Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ביקורת רעה על סמל"ת

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6455 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ומישהו חשב על זה שאולי חלק זה כבר לא מייצרים ? בכ"ז מדובר על רכב שהפסיקו לייצר לפני כ-10 שנים ואולי חלקי קוסמטיקה לא קיימים במלאי אצל יצרן והם מספקים רק חלקים מכניים ? אם אני זןכר נכון,145\146 אחרונות שווקו כאן ב-1996, 13שנים עברו....

פיאט BRAVO ? - כן, BRAVO !!!

• תגובות 104
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מגיע לו שירות כל עוד זה בתקופת האחריות או הסכמים שנקבעו איתו.

אתה כנראה לא מבין את המשמעות של המילה "בלעדיות" זה אומר שאתה הפנים של החברה (אלפא במקרה הזה) וזה מחייב אותך לעמוד בסטנדרטים מסויימים שלרוב נקבעים ע"י החברה.

אני לא יודע מה ההסכמים של סמל"ת עם א"ר אבל גם אם חשבתי לקנות א"ר זה כבר יקרה (ולא בגלל שאני חושב לשמור את הרכב אצלי 7 שנים).

פורסם

DAR, אני חושב שאתה לא ממש יודע מה זה "שירות".

"שירות טוב"- כשאתה נכנס לעסק ומרגיש שאותו עסק עשה מקסימום כדי שתהיה לקוח מרוצה שלו, זה נקרה שירות טוב.

"שירות רע"- אם אתה נכנס לעסק, ואתה מרגיש שהוא מנפנף אותך, ואפילו לא עושה את המינימום כדי שתצא לקוח מרוצה ומתנהג כמו רובוט שמפנה אותך לחוקים יבשים כאלו או אחרים זה "שירות רע".

אפשר לנפנף בחוק ה"7 שנים" הידוע לשימצה כדי שהוא יעוף להם מהפרצוף, או שאפשר בכמה קליקים במחשב להזמין לו, הוא לא ביקש הנחה, לא ביקש פריבילגיות, הוא בא לשלם והם יכלו להזמין לו, אותו עובד דלפק הוא לא בעל תודעת שירות ולא מעניין אותו אם הלקוח מרוצה או לא הוא רוצה כמה שפחות עבודה על הראש, אם סמל"ת היו מכניסים בעובדים שלהם תודעת שירות ללקוח, זה לא היה קורה.

פורסם

אפילו המזרח מזמינים חלקים לרובר והחברה כבר לא קיימת, אז סמל"ת

לא יכולים להזמין חלק לאלפא אין פלא שהם לא מוכרים כלום אני אישית

מחכה בקוצר רוח שיפשטו את הרגל עד אז כנראה שאין טעם לרכוש רכבים

שיובאו על ידי סמל"ת.

Peugeot 208GTI

פורסם

אתה צריך לבנות על זה שאף אחד לא יהיה חייב להביא לך חלקים של רכב ישן מ7 שנים גם לא מרצדס לא BMW לא אודי לא לקסוס לא ניסאן לא רנו לא פ'יגו לא טויוטה לא מיצובישי.... אף אחד לא חייב להביא חלקים אחרי 7 שנים.

וכל אחד מחזיק ברכב ישן מ7 שנים צריך לדעת את זה, זה שכן מביאים חלקים זה לא אומר שחייבים והם יכולים להפסיק מתי שהם רוצים.

אתה לא יכול להגיד שהשירות שלהם גרוע כי הם לא רוצים למכור לך משהו שהם לא חייבים.

זה שהחוק היבש קבע 7 שנים לא אומר שזה נכון או טוב.

אתה שוכח נקודה אחת קריטית ביותר: מכירת חלפים מקוריים היא ה"לחם וחמאה" של כל יבואן בארץ. מכירת רכבים חדשים היא חשובה, אבל על חלפים יש רווחים של מאות אחוזים (מה שאין במכירת רכב) ומשם היבואן מתפרנס.

יבואן שלא דואג ללקוחות שלו ברכב בן 7 שנים ומעלה, הוא יבואן שלא רוצה להתקיים, קרי: יבואן מתאבד.

כנראה שסמל"ת לא רוצים לדאוג ללקוחות שלהם - והם, מצידם, מצביעים ברגליים אבל ליבואן זה לא מזיז.

רכב בן 7 הוא לא רכב זקן ואין שום סיכוי סביר שבעולם שתצליח לשכנע כל בר-דעת (חוץ מעצמך ומהחוק היבש) שאם הוא קונה רכב בן 7 שנים הוא צריך לדאוג לחלפים בעצמו ולמעשה לרכב שהוא קנה אין שום "אמא ואבא" לקבלת שירות וחלקים (כן, חלקים מקוריים זה חלק מהשירות שהייתי מצפה מהיבואן לרכב בן 7 שנים וגם 14 שנים).

יתר היבואנים, שמבינים את משמעות מכירת חלקים מקוריים (במיוחד כאלה המשולמים מראש), מביאים כל חלק שתרצה. נתנו פה כדוגמא את "מאיר" (וולבו-הונדה) ואני יכול להוסיף גם את לובינסקי (תוכל להזמין מה שתרצה גם ל BX שנת 88 או לקנסטיה\205\106 וכד' - כל עוד זה קיים אצל היצרן בחו"ל - וממה שראיתי עד כה, לא נתקלתי בחלק שהיה חסר).

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אתה כנראה לא מבין את המשמעות של המילה "בלעדיות" זה אומר שאתה הפנים של החברה (אלפא במקרה הזה) וזה מחייב אותך לעמוד בסטנדרטים מסויימים שלרוב נקבעים ע"י החברה.

אני לא יודע מה ההסכמים של סמל"ת עם א"ר אבל גם אם חשבתי לקנות א"ר זה כבר יקרה (ולא בגלל שאני חושב לשמור את הרכב אצלי 7 שנים).

בדיוק.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם
אני שמח שהצחקתי אותך.

אתה אישית לקוח של סמל"ת אם אתה קונה מהם רכב מהסוכנות כמו שאני לא לקוח של UMI.

אתה לקוח שלהם ברגע שאתה קונה מהם חלפים או רכב.

אבל החור רוצה לקנות מהם חלק, אז אני לא מבין אותך, הוא לקוח שלהם או לא?

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם

Dar, יאשה צודק.

מאות ורגע שיש לך אלפא (או, במקרה של סמל"ת, גם פיאט אונו), אתה לקוח פוטנציאלי. היחס אליך צריך להיות כזה, שאם קנית פעם אחת, סביר שתקנה שוב. בייחוד באלפא, בה לשייכות מותגית מרכיב חשוב במשיכה לקניית הרכב. כל חוויה שכזאת מרחיקה קונה פוטנציאלי. מה גם שאותו בן אדם לא ביקש לקבל מתנה כלשהי, אלא לשלם עבור חלק שקיים אצל היצרן. לשלם, בכסף. כרגע לא משנה אם המדובר ב-100 ש"ח או ב-1000, כשלגוף כלכלי באים בהצעה כזאת אסור לו לסרב. לא מבחינה חוקית, זה מותר לו, אלא רק אם הוא רוצה להמשיך להתקיים כגוף עסקי. זה לא שהוא ביקש קליפסים לדאשבורד של SZ, אלא חלק די בסיסי ברכב נפוץ, לחם וחמאה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

באמת מוזר כל הסיפור הזה. מגיע אדם שלא מבקש שום דבר בחינם ומוכן לשלם את המחיר שיידרש על חלק מסויים, אז למה לא להזמין לו? הדבר הרי לא יעלה שקל מכיסו של היבואן. זו התעקשות חסרת הגיון, פשוט עצלנות ותו לא. האמת היא שליבואן לא גדול כמו סמל"ת לא אמורה להיות בעיה לקבל שם של יבואן אהוד, כזה שהשם שלו הולך לפניו וכאחד שבטוח לקנות ממנו רכב. ובפועל, יבואן שיש לו רצון למכור יותר רכבים ולהרויח עוד לקוחות, משתדל בכח לאבד את אלה שכבר הלקוחות שלו. פשוט חבל.

פורסם

המכירות של סמל"ת מדברות בעד עצמן.

זה לא משנה כמה המוצר שהם מוכרים נחשק ואיכותי,ברוב המקרים אדם יעדיף לקנות במקום שמשרה עליו רגשות חיוביים.

כאמון יושר ואחריות. כשאני קונה משהו אני מעדיף שיהיה לו "אבא ואמא" ,לך תדע מה יהיה מחר.

היום אתה קונה אלפא ממיטב כספך ולמחרת אף אחד לא רוצה לקנות אותה ממך כי בעייתי לתחזק אותה.

כשאני שומע "סמל"ת" ישר עולים בראשי סיפורים מתומצתים: הבחור עם האלפא 75 שלא מוכנים לטפל לו ברכב כי הוא ישן מידי ,הבחור עם ה159 שלא מוכנים לממש את האחריות על רכבו מכיוון שנהג ברכב נהיגה ספורטיבית,הבחור עם ה146 והנועל מכסה מנוע שאף אחד לא חייב להביא לו וכן עולות לי בראש כל מיני "תקלות מוסך" אבל את זה לא סופרים כי זה נורמטיבי בארצנו.

לעומת זאת

כשתרצה להחליף דגם מנוע ומידת צמיגים בפיג'ו 205 ,תקבל מלובינסקי מכתב רשמי ומשכנע שאיתו תוכל לגשת למשרד הרישוי.

כשתרצה להזמין ניקל לפגוש הקדמי לBMW שנת 84 שלך, טולי מקמור יעשה זאת עם חיוך.

כשתצתרך קפיץ לידית הילוכים לסובארו 88 לא תהיה לך בעיה להזמין את זה מהיבואן.

ואז

ד' שקיבל עתה רשיון נהיגה ועומד לרכוש את רכבו הראשון לא יקנה את ה146 של ג' (למרות שבחדרו של ד' פוסטרים של אלפא) כי לא ניתן להשיג חלפים וקשה לתחזק אלפא.

ג' שקודם בעבודה ורוצה לשדרג את ה146 ברכב חדש יותר יקנה לבסוף אוודי למרות שהעדיף 156 (אז מה אם הוא אלפיסט וותיק ,את ה146 מכר לבסוף במחיר זנות ,הוא לא מוכן להפסיד שוב).

ב' שכבר מחזיק את ה156 שלו מספר שנים ועכשיו הגיע הזמן לרכוש שוב רכב חדש לא יקנה אלפא כי המחיר צונח בשוק המשומשות (מעניין למה).

וא'.. הוא חי טוב יש לו פרארי וסוכנות מכוניות מדשדשת, הוא לא צריך יותר מזה.זה ממש לא מעניין אותו אם יהיה נועל מכסה מנוע לא יהיה נועל מכסה מנוע. מורשת חזון את מי זה מעניין

כשמישהו צועק טיפש ואני מסתובב, זה אומר שאני טיפש?

פורסם
וא'.. הוא חי טוב יש לו פרארי וסוכנות מכוניות מדשדשת, הוא לא צריך יותר מזה.זה ממש לא מעניין אותו אם יהיה נועל מכסה מנוע לא יהיה נועל מכסה מנוע. מורשת חזון את מי זה מעניין

מ', לא א'.

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם

על פניו זה בהחלט נראה כאילו סמל"ת כבולים באיזה חוזה ארוך טווח עם פיאט/אלפא רומיאו והם מנסים לצאת מגידרם בכדי שאלפא ישחררו אותם ממנו ללא קנס (או משהוא דומה מאוד).

כל הסיטואציה הזאת מזכירה עובד שמת לעוף ממקום עבודה אבל לא רוצה לאבד את הפיצויים אז הוא בכוונה עושה הכל הפוך.

רק שיקרה כבר.אינשאללה!

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בע"ה בימינו אנו.

ואפילו לא הוזכר כאן השירות המזעזע כשבאים לטפל ברכב במוסכים מורשי היבואן.

אני אישית אחרי היחס שקיבלתי מהמוסך המרכזי שלהם, החלטתי שטיפולים שוטפים אני אעשה במקום אחר.

• תוכן חדש...