בדיקה בטסט על השורה הנ"ל) מי שלא יודע ולא מחפש את השורה הנ"ל חושב שהרשיון של אדם פרטי.

למרות שבבדיקה במוסך הכל היה תקין,אחרי הקניה השקעתי עוד 7000 ש"ח כדי להביא את האוטו למצב סביר!!!!

מאיר ממן מתעסק בעיקר עם מכוניות קטנות פיאט פונטו וכדומה (טווח מחירים 15000-40000 ).

שיטת העבודה שלו זה לשקר ולהלחיץ,כשתפגשו אותו הוא לא יגיע אף פעם בזמן אלא באיחור של שעה-שעתיים וכל הזמן יתקשר להגיד שהוא קרוב ומגיע תוך 5 דקות, הוא כל הזמן ידבר בטלפון (כביכול עם לקוחות נוספים,אבל זאת בעצם אישתו)

ויתן לכם להבין שיש לקוח נוסף בדרך שמוכן לשלם בלי מוסך (הכל שקר),הוא יקח אותכם רק למוסך שלו (בתל חנן).

אל תפלו בפח. הוא קונה מכוניות הרוסות לגמרי (אבל בלי דפיקה בשילדה) משפץ בגרושים (לא חלקים מקוריים) ומוכר את המכונית במחיר מעל המחירון.

הוא תמיד בוחר את המחירון הגבוהה יותר (או יד שתיים או לוי יצחק).

תמיד במודעה הוא רושם בסוף הפרטים שמורה כחדשה.

לכן לפני קנית מכונית בדקו ת.ז. של המוכר ,אם זה מאיר ממן התרחקו כמו מאש.

פורסם

יש גם סוחר באיזור תל אביב-יפו חיפשתי עם חבר פונטו HGT רשום שיש סאןרוף ובפועל אין רציתי לבדוק את מספר השילדה מתחת לשטיח והאיטום הוא לא נתן לי אמר לי לך תיבדוק במנוע יש שם חתיכת אלומניום בדקתי שם והחתיכה הזאת מוברגת עם ברגים של בית וחסר בורג אחד מה שמעלה את החשד כאילו שעשו מ2 מכוניות אוטו אחד,ברישיון רכב רשום שמואל או שאול לוי,לבנאדם קוראים אורן

המערכת שלי :

HU: PIONEER 3950 MID:MOREL PULS AMP:JBL GTS180 AMP 2:JENSEN MARCURI SUB:PIONEER SPICEL EDISEN

פורסם
יש גם סוחר באיזור תל אביב-יפו חיפשתי עם חבר פונטו HGT רשום שיש סאןרוף ובפועל אין

לכל ה HGT בארץ כתוב ברשיון שיש SUNROOF - גם באלה שאין להן. כולל אצלי.

זו טעות במשרד הרישוי.

לגבי המספר שלדה מתחת לשטיח של הנוסע - כנראה שהיה לו מה להסתיר.

• 5 שנים מאוחר יותר...
פורסם

אם כל סוחר אומר שהרכב רשום על שם "אשתו", "דודה", "אמא של אשתו" וכו'... מי עושה את העברת הבעלות ?

כי אני יודע שבהעברת בעלות, בעל הרכב הרשום צריך להגיע עם ת.ז. ולהעביר את הרכב...

Volvo V40CC T3 Inscription 2019
Volvo S60 T5 R-Desing Plus 2015
Mazda 6 2.0L 2008
Mitsubishi Lancer Sportback 1.8L CVT 2011

• תוכן חדש...