Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז כמו שרשמתי, אחרי ההתנעה עם הכבלים נסעתי יותר מחצי שעה עם אורות פועלים. אכן הוא לא הניע לי בדחיפה בשום אופן.

הרכב נוסע באופן יומיומי למעט בשבת שאני לא נוגע בו.

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

וסתם לידע כללי, רכב המצוייד באלטרנטור, לא יניע בדרדור ברגע שהמצבר גמור לגמרי.

זה נכון, אבל אני לא יודע למה.

אם מישהו יכול להסביר את זה, אני אשמח.

(ללמוד דברים חדשים זה טוב תמיד)

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם
וסתם לידע כללי, רכב המצוייד באלטרנטור, לא יניע בדרדור ברגע שהמצבר גמור לגמרי.

אתה מכיר רכב שלא מצוייד באלטרנטור? (דינמו?)

רכב יכול להניע בדרדור/דחיפה גם ללא מצבר כלל. כמובן שברכבים בהם הרבה אלקטרוניקה זה בעייתי כיוון שהמצב מחליק את המתח שמוציא האלטרנטור.

גמור לגמרי זו לא הגדרה ממשית. הרכב יניע. מצבר פרוק יקשה על ההתנעה במידה זו או אחרת.

פורסם

בכדי שהאלטרנטור יהפוך למקור מתח ויוכל להזין את צרכני החשמל ברכב ולהטעין את המצבר, הוא זקוק בעצמו לחשמל. אם המצבר ריק לחלוטין ואינו מסוגל לספק את מעט החשמל הדרוש לתחילת פעולת האלטרנטור, לא יוכל הנ"ל לייצר חשמל.

אני לא זוכר את אופן הפעולה המדוייק של האלטרנטור לפרטי פרטים אבל באופן עקרוני הוא מבוסס על העיקרון של מוליך חשמלי החוצה (עובר דרך) שדה/שדות מגנטיים וגורם בכך ליצירת מתח חשמלי.

כאשר פותחים את הסווי'ץ, עובר מעט זרם דרך נורת הביקורת בלוח המחוונים אל הרוטור באלטרנטור (דרך הפחמים).

הזרם החשמלי הקטן הזה מספיק להפוך את הרוטור [שהוא למעשה ציר עליו מלופפים סלילי נחושת] לאלקטרומגנט.

השדות המגנטיים של האלקטרומגנט המסתובב הם הכרחיים. בלעדיהם לא תיתכן השראת מתח על הסטטור.

אם המצבר ריק עד כדי כך שאינו מסוגל להפוך את הרוטור לאלקטרומגנט ראשוני חלש, גם הנעה בדרדור לא תצלח.

פורסם

התיאור שתיארת נכון (השדה המגנטי מושג ע"י אלקטרומגנט ולא מגנט קבוע) אבל די בשיורת מגנטית

זעירה כדי לעורר את התהליך (מעט מגנטיות -> מעט זרם -> יותר מגנטיות וכן הלאה).

בפועל, אם תיקח אלטרנטור שאיננו מחובר לשום מקור מתח (למשל על שולחן העבודה) ותסובב אותו - הוא יפיק מתח.

:turn-l:
פורסם

---------עדכון סופי----------

הצלחתי להניע עכשיו בכוחות עצמי (ממש בקושי אבל הסטרטר הסתובב) ונסעתי לחנות אביזרי רכב של בן דוד שלי, שממנו רכשתי את המצבר הקודם לפני 10 חודשים בלבד, בדרך נסעתי עם צרכני חשמל כבויים שהמנוע לא יתכבה לי בטעות.

הוא בדק עם רב מודד את טעינת האלטרנטור שהיתה כצפוי תקינה, הוא הראה על 13 עם נטייה ל- 14. כשכיביתי את המנוע וניסיתי להניע שוב אח"כ כמובן הכל מת לגמרי.

הוא החליף לי את המצבר לחדש מהניילון מתוצרת "מגאוואט" 60 אמפר (חברה טורקית), ואת הקודם הוא מחזיר ליבואן מכיוון שהוא באחריות.

לא שילמתי שקל אחד ועכשיו הרכב נוסע מצויין. :-)

המסקנה- תמיד תחזיקו כבלים ברכב, גם אם יש לכם מצבר חדש! (בקרוב אני רוכש לי סט..)

פורסם

סטיו אני קניתי לפני חודשיים למרצדס שלי 60 אמפר יד שניה גם של מגהוואט והוא מניע חזק עד עכשיו!

בהתחשב בזה שצריך שם 95 וכרגע יש 60 והוא יד שניה ועושה את העבודה שלו יפה מאוד .

אני לא חושב שאתה תתאכזב מהמצבר הזה סך הכל מצבר טוב ,לא מאבד מים ולא מוציא אבקה לבנה כמו שנפ.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

מקווה שלא יהיו לי יותר בעיות בתחום הזה, כי זה כבר הספיק לי.

שמתי לב שאתה לא אוהב את מצברי שנפ, האמת שגם אני. לפני המצבר שהרכיבו לי לפני 10 חודשים, היה מותקן באונו מצבר של "שנפ", החזיק בקושי שנתיים וחצי, טינף לי את הקטבים באבקה לבנה ואיבד מים.

לפניו היה מותקן ברכב מצבר של "וולטה" עם מכסה אדום. החזיק למעלה מארבע וחצי שנים על הרכב!

אני זוכר שפעם אחת פתחתי לו את כל 6 התאים כדי לבדוק מים מזוקקים, מים לא היה חסר ואז הסתכלתי על התאריך המוטבע על המצבר וראיתי שהוא 4 שנים אחורה. חשבתי לעצמי בלב "מה, המצבר הזה לא רוצה כבר למות"? אח"כ החזיק עוד חצי שנה.

פעם הבאה אני קונה "וולטה", שיחזיק לי עוד 4 וחצי שנים.

פורסם

מצבר זה גם עניין של מזל;

ראיתי מצברים לא ממותגים שהחזיקו 3-4 שנים בקלות

ראיתי מצברים חדשים שהחזיקו בקושי חצי שנה

וראיתי גם מצברים קטנים (55 אמפר) של VARTA על 406-ים שהחזיקו גם 6 פאקינג שנים !!!

הקו המנחה שהספקתי לראות עד היום: ככל שהמצבר רחוק מהמנוע\גיר, הוא לרוב חי יותר. שוב, זה לא תמיד נכון אבל רואים שיש כאן מגמה מסויימת.

דוגמאות חיוביות מניסיון אישי על רכבים בהם המצבר נמצא צ-מ-ו-ד לפנס ראשי שמאלי\ימני; 406-ים, C5-ים, סובארו (לגאסי\אימפרזה), הונדה (אקורד), מאזדה (626) וכד'.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

איציק לפי מה שאתה אומר בחיפושית המצבר צריך להחזיק הרבה זמן כי הוא נימצא מתחת למושב האחורי ורחוק מהמנוע.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

הוא החליף לי את המצבר לחדש מהניילון מתוצרת "מגאוואט" 60 אמפר

המצבר באונו 70S אמור להיות 40AH. לא יודע, למה דוחפים שם 60AH.

פורסם
אתה מכיר רכב שלא מצוייד באלטרנטור? (דינמו?)

בתחום שלי אני מודע לכיומם של איזה אחד, שניים, כמה מליונים של כאלה...

רכב יכול להניע בדרדור/דחיפה גם ללא מצבר כלל. כמובן שברכבים בהם הרבה אלקטרוניקה זה בעייתי כיוון שהמצב מחליק את המתח שמוציא האלטרנטור.

כמובן, אם אין ברכב שום צרכן שדורש זרם התחלתי בשביל להניע, כמו בחרמש המצוייד במגנטו לדוגמא... :roll:

אבל כיוון שאין כזה רכב, שום רכב לא יניע עם מצבר גמור לגמרי, שאינו מסוגל לספק אפילו את צריכת הזרם המינימלית לאותם המכשירים הדרושים להתנעה הראשונית של מנוע, כמו שהסביר פלטינום (כבוד :wink:)

תחזור לספרים, הכל שם.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

פורסם
המצבר באונו 70S אמור להיות 40AH. לא יודע, למה דוחפים שם 60AH.

אבל אצלי מותקן מזגן מקורי, ולכן העדפתי להתקין מצבר חזק יותר.

שים לב שהאלטרנטור שלי עצמו הוא 90A בגלל המזגן המקורי, בעוד ששאר דגמי 1.4 המצויידים במזגנים המקומיים בעלי אלטרנטור של 55A לדגמי קרבורטור ו- 65A לדגמי ההזרקה. שם, אתה יכול להתקין מצבר חלש יותר.

המידע מתוך שרשור המידע הגדול:

http://www.fiatclub.co.il/forum/showthread.php?p=30495#post30495

פורסם

סבבה, מקבל את ההערה.

אגב, יש מספר אי דיוקים בסקירה של האונו.

אם תרצה, אני יכול להוסיף לך קצת מידע בהודעה פרטית.

• תוכן חדש...