Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6217 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני חושב שבעתיד אתה תראה בחיוב את הכלים שהמסגרת נתנה לך.

הדרישה המתמדת לכישורים גבוהים (מבחנים קשים) וזה שלא מאכילים את הסטודנט בכפית גורמים לכך ש:

א. החלשים נושרים

ב. אלה שנשארים רוכשים טכניקות לימוד שהן עיקר התואר.

ללמד נוסחאות בהנדסת חשמל אני יכול בסמסטר אחד, לא צריך לזה 4 שנים.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

רוני, התופעה שאתה מתאר קוראת גם באב"ג ואני מתאר לעצמי שבעוד אוניברסיטאות.

למעשה, את ההודעה שלך צריך לשלוח לכל הממורמרים (ויש הרבה מהם) שלומדים הנדסה באב"ג וחושבים שהדשא באוניברסיטאות האחרות ירוק יותר.

אייל - יש שפע של חיי חברה, השאלה היא האם יש לך זמן לנצל את השפע הזה? כשלומדים מקצוע "כבד" כמו ביו-רפואה או חשמל מספר הערבים בהם אתה יכול להתבטל שואף לאפסילון :wink:

אלירן,

שצריך לחזור לדירה שלו ולפתור עוד תרגילים בחדו"א :?

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

אלירן - אח שלי למד בטכניון וסבל כמעט באופן דומה. למזלו לטכניון יש יתרונות משלו, כאלה שאני לא מוצא בת"א. אה, כן, יש מגוון אדיר של בחורות אינטיליגנטיות ושנראות מצוין - אבל א. יש לי חברה וב. כולן לומדות משפטים, פילוסופיה, פסיכולוגיה... להמשיך?

המצב של האוניברסיטאות בארץ הוא בקנטים - ולא רק בגלל מחסור בכסף. בקרוב זה יהיה גם בגלל מחסור בתלמידים :-P (כבר שמעתי ממקור ראשון על סטונדטים שהגיעו לימים פתוחים של אוניברסיטאות עם פליירים שמזהירים את המועמדים הפוטנציאליים מהלימודים שם. ת'כלס? הייתי עושה אותו הדבר)

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
איש מגוון אדיר של בחורות אינטיליגנטיות ושנראות מצוין - אבל א. יש לי חברה וב. כולן לומדות משפטים, פילוסופיה, פסיכולוגיה... להמשיך?

כן, תמשיך.

כי חלקן הגדול לומד ביו-רפואה. לא תאמין מה הולך שם במחלקה :crazyeyes .

לעומת זאת בחשמל :bigcry:

אגב, נכון לרגע זה לא נראה לי שיש מחסור בסטודנטים באוניברסיטאות. נכון, חלק מהמחלקות הפחות פולאריות בסכנת סגירה (למשל המחלקה למקרא או המחלקה להנדסה גרעינית) אבל במחלקות אחרות יש פיצוץ של סטודנטים ועל כל מקום פנוי מתחרים כמה וכמה סטודנטים.

אבל כן, המצב בקנטים.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

תודה לכולם על התשובות.

היאוש לא נובע מהקורסים הנוכחיים (כלומר גם, אבל אני מדבר בכללי), אלא זה התחיל באמצע הסמסטר הזה כשהתחלתי להסתכל קצת קדימה (זה לא שקודם לא הסתכלתי, פשוט צורת ההסתכלות הייתה שונה) - נגיד ובעזרת השם אני מסיים בהצלחה את הסמסטר הנוכחי, אז מה מצפה לי הלאה?

סמסטר ג' יש לי פונקציות מרוכבות, אנליזה מתקדמת, תורת ההסתברות (ולקינוח פיסיקה 2 ותורת המעגלים החשמליים), סמסטר ד' יש לי מישדיח, תרמודינמיקה וכל מיני מבואות (בקרה, עיבוד אותות וכדומה) שממעבר על החומר שהם לומדים ראיתי שגם זה מאוד מתמטי (אומנם לא תיאורטי וחופר כמו חדוא, אבל עדיין). ואז, כשאני בוחר התמחות שזה סביר להניח או עיבוד אותות או ביומכניקה אז זה כולל או קורסים כמו עיבוד אותות ספרתי, מערכות ספרתיות, תהליכים אקראיים וכדומה, או קורסים כמו חוזק חומרים, מעבר חום וחומר 2, אלמנטים סופיים וכדומה.

בקיצור, להגיד שהתואר בכלל לא מעניין אותי אני ממש לא יכול, יש הרבה דברים שמעניינים אותי (כמו שאמרתי אנטומיה, ביולוגיה של התא וקורסים עתידיים שאני מאמין שימצאו חן בעיניי כמו ביוחומרים, מכשור רפואי, פיסיולוגיה וכדומה). אבל הבעיה היא שאני לא בטוח שעבודה בתחום כמהנדס, שבסופו של דבר כוללת לא מעט חישובים ביום יום (בין אם זה כדי לבנות מכשיר רנטגן או בין אם זה בשביל לייצר מסתם חדש ללב), באמת תעניין אותי ותגרום לי לקום לעבודה עם מעט חיוך.

אז נכון שיש תפקידים כמו מנהל מכירות או מנהל פרוייקט שתפקידו להבין מה הרופא רוצה, ולהעביר את זה, בהתאם לדרישות, למהנדס שאמור לתכנן את המוצר, אבל אף אחד לא מבטיח לי שדווקא לתפקיד כזה אני אגיע.

וכן צביקה, אני בהחלט לא מתלונן על המצב מבחינת הבחורות במחלקה (למרות שכדאי שפעם תציץ לפסיכולוגיה, כלכלה או אפילו תעשיה וניהול, גם להם לא חסר), וגם לא על החבר'ה, מהבחינה הזאת אני מאוד מרוצה. הבעיה היא שאחרי ה4 שנים, גם אם עשיתי חיים משוגעים, צריך לצאת "לעולם הגדול".

מה שכן, כמה שזה ישמע מפתיע, אבל אני לא מכיר אף לא מהנדס ביורפואי אחד שאני אוכל להתייעץ איתו. :roll:

פורסם

אתה תוכל לקחת את ההנדסה כמעט לכל מקום שתרצה, זה תואר מאוד ורסטילי כפי שכבר נכתב.

זה לא שכל המהנדסים יושבים כל היום וטוחנים חישובים, יש מגוון עצום של עבודות שונות תחת הטייטל מהנדס.

ולגבי הקורסים - זה דרעק כמובן, אבל עוברים את זה. אני יכול להגיד לך שיש לי תואר במדעי המחשב ולמדתי גם את הקורסים שנדרשים להמשך תואר שני בת"א ללא השלמות, שזה נושאים מתקדמים במתמטיקה ובמדעי המחשב שהמוח שלך עושה לופים ונוזל מהאוזניים מרוב שזה מורכב (הייתי הכוכב של הכיתה, היחיד שהוציא יותר מ 70) ואני לא חושב שאי פעם בימי חיי אגיע לעשות בזה שימוש כלשהו (אלא אם אחליט לעסוק במחקר מדעי פרופר)

עז יפנית בסלעים | yahav.biz 

פורסם

אתם בוכים על בחורות ?

נראה אתכם לומדים במכללה שהיא רק להנדסה, 5% בחורות .

יאללה הולך לפטור טורים ואינטגרלים , מחרתיים מבחן .

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם
אתם בוכים על בחורות ?

תיזהר שטיילור לא יבוא לך בחלומות :lol:

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

טכניון, אונ' ת"א ובן גוריון - בוגרי מוסדות אלה נמצאים (ברוב המקרים) בפער ידע ויכולת עצומים לעומת בוגרי מכללות.

גם אני במראיינים/קולטים מהנדסי חשמל/מחשבים, ופשוט אין מה להשוות (למעט חריגים ספורים ביותר לכאן ולכאן).

לפותח השירשור -

ממליץ לך להישאר. הנדסה ביו-רפואית תחום מולטי-דיסיפלינארי כמו שכבר הספקת לשים לב (ואתה עוד רק בהתחלה). פוטנציאל הפיתוחים ליישומים בתחום הוא בלתי נדלה והשמיים (או המעיים :-P) הם באמת הגבול!

כל האפשרויות פתוחות בפניך (בארץ ובעולם הרחב) ברגע שדיפלומה כזו, ממוסד מכובד, תהיה בידיך:

תרצה ליזום - תיזום, תרצה לפתח או להוביל פיתוח - תוביל, תרצה להשתלב בהנדסת מערכת - תשתלב, תרצה לשווק מוצרים כמהנדס מכירות בחברה - אהלן וסהלן.

פורסם
אתם בוכים על בחורות ?

שמע כשאתה לומד באוניברסיטת ת"א אתה יושב על מצבור כוסיות בלתי נגמר. (תאמין לי למדתי שם 4 שנים)

כשאתה לומד הנדסה באוני' ת"א, אין לך סיכוי להפגש עם הכוסיות האלה כמעט לעולם. היום שלך מורכב מהפסקות של 10 דקות בין ההרצאות בהן אתה רץ מבניין לבניין. (תאמין לי נפרמתי 4 שנים)

הבחורות במדעי הרוח/החברה באות, לומדות 4 שעות, 45 דקות הפסקה בין שיעור לשיעור וחותכות הביתה/לים / לידידים הגאים שלהן :)

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם

אומנם אני רק שנה אחת באת"א, ואמנם אני לומד מדעי מחשב שזה לא משתייך להנדסה לפי האונ'(:|)

אבל אני מסכים איתך בכל מילה ומילה!

וכמו שחתימה של מישהו פה אומרת: לתלמידי הנדסה אין חיים קשים, אין להם חיים בכלל.

פתגם סיני אומר: "אנשים ג'אחרים מזהים תגובות כג'אחריות."

פורסם

האמת שלמשרד התכנון שלי ראיינתי, ועודני, עשרות מועמדים.

בינתיים לא התרשמתי שיש הבדל של ממש ביכולות בין מהנדסים מצטיינים באונ' למהנדסים רגילים במכללות.

נו, אז הם טובים יותר באינטגרלים ותרמודינמיקה.

האם זה הופך אותם למהנדסי מכונות טובים יותר?

ממש לא.

אז אני לא מבין את הקטע של תן איכות. זה הזוי לגמרי.

אני מוכן לקבל גם בוגרי תיכון, אם יתברר שיש להם ראייה מרחבית מעולה ויכולת הבנה בסיסית של איך דברים עובדים.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם
תיזהר שטיילור לא יבוא לך בחלומות :lol:

טיילור עוד מילא , אתה יודע מה קורה כשפוגשים את ויינשטרס בסימטה חשוכה ?

נשוי לשתי חיפושיות 74 1300 האחת ידנית השניה חצי אוטומטית כבר לא חצי אוט' :twisted:.

וגם לסובארו בראט (טנדר ) 81 4X4.

פורסם

בינתיים לא התרשמתי שיש הבדל של ממש ביכולות בין מהנדסים מצטיינים באונ' למהנדסים רגילים במכללות.

ממש לא.

אני מוכן לקבל גם בוגרי תיכון, אם יתברר שיש להם ראייה מרחבית מעולה ויכולת הבנה בסיסית של איך דברים עובדים.

ככה זה כשיש היצע גבוהה של בוגרי אוניברסיטאות וטכניון, החברות החזקות במשק מעדיפות אותם על פני מהנדסי מכללות.

אצלינו בחברה לא שמעתי שיש בכלל מהנדסי מכונות ממכללות.. אם כן זה ממש נדיר.

מה שכן, רוב חברות ההנדסה בחוץ מעדיפות מהנדסי מכונות עם ניסיון וברגע שיש לך אותו זה כבר ממש לא מעניין איפו למדת.

הקושי העיקרי הוא בהתחלה.

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

ממש לא.

בדרך כלל מדובר באנשים שלא ויתרו לעצמם ולא לקחו את הדרך הקלה באף שלב בחיים ובדרך כלל שואפים למצויינות. (אני לא אומר שהם יותר או פחות מוכשרים)

אנשים שלא ויתרו על השאיפה להתקבל למקום הלימודים הטוב ביותר ולעשות כל מה שצריך כדי להתקבל אליו, הצליחו לצלוח את שדה המוקשים שנקרא אוניברסיטה ובהנדסה מדובר בטירוף מוחלט.

אני אומר את זה בתור מי שעבר את מדורי הגיהינום האלה ואני אומר לכם בכנות שלא הייתי עושה את זה שוב בשום מחיר. גם לא במחיר של קושי במציאת עבודה.

הרמן, גם 5 שנים אחרי התואר ואחרי שאתה משופע בנסיון , עדיין חברות רבות מבקשות גליון ציונים וכמובן לדעת שלמדת באוניברסיטה. בחלק מאתרי התעסוקה השונים קופצת לך שאלה "האם אתה בוגר אוניברסיטה" כתנאי להמשך למסך שליחת קורות החיים למעסיק וזה קופץ כי המעסיק דרש.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

• תוכן חדש...