Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ייעוץ ברכישה: 106 או פיאסטה? (עד 14K)

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6458 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי

לאחרונה קיבלתי ג'אננה לעבור לאוטו מקטנוע (בגדול בגלל החורף) והחלתי לבדוק את הנושא מקרוב

האופציות היו פונטו (לא ממש אוהב את האוטו הזה), סיטרואן סקסו (גם לא ממש התלהבתי)

אז בגדול נשארתי עם האופציות הרשומות בכותרת.

הדרישות שלי בגדול:

לא להוציא עליו יותר מידי במוסך (חוץ מהפעם הראשונה ברכישה)

לחסוך בדלק כמה שאפשר (הנסיעות שלי בי,ומיום הם בתוך העיר וממש קצרות)

כמובן שהנוחות, וההרגשה של אוטו יחסית "חדש" ומפנק

העדיפות כמובן היא לאוטומט, אבל ברוב המקרים אנשים נוטים לשלול את האופציה (האם יש סיבה?!)

אני אחד שחופר הרבה עד שאני ננעל על משהו ספציפי, ואני מקווה שפה יוכלו לעזור לי להינעל על משהו ספציפי

ולפחות לקבל תמונה כוללת על כל דגם ודגם (עלות, תועלת, ומה צריך לבדוק לפני הרכישה)

בנוסף אני לוקח בחשבון את האופציה של להביא מ-EBAY דברים מידי פעם מה שיכול לחסוך ולעזור בטיפול השוטף של האוטו ובנושא של האיבזור וכל מה שמסביב...

בכל אופן נקווה שהודעה זו תפיק תועלת

ותודה מראש לעוזרים

פורסם

שתיהן טובות בטווח התקציב והדרישות שלך (אם כי אני בספק אם אחת מהן נחשבת מפנקת), ושתיהן נדונו בעבר על גבי הפורום כך שחיפוש זריז יגלה לך הרים של מידע רלוונטי.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הדבר הכי טוב שתוכל לקנות בתקציב הנ"ל הוא טויוטיה סטארלט

שאני אל אזהיר ואומר כי היא נדירה ונסחרת מעל המחירון.

לגבי ה 106 הגיר האוטומטי ממש לא אמין ובכלל האוטו לא זול לתחזוקה מניסיון אישי, ישנן הרבה תקלות קטנות ומרגיזות שמבזבזות המון זמן כסף והרגשה טורדנית כל הזמן של "מה יתקלקל עכשיו"

הפונטו גם לא שיא האמינות אבל החלקים זולים יותר והטיפול פשוט יותר. ואפשר למצוא שנתון גבוה יחסית ובמחיר טוב

לגבי אופציה נוספת, אני ממליץ לך לנסות למצוא שרייד

אל תחפש משהו נוח ויפה בתקציבים כאלה אם אתה מחפש לחסוך חפש משהו אמין וחסכוני. הכל ישן גם ככה.

אופציה נוספת אם אתה אוהב נוחות ונמשך לצרפתיות ובצדק, ה 205 נחשבת לאמינה מבניהם וגם אותה אפשר למצוא במצב יחסית טוב ועם צריכת דלק נמוכה אבל פה יש רק אוטומטי (שמומלץ יותר - פחות דלק, פחות תקלות, זול יותר, חזק יותר)

בהצלחה בקניה!

תודה רבה,

Hybrid

פורסם

אופציה נוספת אם אתה אוהב נוחות ונמשך לצרפתיות ובצדק, ה 205 נחשבת לאמינה מבניהם וגם אותה אפשר למצוא במצב יחסית טוב ועם צריכת דלק נמוכה אבל פה יש רק אוטומטי (שמומלץ יותר - פחות דלק, פחות תקלות, זול יותר, חזק יותר)

אתה רציני? :roll:

דווקא הרוב הכמעט מוחלט של ה205 שנמכרו בארץ היו ידניות, עם מנוע 1400 סמ"ק TU חסכוני, פשוט לאחזקה וזול מאוד בחלקי חילוף. הגרסא האוטומטית הגיעה עם מנוע XU בנפח 1600 סמ"ק שהוא קצת פחות מהכל.

פורסם
הדבר הכי טוב שתוכל לקנות בתקציב הנ"ל הוא טויוטיה סטארלט

שאני אל אזהיר ואומר כי היא נדירה ונסחרת מעל המחירון.

מסכים.

אחת הבחירות היותר טובות בטווח המחירים הזה.

מוניטין האמינות שלה זהה לזה של הקורולה של תחילת-אמצע שנות ה-90, ובצדק.

קשה למצוא, אבל אם מצאת - תחטוף.

עד שיש כמה למכירה לוקח זמן, והן לא נשארות למכירה זמן רב.

פורסם

אני לאט לאט ננעל, את הטויוטה לא אהבתי בכלל (עם כל הכבוד לאמינות)

לגביי 205, היא לא עושה לי את זה משום מה

לגביי פונטו, עוד איכשהו זאת האפשרות השנייה והיחידה כרגע במידה ולא יהיה מומלץ ללכת על 106

פיאסטה לאחרונה גם שמעתי שהיא ממש "מכה" ולא להתקרב אליה...

לגביי אוטומט - נוותר (אחים שלי לא יתנו לי לעשות טעות ולקנות אוטומט) :)

אז אני דיי נעול על 106 בדגם XR 5 דלתות גיר רגיל

ממודל 97 אם אני לא טועה היא בצורה היותר "חדשה" מה שאהבתי מאד

חשוב לי שיהיה כמובן הבסיס לרכב "סביר" שזה אומר חלונות חשמל, נעילה מרכזית, הגה כוח

לגביי חלקים ואביזרים הבנתי שיש ערימות ב-EBAY משהו שנותן לי קצת הרגשה טובה

השאלה היא מה באמת חושבים עליה, מה לחפש כשאני בודק, מה התקלות הנפוצות, דגשים, וכו...

אז בנתיים שוב תודה לעונים

פורסם

הייתי בדילמה בערך כמו שלך לפני כחצי שנה ובסוף קניתי פיאסטה דימניק 16V שנת 97 ידנית, כי זה היה הרכב במצב הכי טוב שמצאתי ולא כי חיפשתי ספציפית את הדגם. אם הייתי מוצא 106 או סטארלט או שרייד באותו המצב המכני שרכשתי את האוטו שלי, אז הייתי לוקח (שזה כלל שתקף לכל רכבי התפרנים/סטודנטים - לא משנה הדגם אלא מצב הרכב ואיך הוא תוחזק).

היום אני מוכר את האוטו כי אני רוצה לעבור למשהו חזק יותר מונע בטורבו דיזל.

מהרשמים שלי עד עכשיו עם הפיאסטה - הרכב מאוד קשיח וההיגוי מצוין. מאוד חשוב להקפיד ברכב הזה על בולמים תקינים וצמיגים תקינים. צריכת הדלק: 1 ל-12 בנסיעה מעורבת עם רגל כבדה על הגז ו-1 ל-14 בנסיעה מעורבת רגועה. לא רע בכלל.

הרכב לא יקר לאחזקה והרבה מכלולים אפשר להשיג בזול בפירוקיות. המנוע שיש לי (ליטר ורבע, 16 שסתומים) הוא נדיר יחסית בארץ, ולכן אם אתה לא מתכוון נסיעות רבות לאזורים הרריים, אפשר לסתפק במנוע הפשוט יותר, 1.3 עם 60 כ"ס.

אם אתה קונה פיאסטה, תקנה דור 4 ולא דור 3, כי בשנים 96-98 הן נמכרו במקביל.

עוד משהו שחשוב לשים לב אליו זה הקילומטראז' שרושמים בפיאסטות למכירה - לאוטו יש רק 5 ספרות במד מרחק ולכן אם מישהו מוכר לך רכב עם "רק" 110,000 ק"מ, יכול להיות מאוד שזה 210,000 ק"מ. אם אין היסטוריית טיפולים מסודרת ובלאי פנים הרכב הוא גבוה, הייתי בודק את האוטו מאוד בקפידה.

אני גם לא מבין למה אתה צריך רכב אוטומטי - הרי אתה יורד מקטנוע, מה שאומר שיש לך קואורדינציה סבירה ואתה יכול להעביר הילוכים. בטווח המחירים שבו אתה קונה רכב, קניית גיר ידני יכולה לחסוך לך הרבה כאב ראש ודלק אחר כך.

פורסם

סטארלט היא אכן מכונית טובה, אמינה וחסכונית יחסית לגילה אבל, וזה אבל גדול, היא קטנה וצפופה מאוד וממש לא מצטיינת בנסיעות בין עירוניות.

לגבי ה106 - אתה לא צריך חלקים מאיביי כי יש הכל בארץ, זמין ונגיש. אין שום בעיה של חלקי חילוף לרכב וזה לא מה שצריך להטריד אותך. מה שכן צריך לטריד אותך זה החיפוש אחר 106 שמורה, מטופלת ולא מוזנחת.

רוצה דגש? בדוק את מצב הבולמים מאחור (זה סרן עם זרועות עוקבות שיקר יחסית לתקן) ואת מצב מערכת הקירור (פסול על הסף רכבים עם מי ברז).

• תוכן חדש...