Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקורת רעה על סמל"ת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אנו אוספים את כל המקרים ומעבירים אותם .

עוד משהו קטן ,

החברה' שהחליטו לקנות פאביה במקום הפונטו , נשמח אם תפרטו על המקרה בפרטי או שוב כאן ואם תוכלו לתת צילום של טופס הקנייה זה בכלל יהיה מעולה .

כמובן שפרטים על השתלשלות העניינים תפורט כאן בהמשך . אם תהיה כמובן .

רכישת הרכב החדש:

בחודש שעבר ניגשתי בפעם הראשונה לסוכנות סקודה, התרשמתי מהרכב, לקחתי הצעת מחיר וקטלוג. לא רציתי לקנות אותו בהתחלה, אמרתי ניתן צ'אנס לפונטו, בכל זאת אנחנו נוסעים על מכוניות פיאט כבר 24 שנים!!!

ניגשתי לסוכנות פיאט באיזורי. התחלתי לדבר עם הסוכן על הרכב, צריכת דלק, מנוע וכ'. הסוכן היה נחמד עד שהזכרתי את הפאביה.

אני: "למה הרכב לא משווק עם מגנזיום כמו בפאביה החדשה?"

הסוכן: "אז לך תקנה את הפאביה!" :shock::shock:

הגעתי לעיניין התיבה.

אני: "אפשר לקנות את הרכב עם תיבה ידנית עם מנוע 1.4 והאבזור הזה"?

הסוכן: "מה אתה רציני"?!

אני: מסתכל ולא מגיב..

הסוכן: "אפשר, אבל אין אבזור".

אני: "רגע, יש רדיו מקורי כמו כאן"?

הסוכן: "לא".

אני: ידיות בצבע הרכב, ESP יש?

הסוכן: "לא".

אני: "אז מה יש"?!

אמי נכנסת למושב הנהג ויושבת ברכב. מכיוון שהיא לא נתקלה בגיר כזה בחיים, היא ניסתה להזיז את המוט. הנציג ישב בצד הנוסע. כנראה אמי לא שילבה להילוך נכון, והסוכן בקול רם אך לא בצעקות: "גברת עזבי את זה!!" אמי נבהלה ויצאה מהאוטו.

הנציג קלט שהוא עשה משהו לא בסדר וריכך את ההתנהגות, וסיפר לנו על נסיעות המבחן בפיאט פנדה שהוא עשה, על זה שהפונטו סוחבת בעליות למרות המנוע החלש וכ'.

מגיעים לשולחן ויושבים כדי לסגור עסקה.

אני: אפשר נסיעת מבחן על הרכב? אני לא סגור לגבי הגיר הזה.

הסוכן: לא. אין לי רכב כעת, אולי בשבוע הבא יהיה לנו.

אני: אז מה נעשה?

הסוכן: אפשרי גם לאחר ביצוע ההזמנה לעשות נסיעת מבחן, מקסימום תבטל ללא קנס.

כאן כבר בנושא המחיר, אמי נכנסה "לפעולה" אשר "מומחית בנושא". עשיתי שיעורי בית והמחיר של הרכב היה 99,000 ש"ח.

אמי: המחיר הוא 99K אני מבינה. אין הנחות ללקוחות ותיקים?

הסוכן: :shock: המחיר אמור להיות 99K, אבל צריך להוסיף על אביזרי רישוי 194 ש"ח, קודנית (אתם חייבים) ומרימי שמשות 691 ש"ח, זה יוצא 101,300 ש"ח.

אהה אופס, שכחתי להוסיף ב SAP צבע מטאלי, אז למה שרואים כאן תוסיפו 1500 ש"ח!

אני: ואם אני לא רוצה צבע מטאלי?

הנציג: יש רק 2 צבעים לא מטאליים, "לבן טהור" ו- "כחול משכנע", אז אין הרבה ברירות...

הנציג שכנע אותי לעוף משם, עשיתי אחורה פנה, נכנסתי לתוך הפיאט שלי שחנתה ליד עוד מיליון פיאטים בערך ועפתי משם!!

כשקמנו מהכיסאות הוא פנה אליי: "תשמע, מצטער איך שדיברתי אליך מקודם, פשוט אני לא אוהב שלקוחות מדברים איתי על רכבים אחרים".

לאחר כשבוע בערך נכנסתי לסוכנות סקודה, בלי הרבה חוכמות הזמנתי את הפביה, שלפתי צ'ק, חתמתי על החוזה, לחצתי ידיים ונפרדתי לשלום מהסוכן. צריך לקבל אותה בימים הקרובים (נו כבר עוד כמה זמן?! :-))

גם הורידו לי 1000 ש"ח מהמחיר, גם חיישני רוורס ב- 50% הנחה. נציגים סבלניים, לכל שאלה ענו, רק חבל שדפקו אותי עם המספר ונתנו לי סיומת 61 (לא להתנפל עליי לא מבטל עסקה!)

חוויה במוסך המורשה:

אני ניגשתי למוסך בגלל נזילה רצינית של נוזל בלמים (ממש סכנת נפשות, כבר נורה אדומה דלקה). הרכב על הליפט.

אחר ממנהלי המוסך/ מנהלי עבודה מחליט להכניס דוקאטו ענקית לתוך המוסך לטיפול, הרכב חנה בחוץ.

על סיפון הדוקאטו של חברת "אלוני" מנהל המוסך בכבודו ובעצמו, שובר ימינה ופתאום "בום!" החכם דפק פיאט מריאה שחנתה בחוץ.

בדוקאטו מכה מכוערת ובולטת בדלת הזזה צדדית, במריאה שפשופים בפינת הטמבון ומעליו על הפח.

אני ניגש לבן אדם ושואל: "מי משלם על הנזק"?

הוא עונה לי: "מה פתאום זה לא אני, זה היה ככה מקודם" (ראיתי את זה בעצמי ב LIVE, הייתי בתוך המוסך).

עובד אחר בא וצועק: "מה איך לא ראית?!"

אני מתערב: "טוב רכב גדול, אין מה לעשות"...

הנהג בדוקאטו: "היתה שמש על המראה, מה אני אעשה"..

ממש מרתק!

תקלה בנעילה מרכזית, קצר מסכן.

אני מתקשר למוסך המורשה שבוע מראש וקובע תור.

מגיע ביום ובשעה שקבעתי, לאחר נסיעה של 25 ק"מ.

"שלום, הבאתי את הרכב, שוב אני בקשר לנעילה המרכזית".

מנהל המוסך: "אופס, המחסנאי הזה אני אומר לך.. טעינו אנחנו בעצם לא מטפלים בבעיות חשמל, מצטער!"

אני: מה זאת אומרת, זה מוסך מורשה! באתר פיאט רשום שהמוסך מטפל בבעיות חשמל.

מנהל המוסך: מצטער, לך לעיר אולי יתקנו לך, אולי תנסה במוסך השני של פיאט.

מניע את האוטו ונוסע למוסך מורשה אחר בחיפה, עוד 10 ק"מ נסיעה.

אני: שלום, הפנו אותי ממוסך אחר. יש לי תקלה קטנה בנעילה מרכזית.

הפקידה: מצטערת, אי אפשר לקבל את הרכב שלך. בוא יום אחר!

אני כבר התחלתי להתעצבן.

הפקידה: יש לנו רק חשמלאי אחד ויש בתור עוד 20 מכוניות. אז תשאיר את האוטו ובעוד 6 שעות אולי, אני לא מבטיחה, הוא יסתכל על האוטו שלך. :shock::shock: (ועוד יום שישי).

ברחתי משם, ניגשתי לחשמלאי, 5 דקות עבודה ו- 50 ש"ח פתרו את הבעיה, חוט נגע בחוט ועשה קצר.

עוד מקרה:

אני: שלום. אני רוצה בבקשה להזמין חלק לפיאט אונו.

הפקיד: המחסנאי לא נמצא, תבוא יום אחר.

אני: אבל אתה לא יודע על מה מדובר, אולי יש לכם פה ולא צריך את המחסנאי.

הפקיד: איזה חלק?

אני: אני צריך את המתג של המזגן המקורי של האונו.

הפקיד: מה מה זה?! איזה כפתור יש למזגן הזה בכלל?!

אני: בוא לאוטו, הוא בחוץ, אני אראה לך.

הפקיד יצא החוצה לאוטו.

הפקיד: מאיפה אני יביא לך כפתור כזה?! אין כבר כזה להזמין, אי אפשר. תלך למכונים למזגנים, הם יעשו לך כזה אוניברסלי (?!?!?)

אם אני אצליח להשיג אני אגיד לך. (כמובן שלא הצליח, לא נראה לי שניסה).

(ברחתי משם).

מסתבר שיש עוד 2 חנויות של חלקי חילוף של פיאט בת"א, אז כדי לא להטריד, שלחתי מייל לאחד מהם עם הסבר מפורט.

ענו לי : "שלום גיא. אנא ציין מספר שלדה, אני לא יודע על מה מדובר".

שלחתי מספר שלדה.

עובר יום, יומיים, שלושה, שבוע, ואין קול ואין עונה. שלחתי שוב מייל ואין תגובה אפילו אחרי שבוע.

שלחתי מייל לחנות השנייה, הפעם מראש לא ענו בכלל. החלטתי לוותר ונשארתי עם מה שיש לי.

מחירים במוסכים:

משום מה החליטו שאני מיליונר והחליטו לדפוק לי מחירים במורשה.

חוטי הצתה לאונו מסכנה: 313 ש"ח!

תרמוסטט ויוניט לאונו: 630 ש"ח!

משאבת ברקס קטנה ונגד למאוורר: מעל 800 ש"ח!

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
רכישת הרכב החדש:

עשיתי שיעורי בית והמחיר של הרכב היה 99,000 ש"ח.

הסוכן: :shock: המחיר אמור להיות 99K, אבל צריך להוסיף על אביזרי רישוי 194 ש"ח, קודנית (אתם חייבים) ומרימי שמשות 691 ש"ח, זה יוצא 101,300 ש"ח!

אתה רואה, פה בדיוק נקודת התורפה של כל הבעיה שלך, גרנדה פונטו לא קונים ב 99K בסמל"ת.

גרנדה פונטו קונים ב 79K בסניף אייס הקרוב לביתך :lol:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

וואלה. מזכיר לי שלפני שבוע גיסתי סיפרה לי שהפונטו ספייס שלה נוסעת ממש גרוע, משתעלת, נכבית.

פתחתי מכסה מנוע, הסתכלתי לפה ולשם, תוך כמה דקות ראיתי שהלך חוט הצתה.

יומיים אחרי זה היא נסעה למוסך מורשה פיאט, ושם הסכימו עם האבחנה, החליפו ארבעה חוטי הצתה וגבו ממנה 660 ש"ח... :roll:

פורסם

stio, רווח נטו שלך - קיבלת פאביה חדשה במקום פונטו עתיקה. במקרה הזה, אפשר רק להודות לסמל"ת.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אחלה . אני צריך רק את השם שלך או בה"פ או כאן , איפה שנוח לך .

לדעתי זה בזבוז זמן לשלוח תלונה לסמל"ת. מניסיוני עם האנשים האלה הם מקשיבים, מבטיחים "לטפל" אבל אח"כ פשוט לא עושים כלום.

לדעתי לשלוח תלונה אך ורק ליצרן עצמו באיטליה.

אתה רואה, פה בדיוק נקודת התורפה של כל הבעיה שלך, גרנדה פונטו לא קונים ב 99K בסמל"ת.

גרנדה פונטו קונים ב 79K בסניף אייס הקרוב לביתך :lol:

אני חייב לספר משהו בקשר לזה.

יום אחד לקחתי את הפלאפון של אחותי לתיקון, בחברת "אורנג'" שממוקמת בחוצות המפרץ.

אחרי הטיפול במכשיר יצאתי החוצה והייתי צריך ללכת לשירותים. ראיתי סניף של אייס לא רחוק בכלל וחשבתי ששם יש שירותים, לכן נכנסתי לשם.

השומר מסתכל עליי, לא בודק בכלל ואומר לי עם הראש "כנס, כנס".

אני נכנס ורואה למעלה שלט "שירותים" עם חץ ימינה. תוך כדי שאני מסתכל על השלט אני פונה ימינה ופתאום נתקל במשהו גדול ולבן.

אני מוריד את הראש ורואה גרנדה פונטו לבנה בתוך סניף אייס (?!).

צעד אחורה, לרכב יש רישוי ישראלי וטסט. אני שואל את השומר: "מה זה?!"

השומר: "זאת טיפו. נכון יפה?"

אני: "זאת פונטו. אבל מה היא עושה כאן?!"

אח"כ נזכרתי שיש את המבצע הזה, עקפתי את הרכב תוך כדי שאני מסתכל על הרכב, על המסגרת של הלוחית רישוי היה רשום "קל אוטו".

הזוי.

stio, רווח נטו שלך - קיבלת פאביה חדשה במקום פונטו עתיקה. במקרה הזה, אפשר רק להודות לסמל"ת.

נכון, אבל יש משהו לטובה במכוניות איטלקיות שאין בשום רכב אחר, עוד לא הצלחתי להבין מה.

פורסם
נכון, אבל יש משהו לטובה במכוניות איטלקיות שאין בשום רכב אחד, עוד לא הצלחתי להבין מה.

גם זה יעבור לך...

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם
לדעתי זה בזבוז זמן לשלוח תלונה לסמל"ת. מניסיוני עם האנשים האלה הם מקשיבים, מבטיחים "לטפל" אבל אח"כ פשוט לא עושים כלום.

לדעתי לשלוח תלונה אך ורק ליצרן עצמו באיטליה.

נגיע לנהר ונחצה אותו .

אם לא נראה שיש רצון להבין , נשלח תלונה לפיאט איטליה . ברצינות . לאחר שאני אדע איך , כמובן .

עכשיו במטוטא ממך , שלח לי את שמך המלא בבקשה בה"פ .

תודה .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

פורסם

נכון, אבל יש משהו לטובה במכוניות איטלקיות שאין בשום רכב אחר, עוד לא הצלחתי להבין מה.

היה, פעם.

פעם מכוניות קטנות איטלקיות היו מהנות לנהיגה - ע"ע פיאט 500, 600, 850, 127 ואונו.

היום כבר לא.

קנית פאבייה? הרווח כולו שלך.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

תרומתי הצנועה לנושא:

נכנסתי לסוכנות פיאט, אף אחד לא הסתכל עליי בכלל. בדרך כלל אני דווקא אוהב להיכנס לחנויות בלי אנשי מכירות שמנג'סים לי, אבל רכב זה דבר שקצת קשה לקנות לגמרי לבד, בניגוד לקילו עגבניות בסופר למשל.

פניתי לנציג, "שלום, אני רוצה לבדוק את הפנדה".

"בבקשה, תבדוק", אמר והלך.

טוב, נו. הלכתי לפנדה שעמדה שם, נכנסתי, תופפתי על הדש-בורד, יצאתי, פתחתי בגאז', ניסיתי להידחק למושב האחורי, מה כבר יכולתי לעשות. הצצתי בקטלוג שעמד בפינה, "כוח הפנדה" או משהו כזה. לא חידש לי הרבה. התחלתי להרגיש בדידות :?

פניתי שוב לסוכן. התיישבנו ליד השולחן, שאלתי אותו כמה שאלות בנאליות והוא ענה בכמה תשובות בנאליות, בסך הכל בחביבות. הפנדה די קרצה לי, וביקשתי ממנו לקבוע נסיעת מבחן. הוא אמר שזה יקח זמן, אולי שבוע, אבל לא היה אכפת לי לחכות. השולחן שלו היה מלא בניירת מבולגנת, הוא לקח את הפרטים שלי ורשם אותם בשוליים של איזה נייר אקראי שהיה זרוק שם. זה היה נראה לי קצת מוזר, מה, אין להם רשימה מסודרת? איך בדיוק הוא יזכור עוד שבוע להזמין לי נסיעת מבחן ולהתקשר אליי אם הפרטים שלי סתם זרוקים ככה. ואכן, חיכיתי שבוע, חיכיתי שבועיים, ומי לא מתקשר? מיכאל (לוי או נציגיו). מיותר לציין שכיום לא חונה הפנדה (או פיאט אחרת) בחנייה שלי. ממש צער בעלי חיים מה שסמל"ת עושים לדובת הפנדה הקטנה והחמודה.

בכל אופן, אני לא מצפה מיו"ר סמל"ת לעשות חראקירי עקב הסיפור הבאמת צנוע שלי, אבל אני לא מבין את האינטרס שלהם. הם משקיעים סכומים גדולים בפרסום, באותה תקופה גם היה קמפיין גדול לפרסום הפנדה ספציפית, ואז כשכבר בא מישהו להתעניין - מתעלמים ממנו. (מילא להתעלם מהבנאדם אחרי שהוא כבר קנה, עדיין הייתי מתעצבן אבל לפחות מבין למה...)

פורסם

מניסיון אישי, החוויה שתיארת אומנם אינה תקינה בעליל, אולם אני יודע שתופעות פסולות שכאלה מתרחשות גם בסוכנויות של יבואנים אחרים (ושוב, מניסיוני האישי, אני מדבר על סוכנויות של שני מותגים אחרים שאינני מתכוון לנקוב בשמם).

בואו נעשה את ההפרדה בין שירות רע של יבואנים באופן כללי לבין שירות רע של סמל"ת באופן פרטני, ונתמקד בסמל"ת בלבד.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

• תוכן חדש...