Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 5951 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני קצת עסוק בימים האחרונים, אז אין לי ממש זמן להיכנס לפרטים, עמך הסליחה.

ההבדל בין narrow band pass ל band pass הוא כשמו כן הוא, נרו בנד-פאס מסוגל לתת מענה בנד-פאס (טווח תדרים) למס' תדרים מצומצם, אני לא זוכר כמה אבל נראה לי שעד משהו כמו 300HZ בין תדר חיתוך אחד למשנהו. בטח יש לזה הסבר חשמלי שאפשר למצוא בגוגל.

קרוס בנד-פאס רגיל לא מוגבל בכלום ואתה יכול לעשות איתו מה שאתה רוצה.

לגבי קבלים, אני לא רואה סיבה להשתמש בקבלים בעלי ערך של מעל 100V, ברוב הפעמים גם 25V יהיה אוברקיל מטורף. זה שקבל אחד מסוגל לקבל מתח עד 25V ואחד 450V לא אומר שום דבר על האיכות שלו.

אני לא יודע מי כתב לך שקבל אלקטרוליטי שווה סאונד מת, אבל ללא ספק זה עוד וודוו. כמו בכבלים (בכ', לא ק'), אלקטרון הוא ייצור די טיפש שלא ממש איכפת לו במה הוא זורם. מי שיצליח לאתר הבדלים בסאונד בין קבל סיני אלקטרוליטי ב 10 סנט לקבל קרמי סופר דופר של מונדורף ב 50$ יקבל ממני נשיקה. לדעתי הסיבה היחידה להשתמש בקבלים איכותיים היא כדי להפחית את הסטייה בערכי הקבלים, בקבלים פשוטים היא נעה סביב ה 10% ובקבלים איכותיים יותר 5% ומטה. כמו כן לקבל אלקטרוליטי אורך חיים מוגבל, אבל לא נראה לי שזה צריך להוות שיקול (מוגבל = כמה שנים טובות, יכול להיות גם עשרות שנים).

לגבי הקרוס שאתה רוצה לתכנן, אני לא ממש יודע איזה עוד נתונים צריך לקחת בחשבון כאשר קרוס אחד אחראי גם על הוופר וגם על הטוויטר. אם שמת לב הקרוסים שאני בניתי (ארבעה) יועדו בנפרד לכל אלמנט כדי לנצל את מלוא יכולת ההגברה של ה HU. אני לא מאמין שיש הבדל גדול בתכנון קרוס "רגיל", אבל אני לא מכיר מספיק את הנושא ולא רוצה להטעות.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

• תגובות 74
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אוקי איתמר , אני גם רוצה לבנות ארבע קרוסים נפרדים , זוג לוופרים , וזוג לטוויטרים.

בשרטוט שהעליתי מהאתר יש 4 או 5 רכיבים אני חושב , ואצלך בקרוס של המידוופר יש רק שלושה אני חושב , למה ?

אני רוצה לבנות 4 קרוסים נפרדים כי אני רוצה הגברה אקטיבית .

עוד מישהו יכול לעזור ? תודה על העזרה הרבה עד כה .

פורסם

הקרוס של הוופרים אכן היה מורכב משלושה רכיבים בלבד, קבל שחתך באיזור ה 80HZ ו 6DB (קרוס מסדר ראשון, סליל או קבל, קבל במקרה שלי) את הוופר מלמטה וסליל וקבל שחתכו באיזור ה 3,000HZ ו 12DB (קרוס מסדר שני, קבל וסליל) את הוופרים מלמעלה.

מה שעשיתי אז היה חובבני ביותר ובוצע ללא עלות בעזרת "תרומת איברים" אדיבה של אדי (לאנוס בכוח).

אם הייתי מחליט להשקיע כסף בפרוייקט הייתי מזמין הכל ממאדיסאונד ומייצר קרוסים איכותיים ומדוייקים של 12DB לכל האלמנטים.

נניח שאני רוצה לתת למידבאס מ60 ב6DB ל3000 ב12DB וטוויטר מ3000 ב12DB ומעלה , תוכל לארגן לי רשימה של רכיבים בערך ?

אני לא הייתי הולך על חיתוך של 6DB לוופרים, בטח לא ב 60HZ. אני לא יודע איזה וופרים יש לך, אבל בערך כל וופר 6.5" יתקשה לעמוד במשימה בתדר החיתוך הזה. הייתי ממליץ לא לרדת מ 12DB בתדר כל כך נמוך. רוצה 6DB? הייתי חותך מ 80 ומעלה.

כדי לבצע חיתוך תחתון לוופרים ב 60HZ ו 12DB:

סליל של 15 מילי-הנרי (הייתי מהמר שמדובר בסליל בגודל סלון ממוצע).

קבל בערך של 468 מיקרו-פאראד.

כדי לבצע חיתוך עליון לוופרים ב 3,000HZ ו 12DB:

סליל של 0.3 מילי-הנרי.

קבל בערך 9.4 מיקרו-פאראד.

כדי לבצע חיתוך תחתון לטוויטרים ב 3,000HZ ו 12DB:

סליל של 0.3 מילי-הנרי.

קבל בערך של 9.4 מיקרו פאראד.

* שים לב ש"רשימת המלאי" הזאת היא לקרוס בודד.

** הערכים בפועל יכולים להיות קצת שונים ולסטות למעלה למטה. להתחיל לייצר קבל או סליל בערך ספציפי זה אפשרי, אבל יחייב אותך לחבר אותם בטור או במקביל כדי לקבל את הערך שאתה רוצה וזה סתם מסבך את העסק.

*** כמו שרשמתי קודם, קבל בערך של 25V יעמוד בגבורה בהספק של למעלה מ 200WRMS. רוצה להיות שקט? רכוש קבלים של 50V או 100V.

איתמר.

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

אוקי , אז לבצע חיתוך תחתון לוופרים אני לא יכול נכון ?(רכיב בגודל של סלון ?)

שאתה ביצעת את הקרוסים שלך (שדרך אגב היכן הם היום ?) איך חתכת אותו מלמטה ?

המגבר שלי חותך ב80 הרץ, אתן לסאב להגיע עד לשם ואתן למידוופר תחימה מלמטה על ידי המגבר , ותחחימה מלמעלה על ידי קרוס.

מה אתם אומרים ?

תודה רבה.

פורסם

שזה הפתרון הכי ריאלי, גם מוזיל לך את העלויות וגם תוכל לכוון את תדר החיתוך הספציפי לוופרים.

מאחר ולא היה לי סליל של 15mH כמו שרציתי הלכתי על חיתוך של 6DB ב 80HZ. לדעתי זה לא היה מספיק, הוופרים עדיין נתנו המון באס ולא היו מרוסנים (אם כי מצד שני כל זה נעשה על 10WRMS של HU פשוט. אני לא אתפלא אם כל מה ששמעתי לא היה עיוות אחד גדול).

איתמר.

פורסם

את הסאב נחתוך מהמגבר מונו עד ל80 הרץ, מ80 דרך המגבר הרגיל , קרוס שיתחום את התדר העליון של המדוופר עד ל3000 .לטוויטר קרוס בנפרד לחיתוך מ3000 ומעלה וסיימתי לא ?

פורסם

זה נשמע מספיק טוב לפרוייקט ראשון.

במידה ויש לך וופרים "מפלצות", את הסאב והוופרים הייתי חותך נמוך יותר. כשעברתי ל 63 זה עשה רק טוב. בכל מקרה שני הגורמים האלה נשלטים בקלות דרך המגבר, לא צריך לעשות שינוי פיזי בקרוסים.

איתמר.

פורסם

במגבר הזה הקרוסים קבועים , רק 80 , הבעיה שאני חושב שהוא תוחם אותו מ80 ומטה,יש מצב כזה?

שאלה קטנה כי נראה לי שאני מתבלבל, אם המגבר הוא חותך ב80 LHP זאת אומרת את כל התדרים ממעל שמונים או מתחת ? כל המושגים התבלבלו לי .

פורסם

אין LHP, יש LPF או HPF.

HPF - HIGH PASS FILTER רק תדרים הגבוהים מהתדר הנבחר.

LPF - LOW PASS FILTER רק תדרים הנמוכים מהתדר הנבחר.

תבדוק מה קורה אצלך.

איתמר.

פורסם

אוקי אז הLPF אצלי הוא עד שמונים , והHPF הוא מ100 ,

ניתן לסאב לעלות עד 100 ?

לבנות קרוס שיתחום מלמטה את המידבאס אי אפשר (בגלל גודל הסליל ) אז יש אפשרות אחרת לשיפור הקרוס שיתחום את המידבא סמלמטה ללא סלון ברכב?

תודה.

פורסם
היי אדגר,

כעקרון , חשבתי להתייעץ עם איתמר בנוגע לנקודות חיתוך שהוא קבע , והאם הוא חושב שהוא יכל לשפר זאת (ללמוד מטעויות של אחרים) ומאיפה ניתן להשיג את הרכיבים הדרושים.

!

יש לך קבלים

ויש גם https://www.madisound.com/about/inductors.php, https://www.madisound.com/about/resistors.php ועוד....

פורסם
.... אני לא יודע מי כתב לך שקבל אלקטרוליטי שווה סאונד מת, אבל ללא ספק זה עוד וודוו. כמו בכבלים (בכ', לא ק'), אלקטרון הוא ייצור די טיפש שלא ממש איכפת לו במה הוא זורם. מי שיצליח לאתר הבדלים בסאונד בין קבל סיני אלקטרוליטי ב 10 סנט לקבל קרמי סופר דופר של מונדורף ב 50$ יקבל ממני נשיקה. לדעתי הסיבה היחידה להשתמש בקבלים איכותיים היא כדי להפחית את הסטייה בערכי הקבלים, בקבלים פשוטים היא נעה סביב ה 10% ובקבלים איכותיים יותר 5% ומטה. כמו כן לקבל אלקטרוליטי אורך חיים מוגבל, אבל לא נראה לי שזה צריך להוות שיקול (מוגבל = כמה שנים טובות, יכול להיות גם עשרות שנים).

זה שקבל אלקטרוליטי לא עושה טוב לסאונד מקובל על רוב האנשים שעוסקים בסאונד בצורה מקצועית או DIY. משתמשים בהם כדי לחסוך, או כאשר אין ברירה (ערכים גבוהים, ממדים, תקציב).

מניסיוני האישי, הייתי צריך לחתוך סופרמו פיקולו. אז לא היית לי אפשרות לקרוס אקטיבי והשתמשתי בקבל צהוב של מורל (שהוא לא קבל אלקטרוליטי, אבל אין לי מושג, מי מייצר אותם). התוצאה לא הייתה משהו, לכן החלטתי לבנות קרוס לפי המלצות של מורל. הזמנתי קבלים של ClarityCap. לפני שעשיתי את הקרוס, פשוט החלפתי את הקבל של מורל לאחד של ClarityCap באותו ערך. ההבדל היה יום ולילה ולא פחות מזה! ושימו לב, קבל של מורל הוא לא קבל אלקטרוליטי.

פורסם

בארצנו הקטנה בתחום הזה אתה לא תשיג כמעט כלום.

מדיסאונד היא הכתובת הכי מוכרת אבל אני בטוח שאפשר למצוא עוד או להזמין ישירות מהיצרנים

bennic

mundorf

solen

wima

וכו' וכו'

אתה תצטרך ליצור קבל בערך של 330 מיקרופאראד עד כמה שזכור לי בכדי לחתוך וופרים בHPF ב80 הרץ בסלופ של 6 דיבי.

מדובר בקבלים גדולים אבל לא צריך להגזים - לא בגודל של סלון.

אם אתה תרצה לעומת זאת לחתוך סאב למשל בLPF ב60 הרץ אתה תצטרך סליל שהגודל שלו לא יבייש מגבר שני ערוצים קטן...

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אפשר להשתמש במשהו מהקרוס של הטמפו ?

יש לי פה הרבה קבלים מבוארד שפירקתי של איזה רדיו ישן לבית , בכל מיני ערכים , אחפש את מה שמתאים לי .

סלילים יש למישהו פה בארץ ? חנות במחירים זולים או חבר פורום שיש לו ומעוניין למכור (בערכים שאני מחפש בערך )?

איתמר רשם שצריך את אותם הרכיבים כדי לבצע חיתוך עליוון למיידוופר , וחיתוך תחתון לטוויטר , אז אני מניח שצורת החיבור היא שונה נכון ?

• תוכן חדש...