Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5992 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

יש עכשיו דגם חדש לג'טה (שהיה עד עכשיו עם תיבה אוטומטית 6 הילוכים) - מנוע ותיק 1.6 עם תיבה DSG בת 7 הילוכים.

אני לוקחת הרכב בליסינג תפעולי מעבודה, כאשר לג'טה יש בתוספת של כ- 500 ש"ח לחודש ברוטו (כלומר 250 ש"ח נטו) לעומת רכבים סטנדרטיים כמו מאזדה 3, טויוטה קורולה ושברולט קרוז.

היום אני נוסע על פורד פוקוס החדשה (סוף 2008 לאחר מתיחת פנים) ומאוד נהנה חוץ מהמנוע החלש.

האם התוספת הכספית בג'טה שווה את התוספת בתמורה או שעדיף לקחת רכב אחר?

תודה מראש

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

לפי דעתי היא לא מצדיקה תוספת תשלום.

היא גם לא תהיה הרבה יותר מהירה מהפוקוס שלך. אמנם הגיר מעולה אבל המנוע מיושן. ההרגשה תהיה זריזה, משום שהחלפות ההילוכים המהירות מונעות "נפילות" כוח בין ההילוכים. מבחינת אבזור לא תקבל שום אקסטרה לעומת הפוקוס, תא הנוסעים אמנם מאוד איכותי ובנוי היטב, אבל בתחום הזה גם לפוקוס לא חסר.

מצד שני, גם אף אחת מהמתחרות האחרות לא מציגות יתרון מהותי על הפוקוס. אם אתה נהנה מהרכב אז תנסה להתרגל לביצועים המעט עצלים ותהנה משאר החבילה. הפוקוס נחשבת ובצדק לאחת המשפחתיות הטובות שנמכרות כיום בישראל למרות שהיא דגם ותיק שלבטח יקבל מחליף בשנה - שנתיים הקרובות.

אין חבילה מושלמת, ולכל בחירה יהיו חסרונות.

בהצלחה!

פורסם
קח בחשבון שמינואר תשלם עוד כ250 ש"ח מהנטו עקב עליית שווי השימוש כך שבפועל תוציא כל חודש עוד 500 ש"ח מהנטו וזה לא מעט.

בעיקרון אתה צודק, אבל את התוספת של שווי השימוש אני אשלם בכל מקרה, גם אם אני נשאר עם הפוקוס הנוכחית שלי.

השאלה היא האם כדאי להוציא עוד 250 ש"ח נטו בחודש (כלומר 9000 ש"ח בשלוש שנים) על הג'טה.

פורסם

שלמה שהגיב מעליי אתה מטעה.

אם הרכב יעלה לכביש לפני 1.1.2010 אז לא תהיה תוספת בגלל חישוב שווי שימוש לינארי.

לפי מה שקראתי באינטרנט אין ג'טות במלאי והם יגיעו רק לאחר שינוי שיטת שווי השימוש ואז זה באמת יהיה הרבה יותר יקר.

לדעתי אם אין רכב במלאי תישארי עם הפוקוס.

פורסם

ואם חותמים על ההסכם עכשיו ומקבלים רכב זמני?

איזה שיקולים מטומטמים שלא קשורים בכלל לאיכות האוטו...

Peugeot 406 2L turbo 1998 Škoda Octavia RS 245 2018

פורסם

1. העובדה שהמנוע "לא ילד" נטולת משמעות בכל הנוגע לביצועיו ויכולתו. למרות שאין המדובר ב"חיה רעה", יש לא מעט מנועים מודרניים יותר שמתנהגים ומרגישים פחות טוב, לרבות זה שבפוקוס.

2. הדרך היחידה להבין אם ההחלפה לג'טה אכן כדאית, עוברת דרך הישבן והעיניים של השואל. רק הוא יוכל להחליט אם זה כדאי. טעמם ועדיפויותיהם של הנחלצים כאן לעזרה, אינם בהכרח זהים לאלו של המתלבט כאן.

3. בקיצור, נסיעת מבחן.

פורסם
שלמה שהגיב מעליי אתה מטעה.

אם הרכב יעלה לכביש לפני 1.1.2010 אז לא תהיה תוספת בגלל חישוב שווי שימוש לינארי.

לפי מה שקראתי באינטרנט אין ג'טות במלאי והם יגיעו רק לאחר שינוי שיטת שווי השימוש ואז זה באמת יהיה הרבה יותר יקר.

לדעתי אם אין רכב במלאי תישארי עם הפוקוס.

תבדוק טוב לפני שאתה מאשים בנאדם אחר שהוא טועה.

מ1 בינואר 2010 שווי השימוש לפי השיטה הקודמת עולה, מ1830 ש"ח כיום ל 2300-2400 ש"ח, בהתאם לחישוב לפי עלית המדד.

מ1 בינואר 2011 שווי השימוש לפי השיטה הישנה יהיה 2700-2800 ש"ח.

וזאת לחוזי ליסינג שנחתמו לפני 1.1.2010.

ופבל - נכון שבכל מקרה תשלם את ה250 ש"ח האלה, אבל מבחינת מה שהכיס "ירגיש", יהיו לך בכל חודש פחות 500 ש"ח ביחס לעכשיו.

פורסם

אם תוכל להשיג את הקורולה הדגם שלא רובוטי אתה תיהיה מרוצה (:

אין כזה דבר גנוב , יש כזה דבר נפל בטעות מהמשאית לידיים הלא נכונות ! D:
פורסם
1. העובדה שהמנוע "לא ילד" נטולת משמעות בכל הנוגע לביצועיו ויכולתו. למרות שאין המדובר ב"חיה רעה", יש לא מעט מנועים מודרניים יותר שמתנהגים ומרגישים פחות טוב, לרבות זה שבפוקוס.

2. הדרך היחידה להבין אם ההחלפה לג'טה אכן כדאית, עוברת דרך הישבן והעיניים של השואל. רק הוא יוכל להחליט אם זה כדאי. טעמם ועדיפויותיהם של הנחלצים כאן לעזרה, אינם בהכרח זהים לאלו של המתלבט כאן.

3. בקיצור, נסיעת מבחן.

וואו איזה קשקוש..זאת אומרת מה שאתה אומר זה שבעצם שהמנוע מיושן מאד לא משפיע על אופן פעולתו!?

ולמעשה מנועים חדישים עם טכנולוגיה מודרנית אופן פעולתם אינה חזקה/טובה יותר מהמנוע המיושן..

אני חייב לציין שקבוצת מעריצי vw היא היצירתית ביותר בפורום!! קבלו 1++

פורסם

פנייה חסרת נימוס לא מוסיפה שמץ של אמינות לתכנה, בדרך כלל להפך. כדאי להבין אחת ולתמיד שמנוע, או לענין זה כל פיתוח טכנולוגי אינו כיכר לחם שגילו אכן קריטי לאיכותו. ישנם לא מעט מוצרים שמיוצרים כבר שנים רבות ללא שינוי ואין בכך כדי להפחית מטיבם או מביצועיהם. באשר לענין הנוסף שהואלת להעלות, כל שאני יכול לומר הוא שחיבתי למוצרים של VAG, רבה ככל שתהיה, אינה יכולה להתחרות עם הטינה המופגנת שלך כלפיהם. שבוע טוב שיהיה.

פורסם

אני חייב לציין שקבוצת מעריצי vw היא היצירתית ביותר בפורום!! קבלו 1++

תודה :oops: אנחנו שניים רק לחברה מהונדה... :wink:

ממליץ לך מאוד לקחת נסיעת מבחן בג'טה בסוכנות VW הקרובה לביתך ולקבל החלטה מושכלת.

המנוע של הפוקוס הוא סיוט.

פורסם

מנוע 1.6 היוצא של VW הוא מיושן מרעיש וצרכן דלק לא קטן.

אולי התיבה החדשה משפרת את ביצועיו, אך היא אינה מצליחה להשכיח את העובדה שהמנוע הזה צריך כבר לצאת לפנסיה , וטובה שעה אחת קודם.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

כמשכיר מכוניות לשעבר אני יכול לומר שהג'טה תמיד היה רכב מאד מבוקש.

למעשה היה מושכר ביותר ממזדה 3 למשל. נחשב ליוקרתי בסגמנט של ה 1.6.

מאידך, אני אישית ועוד כמה לקוחות, לא אהבו את צליל הדיזל שיש למנוע הבנזין שלו.

תמוה ביותר.

גם לרומסטר אותו דבר. מה שכן, אני אישית כן אהבתי את הגיר 6 הלוכים שם. צריך אמנם להתרגל לתגובת מצערת הישנונית.

פורסם

בדקתי את נושא המלאי - אם אני מזמין השבוע, ניתן לקבל את הרכב עד 01.01.10 (כלומר לפי שיטת שווי שימוש הנוכחית ולא הלינארית). קיימים רק שני צבעים, שחור ולבן, שניהם לא מטאליים.

לגבי שווי השימוש - שווי השימוש עולה בשנה הבאה בכל מקרה.

לפי השיטה הנוכחית (קבוצות), השווי יעלה ב- 360 ש"ח + מדד, כלומר יהיה בסביבות 2330 ש"ח.

לפי השיטה הלינארית (עבור רכבים שעלו לכביש החל מינואר 2010) יהיה 2.19% מעלות הרכב, כלומר 2520 ש"ח עבור רכב שעלותו 115K ש"ח.

כרגע לא ניתן לעשות נסיעת מבחן על 1.6 רובוטית, המשלוח הראשון יגיע לארץ רק באמצע דצמבר. עשיתי נסיעת מבחן על 1.6 אוטומטית ולא הרגשתי יתרון משמעותי של ג'טה על הפוקוס 2008 שיש לי כרגע.

סוכני המכירות טוענים שעם הגיר DSG הרכב יהיה הרבה יותר זריז :roll: .

• תוכן חדש...