Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6408 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חברי הפורום שלום רב ותודה מראש!

יש לי פורד פיאסטה שנת 95 הלך לי ראש מנוע לפני כחודש הלכתי למוסך והוא החליף לי אטמים ואת הראש מנוע (הקרטון הדחוס) וצינור כניסה לרדיאטור.

אחרי ששלמתי לו לקחתי את האוטו והוא אמר לי שבזמן הקרוב בגלל שיש לכלוך בבוכנות אז כנראה שיצא לכלוך ועשן מן האגזוז ושאני יחזור עוד 100 ק"מ לחיזוק הברגים.

תוך זמן קצר אחרי התיפול האוטו היה מתחמם ממש (יותר משני שליש מחוג) ויש עשן לבן ואז שמתי לב שהחום נוצר מכך שנגמרים המים ממכיל המים תןך זמן קצר של 5-4 ימים (חמש ליטר בערך) ועשן מטורף מהאגזוז

ממה העשן הלבן מה קורה שם? ואיך זה שנגמרים המים כזה מהר?

אני לא יודע אם זה קשור אבל האוטו נכבה בתדירות גבוהה בעצירות ובנסיעה איטית מאוד ונראה לי שיש מים במיכל השמן(יש טיפןת מוזרות.

תודה רבה ליאור

פורסם

ליאור שלום רב, וברוך בואך לפורום!

במידה וקיימת ברשותך חשבונית מפורטת, המפרטת את מה שנעשה ברכבך, ואת הפרוט החלפים שהוחלפו, אנא סרוק אותה, והסתר את כתובת ושם המוסך המטפל, כדי למנוע את זהותו.

תוכל גם לפרט בכתב את מה שרשום בחשבונית.

מתיאורך, לא ברור האם הוחלף ראש מנוע קומפלט, או רק אטם ראש מנוע.

לא ברור מה זה, הקרטון הדחוס(מסנן אוויר?)?

על כל פנים, לאחר טיפול בראש מנוע, המנוע לא אמור לפלוט עשן לבן, ןלא אמור לאבד אפילו, גרם אחד של מי קירור.

העשן הלבן, הוא תוצר של מי קירור החודרים לתא השריפה, שם הם הופכים לקיטור, ונפלטים דרך צינור הפליטה, בצורת אדי מים ועשן לבן.

בשורה התחתונה, בוצע ניתוח חירוגי במנוע, הניתוח לא הצליח, והחולה עומד למות.

יש לחזור למוסך, ולדרוש את כספך, ו/או החזרת המנוע, תפקוד סביר, וזאת בהנחה בלבד, שהעבודה לא בוצעה כראוי, או בלוק המנוע אכול לגמרי, ללא תקנה(בספק רב).

פרוט החשבונית, יקל מאד על האבחנה מרחוק, כולל העלות.

בברכה

צביקה

צביקה נפטר בדצמבר 2016 ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

ליצירת קשר, בנושא קרבורטורים בלבד , פנה לנייד בלבד:054-4861318

פורסם
לא ברור מה זה, הקרטון הדחוס(מסנן אוויר?)?

המנוע אכול לגמרי, ללא תקנה(בספק רב).

צביקה

שלום לך ידידי צביקה.

הקרטון הדחוס, הוא מתכוון לפקונג ראש.

אין קשר למנוע אכול המנוע כאן יציקה והוא לא נאכל.

נראה שכיפפו לו בעבודה, והחליפו רק את אטם הראש. המינימום שחייבים לעשות במנוע זה

כאשר מורידים את הראש הוא, יישור אצל חרט. המקסימום הוא, יישור, השחזת שסתומים וזיצים פלוס גומיות.

הראש הנ"ל לא דורש מילוי כי הוא יציקה.

לדעתי, לא עשו אפילו את המינימום, החליפו אטם וסגרו את הראש העקום.

"והוא אמר לי שבזמן הקרוב בגלל שיש לכלוך בבוכנות אז כנראה שיצא לכלוך ועשן מן האגזוז ושאני יחזור עוד 100 ק"מ לחיזוק הברגים." אלה "סיפורי פוגי" את הבוכנות ניתן לנקות כאשר הראש בחוץ.

בפורד פיאסטה לא צריך לחזק ראש פעמיים.

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דוד חברי היקר שלום רב!

פעם ראשונה, שאני שומע תיאור של אטם ראש, כקרטון דחוס.

הסיבות שביקשתי, לתאר את עלות העבודה, ופרוט החלפים, משום שלפי העלות ולפי הפרוט, ניתן בקלות, לדעת האם המוסך חפף בעבודה, ביצע עבודה לא מקצועית, והאם נתן גם הנחייה לא מקצועית, בדבר עשן שיעלם עם הזמן.

על פניו, נראה שהעבודה שנעשתה, היא חובבנית, לא מקצועית, וחאפרית, וזאת בלשון המעטה.

עד עתה, שמענו, גירסה אחת ולא מפורטת של המקרה, ולכן אני אתיחס למקרה , בזהירות, בחשדנות, וכמקרה הזוי, עד שלא יוכח אחרת.

גם ממכונאי מדרכה, הייתי מצפה למקצועיות יותר.

בברכה

צביקה

פורסם

התגובות הקודמות בהחלט נכונות אך יש לי מה להוסיף

האוטו שלך היה אצל חאפער אמיתי, אבל בקשר לחיזוק הברגים אכן כדי מאוד לעשות אחרי 500 ק"מ (מי שרוצה ליבדוק שיקח מפתח מומנט ויראה שהברגים משוחררים מדי אחרי 500 ק"מ)

בקשר למה שהוא אמר שאמור לצאת עשן בגלל שיש לכלוך בבוכנות, אולי דקא OK אם נשפך שם שמן אבל לא יותר. אבל עם נשפך איכשהו שמן באיזור הפליטה יכול לצאת עשן אבל לא לבן.

להשערתי הראש היה צריך מילוי והוא לא מילה(אצל חרט) והמים נכנסים לתא השריפה כמו שנאמר, השלב הבא מאוד לא נעים(דרך אגב יש לפעמים מצב שהראש אכול במקומות מסוימים ואפשר להיסתדר בלי מילוי אבל גם אז כדאי ללכת לחרט שזה עניין של 200 שקל).

מסכנה אל תיגע ברכב, תיגרור אותו למוסך טוב וזהוא, אם אתה רוצה תבוא אלי ואני אלמד אותך לעשות את זה לבד.

בהצלחה דניאל

פורסם

דניאל שלום רב, וברוך בואך לפורום!

קרא את תגובתו של חברי דוד מזר, והתיחס אליה בכל הכבוד הראוי, לבעל מקצוע, בכל וותק של 40 שנה ויותר, שכבודו

במקומו עומד, ולכן אני נוהג לתת לו את כל הכבוד הראוי.

דויד מזר הדגיש, שאין צורך לבצע מלוי ראש מנוע ברכב זה, משום שראש המנוע הוא מיציקה ולא נאכל.

הוא הוסיף גם שאין צורך לחזק את ראש המנוע פעמיים.

העשן שנפלט מצינור הפליטה, מקורו במים שחודרים לתא השריפה, בגלל שראש המנוע לא יושר אצל חרט, ולא ידוע באם בוצע השחזת שסתומים, והחלפת גומיות שסתומים, שהוא הצורך המינימלי, בעבודה מקצועית, והעשן שנפלט הוא ממי הקירור שחודרים לתא השריפה, הופכים לקיטור, ונפלטים מצינור הפליטה, בצורת עשן לבן.

בברכה

צביקה

פורסם

תגיד לי ידידי צביקה, יש טלפטייה ביננו ?.

בדיוק סיימתי לכתוב את התגובה לדניאל, ברגע האחרון החלטתי לא ללחוץ על כפתור "פרסם תגובה" וחזרתי לפורום.

להפתעתי כתבת כמעט בדיוק את התגובה שלא שלחתי. :-P

דוד.

דוד מזרחי נפטר ועזב אותנו לעולם טוב יותר. יהי זכרו ברוך

פורסם

דויד חברי וידידי, ועמיתי למקצוע.

בין חברים ועמיתים למקצוע, יש תמיד טלפטייה.

בברכה

צביקה

פורסם

קודם כל תודה רבה צביקה ודוד על העזרה!

בקשר לאי ודאות אז הקרטון הדחוס הינו הפקום ראש.

אני לא יכול להביא חשבונית כי האדם הוא אדם שעובד שחור והוא מוסכניק אמין (לכל הידוע לי)

הוחלף לי במנוע פקום ראש ואטמים ולא כל יציקת המנוע וגם כניסה חדשה של הדיאטור

(פלסטיק כזה ארוך בכניסה של הרדיאטור) בעלות של 1600 שח כל הטיפול.

לאחר שראית את הצעתכם חזרתי למוסכניק והראתי לו את הבעיה הוא אמר שיש לי גם מים באגן שמן (טחינה) ויכול להיות שהלך לי שוב הראש מנוע.

והוא רוצה מחר להוציא את שמן למלא חדש ולבדוק.

שאלה נוספת האם הבעיה נוצרה מתיקון שלו שלא היה ראוי או שאני אשם?

פורסם
חברי הפורום שלום רב ותודה מראש!

יש לי פורד פיאסטה שנת 95 הלך לי ראש מנוע לפני כחודש הלכתי למוסך והוא החליף לי אטמים ואת הראש מנוע (הקרטון הדחוס) וצינור כניסה לרדיאטור.

אחרי ששלמתי לו לקחתי את האוטו והוא אמר לי שבזמן הקרוב בגלל שיש לכלוך בבוכנות אז כנראה שיצא לכלוך ועשן מן האגזוז ושאני יחזור עוד 100 ק"מ לחיזוק הברגים.

תוך זמן קצר אחרי התיפול האוטו היה מתחמם ממש (יותר משני שליש מחוג) ויש עשן לבן ואז שמתי לב שהחום נוצר מכך שנגמרים המים ממכיל המים תןך זמן קצר של 5-4 ימים (חמש ליטר בערך) ועשן מטורף מהאגזוז

ממה העשן הלבן מה קורה שם? ואיך זה שנגמרים המים כזה מהר?

אני לא יודע אם זה קשור אבל האוטו נכבה בתדירות גבוהה בעצירות ובנסיעה איטית מאוד ונראה לי שיש מים במיכל השמן(יש טיפןת מוזרות.

תודה רבה ליאור

האם חזרת אחרי 100 ק"מ לחיזוק ראש? תוך כמה זמן מהטיפול התחיל הרכב להתחמם? האם הודעת למוסכניק על הבעייה?

הבעיות הן כמעט בוודאות מביצוע לקוי של העבודה, אבל מכיוון שזה מוסך מדרכה - אתה תלוי כמעט לחלוטין ברצונו הטוב של האיש.

פורסם

לפי מה שאתה מתאר ככל הנראה נפלת על מישהו שאולי אמין,אבל לא מקצועי.

כתבו יפה גם דויד וגם צביקה, כאשר מפרקים ראש מנוע, יש סדר פעולות מסויים שאמור להתבצע.

אני משער שהם צודקים כאשר הם אומרים שבפיאסטה אין צורך לעשות מילוי כיוון שמדובר ביציקה, בהמשך לזה אני אוסיף שכאשר ראש מנוע מפורק, קיים כלל אצבע:

חייב לעבור יישור.

כלומר גם אם לא היה צורך בתוספת חומר מילוי במקומות שהראש נאכל, עדיין צריך לעשות יישור על מנת להחליק את פני השטח ולוודא ב-100% שלא יהיו פריצות באטם הראש.

ראש מנוע ישר=שקט.

ראש מנוע שלא עבר יישור כהלכה=עשן לבן וחוסר נוזל קירור במיכל.

אגב, אותה "טחינה" שציינת והטיפות הלא ברורות שהיו לך בתוך מיכל השמן הן לא אחרות מנוזל הקירור שלך שבאמצעות הפירצה בראש המנוע זרם לתוך הבלוק,חלק מזה זרם לתוך תא הבעירה ויצר עשן לבן, וחלק מזה התערבב לך בתוך השמן,ומשם הדרך לטחינה וטיפות מוזרות בשמן-קצרה.

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם

אני ראיתי הרבה פעמים ראש של פיאסטה שצריך מילוי(כשהוא נאכל קשות,חבל שלא צילמתי), בקשר לחיזוק אמרתי לכם שתוכלו ליבדוק בעצמכם שבדרך כלל בפורד פיאססטה אחרי 500 ק"מ או יותר יש לפחות שני ברגים שצריכים חיזוק(אני לא מבין מה לא אמרתי ברור) גם עם לא צריך מילוי כדאי לקחת את זה לחרט כדי שיהיה חלק, חשוב מאוד שהחרט לא יוריד יותר מידי גם.

אני מכבד את הניסיון של אחרים אבל זה שהברגים קצת משתחררים ראיתי הרבה פעמים.

אחרי שמרימים ראש מחליפים מים, שמן, פילטרים, בודקים שהכל תקין ברדיאטור(ונטה איוניט טרמוסטת) משאבת מים.

• תוכן חדש...