Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6179 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם,

אני אמור להשתחרר בעוד כשבוע משירות חובה בצה"ל.

בשבוע שעבר ביום חמישי נפלתי במהלך ירידה ממשאית מהסוג הנ"ל

d:\2.jpeg

פוניתי באמבולנס לביה"ח סורוקה שם סופחתי לר"מ 2 עם חשד לקרע ברצועה בברך שמאל.

נאמר לי ע"י מנהל התשלומים של צה"ל וע"י קצינת פניות הציבור שאקבל משכורת צבאית רגילה לאחר מועד השחרור (ככל הניראה ההחלמה תערוך יותר מאשר חודשיים)

של 390 ש"ח.

בזמן הזה אני יכול לעבוד ולקבל יותר כסף מאשר 390 ש"ח!

למי אפשר לפנות? האם ניתן לתבוע את הצבא/משרד הבטחון על פציעה שנגרמה לי במהלך השירות ומונעת ממני לעבוד?

האם למישהו קרה מקרה דומה?

אשמח לעזרה מכם/עצות מבעלי נסיון.

בתודה,

איתמר.

פורסם

זה מילכוד 22 - אם אתה יכול לעבוד אז אתה לא פצוע, למה שהצבא ישלם לך משכורת בהחלמה ?

אם אתה כן פצוע - אז אתה צריך להחלים והצבא מספק לך משכורת גם בתקופה זו כי זו אחריותו.

בלי קשר אני מציע שתיצור קשר עם עו"ד מתמחה בנזיקין, אני אישית (כשהייתי צריך) פניתי למשרד רון-פסטינגר, http://www.rofs.co.il

פיצוי מקבלים רק עם נגרמה לך נכות חס וחלילה בשיעור 10%ומעלה.

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

הכוונה שלו זה שאם הוא לא היה פצוע הוא היה יכול לעבוד ולקבל משכורת מינימום ובגלל פציעה זה לא מתאפשר לו, אבל עדיין הצבא משלם לו משכורת צבאית של 390 ש"ח במקום אזרחית של כמה שזה לא יהיה משכורת מינימום שנמנע ממנו לעבוד בה.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

מניסיון

שמור את כל הניירת הרפואית בצורה מסודרת . קח מכל מקום ניירת ואם לא נותנים בקש צילום.

קח עדויות בכתב מחברים /חיילים אחרים שהיו עדים למקרה ושמור עימם קשר למקרה שתגיע לכלל תביעה.

חשוב עדות של מפקדך הישיר או שמו המלא. על אודות התאונה והאם נגרמה עקב השירות הצבאי . ייתכן מקרה שבו התאונה נגרמה בצבא , אבל לא היית חייל לצורך העינין. קשה להסבר אבל יש לכך דוגמאות.

דוגמא בזמנך החופשי שיחקתם כדורגל ונפגעת .

אתה צריך להגיש תביעה תוך שנה מיום השחרור.

יש אתר של משרד הבטחון כנס אליו הוא ייתן לך פרטים נוספים ויותר נרחבים ומוסמכים

והעיקר תהיה בריא.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בגלל שקשור פה לעניין רכב (גם אם הוא עמד) תערב בעניין עורך דין שיודע להשתמש בחוק הפיצויים לנפגעי תאונות דרכים

אולי הוא יעדיף עילה נזיקית אבל חוק הפיצויים מקנה אחריות מוחלטת

פורסם

סלח לי שרגאמן אבל חוק הפיצוים לנפגעי תאונות דרכים אינו חל על חייל ואין עילה נזיקית.

החייל יכול לתבוע רק על פי חוק זה.

חוק הנכים (תגמולים ושיקום), תשי"ט-1959 [נוסח משולב]

אשמח להשכיל אם בידך אסמכתא חוקית אחרת לטענתך.

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

ממה שאני מבין ויתקן אותי פותח השרשור,כל כוונתו הייתה לגבי "משכורת" שהצבא מוכן לתת מול משכורת שלא עבד ויכל להרוויח, ומכאן גם תגובתי,לא הבנתי כלל שכוונתו היא תביעת נזיקין כדוגמת נכות זמנית או קבועה מול משרד הביטחון בעקבות נזק רציני שיגרור עימו נכות כלשהיא.

פורסם
ממה שאני מבין ויתקן אותי פותח השרשור,כל כוונתו הייתה לגבי "משכורת" שהצבא מוכן לתת מול משכורת שלא עבד ויכל להרוויח, ומכאן גם תגובתי,לא הבנתי כלל שכוונתו היא תביעת נזיקין כדוגמת נכות זמנית או קבועה מול משרד הביטחון בעקבות נזק רציני שיגרור עימו נכות כלשהיא.

רוב הטעות שלי הן עקב כך שהתקבלתי לעבודה בתחום העיסוק שלי (מחשבים וניהול רשת) ועכשיו הפציעה גורמת לי נזק כספי רב.

הטענה השנייה היא לגביי תביעה, אני עכשיו מקווה שמשרד הבטחון לא ינסה להתנער מאחריות (שמעתי כבר על מקרים לא מעטים).

יש לי עוד שאלה: במידה ולא ייקבעו לי אחוזי נכות אלא רק כמה חודשי "השבתה" שלא אוכל בהם לעבוד, האם אוכל לתבוע את משרד הבטחון על כך שלא ייתנו לי משכורת של חייל סדיר (390 ש"ח) אלא המינימום (לפחות) במשק? או שאצטרך להשתמש בעו"ד כדי לתבוע נזק כזה?

בתודה,

איתמר.

פורסם

אתה מסוגל לעבוד או לא מבחינה פיזית .לא מה רשם לך הרופא.

אם אתה מסוגל לעבוד בתחום ההיטק, תלך ותעבוד ותניח למשרד הבטחון לעת עתה.תאסוף רק את כל הניירת למקרה הצורך

אם אתה לא מסוגל לעבוד אז תקבל מה שהחוק מעניק לך. גם אם משכורתך הייתה אמורה להיות מיליון שקל לחודש.

תבדוק מה מגיע לך על פי החוק.

ישנה גם האפשרות שתסרב להשתחרר ותיכנס לתנאי קבע. מכיר את הפרוצדורה הזו. לא זוכר באיזה חוק והיכן היא כתובה. לדעתי בפקודות מטכ"ל .

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

פורסם

שאלה קצת לא ממש קשורה:

האם מישהו יודע מה הנתונים הטכניים של המשאית הנ"ל: (אורך, רוחב, גובה מהקרקע לארגז, דגם המשאית, חברה וכו'):

http://www.imagehost.co.il/show-image.php?id=a6b698e899c822cc1a5fba550c9937b4

http://www.imagehost.co.il/show-image.php?id=350ac7cb8dfaaf54074020a38b8f7a0a

בתודה,

איתמר

פורסם

זה פרייטליינר.

FREIGHTLINER

אני לא זוכר כבר את הפרטים הטכניים אבל התעסקתי הרבה בתביעות נזיקים עם משאיות כאלו (חוקר תאונות דרכים במשהב"ט).

אם אתה תובע, תמסור ד"ש למחליף שלי :)

פורסם

אתה מקבל משכורת כי אתה לא משתחרר. מכאן אתה צריך להתייעץ עם עו"ד אם מגיעה לך משכורת חוגר או שאתה יכול לתבוע שכר כאילו היית בקבע.

אין לך מה ללכת ולוותר על זה כי מדובר בפציעה במהלך השירות ויש חשיבות לטיפול הרפואי. אם תשתחרר אז תיפול בין הכיסאות מבחינת טיפול רפואי שלדעתי הרבה יותר חשוב מכמה משכורות.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם
זה פרייטליינר.

FREIGHTLINER

אני לא זוכר כבר את הפרטים הטכניים אבל התעסקתי הרבה בתביעות נזיקים עם משאיות כאלו (חוקר תאונות דרכים במשהב"ט).

אם אתה תובע, תמסור ד"ש למחליף שלי :)

אהלן,

איך אני מגיע לאותו ענף בצבא שמתעסק בזה?

• תוכן חדש...