Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6216 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן, הסיפור שלי בקצרה הוא כזה - סיימתי תיכון, הלכתי לעתודה (ה.חשמל בטכניון), פרשתי אחרי כמה חודשים כי הבנתי שזה ממש לא מה שאני רוצה ללמוד, דפקו אותי בצבא, ואחרי הצבא נרשמתי להנדסה ביורפואית בבן גוריון. סיימתי סמסטר אחד, ועכשיו אני מתקרב לקראת סיום הסמסטר השני (שגם אותו אני מקווה לעבור).

קיוויתי שלמדתי את הלקח אחרי הטכניון, ולכן חשבתי הרבה מאוד זמן מה אני רוצה ללמוד, ועד לאחרונה הייתי די בטוח שצדקתי. אממה, בשבועות האחרונים תוקף אותי יאוש, ולא עוזבות אותי המחשבות ששוב טעיתי, ויש לכך כמה סיבות:

הלימודים משלבים הנדסה וקורסים מתחום הביולוגיה/רפואה. הקורסים מהתחום השני די מעניינים אותי (אנטומיה, ביולוגיה, כימיה (איכשהו)), אבל הלימודים שקשורים יותר למדעי הטבע ממש לא (שזה כולל חדוא, מישדיפ, תכנות (חוץ מפיסיקה בעצם שאיכשהו מעניין)).

אז נכון שזאת ההתחלה, אבל כשאני מסתכל קדימה, אני מבין שעבודה בתור מהנדס, סביר להניח שתכיל בתוכה לא מעט חישובים ובעיות הנדסיות ומתמטיות (בין אם זה עם דף ועט או בעזרת תוכנה), שכן בסופו של דבר הקורסים ההנדסיים מתבססים על קורסי הקדם (גם אם הם יותר מעניינים), ואני ממש לא בטוח שעבודה כזאת תעניין אותי.

אז לאחרונה מתחילות לצוץ אצלי מחשבות על לעבור לאוניברסיטה העברית, לחוג לפסיכוביולוגיה :shock:. מדובר על חוג שהוא מן שילוב של ביולוגיה (מדעי החיים יותר נכון) ופסיכולוגיה (יותר לכיוון מדעי החיים רפואה):

http://micro5.mscc.huji.ac.il/~psychobio/info.htm

http://science.huji.ac.il/cdshnaton/MaslulimInfo/318.2009.71.html

האם מישהו יודע משהו על התוכנית (חוץ ממה שרשום) או מכיר מישהו שרשום לשם?

נכון לעכשיו אני בן 23 (רק או כבר, תלוי איך מסתכלים על זה) וכמה אגורות, ומצד אחד אני לא רוצה למשוך את המעבר (במידה ואני אחליט), שכן אם אני אעבור אני אקבל פטור רק על חלק (קטן) מהקורסים שלמדתי, אבל מצד שני אני לא בטוח ב100 אחוז שאני רוצה לעבור, וגם לא בטוח לאן, ולא בא לי שהסחרחרה הזאת תימשך.

בכל מקרה, מה לעשות? האם לעבור, האם לחכות? האם יש אהבה בעולם הזה, והאם היא תנצח? או שאולי פשוט לחתוך ורידים?

אם מישהו הצליח להגיע עד קטע זה, אני אשמח לקבל תגובות מועילות. תודה.

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

יש לי כמה חברים שגם עברו מסלולים מפה לשם משם לפה עד שמצאו את מה שאהבו.

אני לדוגמה, לא הצלחתי להחזיק באקדמיה. זה שעמם אותי לאללה.

בכל מקרה, לא צריך לחתוך ורידים. אתה רואה שלא הקשבת בביולוגיה? זה לא יעזור בכלום!

אני הייתי מנסה למשוך עוד קצת בתואר שאתה עושה - זה הופך להיות מעניין יותר בהמשך.

את הבסיס "המשעמם" אתה תעבור כמעט בכל תואר מדעי - אז יאללה, תנשוך שפתיים ותסיים את השנה.

----------------------

Peugeot 308
SW
1.2
T

:lol::twisted::lol:
!Family man

פורסם

אני חושב שמעבר ללימודי ביולוגיה או ביוטכנולוגיה יהיה יותר חכם אם כפי שרשמת התחום הזה יותר מושך אותך מלימודי הנדסה.

ד"א, תואר בהנדסה זה דבר מאוד מגוון, תוכל אח"כ להשתלב בפיתוח (שזה בד"כ הכי נדרש כי שם הכי מעניין), שרטוט, תפקידי ניהול שדורשים ידע טכני, תפקידי מכירות שדורשים ידע טכני וכו'.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

הפסיכוביולוגיה נשמע מעניין.

משהו חדש , שילוב של הרוח עם החומר.

ובקשר לורידים אהבה וכו'

אמר החכם באדם

א לַכֹּל זְמָן, וְעֵת לְכָל חֵפֶץלכל עסק, לכל מעשה ←לכל עסק, לכל מעשה תַּחַת הַשָּׁמָיִם. {ס}

ב עֵת לָלֶדֶתלהיוולד ←להיוולד וְעֵת לָמוּת

עֵת לָטַעַת וְעֵת לַעֲקוֹרכאשר העץ יבש ←כאשר העץ יבש נָטוּעַ.

ג עֵת לַהֲרוֹג וְעֵת לִרְפּוֹא

עֵת לִפְרוֹץלעשות חור בגדר ←לעשות חור בגדר וְעֵת לִבְנוֹתליסגור את הפירצה ←ליסגור את הפירצה .

ד עֵת לִבְכּוֹת וְעֵת לִשְׂחוֹק

עֵת סְפוֹדלעצב על מוות של אדם קרוב ←לעצב על מוות של אדם קרוב וְעֵת רְקוֹדבישמחות ←בישמחות .

ה עֵת לְהַשְׁלִיךְ אֲבָנִיםבהריסת ביניין ←בהריסת ביניין וְעֵת כְּנוֹס אֲבָנִיםאיסוף אבנים לצורך בניה ←איסוף אבנים לצורך בניה

עֵת לַחֲבוֹק וְעֵת לִרְחֹק מֵחַבֵּקמחיבוק של שונא ←מחיבוק של שונא .

ו עֵת לְבַקֵּשׁלחפש דבר מה ←לחפש דבר מה וְעֵת לְאַבֵּד

עֵת לִשְׁמוֹר וְעֵת לְהַשְׁלִיךְ.

ז עֵת לִקְרוֹעַבגד שנקרע ואי אפשר לתקן אותו, אז קורעים אותו לחתיכות קטנות לצרכים שונים ←בגד שנקרע ואי אפשר לתקן אותו, אז קורעים אותו לחתיכות קטנות לצרכים שונים וְעֵת לִתְפּוֹר

עֵת לַחֲשׁוֹתלהתאפק, לישתוק ←להתאפק, לישתוק וְעֵת לְדַבֵּר.

ח עֵת לֶאֱהֹב וְעֵת לִשְׂנֹא

עֵת מִלְחָמָה וְעֵת שָׁלוֹם.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

בכל מקצוע שתלמד באקדמיה יהיו לך קורסי מבוא או קדם שלא קשורים ישירות לתחום שאתה לומד אבל מהווים בסיס להמשך הדרך. במקרה של הנדסה (הנדסה באופן כללי, וביו-רפואה בפרט) יש קצת יותר קורסי מבוא מתמטיים כאלו כי הרקע המתמטי הנדרש ממהנדס גבוה יותר מכפי שנדרש מפסיכוביולוג.

לא כל המהנדסים עוסקים בפתרון בעיות מתמטיות סבוכות. למעשה, אני בטוח שרוב המהנדסים הותיקים שתשאל כיום לא ידעו להסביר לך כיצד לפתור אינטגרל כפול בעזרת משפט גרין או איך לפתור משוואה דיפרנציאלית לינארית מדויקת. אם זה מה שמטריד אותך, לדעתי אתה יכול להיות רגוע.

אני בכלל לא בטוח שכדאי לך לעבור. יש לך אחלה מחלקה עם אחלה חברה', תחום לימודים מעניין (זה נכון ששלחו אתכם לנתח גופות? :shock:) וקורסי החדו"א למינהם עוד מעט יגמרו. מה גם שלדעתי ההרשמה לשנת הלימודים הבאה כבר נסגרה ואתה עלול להיתקע בין שני מוסדות לימוד ולהפסיד שנה.

אולי כדאי לך לתפוס שיחה עם כמה מהנדסי ביו-רפואה שכבר סיימו לימודים ועובדים בתחום. אם תבין מהם שהתחום הזה ממש לא מעניין אותך, אז באמת חבל לך על הזמן ועל הכוחות וכדאי שתחליף תחום.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לא יודע איך זה בביאוטכנולוגיה, במכונות למרות שלמדתי מישדיף, תיכנות וכל הדראק הזה (ואפילו הוצאתי ציונים סבבה)לא נוגע בזה.

יותר מתמקדים בידע שצוברים בשנים ג-ד, ידע מקצועי - וגם הידע שלומדים באוניברסיטה הוא בסיסי מאוד.

אגב גם כאשר קצת מתעסקים בפיתוח הידע האמיתי מגיע בעצם מפרוייקט הגמר ברובו. סקר ספרות, כתיבת דוח וכו'.

הידע הטכני מגיע מקורסים מקצועיים כמו חוזק, תיכון, מעבר חום, זרימה וכו'..

ליום יום: מחפש את המיועדת.... כרגע הצעצוע VTR סקסו 1997

לאשה ולסופ"ש: פורסטר 2016 X ממוגן עם הגבהה

פורסם

תשמע, לגבי הנדסה - חשוב לא להישבר בשנתיים הראשונות.

המון קורסי מבוא (אינפי 1 ו 2, מד"ר, מד"ח, אנאליזה נומרית, אנאליזה הרמונית, אלגברה ועוד) שהקשר בינם לבין הקורסים הבאים די רופף, ולעבודה המעשית בתור מהנדס בכלל אין קשר.

פורסם

בתור סטודנט לרפואה אני יכול לומר לך שהתחום שהלכת אליו נמצא בפיתוח אדיר בשנים האחרונות ואין ספק שהוא עוד ימשיך להתפתח.

גם אצלנו יש אפשרות ללכת לתחום המחקר ופחות עבודה קלינית (אחרי סיום התואר הראשון במדעי הרפואה).

מה שאני ממליץ לך לעשות זה מן הסתם לדבר עם סטודנטים שלומדים את מה שאתה לומד בשנים מתקדמות יותר וכאלה שכבר סיימו את הלימודים ולראות בעצם איך העתיד שלך ייראה.

יש גבול למה שאתה יכול לשאול בפורום רכב (אני חושב שאפילו כבר עברנו אותו) ובסופו של דבר תצטרך לשאול אנשים מהתחום. נסה להוציא מהם גם את החסרונות ולא רק את הדברים הטובים ושאל אותם גם לגבי איך היה להם בלימודים, איך המבחנים, איך היחס של הפקולטה וכו', אם הם כבר עובדים.

בהצלחה ונשמח לעדכון.

פורסם

ושני הסנט שלי,

אל תשכח שבסוף אתה צריך למצוא עבודה עם התואר שלמדת (שקשורה בעקיפין או במישרין לתואר). בגדול בגדול, תחשוב על מה שאתה רוצה בעתיד (ולא רק מה מעניין/מבוקש ללמוד).

Skoda Fabia 2010 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2018 Manual - SOLD

Seat Ibiza 2024 - totaled

Skoda Fabia 2025 

פורסם

ועוד משהו חשוב, כשאתה מסיים תואר של מהנדס אתה יכול להתחיל לעבוד, לעומת תואר בפסיכולוגיה שברוב המקרים יצריך המשכיות לתואר שני כדי למצוא עבודה עם משכורת מכובדת.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

אני גם בא מהתחום ,פסיכוביולוגיה לא נראה לי מאוד מעשי גם אחרי תואר שני. ביוטכנולוגיה כבר יותר מעשי אבל רק לאחר תואר שני.

תשקול תואר ראשון ברוקחות הוא גם מאפשר עבודה בשכר סביר לאחר תואר ראשון, ואחרי תואר שני תוכל להשתלב בקלות בתעשיית התרופות והביוטק. הם תמיד מעדיפים רוקחים על פני אנשים שלמדו רק מדעי החיים (ביולוגיה ביוטכנולוגיה וכו)

...Our necessities are few but our wants are endless

פורסם
תשמע, לגבי הנדסה - חשוב לא להישבר בשנתיים הראשונות.

המון קורסי מבוא (אינפי 1 ו 2, מד"ר, מד"ח, אנאליזה נומרית, אנאליזה הרמונית, אלגברה ועוד) שהקשר בינם לבין הקורסים הבאים די רופף, ולעבודה המעשית בתור מהנדס בכלל אין קשר.

אני בשנה הרביעית ואני עדיין מנסה לא להישבר - רק השנה היו לי כמה קורסים שיותר קשורים לעבודה המעשית, וגם הם או משעממים רצח או מועברים באופן איום ונורא ע"י המרצה ובסופם מבחן מהגיהינום. האמת - אין לי מושג איך זה באוניברסיטאות אחרות, אבל בת"א זה פשוט נורא. לא ממליץ לאף אחד להתחיל שם תואר בהנדסה.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

:mm_yeah:

4 השנים הקשות והמייאשות בחיים שלי.

רוני עוד היה עדין כשהשתמש במלים כמו : "איום ונורא, גיהנום וכו'..."

אני במקומך הייתי ממשיך את התואר, כשאתה לומד תואר הנדסי אתה בא לקבל כלים, במיוחד בשנים הראשונות.

הקורסים ספציפית לא אמורים לעניין אותך, בטוח לא בשלב הנוכחי.

אתה עושה תואר טוב, במקום טוב , כשבניגוד לאוני' ת"א בטח יש לך שם גם חיי חברה וחבר'ה שעוברים את זה יחד איתך.

GTI MK8
 Volvo V40 T5 R-Design - SOLD

GTI MK6 Premium - SOLD

GTI MK4 , MK5 - SOLD

פורסם
אני בשנה הרביעית ואני עדיין מנסה לא להישבר - רק השנה היו לי כמה קורסים שיותר קשורים לעבודה המעשית, וגם הם או משעממים רצח או מועברים באופן איום ונורא ע"י המרצה ובסופם מבחן מהגיהינום. האמת - אין לי מושג איך זה באוניברסיטאות אחרות, אבל בת"א זה פשוט נורא. לא ממליץ לאף אחד להתחיל שם תואר בהנדסה.

סיימתי ב 2003 בת"א ואשתי סיימה השנה בטכניון, אני יכול להגיד לך ששניהם לא פיקניק וטוב שכך!

אני (וכל מעסיק שאני מכיר) מתייחס למקומות האלה כאל "תו איכות" - אם יש לך מספיק בראש בשביל לשרוד את זה, בעבודה אתה כבר תסתדר.

כמו שאני רואה את זה, זה לא אמור להיות כיף, זה אמור להיות קשה ומתוך מחזור של 500 צריכים לסיים כ 150 מתוכם גג 20 מצטיינים. לא כמו במכללות ש 95% אחוז מהסטודנטים מסיימים "בהצטיינות יתרה".

פורסם

לא ביקשתי כיף ואני מבין היטב שמדובר בתו איכות. עם זאת - כרגע זה כנראה רק תו, כי אני לא מרגיש שום איכות, ובנוסף - לא פעם אני מוצא את עצמי מקנא באנשי המכללות שיש להם חיים קלים משמעותית.

בלי קשר לזה שאני ככל הנראה נפלתי על תקופה קשה במיוחד - שתי שביתות ענק ומלחמה בשלוש שנים, ואם כל זה לא מספיק אז נעשה ניסיון בשנים האחרונות להעלות את הרמה - וכשהם אומרים "להעלות את הרמה" הם מתכוונים שהמרצים ימשיכו ללמד גרוע ובנוסף גם יתנו מבחנים קשים מאי פעם, כדי שהממוצעים יהיו "נכשל" וינתן פקטור של 15 נקודות. אה, וכמעט שכחתי - כשיש לך בעיה, הפלא ופלא - אין עם מי לדבר! כנראה שככה זה כשמשלמים "רק" סביב 10000 שקלים לשנה...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

• תוכן חדש...