Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6286 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן

יש לי בעיה כאשר האוטו מתחמם ומגיע לטמפרטורה של 90 -95 כאשר זאת נסיעה עירונית.

בעצירות האוטו מתחיל לרעוד ממש כאשר הגיר במצב ראשון כאילו הוא הולך להכבות והוא מחזיק את עצמו בכוח.(הרכב אוטומט 1.6)

וזה קורה רק שהאוטו עומד במקום ויורד להילוך ראשון, וגם לפעמים ממש לקראת העצירה שהרכב יורד להילוך ראשון הטורים עולים ל15000 ויורדים חזרה ל 800 משהו כזה- משהו לא ברור.

אם אני מפעיל את מדחס המזגן האוטו רועד פחות והטמפרטורה יורדת לפחות מ 90 ואז אין רעידות כלל.

השאלה למה זה קורה? אולי הגיר לא מתפקד כראוי שהמנוע ממש חם?

אמרו לי לשמוע אם הוונטה עובדת בלי המדחס אבל לא ממש הצלחתי להבחין :)

לא ממש מבין בזה

תודה לעונים :)

PEUGEOT 206CC 2006:arrow:

אם המצנח לא נפתח, לפחות תהנה מהנוף.

פורסם

מה קורה אם אתה עומד באותו מצב אבל בניוטרל? האם הטורים יורדים גם כן?

לזהות ונטה עובדת זו לא בעייה. שים את האוטו ב-P, הפעל מזגן. גש לצד הקדמי של הרכב - אפשר לראות את הוונטות מסתובבות (מתחת לחלקו התחתון של הפגוש. לא להכניס אצבעות כי זה חותך !).

עכשיו כבה מזגן - האם הוונטות נעצרו? כאשר החום עולה במעט על 90 מעלות הן אמורות להתחיל להסתובב שוב(לא שאני מבין מה הקשר, אבל קיבלת הסבר איך לבדוק).

פורסם

אחי תנסה את מנוע הצעדים חיישן בית מצערת מהבנתי הדלה

היום בבוקר קראתי פה על איך לנקות את זה פירקתי לבד וניקיתי הרכבתי וממש כאילו ולא היה

אתמול במוסך הציעו לי להביא חלק כזה "משופץ" מפירוק שרצו עליו 350 שקל בלי עבודה(שגם ככה העבודה היא מאוד פשוטה גם לא למביני עניין) וב20 שקל של תרסיס לניקוי קרבורטורים ו2 מפתחות אלן פתרתי את הבעיה

תבדוק כאן בחיפוש של האתר תרשום את הבעיה ותראה אם יש משהו תואם לדגם שלך שנפתח עליו כאן כבר שרשור כל התשובות נמצאות שם ולא צריך לחכות בכלל [:

לא רוצה להגיד לך שזו הבעיה.. אבל בגדול מה שאמרת מאוד מתאים למה שהיה ליל מרות שחברות המכוניות אינן זהות אבל ברוב הרכבים זו הבעיה חלק שמתמלא עם השנים בפיח וצריך לנקות אותו

כשאתה עוצר והאוטו בעמידה נכנס למצב ניוטרל האוטו מקבל מכה כזאת או נותן דפיקה??

פורסם

יש אפשריות רבות שיכולות לגרום לתופעה שלך,בתור דבר ראשון באמת כדאי להוציא את החיישן צעדים{מצד ימין למעלה של בית המצערת תשחרר את שני ברגי ה"כוכב" והחיישן בחוץ.קח שני מיכלים של ספריי קרבורטור איכותי ותנקה את בית המצערת והבית של מנוע הצעדים לאחר מכן תנקה את ה"כיפה" של מנוע הצעדים שהכיפה למטה בכדי שלא יכנס נוזל לחלק הפנימי של החיישן.תבדוק שהפלגים נקיים ןלא סתומים כנ"ל לגבי פילטר האויר.אם אחרי שביצעת את הפעולות הנ"ל וזה לא עזר תכנס למוסך פיגו מורשה ותתחבר למחשב לסריקת תקלות.

פורסם

במנוע צעדים אין שום חיישן. זה בסה"כ מנוע DC חשמלי.

לפני שאתם שולחים אותו לפרק חצי אוטו ו(אולי) לעשות עוד נזקים - לא כדאי לנסות לאפיין את התקלה?

פורסם
במנוע צעדים אין שום חיישן. זה בסה"כ מנוע DC חשמלי.

לפני שאתם שולחים אותו לפרק חצי אוטו ו(אולי) לעשות עוד נזקים - לא כדאי לנסות לאפיין את התקלה?

מנוע הצעדים עצמו מוגדר כחיישן והוא מתפקד בהתאם לפיקוד מחשב ניהול מנוע.מן הסתם בגלל שהוא רכיב חשמלי לא ממש כדאי שייכנס לתוכו נוזל...

הפעולות שנרשמו גם אם לא יפתרו את הבעיה הספציפית {ויש סיכויים טובים שיפתורו}מומלץ לבצע בכל מקרה בכדי שהרכב יעבוד בצורה תקינה ובכדי למנוע תקלות עתידיות.

פורסם

תודה על התגובות המהירות

לגבי מצב N שאני מעביר אותו הכל נירגע.

שאני מחזיר לD יש מן כאילו שהאוטו מנסה לינסוע בכוח כזה ושוב הרעידות.

וכל זה קורה שוב שבמנוע מחומם ב90-95.

אם הוא פחות מזה אז הכל בסדר.

יש גם מקרים שאני עומד ברמזור גם שהמנוע לא מגיע ל 90 מעלות והטורים מתחילים פתאום לרקוד עולים ל 15 יורדים ל800 שוב עולים ככה עד שאני מעביר לN מחזיר לD והכל נרגע.

הבעיה שאם אני הולך למוסך להסביר על התקלה האוטו לא עושה כלום והכל בסדר זה הכי מעצבן ואז המוסכניק אומר לי שהכל בסדר ושאני מדמיין לתת לו כאפה.

:)

פורסם

האוטו חגג יומולדת 200 אלף לפני יומיים.

אבל המצב הזה היה עוד שהוא היה ב 150 אלף.

הגיר מקורי לא עבר שום שיפוץ.

שקניתי את הרכב רק החלפתי לו שמן גיר לחדש לפני שנתיים בערך. במוסך מורשה.

רק שזה לא יהיה גיר אני מתחנן חח

פורסם
מנוע הצעדים עצמו מוגדר כחיישן והוא מתפקד בהתאם לפיקוד מחשב ניהול מנוע.מן הסתם בגלל שהוא רכיב חשמלי לא ממש כדאי שייכנס לתוכו נוזל...

הפעולות שנרשמו גם אם לא יפתרו את הבעיה הספציפית {ויש סיכויים טובים שיפתורו}מומלץ לבצע בכל מקרה בכדי שהרכב יעבוד בצורה תקינה ובכדי למנוע תקלות עתידיות.

מי הגדיר מנוע צעדים בתור חיישן? מתי זה קרה? בסה"כ מדובר במנוע שמסובב אטם המורכב על ציר, ומשנה את גודל פתח האוויר לסעפת היניקה. הפיקוד שהוא מקבל מהמחשב מושפע מחיישנים שונים ברכב, ולא ההיפך (כלומר המנוע אינו חש בשום דבר, הוא רק מסתובב לפי מה שאומרים לו).

אני לא מקבל את מה שאתה כותב לגבי המלצה לניקוי המנוע בכל מקרה. עם אותו הגיון אפשר להמליץ לו לבצע אוברול, כי הרכב יעבוד בצורה טובה יותר (וזה ממש לא משנה אם מדובר על שני ברגים או פירוק מנוע - בשני המקרים הפעולה עשוייה להיות מיותרת, ואפילו להזמין תקלות שלא היו קיימות. תאר לך שהוא שובר את הקונקטור של מנוע הצעדים תוך כדי הוצאתו מהמקום).

פורסם

תשמע אני לא רוצה לזרוק לך דרך הפורום דיאגנוסטיקה באויר ואני ממש מקווה בשבילך שזה לא קשור לגיר.תתחיל בשיטת אלימנציה מהקל אל הכבד מכיוון שהבעיה היא יציבות של הטורים תעשה ניקוי לבית מצערת ולמנוע צעדים בכל מקרה זה יעשה רק טוב לרכב ובתקווה שיפתור הבעיה אם לא צריך לשקול דיאגנוסטיקה ו/או ביקור במכון גירים.

פורסם

אני לא חושב שזה קשור לייצוב הטורים. עובדה שהעסק נרגע בניוטרל.

הייתי מחפש בכיוון של הספק נמוך מדי (עד כדי כך שהמנוע "נחנק" בגלל חוסר כח תחת הילוך) או משהו שקשור לשילוב התיבה ואותות שהיא שולחת למחשב - אבל זה רק השערה באוויר, אני לא מכיר מספיק את המערכת.

פורסם

עשיתי בדיקה לגבי המאווררים של הרכב

נסעתי עם הרכב והחנתי אותו בבית החום מנוע הצביע על 95 הסכלתי על המאווררים למטה ואף אחד מהם לא עבד

כאש הפעלתי את מדחס המזגן שני המאווררים החלו לפעול.

שכיביתי את המדחס אף אחד מהם לא עבד.

השאלה באיזה חום מנוע צריכים המאווררים להתחיל לפעול?

תודה לעונים :)

• תוכן חדש...