Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

עד לפני כשבועיים הייתי שותף במיזם הקמה של ערוץ ספורט מוטורי (שותף בכשליש מהערוץ).

 

לפני כשבועיים הגעתי למגרש המצוי באיזור התעשיה של ראש העין לצלם פעילות מוטורית המכונה Driftting שזה בעצם לקחת סיבובים בהחלקה על אספלט. כשהגעתי, נחרדתי לגלות כי במקום היו פתוחות כ- 10 ממטרות אשר "השקו" את האספלט.

 

פניתי לשותפי למיזם והודעתי לו שזו מבחינתי "חציית גבול". מילא הסכמתי להיכנס למיזם שהוא גם ככה מסקר פעילות שסה"כ גורמת לזיהום אויר, אבל לסקר בזבוז אדיר של מים בתור ספורט?… זהו קו אדום מבחינתי, ומבחינתי צריך לעשות כתבה על בזבוב המים ולא על כמה בעלי BMW שבאים להחליק בלי טעם.

 

לאחר שהבנתי ששותפי לא ירד מהעניין, ישבתי בצד וחיכיתי כ- 3 שעות שהוא יסיים את הצילום, כאשר לאורך כל הזמן הזה הממטרות השקו את האפסלט למען יוכלו הנהגים להחליק על המים…

 

האחראית למעשה הבזבוז היא חברת "מסלולים" של ראם סמואל שארגנה את האירוע.

 

בשורה תחתונה פרשתי מהמיזם. אני לא מוכן לקבל כאמור לעבוד בגוף אשר מעודד בזבוז שכזה. פניתי לוואלה ירוק, לכתבת ליבי גלבר והעברתי לה סרטון שצילמתי בוידאו סלולרי ובו ניתן לראות בבירור את הבזבוז.

 

היום הודיעה לי ליבי כי פנתה לחב' מסלולים ותגובתם היתה כי "המים זרמו רק חצי שעה", ולכן הודיעה לי ליבי כי "אין לה אייטם". חזרתי וטענתי בפניה כי אני מוכן להציג בפניה את זמני הצילום של הוידאו שהפרשי הזמנים ביניהם הם לפחות של שעתיים וכמו כן מוכן להעיד בשבועה כי הממטרות עבדו במשך זמן של לפחות 3 שעות, וכי אם לחב' מסלולים יש טענה אחרת, היא יכולה לכתוב אותה בסוף הכתבה: "מחב' מסלולים נמסר בלהבלהבלה".

 

כמו כן הוסיפה ליבי כי סמואל טען בפניה שזה "לא סתם החלקות אלא קורס מציל חיים". ותגובתי- לא קורס ולא נעליים, סתם ערסים שבאים עם ה BMW שלהם לעשות חאראקות.

 

בנוסף, "פלטה" ליבי כי מלכתחילה, עוד לפני שפנתה לתגובת "מסלולים", העורך לא היה נלהב לפרסם את הכתבה, ואני שואל את עצמי האם הסיבה לכך היא הוא קשר מסחרי כלשהוא בין וואkלה לחברה זו או סיבה מסתורית אחרת?…

 

בשורה תחתונה, גם אצל וואלה ירוק יש צדק חברתי… החברות תמיד צודקות.

 

 

 

 

עדכון: מס' דקות לאחר פרסום פוסט זה, קיבלתי מליבי SMS: "אתה באמת עושה מעצמך צחוק. אני מקווה שמתישהו תעבור לך הפרנויה ותוכל להסתכל על העולם בצורה שפויה יותר".

 

תשובתי היתה: "איך רואים שאת לא עיתונאית".

 

תגובתה לא התקבלה..



 





 

 

----

 

מתוך "פח הזבל", הבלוג של ערן ורד

6LJWGBX5d1o דרך יוטיוב
ERROR: If you can see this, then YouTube is down or you don't have Flash installed.


  • תגובות 129
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

פתרון זול של מסלולים שאינו מוצדק. כיום יש מגוון מכשירים שניתן להרכיב על הרכב ולדמות אובד אחיזה (לרוב עם מנגנון הידראולי המקטין פיזית את אחיזת הגלגל בכביש) וכל זאת מבלי לבזבז טיפת מים (אולי קצת זיעה בשל הרכבת המתקנים על הגלגלים).

 

ובכל מקרה - גם לכותב כאן וגם למסלולים היקרים: מצב הספורט המוטורי מצוי על בלימה (ביותר ממשמעות אחת) ועל כולנו לעשות את המקסימום בכדי שלא להצטייר כחבורה תככנית וירודה. על כן נראה שיש כאן הצפה של ריב עמוק יותר וכיבוס של הריב הזה בחוץ וחבל.

אני בטוח שחברת מסלולים יכולה למצוא גם היא פתרון ראוי יותר שישקף את כלל החובבים בתחום באור ירוק יותר.

 

ויפה שעה אחת קודם.

?How Can Anything Bigger Be a MINI

פורסם

סליחה לא כתוב בשום מקום "שלא תשתמש במים על מנת ללמד דריפטינג

http://sababa.sviva.gov.il/water/responsibility/responsibility1.asp

8)

http://www.inn.co.il/Articles/Article.aspx/7482

 

לגבי בזבוז המים, בידי מדינת ישראל לא מעט פתרונות לכך בעיותיה הנזילות (:lol:) אך מעדיפים לדרוש מאיתנו להתקלח פחות - כאילו זה יעזור

http://www.kan-naim.co.il/artical.asp?id=2629 שים לב לתאריך העדכון חחח

http://www.mynet.co.il/articles/0,7340,L-3717499,00.html

 

שמע חביבי, לא מכיר אותך אבל ויתרת על שותפות 1/3 בערוץ ספורט מוטורי בגלל "סתם ערסים שבאים עם ה BMW שלהם לעשות חאראקות" אז כנראה עדיף לך ולנו.

תנסה אולי ערוץ ריקודי עם בפעם הבא.

פורסם

האמת לא מבין איך נכנסת למיזם שכולל מוטוריקה ולא צפית את התגובות מראש - מה חשבת שיהיה? סטרילי?

לדעתי אתה גם צריך לבוא לאימוני ראלי\ראלי רייד\ספרינט- תביא איתך כמה ירוקים שיראו מה אנחנו עושים לסביבה...

אהה ותבוא גם לאליפות הJETSKI - תראה כמה הם מזהמים את המים

אממ בעצם אתה גם מוזמן לאליפות המוטוקרוס וסתם ביום שבת לתל ברוך לראות כמה אנחנו מיישרים את הדיונות.

אתה גם מוזמן לגעש למגרש אימונים שם - תבוא תראה איך חברת "דשא געש" משקה את השטיחים שהיא עתידה למכור באמצע היום בחום של 34 מעלות שעות על גבי שעות---אההה בעצם להם מותר....הם "חקלאים",רגע! זה לא החקלאים שהכניסו אותנו למצב הזה של חוסר במים??

 

כאחד שלא מבין אם אתה חושב שזו נהיגה שלא מצילה חיים - זו זכותך , ואם לכל אחד שיש לו BMW הוא ערס אז סבבה-תהנה.

נ.ב - אני אשמח אם תפנה אותי לאנשים שעובדים במיזם הזה - אני רוצה לקחת חלק.ברצינות.

פורסם



עדכון: מס' דקות לאחר פרסום פוסט זה, קיבלתי מליבי SMS: "אתה באמת עושה מעצמך צחוק. אני מקווה שמתישהו תעבור לך הפרנויה ותוכל להסתכל על העולם בצורה שפויה יותר".

 

וזה מבחינתי התשובה היפה ביותר שמישהו יכול לתת לך על השטויות שרשמת פה.

לך תחמיץ גבינות לבד כי תנובה תורמת לחור באוזון.

פורסם

ערן שלום,

אכן העלית כאן לדיון נושא חשוב ביותר.

אינני יודע מה ההבנה שלך בתחום הספורט המוטורי או במוטוריקה בכלל, אולם הייתי הכי פחות מצפה מאדם שנכנס שותף במיזם להקמת ערוץ ספורט מוטורי לכתוב ביטויים אומללים כמו "סתם ערסים שבאים עם ה BMW שלהם לעשות חאראקות".

בנוסף, בתור אחד שאמור להבין דבר או שניים במוטוריקה, תחת ההנחה שאתה לא נכנס למיזם בתחום שכלל לא טרחת ללמוד אותו, היית גם אמור לדעת שדווקא אותם "ערסים" הם משמנה וסלתה של התרבות המוטורית בארץ, וכי לו רק היו נותנים להם לקבוע כיצד יש ללמד נהיגה ואילו כישורים כל נהג היה נדרש להציג, קיימת סבירות גבוהה מאוד שהיתה חלה ירידה משמעותית בכמות תאונות הדרכים בארץ.

עד כאן עם דברי הביקורת שלי אליך.

 

ועכשיו אעבור להתייחסות עניינית לגופם של הדברים עליהם יצא קצפך:

אין ספק שהבעיה עליה כתבת היא נושא בוער בימי בצורת אלה.

מדינת ישראל נמצאת בבצורת, וזה כרגע בכלל לא משנה אם האשם הוא בממשלה, אשר כבר שנים מדברת על הצורך בהקמת מתקנים להתפלת מים אך בפועל אינה עושה דבר, באזרחים אשר אינם מצמצים את הצריכה למינימום הנדרש, או בחוני המעגל, שלא מסכים משום מה לשרטט שוב את המעגל המפורסם שלו.

אם נמשיך לבזבז מים אגב האשמת מישהו אחר במצב העגום אליו הגיעה הכנרת, נשאר בסוף עם הרבה ריבים וללא מים לצנן אותם.

נכון להיום, במצב שבו כמות מי השתיה נמוכה באופן קיצוני, אני חושב שאימוני סחיפה (בהמשך לדיון המרתק שהיה על המילה "דריפט") נמצאים בתחתית סדר העדיפויות של שימוש במי שתיה, ולכן אני כן מוצא טעם לאסור את השימוש בהם למטרה זו, או לפחות לחדול מלעשות שימוש שכזה באופן וולונטרי. אם אנחנו לא נגן על עצמנו מהמדינה, כנראה שאף אחד לא יעשה את זה.

 

טוב תעשה חברת מסלולים, וכמוה כל שאר בתי הספר לנהיגה מתקדמת, אם יחדלו לאלתר מהשימוש בממטרות - לפחות עד חלוף המשבר הנוכחי.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

 

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם
טוב תעשה חברת מסלולים, וכמוה כל שאר בתי הספר לנהיגה מתקדמת, אם יחדלו לאלתר מהשימוש בממטרות - לפחות עד חלוף המשבר הנוכחי.

 

והייתי מוסיף: ולו מטעמי כסת"ח ופוליטיקלי קורקט בלבד. אני גם ממש לא בטוח שאותם המים הם מי שתיה בכלל.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

_______________________

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

האמת, עד שלא קראתי את ההודעה הזאת לא נפל לי האסימון על ביזבוז המים באימוני הדריפטים.

אני מסכים לגמרי עם פותח השרשור (אבל לא לגבי התפיסה וההבנה המוטורית שלו).

במצבו של משק המים בישראל אין מקום להשקיית אספלט באמצע היום, אפילו אם זה לחצי שעה.

כמה אפשרויות לצמצום הביזבוז:

  • שימוש במי קולחין- מסריח יותר אבל בהחלט הולם את המטרה.
  • קיום אימונים בשעות הבוקר המוקדמות או בשעות הערב המאוחרות- צמצום אפקט ההתאיידות של המים.
  • פיזור חול במקום מים? לא מאוד אפקטיבי בגלל השימושים הנוספים של המגרש, אבל בכל זאת...

אני חושב שאנשי הדריפטים צריכים לגלות הבנה למצב, זה לא משנה שהמדינה לא עושה מספיק או שיש מבזבזים נוספים, זה בכלל לא העניין פה. לכל אחד יש אחריות מסויימת ואז אנחנו רוצים לעקור מן השורש את תפיסת "ספורט מוטורי אוייב הציבור" צריך קצת לחשוב מעבר.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

 

 

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

פורסם

שלום לכולם

נראה לי שחלק ממכם לא ממש הבינו את מה שערן ניסה להגיד וזה ממש לא משנה, ישנה אופציה אחרת ומי כמו ראם מכיר אותה והיא ערבוב של מים עם שמן ואז מקבלים את האפק הרצוי ויכול להיות שיותר טוב. בכל מדינות סקנדינביה לפני שנער או נערה מקבלים רשיון נהיגה הם חייבים לעבור קורס החלקה ושליטה על קרח ומה עושים פה שופכים שמן על הקרח ואתם יכולים לתאר לעצמכם מה שקורה אז ?? אז שלא יספרו לי שאין דרכים אחרות לחסוך במים אפילו שזה לתרומת לימוד נהיגה נכונה.

 

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

פורסם

ערן ורד - הדבר ההגיוני היחידי שקראתי בכל מה שרשמת זה:

 

אתה באמת עושה מעצמך צחוק. אני מקווה שמתישהו תעבור לך הפרנויה ותוכל להסתכל על העולם בצורה שפויה יותר

 

תפנים.

פורסם

נראה לי שחלק ממכם לא ממש הבינו את מה שערן ניסה להגיד וזה ממש לא משנה, ישנה אופציה אחרת ומי כמו ראם מכיר אותה והיא ערבוב של מים עם שמן ואז מקבלים את האפק הרצוי ויכול להיות שיותר טוב. בכל מדינות סקנדינביה לפני שנער או נערה מקבלים רשיון נהיגה הם חייבים לעבור קורס החלקה ושליטה על קרח ומה עושים פה שופכים שמן על הקרח ואתם יכולים לתאר לעצמכם מה שקורה אז ?? אז שלא יספרו לי שאין דרכים אחרות לחסוך במים אפילו שזה לתרומת לימוד נהיגה נכונה.

 

המשיכו לנהוג בזהירות המטיףף

 

אני רואה תוכניות וערוצי טלויזיה ואפילו אינטרנט כמדיה שמועילה לספורט המוטורי ובכלל לספורט על כל תחומיו.

חלק מהעניין הוא גם תרומה ושיפור דברים שאתה רואה כלא תקינים או לא מובנים מאילו באותו התחום-במקום לעמוד מהצד ולהראות כמה אחרים לא בסדר או כמה רע זה נראה מבחוץ.שינסה לתקן דברים מבפנים ולא לצאת בהצהרות ובהתלהמויות גדולות -אבל למה ללכת בדרך הקשה? בא ראה ברח והלשין..

לא טרח אפילו להכנס לאחת המכוניות לעשות סיבוב להכיר את הנהגים - אלא טרח לחרוץ את דינם ושמם הטוב ב"ערסים +חאראאאאקות" אני די בטוח שהוא גם לא ממש ניסה לדבר עם ראם או מישהו מרעיו שהיו באותה עת על המסלול ולציין בפניהם את האפשרויות הרבות שבהן ניתן לחסוך מים אפילו לפעם הבאה.

מה עשה במקום? הלך והרים שרשור לא רלוונטי במקום הכי גדול במדינה ועוד בפורום ספורט מוטורי - איפה שהכי כואב לכולנו...

זו התנהגותו? שלא יתפלא למה "יצאו עליו" כולם.

פורסם

אני מבין לגמרי את עמדת הכותב, ולכן הייתי רוצה להבהיר מספר דברים:

 

1. האימון שנערך ביום שבת הוא לא השתוללות של ערסים ולא אימון מציל חיים - זה אימון של מתחילים בספורט מוטורי הנקרא דריפטים.

2. רק לעיתים נדירות מופעלות הממטרות במסגרת אימון דריפטים. במקרה נפלת על אימון של מתחילים שבו הייתה תוספת מים.

3. רוב הפתרונות שהועלו אינו מתאים למגרש, חול כמובן לא מהווה סביבה מחליקה טובה עקב נטייתו להתפזר, מים עם שמן יהוו אסון במגרש שבו נערכים גם אימונים רבים אחרים, השמן ייספג בקרקע ויגרור החלקות, במיוחד בגשמים הראשונים...

 

בסופו של דבר אני מבין שגם ככה הכותב לא היה מחובר למיזם בשל חיבתו החריגה לעולם הירוק "מילא הסכמתי להיכנס למיזם שהוא גם ככה מסקר פעילות שסה"כ גורמת לזיהום אויר", אבל בתור משהו שמכיר את המיזם - חבל, מעטות מאוד הפעילויות בהן מתבזבזים מים, לא הייתי עד לפעילות כזו כבר שנים, והמיזם המדובר הינו דבר מדהים שמסייע לספורט המוטורי בארץ.

 

מבחינת עניין לציבור - ברור שאין פה. אני יכול להבטיח לך שהמים שמבזבזים בחברת מסלולים בשנה הוא פחות ממה שמבזבזת הרשות הציבורית הקטנה ביותר בהשקיית גינות במשך חודש בלבד. ואין על ארוע אחד להטיל דופי בפעילות רבה ומבורכת של חברה שרוב עיסוקה הוא שיפור יכולות הנהג.

 

דרך אגב, לא מכיר איך זה עובד במסלולים, באלטרנטיבי המים מגיעים ממי קולחין ולא ממים נקיים...

פורסם

כמו כן הוסיפה ליבי כי סמואל טען בפניה שזה "לא סתם החלקות אלא קורס מציל חיים". ותגובתי- לא קורס ולא נעליים, סתם ערסים שבאים עם ה BMW שלהם לעשות חאראקות.

 

 

 

במשפט הזה הוכחת בורות ועד כמה ההודעה שלך לא שווה התייחסות בכלל!

פורסם

בדיוק, ערן....חוסר כבוד לאחרים ולא נסית בכלל להבין מה קורה ומה מו מי.

כמובן הכי קל לרשום "ערסים עם במוו" , אבל אם היית איש עם OPEN MIND אולי היית מנסה להבין קצת מעבר ואני מבטיח לך שהיית מוצא המון דברים פוזיטיביים ואני אגיד לך עוד משהו: כל האנשים שהיו באימון הם אנשים הכי טובים שיש.

ואם כל מי שנוהג בכביש היה לפחות 50% ידע ונסיון שלהם - המצב בכבישים היה אחר לגמרי, כנ"ל כמות התאונות...אבל לא - הכי קל להגיד "חראקות, ערסים".......כמובן, למה לא.

בקשר למיים אני יכול להסכים איתך, כי אין בארץ הרבה,בסדר.

אבל אתה עושה מעצמך צחוק,באמת. אולי אתה חיי בסרט פשוט ולא מבין מה החיים.

 

תשמע, כל עוד לא יהיה לפחות כבוד כלפי אנשים אחרים, שראוים לקצת כבוד אחרי כל האימונים קשים בשביל להשיג שליטה, לא תהיה שום שיחה איתך.

תלמד לכבד אנשים ולדבר רק אחרי שאתה יודע מה אתה אומר. בינתיים אתה הורס את מה שהרבה אנשים מנסים לבנות כבר שנים:evil:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6226 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

×
×
  • תוכן חדש...