Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6100 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכם חברים,

היש רכב, כל שהוא, בגודל כל שהוא בצורה כלשהיא, ידני או אוטאמטי, בעל נפח מ 1000 סמ"ק ועד 5000 סמ"ק, בנזין או דיזל... האם ניתן למצוא רכב מפנק במיוחד, מיוחד, במחיר הזה?

יש לי רנו מגאן שהוא נוח מאוד, חסכוני, ולא בעייתי ועוד המון דברים טובים יש לי להגיד עליו. הדבר היחידי הלא טוב הוא שהרכב חסר נשמה!

פשוט לא מצליח להתחבר אליו, לא חווייתי בכלל.

תודה לכם על עזרתכם חברים.

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

עד כמה אתה מוכן להשקיע באחזקת הרכב? ישנם כמה דגמים שאפשר להציע לך בסכום הנ"ל אך לא קל לקלוע להגדרה של ה"נשמה"(לפחות לא בתקציב הזה).

ראשית כול אתחיל באלפה 164,מדובר ברכב מיוחד נוח ויש הגידו שיש לו נשמה אך תתכונן ליישור קו רציני תחפש דגם שמור בצורה פדנטית ככול הניתן כי הרכב הזה לא סובל קומבינות ועיגול פינות.

בנוסף לכך יש לך את הסאאבים למינהם שנמכרים במחירי שחיטה כי השוק שלהם הוא לא משהו על סף לא קיים.

בנוסף לכך יש לך את שברולט קפריס,ספינה אמריקאית FULLSIZE עוד מימים שלכול סבתא בארה"ב היה לפחות מנוע 5 ליטר.רכב נוח מפנק ע-נ-ק ובעל נוכחות מאוד מרשימה,בצבע שחור ועם ג'אנטים נכונים יש לו נוכחות אדירה וכולם ישימו לב שבאת.

יתרונות-גודל,גודל,נוחות,נוכחות.

חסרונות-קשה למכור,מנהל תחנת דלק יזמין אותך לארוחת חג וקשה למצוא חניה.

אני לא יודע עד כמה יש לרכב הזה נשמה,אבל לנצ'יה קאפה נוחה מפנקת חזקה ואמינה במידה וטופלה כראוי ץבדוק אתה עלול לאהוב אותה.

ומשהו אישי ממני,במידה והייתי עומד בדילמה שלך והייתי צריך לרכוש רכב לנשמה ולא לצורך פרקטי סביר להניח שהייתי הולך על הקפריס מבין כול הרכבים שנכנסים לתקציבך מדובר ברכב עם אופי מרשים ביותר בקבוצתו.

В СССР секса не было, а рождаемость была

В России секс есть, а рождаемости нет...

Вывод: рождаемость от секса не зависит

פורסם

וולוואים מתחילת שנות ה 90' - 940 או 740.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

פורסם

נראה לי שאתה צריך רכב עם מנוע קצת יותר "חסון"..

כלומר: ZX וולקן.

או: הקפריס של איזי ריידר.

או: קסארה 1.8\קסארה טורבו-דיזל.

או: קסנטיה..?

מממ..

'אבל אותי לא מעניין מה שיכנס. אותי מעניין מה שיצא..'

אלטמן.

פורסם
יכול להשיג גם וולוו 960 במחיר הזה, השאלה היותר חשובה יש לך כסף להחזיק רכב בקטגוריה כזאת?

בקצב של 2000 ש"ח ל 10 אלפים ק"מ מתאים!

1: גולף 1992 1.6 ידני > 2: רנו 1996 1.4 ידני > 3: קורסה 1996 1.4 אוט', חזקה > 4: שרייד, 93 אוט' זללנית 1:8 > 5: סיריון 2011, משעממת > 6: קורסה 2011, עצלנית, נוחה, לא חסכונית במיוחד, הרבה יותר אוטו!

פורסם

אולדסמוביל קטלס או אולדסמוביל דלתא מתחילת שנות ה-90

Volvo 960 3.0 24V 1996

Volvo 940 GLE 2.0 Turbo 1997

Volvo 940 GLE 2.3 1995

Oldsmobile Cutlass Supreme Brougham 5.0L V8 1982

פורסם

יש המון רכבי פאר בעלי נשמה שנמכרים במחירים מגוחכים.

הבעיה היא תמחור החלקים שלהם וזמינותם האפסית.

קח בחשבון עלות אחזקה של מעל 1000 ש"ח בחודש במצטבר לכל אוטו כזה, בלי קשר לתדלוק וביטוח.

פורסם

2000 ל 10000 לא יביא אותך לשום מקום.

בוא נניח שאתה קונה קפריס וגם נניח (לטובתך) שלא תצטרך להכניס שקל על תיקונים (הרכב באופן פילאי אפילו אין לו בלאי טבעי), עדיין על 10000 ק"מ אתה תוציא במקום 1000 ליטר דלק 2000 ליטר (הרכב עושה 1 - 5) מכאן שכבר אתה מוציא עוד 6000 ש"ח רק על הדלק.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם

לנצ'יה קאפה.המחירים ירדו לזנות בשנה האחרונה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

תודה לכם חברים על התגובות,

סיכום:

רכבים שלא הייתי קונה: קפריס. הגודל שלה מונע ממני לקיים חיי יום יום נורמאלים. כשיהיה לאשתי רכב אולי נקנה אותה.. אולי כולנו מאוהבים ברכבים הענקיים האלה.

המלצות בשקילה: לנצ'יה וסאב, ולוו למיניהם, ושאר הרכבים שהוצעו... אך שאלתי: יש להם חלקי חילוף? עלותן? זמינותן?

פורסם

אתה יכול להתחיל במעבר לוולוו 940 , אומנם לא רכב ייחודי במיוחד אבל בכל זאת לא נפוץ כלכך כיום ובכל זאת אמין ויש תמיד חלקי חילוף, גם ניתן למצוא רכבים טובים ושמורים במחירים מצחיקים.

אני יכול לומר שבכל זאת אני מקבל עליו תגובות שלא הייתי מקבל על רכב רגיל אחר.

נוסע על:

טויוטה פריוס 2019.

טויוטה קורולה 2008 רובוטית.

פורסם
חסר נשמה!

פשוט לא מצליח להתחבר אליו, לא חווייתי בכלל.

וולוואים מתחילת שנות ה 90' - 940 או 740.

וולוו 940/740 ללא טורבו בנפח 2000 להתרשמות שלי בקושי זז, 2300 קצת יותר טוב, אבל לא הרבה. אם כבר, אז 2300 טורבו - מושך חזק באופן מפתיע (אולי זה לא צריך להפתיע בגלל הגדישה), הרכב זריז וכוח זמין בכל רגע נתון (אני מדבר על מנוע FT עם 7 PSI ול-FK עם 4 PSI).

הרכב לא ממש מפנק בדגמים הבסיסיים, אין לו שום אבזור מעניין, לא בקרת אקלים, לא כיסאות לא גאדג'טים. זה רכב סוס עבודה נטו. נוח לנסיעות ארוכות, אחיזת כביש לא רעה בכלל, מרגיש סולידי, הגה עם יחס העברה לא פחות ממעולה - אפשר עם הרכב לעשות פרסה ללא רוורס במקומות לא יואמנים שרכב בסדר גודל כזה יכול להסתובב.

הרכב מרווח למדי, כיסאות אישית לא אוהב במיוחד, הם רכים מידי לטעמי.

אם אתה לוקח וולוו 940/740 וודא שזה גיר יפני ולא ZF, כל הבעלים שיש להם ZF דיברתי איתם ויש לגיר הזה המון בעיות.

בתקציב שלך אפשר אפילו לקנות בומר E32. לא יודע באיזה מצב הוא יהיה בתקציב כזה ואחזקה יקרה בטירוף מניסיון, גירים אוטומטיים מאוד בעייתיים (אותו גיר ZF כמו ב-940/740 :x). אבל זה אוטו שבנסיעה סולחים לא את כל עלויות אחזקה, הוא נוסע לא פחות ממדהים. עוד לא יצא לי לנסוע באף רכב שמתקרב לרמה שלו. אבל הגה קצת (מאוד) מנותק ויחס העברה שלו לא תורם לחוייה, בכיכרות אני מוצא את עצמי מסובב את ההגה בלי סוף, כאילו זה היה אוטובוס (מה שתורם לחוייה זה דוושת גז על הרצפה).

רוצה רכב עם נשמה? בעלי אלפא אומרים שיש לרכב הזה נשמה. מסכים בהחלט!

מה דעתך על אלפא רומיאו? אלפא 164 כמו שהמליצו רכב מעניין, מסובך אומנם מבחינה חשמלית, אבל סה"כ אחל'ה אוטו. נוח, מושך טוב באופן מפתיע למנוע 2000 ומשקל, יפה בטירוף (לטעמי בכל אופן).

למרות ש-164 לדברי רבים ובצדק לא ממש אלפא אמיתית, מדובר על רצפה של פיאט ומכוניות גדולות של אלפא בד"כ היו עם הנעה אחורית. אבל, אי מאוד נהניתי על אוטו הזה וכל פעם שרואה אחת על הכביש, מקבל צביטה בלב, אני עדיין מאוד אוהב את הדגם.

רוצה אלפא אמיתית עם הנעה אחורית? יש את אלפא 75, היא אחרונה בין אלפות עם הנעה אחורית (חוץ מ-8C, אבל היא לא ממש בתקציב). גיר אחורי וכד', רכב מאוד מיוחד. בהחלט עם נשמה! אם אתה מעוניין, אני מכיר מישהו שמוכר אחת כזאת שמורה ויפה במיוחד. מאוטו לא נחסך כלום בטיפולים כי בעל הרכב הוא בעל מוסך שמתמחה דווקא בדגמי אלפא עם הנעה אחורית. אומרים שהוא הכי טוב בדגמים האלו בארץ. סעל הרכב אדם מבוגר, נוסע בעדינות ולא קורע את האוטו (פרסמתי מודעה עבורו). אם אתה רוצה פרטים נוספים - צור קשר בפרטי 8).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

• תוכן חדש...