Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שויץ VS ישראל

דניאל1983
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6101 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם!

לפני חודש בערך חזרתי משויץ ורציתי לשתף אתכם קצת בהבדלי התרבות (במיוחד תרבות נהיגה) בין שתי הארצות שציניתי בכותרת.

קודם כול נתחיל מתופעה מאד מענינת, התופעה הזאות חוזרת כול פעם שאני מבקר בנתב"ג, בשדה התעופה כול הישראלים מתנהגים כמו שהם רגילים להתנהג, דוחפים, צועקים, גונבים את התור בדיוטי פריי ( בעזרת התירוץ: הייתי כאן לפני זה),

אבל ברגע שהמטוס ממריא כול התופעות שצינתי נעלמות והישראלים נבלעים בין האירופאים ואי אפשר להבחין מי ישראלי ומי לא.

גם בחו"ל בתור להשכרת רכב, כולם עומדים בשקט, לא דוחפים, עוזרים אחד לשני, פשוט תענוג להסתכל.

אבל בדרך לארץ, איך שהמטוס נוחת והגלגלים נוגעים בקרקע, ישר אחרי מחיאות הכפים מגיעות הדחיפות והצעקות, כול פעם אני רואה כמה אירופאים שמפחדים לזוז מהמושבים ומחכים שכול העדר יצא מהמטוס.

טוב עכשו נחזור לנושא המרכזי, בשויץ יש תרבות נהיגה מאוד מפותחת, במשך הזמן שהינו בשויץ לא שמעתי אפילו פעם אחת צפירה של משהו, לא ראיתי אף פעם עקיפה מימין, עם מישהו מאותת אז כול התנועה נעצרת ונותנים לו לעבור (כי כולם בטוחים שהוא באמת טעה בדרך ולא מנסה להדחף כדי להגיע ראשון).

אני רוצה לספר על מקרה שקרה באחד הכבישים המהירים, אמא שלי שכחה לחזור לנתיב הימני אחרי עקיפה (היא תמיד נוהגת 5 קמ"ש פחות מהמהירות המותרת) והמשיכה לנסוע בימני בערך 10 דקות, בלי שסמנו לב הצתברו מאחורינו עשרות מכוניות שחיכו שנחזור לנתיב הימני ונאפשר להם לעקוף אותנו (הם תמיד עוקפים רק בשמאלי) בזמן הזה לא נשמע צפירה אחת!

רק כמה הבהובי פנסים מנומסים, אחרי כמה זמן הם אפילו האטו והתרחקו כדי לא להפריע לנו ולשבת על הזנב.

לאור הממצאים הנ"ל אני מציא לשלוח את כול הערסים ואת כול חסרי התרבות למינהם, לשהות כפויה של חודשיים בשויץ,

אני די בטוח שאחרי תקופה זו הם יחזרו קצת יותר תרבותים, ואולי ילמדו משהו מהמקומים (אני מאוד מקוה שלא ההפך).:wink:

פורסם

כללית אכן הארופאים הנם עם תרבות נהיגה, עמידה בתורים וצייתנות גבוהים יותר.

עם זאת יש הבדל בין שוייץ הגרמנית, שוייץ הצרפתית ושוייץ האיטלקית (וגם רומנש הקטנה) באופיים, התנהגותם, מזונם, תרבותם וגם אופי נהיגתם.

אני משער שאתה היית יותר בשוייץ הגרמנית.

בברכה - רפי לין :-)

פורסם

השאלה היא מה מביא את הישראלים להתנהגות זו?

הרצון להספיק הכל, כמה שיותר מהר?

לא להיות פראייר?

חיים תחת לחץ רב יותר מאשר בחו"ל?

או שהאם המנטליות הישראלית עוברת בתורשה?

כנראה שזה אף פעם לא ישתנה...

פורסם

תרבות נהיגה מגעילה, שבה כל אחד מרשה לעצמו לעשות כרצונו בכבישים תוך סיכון אחרים וחוסר התחשבות מוחלט זה שיא הישראליות. חוסר כבוד לרכוש של אחרים, הרעשה בלילות, רכיבה על טרקטורונים וקטנועים בין בתים ובניינים תוך סיכון עוברים ושבים, הם כניראה דברים מקובלים פה.:evil::evil:

Straight roads are for fast cars, turns are for fast drivers

:-):arrow::idea:

פורסם

הלוואי ובכל שוויץ תרבות הנהיגה היתה אחידה, לצערי זה לא ככה, וכיום יותר ויותר רואים תופעות שמזכירות את הארץ (ולא רק ע"י זרים אלא על ידי שווצרים מקומיים צעירים).

בתור אחד שגר פה, ועוקב אחרי העיתונות והטלוויזיה, תופעה די גבוהה בקרב הצעירים נהיגה תחת השפעת סמים.

בעלה של אחות של אישתי, עשה תאונה כשהו היה תחת השפעת סמים ואלכוהול (הרישיון נשלל לו ל3 שנים).

אבל ההבדל בין שוויץ לארץ, שפה ברגע שנהיה משהו (תאונה או משהו אחר) יש המשטרה מתערבת בצורה נוקשה ביותר.

פורסם

באחת הנסיעות שלי בשוויץ, על כביש מהיר הופיע שלט שהתריע על מעבר של שני נתיבים לאחד בעוד 2 ק"מ (השמאלי נחסם).

קילומטר לפני ההשתלבות כל המכוניות כבר היו בנתיב הימני ורק אני כמו ישראלי מצוי מצאתי את עצמי לבד בנתיב השמאלי. מיד בדקתי איך אני משתלב בימני והקטע הבאמת מדהים הוא שהרכב מימיני השאיר לי מקום להכנס לפניו (!) מתוך ידיעה שעוד רגע אני אעשה את זה.

פורסם

לאור הממצאים הנ"ל אני מציא לשלוח את כול הערסים ואת כול חסרי התרבות למינהם, לשהות כפויה של חודשיים בשויץ,

אני די בטוח שאחרי תקופה זו הם יחזרו קצת יותר תרבותים, ואולי ילמדו משהו מהמקומים (אני מאוד מקוה שלא ההפך).:wink:

לשלוך לשוויץ לא יעזור. כמו שאמרתה, ברגע שהם חוזרים לארץ הכל חוזר לקדמותו.

ההפך ,צריך לשלוך אותם למקום איפה שעל כל שטות שהם עושים בכביש הם יכנסו לבית-חולים לאיזה 3 חודשים אם שברים בכל הגוף, אחרי זה כל אחד יהיה יותר אירופאי מאירופאים. :lol:

If there is a car in front of you, you are going too slow... :-D:drinking:

פורסם

אם כבר הצעות,

אז אני מציע לשלוח את פותח השירשור ביחד עם אמא שלו וכל מי שהיה ברכב ללמוד נהיגה מחדש ועל הדרך ללמוד כמה דברים על מודעות לנעשה סביב בזמן הנהיגה.

לפותח השירשור - אם לא שמתם לב במשך 10 דקות ל- 1) אי שמירה על הימין. 2) גרימת הפרעה לתנועה. 3) אי שימוש במראות, אז מצבכם לא יותר טוב משל אלו שאתה ממליץ לטפל בהם בכל מיני דרכים.

דני G.

פורסם

אולי זה ינחם במעט (צרת רבים...) - להפתעתי תרבות הנהיגה בדרום פלורידה אינה טובה בהרבה מזו שבישראל. כמות עבירות התנועה החמורות שאני רואה כאן מדי יום היא מטורפת (נסיעה ברמזור אדום, פניות במקום אסור וכו'). גם כאן לא נותנים להשתלב בנתיב ועוד נקודות דימיון לכביש הישראלי.

מאידך, אני מתרשם שנהגי המוניות מתפרעים הרבה פחות מאשר בארץ ודי משתלבים בתנועה.

פורסם

מצטרף לדני...

אני נהגתי באיטליה. הם לא אדיבים, לא נחמדים ולא שומרים על חוקי התנועה.

אבל!

או שכולם נהגים מקצועיים (לעבור באדום, לעקוף על פס לבן, לנהוג במהיריות של 160 עד 250 קמ"ש (עקפה אותי פרארי...)), או שהם פשוט לא לחוצים ולא מרגישים "פראיירים" כמו הישראלי המצוי כשעוקפים אותו.

בכלל, האירופה וגם בארה"ב, אין את בעיית ה- "פראייר". גם אם עוקפים מישהו, הוא לא נלחץ ומונע ממך לחזור לנתיב הימני.

פורסם
אם כבר הצעות,

אז אני מציע לשלוח את פותח השירשור ביחד עם אמא שלו וכל מי שהיה ברכב ללמוד נהיגה מחדש ועל הדרך ללמוד כמה דברים על מודעות לנעשה סביב בזמן הנהיגה.

לפותח השירשור - אם לא שמתם לב במשך 10 דקות ל- 1) אי שמירה על הימין. 2) גרימת הפרעה לתנועה. 3) אי שימוש במראות, אז מצבכם לא יותר טוב משל אלו שאתה ממליץ לטפל בהם בכל מיני דרכים.

דני G.

אני מסכים איתך שהתרגלנו לתת תרבות הנהיגה שנפוצה בארץ, אחרת אי אפשר היה לשרוד פה על הכביש.

תאמין לי שאחרי יומים התרגלנו להתנהגות נורמלית וכבר לא הינו יוצאי דופן .

אחרי שחזרתי לארץ הרגשתי עוד פעם שאני לא נוהג על הכביש, אלה שורד בג"ונגל.

פורסם
מצטרף לדני...

אני נהגתי באיטליה. הם לא אדיבים, לא נחמדים ולא שומרים על חוקי התנועה.

אבל!

או שכולם נהגים מקצועיים (לעבור באדום, לעקוף על פס לבן, לנהוג במהיריות של 160 עד 250 קמ"ש (עקפה אותי פרארי...)), או שהם פשוט לא לחוצים ולא מרגישים "פראיירים" כמו הישראלי המצוי כשעוקפים אותו.

בכלל, האירופה וגם בארה"ב, אין את בעיית ה- "פראייר". גם אם עוקפים מישהו, הוא לא נלחץ ומונע ממך לחזור לנתיב הימני.

העבירה היחידה שאני ראיתי , זה לעבור על המהירות המותרת, בתנאי שאתה לא מסכן אף אחד! (פס רציף או רמזור אדום לא ראיתי אף פעם).

כולם שם שונאים את מצלמות המהירות.

• תוכן חדש...