Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקורת רעה על סמל"ת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
על פניו זה בהחלט נראה כאילו סמל"ת כבולים באיזה חוזה ארוך טווח עם פיאט/אלפא רומיאו והם מנסים לצאת מגידרם בכדי שאלפא ישחררו אותם ממנו ללא קנס (או משהוא דומה מאוד).

כל הסיטואציה הזאת מזכירה עובד שמת לעוף ממקום עבודה אבל לא רוצה לאבד את הפיצויים אז הוא בכוונה עושה הכל הפוך.

רק שיקרה כבר.אינשאללה!

זה מה שניקרא שביתה איטלקית , אני לא צוחק ככה ניקרא המושג הזה ובמקרה הזה הוא מתאים מאוד ליבואן רכבים איטלקיים.

מאוד חבל שסמל"ת קוברים את המותגים המצויינים האלו , פיאט ובמיוחד את אלפא ופשוט לא רוצים למכור.

אם הייה להם מוח או לחלופין רצון למכור הם יכלו להיות אחד מיבואני הרכב היותר עשירים שקיימים פה.

כמו למשל להתחיל להביא את גירסאות הדיזל המצויינות של פיאט , להתגמש עם הלקוח ברצון לבחור רמות איבזור, לתת שירות אחר לבעלי אלפות , כן גם ישנות אחרי הכל אלפא ישנה צריכה הרבה חלקים :lol: ושם הרווח הענקי .

להתחיל לייבא פרארי , לא חסרים בארץ בעלי ממון שרק מחפשים צעצוע חדש ולהראות שלהם יש את הכי טוב (תיראו את הכמות הנאה של הפורשה בארץ).

אם כבר מדברים על יבואנים אז פה מגיעה מילה טובה על לובלינסקי , הרכב שלי הייה 12-13 שנה על הכביש ועל אף שהיו שם חלקים יחודיים לדגם והדגם הזה ממש לא נפוץ תמיד היו חלקים או במלאי או בהזמנה שלקחה גג מספר ימים.

פעם אחת הייתי צריך להחליף זרנוק ראשי עליון , נאמר לי שאין בארץ אבל יכולים להזמין לי מצרפת כמובן ללא איזה שהיא תוספת כסף על משלוח לבסוף מצאו אחד בארץ , בחיים לא סירבו להזמין לי איזה חלק או סירבו לטפל ואני גם לא רואה סיבה שמישהו לא ירצה , אחרי הכל הרווח הכי גדול של היבואנים זה לא ממכירת רכבים , זה מתיקונים וחלקים הרווחים שם גבוהים מאוד.

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
שירות טוב נמדד לא נמדד לרעה במה שהיבואן לא חייב לעשות ע"פ החוק או הסכמים שהוא קבע בעת קניית רכב שחתמת עליו.

אתה רציני?

מה שהיבואן חייב לעשות עפ"י חוק - הוא מחוייב על פי חוק.

אין לו אפילו אפשרות בחירה - הוא חייב לעשות את זה.

השירות הטוב של היבואן נמדד בדיוק בדברים שהוא לא מחוייב לעשות עפ"י החוק.

הדברים שהוא עושה מבחירה כדי לתת שירות טוב יותר ללקוח.

מה שעצוב זה שאתה חושב שבשביל שיבואן יספק חלפים לרכב שהוא מכר לפני 10 שנים, צריך חוק בשביל זה.

באירופה, בארה"ב, בכל העולם, תיכנס לדילר של חברה מסויימת ותבקש להזמין חלק - ינסו לעזור לך כמה שהם יכולים להשיג את החלק.

האמת? גם בארץ, אצל רוב היבואנים, תיכנס למוסך המרכזי ותבקש להזמין חלק, גם אם הוא לרכב מלפני 20 שנה, הם ינסו לעזור.

אבל אצל סמל"ת? חס וחלילה. מה אתה רוצה לתקן אוטו בן 10? תקנה רכב חדש!

מי שמודד את התקדמותו, הצלחתו ואושרו בצורה יחסית לאחרים, לעד ישאר מתוסכל;

תמיד יהיה שכן עם גינה גדולה יותר, דשא ירוק יותר ומכסחת-דשא חדשה יותר.

פורסם

אני לא יודע כמה זמן סמל"ת מייבאים את הרכבים של פיאט, אבל אי שם בתחילת העשור חיפשתי ספר נהג לאונו, אז התקשרתי ליבואן. התקשרו אלי חזרה, חיפשו, מצאו ואפילו שלחו לי בדואר. הספר לא היה שימושי במיוחד, וזה לא מפחית דבר מכל הביקורות שנכתבו למעלה, אבל נראה לי שראוי לציין את זה.

פורסם

מראה על המהפך (לרעה כמובן) שחל על היבואן בעשור האחרון.

פורסם

אבל אצל סמל"ת? חס וחלילה. מה אתה רוצה לתקן אוטו בן 10? תקנה רכב חדש!

וגם כשאתה ניגש לסוכנות שלהם במטרה לקנות רכב חדש- הם מבריחים אותך.

בא לי לשלוח להנהלה הראשית מכתב עם הטקסט:

"היני לקוח פיאט 24 שנים. בהתלבטות בין הפונטו לפביה, עלה נושא הג'אנטים מול הסוכן שלכם. בהמלצת נציגכם אכן הזמנתי השבוע את הסקודה פביה החדשה. תודה על הייעוץ בנושא מנציגכם".

פורסם

אני לא יודע אבל היה לי מקרה דומה, אני לפני בערך 16 חודשים כשהיתי בעל סקודה טנדר, קיבלתי אותה בחינם מחקלאי, הרכב היה במצב ממש גרוע, כמו בכול שיפוץ של ענתיקה או רכב הדבר הראשון שעושים זה לקנות מדריך לרכב [איך מפרקים ומרכיבים את הרכב]. בהתחלה הלכתי על פנייה ליצרן אבל אחרי שליחת כמה וכמה איימלים למוסך וליבואן וליצרן בצ'כיה. אחרי שבוע אין תשובה אחרי שבועיים עדיין אין תשובה, אז שלחתי שוב ליצרן בצ'כיה, והוא טוען שצריך לדבר עם היצרן. טוב, שליחה נוספת ליצרן ולמוסך מניבה תשובה בצורה של התקשרות טלפונית, ובשיחה הפקידה או מה שהיא לא תהיה היא עונה כי עפ"י חוק אין להם חובה להחזיק מעל 7 שנים את המדריכים הללו. שזה די עיצבן.

חזרתי למחשב ומתחיל לתור בגוגל מדריכים להורדה. מצאתי אתר שיש בו כל השירטוטים. לסקודה, אאודי, פולקסווגן וסיאט. http://www.vagcat.com

Ready To Rock
Ready To Rumble

"Hard times create strong men, strong men create good times, good times create weak men, and weak men create hard times." G. Michael Hopf

Daihatsu Sirion 2007 1.3 automatic
פורסם
בא לי לשלוח להנהלה הראשית מכתב עם הטקסט:

"בהתלבטות בין הפונטו לפביה, עלה נושא הג'אנטים מול הסוכן שלכם. בהמלצת נציגכם אכן הזמנתי השבוע את הסקודה פביה החדשה. תודה על הייעוץ בנושא מנציגכם".

"רצ"ב צילום צ'ק ע"ס [הכנס מחיר של פאביה חדשה כאן] לזכות צ'מפיון מוטורס."

פורסם

stio, תעשה את זה.

אבל אל תשלח את זה לזוטרים, שלח את זה למנהל שיווק ומכירות (אם קיים אצלהם תפקיד כזה).

לדעתי אין צורך להזכיר את הג'נטים, רק:

"היני לקוח פיאט 24 שנים. לאחרונה החלטתי ברכישת רכב חדש. בביקורי באולם התצוגה שלכם דיברתי עם נציג מכירות X (במידה ואתה זוכר את השם), ועפ"י המלצתו הזמנתי השבוע סקודה פאביה חדשה. תודה על הייעוץ בנושא"

בבקשה תעדכן אם קיבלת התייחסות :)

פורסם

אני גם יכול לספר שרציתי לבדוק את הפונטו החדשה (לפני שגם הזמנתי פאביה חדשה). התקשרתי לסוכנות וביקשתי נסיעת מבחן. "נחזור אליך" הם אמרו. חיכיתי וחיכיתי... אחרי יומיים התקשרתי "נחזור אליך". התקשרתי שוב. אחרי ה"נחזור אליך" השלישי, הזמנתי פאביה. הייתי בעל אונו ואני עדיין בעל Tipo GT (שהיא אגב למכירה...) וכאב לי הלב לקנות VAG... אבל מה לעשות, אם אני אסמוך על סמל"ת אני לא אגיע לשום מקום.

Skoda Fabia 1.2TSI 2011 "Sport" Manual gearbox

פורסם
אני שמח שהצחקתי אותך.

אתה אישית לקוח של סמל"ת אם אתה קונה מהם רכב מהסוכנות כמו שאני לא לקוח של UMI.

אתה לקוח שלהם ברגע שאתה קונה מהם חלפים או רכב.

אתה טועה בגדול.

יבואן ציוד תעשייתי שטען דבר כזה בבית משפט שילם לי 250,000 ש"ח (הוא טען שקיבל את הסוכנות 3 שנים אחרי שקניתי את המכונה ולמעשה בגלל זה הוא לא חייב לי כלום).

מעבר לעובדה החוקית יש את הצד המסחרי עיסקי ושם סמל"ת נופלים בגדול עם גישה כזו. כיצרן אני מספק שירות וחלפים גם למוצרים בני 30 שנים ולמעשה לכל מוצר שהמפעל שלנו ייצר אי פעם. שירות לא נותנים לפי החוק אלא לפי הצורך.

גילוי נאות: לי יש דווקא ניסיון טוב עם סמל"ת גם כבעלים של דובלו שני וגם כבעלים לשעבר של לנצ'יה (שנקנתה כשהסוכנות היתה עדיין אצל אונגר).

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

וואי וואי דיי כבר!

מה עשיתם מהם?! מפלצות ממש!

אני לא יודעת איפה אתם הייתם, אבל כשאני הגעתי לסוכנות של אלפא היו 2 מארחות, בופה ענקי, מכוניות יפיפיות בתצוגה,

וכמובן את המוכרת, גברת מור.

הבחורה הזאת, הדבר האחרון שהיא רצה או נסתה לעשות זה להבריח אותנו.

גרמה לנו להרגיש בנוח, הסבירה לנו על הדגמים השונים, יצאה איתנו לנסיעת מבחן.

בנסיעה עצמה היא הייתה אפילו הרבה מעבר ל"בסדר", רק רצתה לראות נהיגה ספורטיבית, לא הפסיקה לצחוק ולחייך ולצעוק, "תני גז תני גז".

אה כן, כמעט שכחתי, כל יומיים היא התקשרה אלי לברר אם אני בסוף רוצה את האוטו או לא.

הסיפור הזה, על חוסר הענות לקראת לקוחות ישנים בהחלט מטריד, אבל להגיד עליהם שהם מבריחים לקוחות פוטנציאלים שמגיעים אליהם לסוכנויות?

הפאביה נמכרה.:-(

פורסם

כולם נחמדים אליך מתי שהם רוצים שתקנה את הסחורה שלהם , זה לא חדש.

חכה אחרי זה שתצטרך לפנות אליהם לגבי תקלות/בעיות שצצות באלפא החדשה שלך.

2001 Opel Astra 1.6

פורסם
אבל אי שם בתחילת העשור חיפשתי ספר נהג לאונו, אז התקשרתי ליבואן. התקשרו אלי חזרה, חיפשו, מצאו ואפילו שלחו לי בדואר.

לי הייתה דובלו עם היסטוריית טיפולים מלאה לחלוטין במוסכי פיאט מורשים בלבד אבל הכל מתועד בקבלות.

אמרתי לעצמי, למה לא נזמין ספר רכב, נרשום במוסך מורשה את כל היסטוריית הטיפולים וכך הכל יהיה מאורגן כמו שצריך.

ניגשתי שמח וטוב לב למוסך שלי (מורשה פיאט, מוסך אגוז בעמק חפר, מוסך מעולה דרך אגב), ופבל , מנהל המוסך אמר לי, "וואללה, רעיון מצוין, ככה הכל יהיה מאורגן ולא תצתרך לחטט תמיד בקבלות, השאלה עם זה שווה לך 80 ש"ח?"

80 ש"ח? למה 80 ש"ח?

כי זה מה שסמל"ת גובים כיום על ספר רכב.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

עם הברדק של איטליה אני לא אתפלא אם פיאט בכלל לא מספקת למוסכים קטלוג של חלפים.

נשארו לי כל מיני חלקים של אלפא סוד, אמנם כבר ישנים אבל על אף אחד מהם אין מק"ט או תאריך ייצור, דברים שבפולקסווגן יש על כל צ'ופצ'יק מפלסטיק.

פורסם
וואי וואי דיי כבר!

מה עשיתם מהם?! מפלצות ממש!

אני לא יודעת איפה אתם הייתם, אבל כשאני הגעתי לסוכנות של אלפא היו 2 מארחות, בופה ענקי, מכוניות יפיפיות בתצוגה,

וכמובן את המוכרת, גברת מור.

הבחורה הזאת, הדבר האחרון שהיא רצה או נסתה לעשות זה להבריח אותנו.

גרמה לנו להרגיש בנוח, הסבירה לנו על הדגמים השונים, יצאה איתנו לנסיעת מבחן.

בנסיעה עצמה היא הייתה אפילו הרבה מעבר ל"בסדר", רק רצתה לראות נהיגה ספורטיבית, לא הפסיקה לצחוק ולחייך ולצעוק, "תני גז תני גז".

אה כן, כמעט שכחתי, כל יומיים היא התקשרה אלי לברר אם אני בסוף רוצה את האוטו או לא.

הסיפור הזה, על חוסר הענות לקראת לקוחות ישנים בהחלט מטריד, אבל להגיד עליהם שהם מבריחים לקוחות פוטנציאלים שמגיעים אליהם לסוכנויות?

שתי מארחות?

בופה ענקי?

את בטוחה שלא היית באירוע מכירות?

כי אני מתקשה להאמין שבאולם התצוגה המרכזי של אלפא יש כל יום שתי מארחות ובופה ענקי.

חשוב לעשות את האבחנה הזאת.

Heaven is where the police are British, the cooks French, the mechanics German, the lovers Italian and it is all organized and run by the Swiss

Hell is where the chefs are British, The mechanics French, the lovers Swiss, the police German, and it is all organized and run by the Italians

• תוכן חדש...