Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5993 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
תודה :oops: אנחנו שניים רק לחברה מהונדה... :wink:

ממליץ לך מאוד לקחת נסיעת מבחן בג'טה בסוכנות VW הקרובה לביתך ולקבל החלטה מושכלת.

המנוע של הפוקוס הוא סיוט.

סיוט? מעניין מאד אלפי פוקוסים נוסעים בארץ. אחד הרכבים היותר אמינים , נוחים, ומרווחים שיש. לא הייתי קורא לרכב מודרני כזה סיוט, אבל מילא. נכון שהמנוע אינו בדיוק פנינה מוטורית מבחינת כוחו. אבל הוא מספק מאד, אם אתה לא נהג מרוצים.

מה שבאמת אהבתי הוא שמדובר על סיוט בפוקוס בשרשור שבו מדברים על ג'טה עם מנוע 1.6, שהיא בפני עצמה רכב רקטי:lol:

בגרסה הזו.

שיהיה.

לילה טוב.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

כרגע לא ניתן לעשות נסיעת מבחן על 1.6 רובוטית, המשלוח הראשון יגיע לארץ רק באמצע דצמבר. .

משלוח ראשון?

לפני שבועיים כבר ראיתי וישבתי בתוך אחת כזו בצבע לבן...עם רישוי.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

המנוע והגיר של הפוקוס יכולים להעליב גם נהג שאינו נהג מירוצים.

אני הייתי מחליף אותה בכל מקרה כדי להנות מהיתרון של סגירת חוזה ליסינג לפני 2010,

אישית הייתי הולך על הג'טה אבל בוחן בנוסף את ה I30/סיד והמזדה 3.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
תבדוק טוב לפני שאתה מאשים בנאדם אחר שהוא טועה.

מ1 בינואר 2010 שווי השימוש לפי השיטה הקודמת עולה, מ1830 ש"ח כיום ל 2300-2400 ש"ח, בהתאם לחישוב לפי עלית המדד.

מ1 בינואר 2011 שווי השימוש לפי השיטה הישנה יהיה 2700-2800 ש"ח.

וזאת לחוזי ליסינג שנחתמו לפני 1.1.2010.

ופבל - נכון שבכל מקרה תשלם את ה250 ש"ח האלה, אבל מבחינת מה שהכיס "ירגיש", יהיו לך בכל חודש פחות 500 ש"ח ביחס לעכשיו.

קצת הבנת נקרא לא היה מפריע כאן

אני רשמתי שלא תהיה תוספת בגלל שינוי שיטה לשיטה לינארית.

לא אמרתי שלא תהיה עליה במחיר שאמורה לקרות גם בשיטת חישוב הנהוגה היום.

השיטה הלינארית מייקרת עוד יותר את התשלום לעומת השיטה הנוכחית, במיוחד בקבוצה 2.

פורסם

אני יכול לתרום מניסיוננו,

יש לנו ג'טה DSG בגירסת הליסינג כבר כחודש

1. למרות "חולשתו" של המנוע, בזכות תיבת ההילוכים הרכב מרגיש בין הזריזים בקבוצה.

הג'טה החליפה מאזדה 3, ואני חייב לציין שהג'טה מרגישה זריזה יותר (גם אם כדי להשגי את זה הגיר דואג למשוך קצת יותר

את ההילוכים)

2. יש 2 מודים של נהיגה - D, רגוע יותר, בנהיגה רגילה החלפת הילוכים בסביבות 2000-2200 סל"ד, ב-S החלפת הילוכים

בסביבות 3500-3800 (שזה יוצא בערך בשיא המומנט ואכן מרגישים את הסחיבה)

3. מבין כלל רכבי ליסינג שנהגתי עליהם (אימפרזה של לפני מספר שנים, מאזדה 3, לאנסר של לפני מספר שנים וסיאט טולדו) כולם

1600, הג'טה מרגישה זריזה מכולם.

ב"פתיחה", קצת יותר זריזה ממאזדה 3 הקודמת. בתאוצות ביניים, הרבה יותר טוב מהמזאדה

4. פנים הרכב איכותי (יש האומרים משעמם), לא מכיל צעצועים כדי למשוך קהל (אין הגה עור, יש רדיו לא מקורי, אין כניסה לipod

אין בקרת אקלים אלטרונית, אין גג שמש, אין שליטה על רדיו מההגה).

כן יש את מה שצריך

5. הישיבה נוחה (בטח בהשוואה למאזדה 3), המתלים קשיחים והרכב לא מרגיש רך וקופצני

6. תא מטען ענק עם פתח הטענה נוח

7. יש מרווחות יותר (למשל מגאן), אך מאחור היא די מרווחת

8. הגיר מצויין ומרגיש כמו אוטומט לכל דבר

לדעתי, אחד הרכבים הטובים ביותר היום בקבוצה "2" למשפחה עם 1 או 2 ילדים

האם שווה להוסיף כסף? עניין אישי

מציע לקחת נסיעת מבחן על ג'טה (גם אם אין DSG) רק כדי לראות איך ההרגשה עם הרכב

ה-DSG ירגיש אותו דבר, רק יותר זריז

דרך אגב, כדי להרגיש בערך איך מתנהג רכב כזה עם DSG (מבחינת זריזות), אפשר לקחת נסיעת מבחן על איביזה 1.6 DSG

זה אותו גיר, (כמעט אותו מנוע, מנוע קצת חדיש יותר, אבל מבחינת מומנט והספק די דומה)

האיביזה זריזה בקצת בגלל משקל נמוך יותר

פורסם
המנוע והגיר של הפוקוס יכולים להעליב גם נהג שאינו נהג מירוצים.

אני הייתי מחליף אותה בכל מקרה כדי להנות מהיתרון של סגירת חוזה ליסינג לפני 2010,

אישית הייתי הולך על הג'טה אבל בוחן בנוסף את ה I30/סיד והמזדה 3.

אתה מדבר פה על מנוע של I30 ואתה משווה אותו לפוקוס.

המנוע של הפוקוס הוא לא מנוע חדיש ומבחינת כח הוא חלש יותר מהI30, אבל הרעש שהמנוע של I30 מייצר בתא הנוסעים במיוחד בכביש מהיר הוא פשוט בלתי נסבל, אין כאן בכלל מה להשוות, הפוקוס שלטה יותר ונוחה יותר והרבה יותר נעימה מהI30.

אני באופן אישי לא רואה יתרון של I30 על פני הפוקוס, במיוחד בעיפים שכבר רשמתי, כן היא מאובזרת יותר קצת, אבל מצד שני תא המטען שלה הרבה יותר קטן.

הסיד גם לא בדיוק באותה רמה, במיוחד שיש לה רק 4 כריות אויר ללא מערכת בקרת יציבות.

מאזדה 3 החדשה רכב מאוד נחמד אבל עדיין צפוף בדיוק כמו הדגם הקודם, ותא המטען שוב לא מהגדולים בקבוצה.

פורסם

כן, המושבים קרשים של הפוקוס בגרסת הליסינג מאוד נוחים.

שילוב המנוע גיר שלהם הוא עלבון ויריקה בפרצוף לצרכן הישראלי. אני מתנייד רבות בפוקוס ליסינג 2008

והנדסת האנוש , איכות ההרכבה ושוב, המנוע והגיר פשוט גרועים.

גם מבחינה דינמית הרכב הוא לא שוס גדול, ובסה"כ יש לנו כאן חבילה בינונית מאוד.

נ.ב. אני לא מכיר את רמת הגימור בפוקוס הפרטית , אבל המנוע והגיר לא השתנו ומיקום הקורות ברכב בצורה שמפריעה לשדה הראייה בטוח גם לא השתנה.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

נ.ב. אני לא מכיר את רמת הגימור בפוקוס הפרטית , אבל המנוע והגיר לא השתנו ומיקום הקורות ברכב בצורה שמפריעה לשדה הראייה בטוח גם לא השתנה.כך אמר אייל..

על האיכות הדינמית של הפוקוס נכתב רבות ע"י בעלי מקצוע ועיתוני רכב בכל העולם ובארץ,וכולם ללא ספק שיבחו את האיכות הדינמית של הפוקוס והציבו אותה על הפודיום ישר במקום הראשון מבין המשפחתיות.

והנה אתה בא ועם כמה מילים קטנות מזלזל בעשרות חוות דעת של בעלי מקצוע!,לגבי הגטה והגולף דרך אגב כולם ללא עוררין דיווחו שהאיכות הדינמית שלהם בינונית ומטה...

פורסם

ביצעתי נסיעת מבחן בזמנו כשהביאו לעבודה כאן ג'טה כזאת, המינוס היחיד של הרכב ביחס לאחרים הוא מנוע חלש.

חוצמזה האוטו נעים ונוח, הגיר מגיב (הDSG בחדשה בטח עוד איפשהוא יפצה על המנוע החלש וייתקבלו ביצועים דומים למתחרות),

נראה יותר אקסלוסיבי וזהו. (בעצם במחיר הזה זה best value for money בקטגוריה לרכב נטו לא?)

(אגב, הפוקוס עגלה עם ABS שנכנס מוקדם מאוד, והסיטרואן C4 עם גיר מעצבן שבמשך 3 שנים העברתי בו רק במצב טיפטרוניק על מנת לפצות עליו ועדיין הפריע ומפריע לי מאוד).

בסופו של יום הסיפור עם המנוע הוא זניח, כל המכוניות בדרגה 2 הן לא שיא הכוח אז לפחות שיהיה נוח ומגיב.

לסיכום, דעתי היא שזהו הרכב מספר אחד בדרגה 2.

פורסם

אייל,

בד"כ אני מעריך אותך, אבל כמות השטויות שפלטת עכשיו... לדעתי לא ממש התכוונת אליה.

למעט סעיף המנוע, שאגב מי ישמע כמה 1.6 אחרות בכלל זריזות יותר ממנה , כל השאר לא ברור.

איכות הרכבה? בפוקוס? הכל יצוק ובטון ברמות גבוהות ביותר. איכות הנסיעה פנטסטית ורמת הרעש מינורית.

כסאות קרש? לא יודע במה אתה התניידת, אני חיי עם פוקוסים שנים רבות על שלל דגמיהם, וזה אחד הרכבים היותר נוחים.

נכון אין לה 64 הילוכים כמו לפולקסווגן, לא בטוח שצריך גם.

אגב אני מבין ששכחת לדבר על הבושה שבג'טה אפילו הרדיו לא מקורי של הרכב.

לפותח השרשור, סע בג'טה ותחליט. אני לא בטוח בכלל שתרגיש שדרוג דרסטי אם בכלל. האוטו כנראה יהיה יותר זריז.

כל השאר כנראה אותו דבר אם לא פחות.

במה אני מתגלגל ?

פורד פוקוס 2012

פורד פיאסטה 2012

פורד מונדאו 2011

פורסם

שילוב המנוע והגיר בפוקוס מעליב גם רכבים בתחתית הקטגוריה. בשביל להתנהל בקצב נורמלי צריך לעבוד קשה יחסית.

איכות החומרים ,הפלסטיק הנוקשה שממנו עשויה כל הקונסולה, ידית ההילוכים וכל המסביב מאוד מאכזבים גם ביחס לקורולה.

זוהי דעתי האישית, מה לעשות.

בקשר לרדיו דיסק הלא מקורי: מבחינתי זה יתרון עצום, כל ה HU המקוריים ובמיוחד זה שבפוקוס ליסינג דיי מאכזבים ועצם קיומם מפריע לי להרכיב את המערכת שאני רוצה.

נ.ב. אני לא מכיר את רמת הגימור בפוקוס הפרטית , אבל המנוע והגיר לא השתנו ומיקום הקורות ברכב בצורה שמפריעה לשדה הראייה בטוח גם לא השתנה.כך אמר אייל..

על האיכות הדינמית של הפוקוס נכתב רבות ע"י בעלי מקצוע ועיתוני רכב בכל העולם ובארץ,וכולם ללא ספק שיבחו את האיכות הדינמית של הפוקוס והציבו אותה על הפודיום ישר במקום הראשון מבין המשפחתיות.

והנה אתה בא ועם כמה מילים קטנות מזלזל בעשרות חוות דעת של בעלי מקצוע!,לגבי הגטה והגולף דרך אגב כולם ללא עוררין דיווחו שהאיכות הדינמית שלהם בינונית ומטה...

על האיכויות הדינמיות של הפוקוס דור 1 אין עוררין. הדור השני לא כזה מבריק.

לא מעניין אותי מה אומרים בעיתונות הרכב ואילו בעלי עניין משפיעים או לא משפיעים, זוהי דיעה אישית.

בגלל ההתעקשות שלי שבעיני רבים היא מוזרה, לא לקחת רכב ליסינג מהחברה , אני יוצא עם כל מיני רכבי קבוצה 2 (ובעיקר פוקוס) לכל מיני משימות במסגרת העבודה ולכן יצא לי להרגיש את כל הקבוצה (מלבד הג'טה שעוד חדשה).

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני יכול לתרום מניסיוננו,

יש לנו ג'טה DSG בגירסת הליסינג כבר כחודש

1. למרות "חולשתו" של המנוע, בזכות תיבת ההילוכים הרכב מרגיש בין הזריזים בקבוצה.

הג'טה החליפה מאזדה 3, ואני חייב לציין שהג'טה מרגישה זריזה יותר (גם אם כדי להשגי את זה הגיר דואג למשוך קצת יותר

את ההילוכים)

2. יש 2 מודים של נהיגה - D, רגוע יותר, בנהיגה רגילה החלפת הילוכים בסביבות 2000-2200 סל"ד, ב-S החלפת הילוכים

בסביבות 3500-3800 (שזה יוצא בערך בשיא המומנט ואכן מרגישים את הסחיבה)

3. מבין כלל רכבי ליסינג שנהגתי עליהם (אימפרזה של לפני מספר שנים, מאזדה 3, לאנסר של לפני מספר שנים וסיאט טולדו) כולם

1600, הג'טה מרגישה זריזה מכולם.

ב"פתיחה", קצת יותר זריזה ממאזדה 3 הקודמת. בתאוצות ביניים, הרבה יותר טוב מהמזאדה

4. פנים הרכב איכותי (יש האומרים משעמם), לא מכיל צעצועים כדי למשוך קהל (אין הגה עור, יש רדיו לא מקורי, אין כניסה לipod

אין בקרת אקלים אלטרונית, אין גג שמש, אין שליטה על רדיו מההגה).

כן יש את מה שצריך

5. הישיבה נוחה (בטח בהשוואה למאזדה 3), המתלים קשיחים והרכב לא מרגיש רך וקופצני

6. תא מטען ענק עם פתח הטענה נוח

7. יש מרווחות יותר (למשל מגאן), אך מאחור היא די מרווחת

8. הגיר מצויין ומרגיש כמו אוטומט לכל דבר

לדעתי, אחד הרכבים הטובים ביותר היום בקבוצה "2" למשפחה עם 1 או 2 ילדים

האם שווה להוסיף כסף? עניין אישי

מציע לקחת נסיעת מבחן על ג'טה (גם אם אין DSG) רק כדי לראות איך ההרגשה עם הרכב

ה-DSG ירגיש אותו דבר, רק יותר זריז

דרך אגב, כדי להרגיש בערך איך מתנהג רכב כזה עם DSG (מבחינת זריזות), אפשר לקחת נסיעת מבחן על איביזה 1.6 DSG

זה אותו גיר, (כמעט אותו מנוע, מנוע קצת חדיש יותר, אבל מבחינת מומנט והספק די דומה)

האיביזה זריזה בקצת בגלל משקל נמוך יותר

יש לי שאלה שלא הכי קשורה, האם קיבלתם את הדגמים המחודשים? עם לוח שעונים שונה ופאנל מזגן בצבע שחור מבריק?

הבנתי שדגמי ה-DSG הגיעו אחרי רענון קל שכלל קבלת כמה חלקים מהגולף החדשה.

יש לי דוד שרכש את המנג'ר טיפטרוניק ואחרי סיבוב ממצה אני לא חושב שביצועי המנוע שלה יפריעו למישהו שאין לו דרישות מיוחדות מהרכב.

אגב אני ממש מופתע מהתגובת נגד הפוקוס, לדעתי למרות שהיא קרובה להחלפה היא אחת המכוניות הכי טובות בקבוצה.

תא הנוסיעם שלה הוא הכי נעים לשהייה ולנסיעה והיא המשפחתית הכי נוחה לדעתי. איכות החומרים לא נופלת בהרבה מה-"איכות הגרמנית" שכל כך אוהיבם להלל כאן בפורום וגם הביצועים לא כאלה גרועים, אם הג'טה זריזה ומתקבלת על הדעת אז גם הפוקוס.

ההתנהגות אמנם לא משולה לפוקוס דור ראשון אבל היא בהחלט מהנה, העובדה שנוחות הנסיעה לא נפגמת למרות ההתנהגות הטובה מוסיפה לרכב המון נקודות זכות.

אני הייתי שומר על הכסף ונשאר עם הפוקוס.

פורסם

כנראה שזה סובייקטיבי,

עבור מי שרגיל לנסוע בשברולט אופטרה, הפוקוס תהווה קפיצת מדרגה באיכות חומרים והנדסת אנוש, מי שרגיל למשהו טוב יותר כנראה ירגיש ירידת מדרגה.

מכיוון ששמעתי תלונות על הפוקוס בנושאי ביצועים (וגם צריכת דלק דרך אגב) גם מאנשים בחברה חסרי יומרות לחלוטין שהתקדמו אליה מרכבים פחות טובים משמעותית , אז כנראה שזה לא רק אני.

GTI MK8

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

עשיתי היום נסיעת מבחן על הג'טה הרובוטית.

האמת היא שלא הרגשתי קפיצה ביחס לפוקוס, בכביש מפותל אפילו הרגשתי שפוקוס יותר טובה מהג'טה.

בקיצור, החלטתי להשאר עם הפוקוס בינתיים.

תודה לכולם

• תוכן חדש...