Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מחפשת תחליף בטיחותי לסוזוקי בלנו 1998

ליהי
שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

פוסטים מומלצים

שלום לכולם,

האמת היא שזוהי איננה התייעצות רגילה לפני קנייה, אלא יותר התייעצות לאחר קנייה, אבל בכל זאת אשמח להמלצותיכם בנושא:

ברשותנו (משפחה צעירה עם ילד) סוזוקי בלנו 98 1600 ידנית שנקנתה באוקטובר האחרון עם 103,000 ק"מ (כיום 117,000 ק"מ). מחיר המחירון שלה כיום הוא בסביבות ה-20,000 ₪. הרכב עבר עד עכשיו כמה טיפולים כתוצאה מאחזקה לקוייה של בעלים הקודמת: הוחלפו כל הרצועות, משאבת מים, קלאץ', פעמוני צירייה בשני הצדדים, הרכבתי סט צמיגים איכותיים - לסיכום, ברכב הושקעו כבר כמה אלפי שקלים.

אני מאוד נהנית מהרכב, הוא זריז וקל ועושה את העבודה נפלא, נפח המנוע מתאים (בהתחשב בעובדה שאנחנו גרים באזור ירושלים) והגיר הידני - משפר את החווייה פלאים. העניין היחיד שמטריד אותי הוא עניין הבטיחות - הרכב ללא ABS וללא כריות אויר, ולכן מספר אנשים כבר המליצו לי לנסות להחליף אותו באלטרנטיבה בטוחה יותר.

החלופה יכולה להיות: רכב ידני (MUST) מרווח מספיק למשפחה, מנוע 1600 לפחות, בעל מאפייני בטיחות בסיסיים לפחות (כרית אויר 1 לפחות וABS) ובתקציב של בערך מה שנוכל לקבל עבור האוטו הנוכחי. שיקולים נוספים שהובילו אותנו בבחירת הרכב הנוכחי: חלפים זולים, צריכת דלק נמוכה ואמינות (בשלושת הפרמטרים הללו הבלנו הוכיחה את עצמה מעל ומעבר). אם אלה יכולים להיות נכונים גם הרכב הבא, מה טוב.

מה הייתם ממליצים לי לעשות? האם להחליף את הרכב עכשיו? או אולי לחכות? מהם הדגמים והשנתונים המומלצים?

תודה מראש וסליחה על האורך,

ליהי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תראי, הבעיה העיקרית תהייה מכירת הרכב ללא הפסדים מיותרים.

אין פה שום תיקון שמצדיק מכירה מעל למחיר המחירון, רק תיקוני בלאי שגרתיים.

אם תצליחי למכור את הרכב במחיר המחירון שלו, את יכולה לקנות סיטרואן קסארה 2001.

היא מגיעה כסטנדרט עם ABS ו 2 כריות אוויר, בחלק מהדגמים יש גם 4 כריות אוויר (עוד 2 בתוך המושבים).

אין ספק שזה לא תקין שרכב משנת 98 לא יגיע עם כריות אוויר, אישית אני לא הייתי קונה כזה דבר - אבל כמו שאתם קניתם, כך יש גם אנשים אחרים שהבטיחות היא לאו דווקא בראש מעייניהם.

בכל מקרה הקסארה היא רכב שעולה בכל תחום על הבלאנו, גם מבחינת חלפים זולים ותחזוק שוטף וגם מבחינת החיים היומיומיים עם הרכב - בקסארה מושבים אורתופדיים מול הקרשים שיש בבלאנו, העיצוב (פנים + חוץ) משמח את הנפש, לעומת הבלאנו המשמימה.

בגיזרת היפאניות אני מניח שבתקציבך אפשר להשיג גם מיצובישי כריזמה משנת 98, אני מאמין שהיא מצויידת באבזור הבטיחות המינימלי הנדרש.

שיהיה בהצלחה.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני ממש לא חושב שב 20,000 אפשר למצוא מכונית משפחתית שאפשר להגיד עליה "בטיחותית". נכון שהבטיחות של הבאלנו מחפירה, אך אם זה השיקול היחידי להחלפת רכב הייתי מוותר. הקסארה שהוצעה מעלי יכולה להיות בחירה טובה, רק קחי בחשבון שיהיה קל לקנות וקשה למכור. בנוסף, מוניטין האמינות הישראלי המפוקפק משחק כאן תפקיד, אך את בהחלט יכולה ליפול על רכב שיפגין אמינות מופתית ולהפך.

אם את מתעקשת על רכב משפחתי, מרווח ובטיחותי עם מנוע גדול - וולבו. אני לא יודע אם קיים גיר ידני.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה על התגובות.

מבחינת התקציב, כוונתי היא "באזור של מה שנקבל", כלומר עד 25K בערך. האם ישנם דגמים נוספים שעשויים להתאים?

תודה רבה,

ליהי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כן. רנו מגאן דור קודם תהיה בטיחותית משמעותית מהבאלנו, ונכנסת בתקציב. בדקי גם את הסניק.

:multi: רז .

205GTI סטנדרטית (תלוי מה הסטנדרטים שלך...).

נמכרה.

טיול נהיגה

בפורשה קאררה 4 GTS.

המרצדס שלי

נמכרה.

טיול נהיגה ביגואר F-TYPE V8 5.0

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני עם רז,

מגאן מודל 2002 ידנית מנוע 1600 סמ"ק כן תחליף בטיחותי לבלנו.

גם הרבה יותר נוחה ומפנקת.

toyota verso 2016 - יש מקום לכולם!

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

כדי להתקדם בבטיחות תצטרכי להוסיף כ 8-10000 ש"ח ואז אופציה כמו מגאן וסניק באות בחשבון.שנת 2000-1

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל מגאן ידנית (והבחורה מחפשת רק ידנית ) מודל 2001 לא צריך להוסיף שום דבר במעמד קניה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=404&FromYear=2001&UntilYear=2002&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=1&fromHand=&Hand=

ההוצאות יכולות לבוא אחר כך, ב"יישור קו"

לכן כדאי להשקיע במציאת מכונית במצב טוב.

בעבר : ניסאן NV200 2012, סיטרואן ג'מפי 2007, רנו קנגו DCI  2007,  פולו סטיישן SDI 2000, לנסר 93, אופל קדט 84.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

בשביל מגאן ידנית (והבחורה מחפשת רק ידנית ) מודל 2001 לא צריך להוסיף שום דבר במעמד קניה:

http://www.yad2.co.il/Cars/Car.php?AreaID=&ModelID=43&SubModelID=404&FromYear=2001&UntilYear=2002&Auto=0&fromPrice=&untilPrice=&Info=&SubSubModelID=0&OwnerID=&fromKM=&KM=&fromEngineVal=&untilEngineVal=&EngineTypeID=1&fromHand=&Hand=

ההוצאות יכולות לבוא אחר כך, ב"יישור קו"

לכן כדאי להשקיע במציאת מכונית במצב טוב.

כאשר עושים השוואה בין שתי מכוניות לוקחים את המחירונים של שני הרכבים.

אצל יצחק היקר הבאלנו שלה 20K והרנו מגאן / סניק כ 28-30K

הסתכל שם על רכבי ה20K תראה קילומטרג' של 160-170K כאשר הרכב שלה נסע רק 117K

כאשר אתה מחפש קילומטרג' נמוך המחיר עולה לאזור המחיר של 28-30K ועוד אין לך מושג מה מסתתר אחרי כל זה.

לכן עליה להוסיף כפי שכתבתי כ 8-10K ברכישה כדי לקבל רכב חדש יותר ובטיחותי יותר.

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

רכב מודל 2001 עם 160 אלף ק"מ זה לא הרבה.

נכון שזה לא 117, אבל סביר ביותר.

אם הרכב במצב טוב, אין סיבה לפסול אותו בגלל קילומטראז' כזה.

ניסית למכור מגאן במחיר מחירון?

אתה מבין, אנשים כאן יותר מוכנים לשלם מחיר מחירון על סוזוקי בלנו ללא כריות אויר, עם מושבים מימי האינקביזיציה,

מאשר על מכונית נוחה, מפנקת, יותר חדשה ובטיחותית.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אין שום סיכוי שבעולם שעל באלנו ידנית מודל 98 תקבלי 20K ש"ח או אפילו סכום שמתקרב לזה. זהו מקרה נוסף בו הקשר בין מה שנקרא "מחיר מחירון" למציאות קלוש בהחלט. לכן אני לא חושב שמעשי למכור את הרכב ולעבור למשהו יותר בטיחותי, בלי להוסיף סכום רציני. בקיצור המלצתי להמתין עד ישיהיה לכם סכום כסף משמעותי כדי להתקדם לרכב טוב יותר.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

אני גם חושב שבינתיים כדי קצת להמתין ולחסוך קצת כסף במיוחד כאשר רכב שלך במצב מצויין. חבל למכור למישהו רכב שהרגע סידרת בו הכל ועוד יציעו לך מחיר נמוך.

לגבי ABS איך שהוא נסעו ונוסעים אנשים והכל בסדר, למדו להישתמש בברקסים גם בכביש חלק. כריות אוויר קידמיות עוזרות רק בפגיעה קידמית. גם לא הגנה 360 מעלות.

תחסכי קצת כסף לרכב חדש יותר ומאובזר יותר.

כשתימכרי את הרכב הנוכחי יבוא אליך אנשים ויציעו לך מחיר נמוך, יגידו לך אין כריות אוויר ABS ועוד הרבה העיקר שתוותרי להם עוד כמ האלפי שקלים. תיזכרי שהם לא עושים לך טובה, הם רוצים את את האוטו לכן התקשרו ובאו לראות. אחרת לא תקבלי אף טלפון. לכן במכירה אם את יודעת שרכב שווה תעמדי על שלך.

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

למרות שנושא הבטיחות בצדק חשוב לך מאוד, אני גם מצטרף לאלו שהמליצו לך להמתין עם ההחלפה עד שיהיה סכום משמעותי לשדרוג הרכב. אחרי הכל, השקעתם סכום לא מבוטל מערך האוטו ביישור קו, כסף שלא תקבלו אם תמכרו את האוטו עכשיו ולכן מוטב שתהנו מההשקעה.

כריות אויר ברכבים ישנים הן לא תעודת ביטוח, היצרנים מגבילים את האחריות שלהם עליהן ל-7-10 שנים, יכול להיות שזה חלק מכסת"ח, אבל עדיין צריך לקחת בחשבון שכרית אויר בת 10 זה לא כמו כרית אויר של רכב חדש. אותו הדבר על ABS, מערכת זו עברה מספר שינויים ופיתוחים מאז הפכה לנפוצה במכוניות בשנות התשעים, מניסיון עם ABS משנים אלו, מדובר באביזר בטיחות שיעיל בעיקר על כביש רטוב ואילו על כביש יבש עלול אפילו להאריך מרחקי בלימה (אבל עדיין מצמצם את הסיכוי לאבד שליטה בבלימה).

חכו ותחסכו עוד כמה אלפי שקלים לרכב שיהיה כבר קפיצה בשנתון, 10K ש"ח בשוק המשומשות יכול לשדרג אתכם משמעותית.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

תודה רבה לכל המגיבים! החכמתי ולמדתי ואנחנו בינתיים נשהה את העניין. מה שמטריד אותי זה ההיעלמות ההדרגתית של רכבים משפחתיים עם גיר ידני מהמפה, מה שמן הסתם רק יחריף עם הזמן. וחבל!

שאלה נוספת בעקבות ההמלצות על מגאן וסניק:

החיפוש שערכתי ביד2 מעלה פריטים לא מעטים במחירי רצפה (אני מניחה שיש מאחורי זה סיבות קונקרטיות, אבל בכל זאת). איך זה שסוזוקי באלנו (עם כל המגרעות שלה) שומרת על הערך שלה טוב יותר, מאשר רכב של יצרן אירופאי, בטיחותי ונוח יותר וממה שזכור לי מסוף שנות ה-90 - תחילת שנות ה-2000 נחשב לסוג של "הרכב המשפחתי האידאלי"? האם יש משהו מסויים לא מוצלח בדגם?

תודה רבה לכולם,

ליהי

שיתוף קישור לתגובה
שיתוף באתרים אחרים

שימו לב! השרשור הזה בן 5627 ימים, שזה ממש ממש הרבה. נא המנעו מהקפצה שלו והקפיצו אותו אך ורק אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא. אם יש לכם שאלה, נא פתחו שרשור חדש.

הצטרף לדיון

ניתן לפרסם הודעה כעת ולהירשם לאתר מאוחר יותר. במידה וכבר יש לך חשבון בפורום, התחבר כעת בכדי לפרסם באמצעות החשבון שלך.

Guest
הגב לנושא זה...

×   התוכן שהדבקת מסוגנן.   הסר סיגנון

Only 75 emoji are allowed.

×   הקישור שלך הוטמע אוטומטית בגוף ההודעה.   הצג כקישור רגיל

×   התוכן הקודם שלך שוחזר.   ניקוי העורך

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• תוכן חדש...