Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

קומבינות של מתדלקים

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6241 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

קודם כל יש לציין שלא אני כתבתי את זה, אלא מישהו שעבד בתור מתדלק

http://www.mekusharim.co.il/News/ViewArticle.aspx?ArticleID=200392

ולמי שאין מקושרים:

סיפור חייו של מתדלק הוא פשוט טנלובלה אחת גדולה. בגידות, שקרים, אהבות ובעיקר כסף.

רובנו יודעים איך זה עובד, תנאי הקבלה וטווח הגילאים שעובד שם.

צעירים שרק רוצים להרוויח קצת כסף לאוטו ראשון וכ'ו.

חיילים משוחררים שבעבר עבדו על מנת לקבל את המועדפת ונשארו עקב מצב כלכלי רעוע או מצב אחר

ואחרונים חביבים, הסטודנטים, אין מה לעשות, צריכים כסף, התואר לא בא במתנה וזאת עבודה סבבה עד כמה שאפשר למשמרות.

כולם עובדים שווה בשווה ומקבלים שכר מינימום פעוט אך אין מה לעשות, צריכים כסף.

בתחנות הדלק ישנם שלושה משמרות: בוקר, צהריים ולילה. שלושה משמרות אשר מתחלקות ל8 שעות ביממה, רק שבשעות הלילה מקבלים תוספת של 25%.

אני מניח שאתם יודעים באלו משמרות יותר מומלץ לעבוד לא? טעות! (למי שטעה כמובן), רובם ולמי שיכול מעדיף לעבוד במשמרות הבוקר והצהריים וזאת כי תפוסת המכוניות רבה ביחס למשמרת הלילה.

עכשיו אני מניח שאתם שואלים את עצמכם "למה לעזאזל שהם ירצו לעבוד בפחות כסף לשעה ולעבוד כפול ממה שעובדים בלילה?" אני אענה לכם על השאלה במילה אחת, קומבינות.

הקומבינות הן הסיבה (הכמעט יחידה) לבחור ולעבוד במשמרות הבוקר והצהריים, יש יותר מכוניות, יש יותר עבודה, יש יותר דרכים להתעשר על חשבון הקומבינות.

להלן הקומבינות, חלקן מוכרות וחלקן לא מוכרות אך אנחנו כאן בשביל להשכיל.

ובכן אלה הקומבינות היקרות והבסיסיות ביותר:

1) קומבינת השמן

הקומבינה היותר מוכרת לכולם, קומבינה שעד היום משתמשים בה ותמיד עובדת (אוקי לפעמים).

המתדלק מציע לבדוק לכם שמן ומים באוטו, אתם מסכימים, המתדלק מחייך קלות, פותח את מכסה המנוע, מוציא את מדיד השמן ואופס, הפלא בפלא, חסר שמן.

אז רק כמה דברים שתדעו, לא בודקים שמן כשהמנוע חם, כשהמנוע חם יש שמן בכל המנוע, לכן ברוב המקרים המדיד יצביע על שחסר לכם שמן וזה עוד במקרה הטוב.

אני מניח שחלקכם יושבים באוטו בזמן הבדיקה נכון? חלקכם ענו בחיוב וזו טעות איומה! תמיד חשוב לצאת מהאוטו ולעמוד לצד המתדלק בזמן הבדיקה, אולי הוא מדד את השמן וניגב מעט מהמדיד ופתאום במעשה קסם נעלם ליטר מהמנוע וחסר שמן, אתם מוסיפים כי הוא מפחיד אתכם שחסר לכם שמן ושזה הורס את המנוע ובעצם גורם לכם להצפה והינה הלך לכם ראש מנוע.

עכשיו נגיד ובאמת היה חסר לכם שמן, המתדלק שכח לסגור את אחד הפקקים, שכח משהו מתחת למנוע, והינה שוב הלך המנוע, כל השמן יצא בחוץ וניתז על כל חלקי המנוע.

תמיד חשוב, חשוב לצאת, להתעניין ולראות בעיניים מה עושים ואיך עושים לכם.

דבר חשוב נוסף, המתדלק הוא לא מוסכניק, הוא לא יכול לפתור לכם בעיות מכניות, ידע כללי ופוקסים לא נחשבים ברגע שאתם נתקעים על כביש איילון עם מנוע מת.

2) קומבינת הדלק

קומבינה דיי נדירה וזאת למה רק אמיצים וזריזיי ידיים עושים אותה, היא מצריכה תחכום ומיומנות רבה.

המתדלק מניח מבעוד מועד על יד שפת משאבת הדלק איזשהו כלי קיבול לנוזל, זה יכול להיות הכל, בקבוק ליטר וחצי תמים, משפך, בקבוק ריק בקרבת מקום וכ'ו.

שוב פעם אני מניח שרובכם אוהבים לטייל בתחנה, להציץ בארון המוצרים, לעשן סיגריה מחוץ לגבול התחנה ואו סתם ללכת לשירותים.

המתדלק בודק שאין אף אחד באוטו, מעיף מבט שאף אחד לא מסתכל ותוך כדי תדלוק שולף את האקדח דלק ומתחיל לתדלק את כלי הקיבול שהוא הניח מבעוד מועד, ממלא 2-3 ליטרים של דלק וזה עשה את שלו.

הנהג חוזר מהסיבוב, שירותים, סיגריה, נכנס לאוטו הכל טוב ויפה, כלי הקיבול כבר נלקח למקום מסתור כלשהו למרות שהמקום הכי טוב לשים אותו יהיה בפח הזבל שנמצא בקרבת מקום, מקבל את הכסף מהנהג או מחתים בקבלה וזהו, סע לשלום פראייר, נעקצת ב 2-3 ליטרים ואתה לא היחיד, כבר יש עוד כמה כאלה שעכשיו אני ממלא באוטו שלי על חשבונך או מוכר בחצי המכיר (ולא חסר למי למכור במצבנו הכלכלי של מחירי הדלק).

וכן, אתם יודעים שלא שמים לב לשלושה ליטרים קטנים אם ממלאים טנק מלא או מעל ל15 ליטר.

לכן תמיד חשוב להיות נוכח בזמן התדלוק, אל תשמחו על אף אחד מלבדכם! למרות שברגע שיש לכם מישהו באוטו הוא לא יעשה כלום, אבל בשביל כסף, יש מספיק אמיצים.

3) קומבינת כרטיסי ההנחה

חלקכם בוודאי נתקלו פה ושם בכרטיסי ההנחה המוצעים בתחנות הדלק השונות ויש כאלה שלא.

הקומבינה אפשרית רק על אלו שלא מודעים לכך שיש אפשרות להזיל את המחיר הדלק שלהם בזכות הכרטיסים והתשלום מוכרח להיות במזומן.

הנהג מבקש מהמדלק דלק ב100 ש"ח, המתדלק מסתיר את לוח המשאבה, מכניס כרטיס הנחה, מכניס את הכרטיס תדלוק שלו ומתחיל לתדלק.

בסיום התדלוק על צג המשאבה יצויין המספר 100 ש"ח וכמות הליטרים שנכנסו אך לא תצויין ההנחה של הכרטיס שהמתדלק הכניס, אתם הולכים לדרככם לאחר שבדקתם שאכן כתוב בצג המשאבה את אותו הסכום ששלימתם אך לא ידעתם, ששילמתם טיפ מאוד גדול למתדלק.

על הקבלה שיוצאת כתוב את אותו הסכום שביקשתם פחות ההנחה ומסתבר שיצאתם בהפסד של 20 שקלים פחות או יותר, טיפ גדול למתדלק התמים.

וכן, פעם שלישית שאני כותב זאת, תמיד חשוב להיות נוכח בזמן התדלוק ואף לצאת מהרכב ולהתעניין.

4) קומבינת המבצעים והמתנות

לאחר התחלת הדלוק סרנדה נשמעת מפיו של המתדלק, מוצרים, מבצעים, מתנות וכ'ו.

לפעמים זה מציק, לפעמים זה טוב לדעת על דברים כאלה אך מה הן הסיבות האמיתיות שהמתדלק באמת מטריח את עצמו בלומר לנו אותן?

ישנן 3 סיבות עיקריות שהן:

א) הוא פשוט חייב. לכמה מחברות הדלק הגדולות ישנו נוהל שירות שבו כלול "להציע מוצרים ומבצעים" מהתחנה, אחרי הכל חשבתם שתחנות הדלק עושות את הכסף שלהן מלמכור דלק? טעות! רוב הכסף מגיע ממכירה של מוצרים נטו.

ב) בסך הכל הבן אדם רוצה להרוויח קצת כסף, גם אם זה יגרום לכם נזק לאוטו, כמו למשל לדחוף לכם שמן לא רצוי ואו להציע לכם מוצרים מוזלים וזאת כי המתדלק מרוויח מכל מכירה! ברוב התחנות יש תחרויות למיניהן שמי שמוכר הכי הרבה מקבל בונוסים גדולים ולא לשכוח שכל כל מוצר שנמכר המתדלק מקבל 5% מערכו.

ג) וזוהי הסיבה היותר מקומבנת. ברוב התחנות ישנם מבצעים של 1+1 שלא נאמרים ולא מפורסמים. נהג מבקש לקנות שמן, המתדלק מוכר לו שמן, הנהג משלם והולך לדרכו, רק שהוא לא ידע שעל השמן מגיע לו נוזל שמשות חינם וכעת מי שירצה לקנות נוזל שמשות המתדלק ימכור לו אותו וכל הכסף ילך אל המתדלק.

תמיד תתעניינו, תמיד תשאלו והכי חשוב, תשמרו על הכיס שלכם, עוד 2 מטר ואתם יכוליםלקנות שמן מנוע ב 50 שקל במקום 240.

ובכן בסך הכל, לא כל המתדלקים כאלה, יש אנשים טובים (פחדנים) שלא עושים שטויות ומעדיפים שלא להסתבך, אבל רק שתדעו שבכל תחנה, כן, בכל תחנה יש כאלה, התכמנים שפשוט באו לעשות כסף על חשבונכם, תזהרו ולא לשכוח! תמיד תצאו מהאוטו, תמיד תתעניינו, תמיד תשאלו והכי חשוב, תשאירו טיפ ;]

מוקדש לכם,

באהבה ממני, מתדלק לשעבר.

;]

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

3) קומבינת כרטיסי ההנחה

חלקכם בוודאי נתקלו פה ושם בכרטיסי ההנחה המוצעים בתחנות הדלק השונות ויש כאלה שלא.

הקומבינה אפשרית רק על אלו שלא מודעים לכך שיש אפשרות להזיל את המחיר הדלק שלהם בזכות הכרטיסים והתשלום מוכרח להיות במזומן.

הנהג מבקש מהמדלק דלק ב100 ש"ח, המתדלק מסתיר את לוח המשאבה, מכניס כרטיס הנחה, מכניס את הכרטיס תדלוק שלו ומתחיל לתדלק.

בסיום התדלוק על צג המשאבה יצויין המספר 100 ש"ח וכמות הליטרים שנכנסו אך לא תצויין ההנחה של הכרטיס שהמתדלק הכניס, אתם הולכים לדרככם לאחר שבדקתם שאכן כתוב בצג המשאבה את אותו הסכום ששלימתם אך לא ידעתם, ששילמתם טיפ מאוד גדול למתדלק.

על הקבלה שיוצאת כתוב את אותו הסכום שביקשתם פחות ההנחה ומסתבר שיצאתם בהפסד של 20 שקלים פחות או יותר, טיפ גדול למתדלק התמים.

וכן, פעם שלישית שאני כותב זאת, תמיד חשוב להיות נוכח בזמן התדלוק ואף לצאת מהרכב ולהתעניין.

תגיד לי, איפה יש כרטיס הנחה שנותן 20% הנחה על תדלוק? אני רץ לעשות כזה!

פורסם

זה עוד כלום, אני מכיר מתדלק עם זיכרון פנומאלי למספרים, מספיק הצצה לרגע על מספר כרטיס האשראי שלכם והוא כבר יודע אותו בעל פה כולל CVV!

משם הדרך הייתה קצרה לעקיצה של עשרות כרטיסים במעל 100K ש"ח בהזמנות באשראי :evil:

וכמובן לא לשכוח שיש קורא כרטיסים מיוחד שמשכפל את הפס המגנטי שלך :idea:

פורסם

3) קומבינת כרטיסי ההנחה

ביקשתי דלק במאה ש"ח וקיבלתי דלק במאה ש"ח.

אומנם פינקתי את המתדלק בטיפ אבל לא נעקתי כי קיבלתי את כמות הדלק שרציתי במחיר שידעתי.

אני מוכן לעשות זאת גם אני יודע שהוא מתפנק, כל עוד לא נגרם לי נזק.

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

ידוע ומוכר.

רוב המתדלקים גם לא ידעו מה ההבדל בין סולר לבנזין.

שאני אתן לאחד כזה לפתוח לי את המכסה מנוע?

קרה לי כמה פעמים שמתדלק בא אלי ואומר לי "לבדוק שמן מים"? ופשוט התחלתי לצחוק לו בפרצוף.

פורסם

2) קומבינת הדלק

חרטה- חצי שנה אני מתדלק (מועדפת) ואין שום דברים כאלה ,

לא חסר גם מצלמות שמתעדות את הכל

4) קומבינת המבצעים והמתנות

ב) בסך הכל הבן אדם רוצה להרוויח קצת כסף, גם אם זה יגרום לכם נזק לאוטו, כמו למשל לדחוף לכם שמן לא רצוי ואו להציע לכם מוצרים מוזלים וזאת כי המתדלק מרוויח מכל מכירה! ברוב התחנות יש תחרויות למיניהן שמי שמוכר הכי הרבה מקבל בונוסים גדולים ולא לשכוח שכל כל מוצר שנמכר המתדלק מקבל 5% מערכו.

לא בכולם- לפחות לא בתחנה שאני עובד בה.

תמיד תתעניינו, תמיד תשאלו והכי חשוב, תשאירו טיפ ;]

כדי שפעם הבאה תקבלו הנחה על הדלק :wink:

תגיד לי, איפה יש כרטיס הנחה שנותן 20% הנחה על תדלוק? אני רץ לעשות כזה!

לכל תחנה יש לקוחות קבועים שמקבלים הנחה על דלק בכרטיס מסוים של התחנה, יש כאלו שמקבלים הנחה משמעותית, לי לדוגמא יש כרטיס הנחה של 25 אג' לליטר .

אז בתור מתדלק שעובד מועדפת, חצי ממה שרשום זה חרטה.

Suzuki Jimny

פורסם

הדבר גרוע נוסף בהוספת שמן בתחנת דלק, זה ששמן עלול לא להיות תואם למה שיש בתוך מנוע. זה יכול להיות שמן בדרגה אחרת, בצמיגות אחרת ובכלל אפילו עם צמיגות ודרגה זהה, לחברות שונות יכולים להות תוספים שונים.

אני תמיד יוצא מרכב בזמן תדלוק ועוקב אחרי כל פעולה שעושה המתדלק.

בנוסף, אם משתמשים בשירותי מתדלק, עדיף מזומן לאומת כרטיס אשראי, במיוחד לאור מה שרשם fish.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

נתקלתי בשניים מהקומבינות האלו.

לפני כעשר שנים איזה מתדלק אמר שחסר לי שמן, אמרתי לו בסדר (הכוונה - לא רוצה שמן - אני בסדר) והוא מילא לי שמן כנגד רצוני - שטענתי כנגד הוא אמר שאמרתי " בסדר" מיותר לומר שהוא לא שאל אם למלא לי ולא אמר לי מחיר ופרטים. אחר כך התברר שזו תחנה שהייתה ידועה בקומבינת חצי השמן - ממלאים רק חצי מיכל וחצי נוסף ממלאים ללקוח אחר - וככה הם הרוויחו 50% מכל מיכל שמן שנמכר...

קומבינה שניה - 1+2 קניתי לרכב הליסינג מים לוישרים, חייבו את הדלקן על 19.90 ונתנו לי רק מיכל אחד. רק אחר כך הבנתי שיש את המבצע. חזרתי לתחנה, דרשתי וקיבלתי מיכל נוסף...

פורסם

אני עוד מימי הדו גלגלי שלי מתדלק בעצמי. בדו"ג המתדלקים בד"כ שופכים לא מעט דלק מסביב לפיה. חוץ מבזבוז הדלק זה הורס את הפלסטיק, מלכלך ומסריח.

emotion of motion

פורסם
ידוע ומוכר.

רוב המתדלקים גם לא ידעו מה ההבדל בין סולר לבנזין.

שאני אתן לאחד כזה לפתוח לי את המכסה מנוע?

קרה לי כמה פעמים שמתדלק בא אלי ואומר לי "לבדוק שמן מים"? ופשוט התחלתי לצחוק לו בפרצוף.

לי קרה כבר שכביקשתי מהמתדלק למלא לי סולר (סקודה דיזל), אז באמצע התידלוק שמתי לב שהוא ממלא לי בנזין, יצאתי החוצה להקים קול זעקה אחרי שהוא הספיק למלאות לי במיכל כעשרים ליטר בנזין, ואז הוא אומר לי "מה, אני בטוח שבקשת בנזין, וחוץ מזה, אתה לא מונית, אז מה פתאום שתמלא סולר במקום בנזין"

פורסם
בקיצור, רק תדלוק עצמי.

בקשר לשאר המוצרים שמציעים : פראיירים תמיד יהיו.

+ התגובה שמעליי. אמנם ברוב התחנות שאני מכיר יש רק עמדת תדלוק עצמי אחת, והכי מעצבן שהיא פנוייה אבל זאת שמאחוריה עמוסה :evil:, אבל בשביל שקט נפשי ובלי בלבולי מוח (ו4 ש"ח פחות בכל תדלוק :-D) שווה לחכות עוד דקה- שתיים.

שלא יעבדו עליכם.

סוזוקי ג'ימני His side- JLX-L 2006 [   ] [][][][][] [   ]

טויוטה קורולה Her side- GLI 2013

שימרו על מרחק בכביש ועל קירבה בלב

• תוכן חדש...