Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקורת רעה על סמל"ת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בהמשך לשרשור הזה ,

לא רק למכור מכוניות זה מהם והלאה .

למכר שלי יש אלפא 146 .

הבחור ביקש מהמחסן את המנגנון של הנעילה של המכסה מנוע , מכיוון שנשבר לו הקפיץ של הידית הקטנה שצריך להזיז כדי להרים את המכסה .

הודיעו לו שאין להם במלאי . הגיוני ומובן .

ביקש הבחור שיזמינו לו והוא ישלם להם כבר עתה , כמקובל אצל יבואני רכב . הודיעו לו שהם לא מזמינים חלקים לרכבים שהם הפסיקו להביא לאחר תקופה של 7 שנים והחוק לא מחייב אותם .

הם הציעו לו לחפש בפירוקיות . אץ לו רץ לו הבחור לחפש בפירוקיות אך כל האלפות 146/5 שנמצאו היו ללא חלק קידמי .

התקשר הבחור שוב לסמל"ת ושוב ענה לו אותו בחור חביב .

אין בפירוקיות ענה מכרי , אולי תשקלו שוב לעזור לי ותואילו בבקשה להזמין לי את החלק כראוי וכמקובל בעולם הרכב .

מכרי לא התייאש ונתן אותי כדוגמא - בעל רכב בן 25 שנה ו"קמור" תמיד הואילו והזמינו לי חלקים למרות שאין להם במחסן .

חזר על אותה המנטרה הבחור מסמל"ת "על רכבים מעל 7 שנים אנו לא מחויבים להביא חלקים" .

הוא הביע את צערו על העניין ואיחל כל טוב למכרי .

עכשיו תשקלו אתם אם לקנות רכב מסמל"ת . מילא חרא שירות . מילא ירידת ערך מטורפת אבל אפילו שירות לרכב בן 10 שנים אין .

אל תשכחו,

לא משנה כמה תנהגו מהר, תמיד תוכל להגיע לכם מיני מהשוליים

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חלקים סוג זה ניתן להערכתי למצוא ב ebay של אחת המדינות האירופאיות. גם יותר זול, גם יותר מהר וגם כולם מחליפים פידבקים כל כך נלהבים שזה פשוט תענוג.

פורסם

אני לא מבין מה שירות רע בזה?

אכן החוק לא מחייב יבואן אחרי 7 שנים מהפסקת מכירה של אותו דגם להביא חלקים שלו.

זה שחברות אחרות הסכימו להביא חלקים של רכבים ישנים שלהם זה לא אומר שכולם חייבים.

האם חבר שלך קנה את האוטו ישירות מהיבואן או שזה יד שניה?

מניסיון שלי השירות שלהם מצויין.

S2000

פורסם
אני לא מבין מה שירות רע בזה?

תגיד לי, אתה רציני? היבואן מכר אלפא 146 לפני אי-אילו שנים. הגיוני ומתבקש שהוא יספק חלפים מתאימים למכוניות שהוא מכר. גם אחרי כל כך הרבה זמן. זה לא שמבקשים ממנו לספק חלקים בחינם. הבנאדם רוצה לשלם על החלק ממיטב כספו!

זו פשוט בושה. אין מילה אחרת.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

וזה לא חדש מהיום או אתמול..

לקחו מותגי רכב מופלאים ודואגים להרוס אותם עד הסוף, העיקר שלמר מנכ"ל סמל"ת יש פרארי.

בתקופת הדדרה רציתי להזמין דרכם מספר חלקים, הם סירבו בכל תוקף כי זה רכב ישן ואין להם אינטרס לעשות כך.

לעומת זאת אני יכול להעיד על UMI שאין שום בעיה להזמין דרכם חלפים לשברולטים ופונטיאקים משנות ה90.

יאשה , חבר שלך בדק אולי דרך סודאי או מ.י.ר אם ניתן להזמין דרכם ?

כי בזמנו אני זוכר שיכולתי להזמין חלפים שאין בארץ לדדרה מאיטליה דרך סודאי..

2001 Opel Astra 1.6

פורסם

דר , האם אתה מוכן לקנות רכב שבידיעה שהיבואן לאחר 7 שנים לא מוכן לספק לך חלקים לרכב כי החוק לא מחייב אותו ?

לא הייתי קונה מהם רכב . קולה מהמכונת שתייה אצלם לא הייתי קונה .

לגבי איביי , לא לכולם יש ויזה בינלאומית . כאשר יבואן מוכר רכבים הוא צריך לקבל אחריות לספק ללקוחותיו שקנו ממנו ממיטב כספם את רכבם , חלקים . נקודה .

תחשבו על בחור קשיש שמגיע לסוכנות כי הוא עשה ניקיון ברכב שאותו קנה בסמל"ת לפני כ 7-8 שנים ולפתע ראה כי אחד מהפתחי מזגן שבורים ורצה להחליפם . גדש עם אלפתו/פיאטו לסוכנות , היישר למחסן המרכזי ושם מבשרים לו שאין להם את הרצון להזמין כי הם אינם מחוייבים לכך . מה יעשה הקשיש ? יתרוצץ אחר פירוקיות בארץ ? לא , הוא יבקש מנכדו להזמין לו באינטרכנכט או איך שלא קוראים לזה...

תעשו לי טובה .

אל תשכחו,

פורסם
תגיד לי, אתה רציני? היבואן מכר אלפא 146 לפני אי-אילו שנים. הגיוני ומתבקש שהוא יספק חלפים מתאימים למכוניות שהוא מכר. גם אחרי כל כך הרבה זמן. זה לא שמבקשים ממנו לספק חלקים בחינם. הבנאדם רוצה לשלם על החלק ממיטב כספו!

זו פשוט בושה. אין מילה אחרת.

רוני

אתה לא יכול להכריח אף אחד למכור לך משהו וסמל"ת לא חייבים לו כלום.

זה שאנשים פה התרגלו שהולכים ליבואן ומבקשים חלקים והוא מביא להם איזה חלק שהם רוצים במחיר פי 4 מאשר שזה עלה לו זה לא אומר שכל יבואן חייב לעשות את זה.

אם היה חוק שאומר שהיבואן חייב להשיג כל חלק לכל רכב שהוא מכר אי פעם, הייתי מבין את הטענה.

אבל להגיד שהשירות שלהם גרוע בגלל שהם לא רצו למכור לו חלק של מכונית שהם לא מוכרים כבר מעל 7 שנים זה פשוט מגוחך.

דר , האם אתה מוכן לקנות רכב שבידיעה שהיבואן לאחר 7 שנים לא מוכן לספק לך חלקים לרכב כי החוק לא מחייב אותו ?

אני קונה רכב יד שניה מעל 7 שנים או רכב חדש בידיעה שאחרי תקופת זמן מסויימת אני יודע שאף אחד לא חייב לעזור לי להשיג חלקים.

יש לנו אלפא GT בת פחות משנה והעובדה שאחרי 7 שנים אצטרך להשיג חלקים בעצמי לא מפריע לי בכלל.

בתקופת הדדרה רציתי להזמין דרכם מספר חלקים, הם סירבו בכל תוקף כי זה רכב ישן ואין להם אינטרס לעשות כך.

לעומת זאת אני יכול להעיד על UMI שאין שום בעיה להזמין דרכם חלפים לשברולטים ופונטיאקים משנות ה90.

זה שUMI מוכנים "לעזור" לך להביא חלקים לרכבים זה לא בגלל שהם רוצים שיהיה להם שירות טוב זה בגלל שהם מרווחים המון מזה.

ואני לא אומר סתם, קניתי לטיגרה שלי חלקים מחו"ל ב1/6 מהמחיר שUMI רצו או שחיפשתי חלקים מקוריים של GM לפי החברה שייצרה להם אותה לא דרך UMI וללא תג GM המחיר היה שליש מהמחיר שUMI רצו.

כך שUMI לא עוזרים לי, ואם לדבר על שירות גרוע UMI יש להם את השירות הכי מחפיר שפגשתי.

לסיכום... אם מפריע לכם שאחרי 7 שנים אתם לא תצליחו להשיג חלקים למכוניות שלכם אל תתנפלו על היבואן בטענה שהוא יבואן גרוע אלא תפנו למשרד התחבורה לשינוי החוק שחייב יבואן להחזיק חלקים של מכוניות ל20 שנה.

S2000

פורסם

סמל"ת עוד בסדר נקרא לזה...

קרסו מסרבים להזמין לי חלקים לרכב שהוא 6 שנים על הכביש.

מסרבים, פשוט כך, ולמרות ששילמתי מראש.

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם
סמל"ת עוד בסדר נקרא לזה...

קרסו מסרבים להזמין לי חלקים לרכב שהוא 6 שנים על הכביש.

מסרבים, פשוט כך, ולמרות ששילמתי מראש.

אתה יכול לתבוע אותם על זה.

לפי החוק אני חושב צריך להיות להם במלאי.

S2000

פורסם

דר, לפי דעתי אתה קצת מסונוור.

יש הבדל בין להחזיק מלאי לכל החלקים לבין בנאדם שבא עם מק"ט ומבקש להזמין חלק X ומשלם מראש.

מה כואב להם להזמין את החלק?

והנה סיפור קטן והזוי משלי:

בזמנו כשעשיתי הסבה לידני במנטה שלי הייתי צריך פלייוויל לגיר ידני. בשום מקום לא מצאתי כזה מכיוון שהפלייוויל בד"כ נמכר עם המנוע קומפלט ואף אחד לא מוכן להפריד ובנוסף פלייוויל זה לא חלק עם בלאי רציני והוא לא "הולך" סתם.

יצרתי קשר עם ספק חלקים של אופל ביוון שפנה ל-GM בארה"ב והם ייצרו (כן, הוציאו שרטוטים ישנים והכניסו למכונה) במיוחד בשבילי פלייוויל חדש:shock:. זה עלה לי סכום לא מבוטל של כסף אבל זה נעשה. כשאני מספר את הסיפור הזה אני עוד בהלם שזה בכלל קרה. כאות מחווה על הרצון הטוב לעזור קניתי אפילו 2 פליווילים למקרה שאני ארצה להסב עוד מנטה בעתיד :lol:

לאחר עריכה:

לירן, המקרה שלך זה ספציפי למוסך שבאזור מגוריך. אני מזמין הרבה חלקים לקליאו מהמוסך שלי.

אני הייתי פונה בכתב לקרסו, המדיניות שלהם בנושא שונה ממדיניות המוסך שלך.

אלעד רוזנקר, טלפון 0524626633.

ניתן להתקשר להתייעץ בכל הקשור ברכבי אספנות ואופל בפרט (בעיקר ישנים).

פורסם

ניסאן הזמינו לי מגב אחורי שלא היה אפשר להשיג אותו בארץ בגלל שהדגם שלי לא נפוץ גם שהאוטו בן 12 שנה,

אז מה שהם עושים זה פשוט בושה

פורסם
לסיכום... אם מפריע לכם שאחרי 7 שנים אתם לא תצליחו להשיג חלקים למכוניות שלכם אל תתנפלו על היבואן

אין צורך להנפל עליו , פשוט לקנות רכב מיבואן אחר שנותן שירות טוב יותר .

רוצה דוגמא ליבואן שנותן שירות טוב יותר ?

( רק תגיד כן ותראה כאן רשימה שלא מביישת "כתבה" של פייביש )

אל תשכחו,

פורסם

לאחר עריכה:

לירן, המקרה שלך זה ספציפי למוסך שבאזור מגוריך. אני מזמין הרבה חלקים לקליאו מהמוסך שלי.

אני הייתי פונה בכתב לקרסו, המדיניות שלהם בנושא שונה ממדיניות המוסך שלך.

אלעד, אני לא חושב שיש טעם לכתוב להם מכתב, הם הבטיחו כבר הרבה פעמים שהם ישפרו את השירות שלהם,

ויתכן שהם "יאבדו" את המכתב בדרך...

הם ראש בקיר,

וכן הם חלק מקרסו,

בכל מקרה התייאשתי מהם לגמרי ואני בא לטפל אצלכם, עדיף.:-D

DS 7 CROSSBACK 2019

RENAULTSPORT CLIO 203 2010

פורסם

לא ברור לי כלל העניין ושווה להרים טלפון למשהו פונקצוינר מסמל"ת לברר ולא להסתפק בתשובתו של מנהל הדלפק.

כל עוד אתה משלם כסף על שירות או מוצר למה שימנעו אותו ממך? היבואן לא יכול להחייב על אספקת חלק למוצר מעל 7 שנים אך זאת בתנאי שהחלק אינו קיים אצל היצרן.

שווה לברר מדוע הסירוב הזה, הרי אם החלק נמצא במחסן המרכזי של אלפא/פיאט באיטליה וסביר להניח שהוא קיים, אין שום מניעה לצרף אותו למשלוח החלקים השותף של היבואן ואז נותר רק להמתין שבועיים או יותר.

• תוכן חדש...