Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6521 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

ניסיתי לתמצת את מה שקרה בכותרת.

אז הרכב הוא פיאט אונו מודל 93 מנוע 1.4 המצוייד במזגן מקורי.

היום בבוקר נסעתי עם האוטו נסיעה של 3 ק"מ, הכל היה בסדר. בשעה 18:30 באתי להניע את הרכב, פתחתי אותו עם האזעקה וניסיתי להניע. הסטרטר הסתובב חלש מהרגיל והמנוע לא הניע. נתתי סטרטר שוב והפעם שמעתי "פק" והכל מת!

חיכיתי 5 דקות, פתחתי את הדלת והנורה בפנים דלקה ממש חלש ואחרי כמה שניות כבתה לחלוטין.

חיכיתי עוד 5 דקות, נכנסתי לרכב, פתחתי סוויץ' והנורות האדומות דלקו חלש מאוד ואחרי שנייה כבו לחלוטין.

ניסיתי להניע בדרדור (היתה ירידה) בהילוך שני ולא הלך בשום אופן.

ראיתי מישהו עם מאזדה 3 ליסינג והוא הסכים להניע לי עם כבלים, המנוע הניע ונסעתי הביתה.

הנסיעה ארכה משהו כמו 30 דקות, נסעתי בכוונה יותר זמן כדי להטעין את המצבר.

הגעתי הביתה, כיביתי מנוע ועכשיו שוב פעם כלום לא עובד!

כמה דברים:

1. מדובר במצבר שהותקן בנובמבר 2007, תוצרת חו"ל ולא יודע כמה אמפר (לא רשום עליו אפילו תאריך!)

2. אלטרנטור מטעין כמו שצריך, נורת טעינה לא דלקה.

3. אין זליגת זרם בוודאות.

עכשיו הרכב תקוע וכלום לא עובד, הכל מת. מה הבעיה?! המצבר חדש, איך זה יכול להיות דבר כזה?

כמה אמפר במצבר אני צריך לרכב הזה? (בהתחשב שהאלטרנטור עצמו הוא 90 אמפר בגלל שמותקן ברכב מזגן מקורי)

תודה מראש,

גיא.

העתק: מועדון פיאט

• תגובות 31
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

אתה אומר שיש טעינה בוודאות. בדקת טעינה עם רב מודד ? אם לא,אולי כדאי להתחיל בזה.(תתפלא לשמוע שלא פעם הלך לי אלטרנטור בכיבוי מנוע פתאומי בדרך ללא הידלקות של מנורת טעינה).

האם כשאתה מדליק אורות הם נדלקים מקדימה או שלא ?

כמובן שזה נאמר בהסתייגות ותיתכן תקלה בסטרטר/מצבר אבל תוצאות בדיקות של טעינה וודאי שיעזרו יותר להבין את מצבו של הרכב.

אם כי תקלת סטרטר,לפחות מסוג אלו שקרו לי (פעמיים)לא לוו בכך שכל המנורות מתו אלא בחוסר התנעה בלבד מה שמוביל את החשד לכיוון טעינה לא תקינה.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

תקלה בסטרטר לא אמורה להיות מלווה בחשמל חלש, מעבר לזה: כאשר סטרטר נתפס/לא מגיע אליו חשמל מקצר כלשהו, הרכב לא יניע עם כבלים, כי הסטרטר לא יסובב את המנוע.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

אחרי ההתנעה עם הכבלים נסעתי עם אורות עובדים כי היה חושך (זה היה לפני שעה. השתמשתי גם באור גבוה). הפעלתי את המתזים, מגב וכל החשמל עבד תקין (רדיו לא ניסיתי כי שכחתי את הפאנל היום בבית).

אחרי כיבוי מנוע הכל מת לחלוטין, שום דבר לא עובד, הנורה הפנימית דולקת חלש ואחרי כמה שניות נכבית לגמרי.

נורת טעינה לא דלקה, לא הבהבה ולא צייצה אפילו. איך שכיביתי את המנוע שוב פעם לא מניע.

נורת הטעינה דלקה אך ורק אחרי חיבור הכבלים עם המאזדה והפעלת הסוויץ בלבד. היא דלקה יחד עם הנורת בלם יד ונורת לחץ שמן. כשהתנעתי שלושתם כבו לחלוטין.

פורסם

הפלוס או המינוס באיזה שהוא מקום מנותקים אצלך, נסה לבדוק או לחזק.

או, שיש לך בעיה בסויץ', שזה פחות סביר כי אתה אומר שהמנורה הפנימית כבתה גם כן.

פורסם

זה הדבר הראשון שנבדק, הפלוס והמינוס חזקים כנדרש ולא זזים מ"מ אחד. גם כל העסק שם נקי ואין לכלוך על הקטבים.

אין אור פנימי, אין חלונות חשמל, אין אימבולייזר, אין נעילה מרכזית, מרים חלונות לא עובד, צופר לא עובד, אין אור לשעון דיגיטלי, לוח שעונים לא עובד, אין אורות- בקיצור אין צרכן חשמלי אחד שעובד. הנורה הפנימית דולקת קצת ונכבת לגמרי.

אחרי ההתנעה עם הכבלים השעון הדיגיטלי התאפס ל- 0:00.

פורסם

אין מה לעשות, המצבר מת ולא מקבל יותר טעינה.

זה קורה לעיתים רחוקות גם במצברים חדשים, עקב פגם יצור, או שבר פנימי באחת הלוחות.

אם יש לך רב מודד, בדוק מתח בהדקי המצבר.

פורסם

אין לי רב מודד לצערי (גם לא כבלים. מחר אני ארכוש...)

האם יש לי אחריות על המצבר? עברו רק 10 חודשים מאז הקנייה.

דרך אגב יש מים מזוקקים, אני בודק כל הזמן.

פורסם

אתה צריך לעשות בדיקת עומס אצל חשמלאי.

צר לי לומר לך אבל תתחיל לחפש מצבר חדש מחברה קצת יותר איכותית.

גם לי אחרי שנה שנפ 95 אמפר (מצבר ענק) מת כאילו כלום ובלי שום סימנים.

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

אני עוד לא ראיתי מצבר, שנמכר עם אחריות קצרה יותר מ 12 חודשים.

כך שאמורה להיות לך אחריות, אם תמצא את חשבונית הקניה.

פורסם

מצברים של שנפ לא אהודים עלי בכלל, בטנדר איסוזו שלי, אם לא מניעים את האוטו חודש (אין שום צרכן זרם ברכב), האוטו לא מניע, ומדובר במצבר חדש לחלוטין !!!

ברכבים אחרים, עם מצברים אחרים (אחד מהם של ורטא, שאני ממש אוהב) זה לא קורה.

יתכן והאלטרנטור חלש מכדי להטעין את המצבר, אבל לא שרוף ולכן לא נדלקת נורה.

גש לחשמלאי שיבדוק את הדבר.

לגבי אחריות המצבר: תלוי איפה רכשת, האם יש קבלה ?

אחריות על מצברים נעה בין 12-20 חודש.

אור מעבר לדלת, שירותי פריצה לבית ולרכב 24/7

פורסם

העיניין הוא שרכשתי את המצבר מחנות לאביזרי רכב שבבעלות בן דוד שלי.

עברו רק 10 חודשים, אני עוד לא דיברתי איתו.

יש לו את כל המכשירים (פעם קודמת הוא בדק והכל היה בסדר).

למרות שזה משפחה ואני לא חושב שהוא יעשה לי בעיות, האם בכל מקרה המצבר הנוכחי באחריות?

אם כן, כמה אמפר להתקין ואיזה חברה לקחת?

תודה מראש.

עריכה: הקדמת אותי בנושא האחריות.

פורסם

תתפלאו אבל 95 אמפר עולה 1000 שקל אחרי קיצור האחריות ואחרי כל הקומבינות .(אני משיג גם ב600 שקל של שנפ בקומבינה אבל אני לא רוצה יותר שום מצבר שלהם)

אני מעדיף לשלם על 6 חודשים בחצי המחיר מאשר 12 חודשים במחיר של 2000+-.

וזה לא קשור לזמן האחריות ,מצבר אמור להחזיק לפחות שנתיים עם הטכנולוגיה של היום!

לא לכל אחד יש כסף לזרוק על מצבר (2000 שקל זה הרבה )

"זול וזוגלובק - שניהם מתחילים בזין, ובשניהם תקבל נקניקיה"

חיפושיות 73-74

פורסם

לפי דעתי,לאחר שתעשה את בדיקות הטעינה הנדרשות תוכל לצאת במסקנה לגבי מהות התקלה.

יש סיכוי שהמצבר פגום ויש סיכוי שהאלטרנטור לא טוען את המצבר לחלק את הסיכויים ? לא יודע,זה טוב למהמרים.

אבחנה מדוייקת תקבל במקום מייד לאחר הבדיקות,חבל להמשיך בניחושים.

ד"א פעם אחרונה שהלך לי האלטרנטור הרכב לאחר התנעה עם כבלים נסע עוד 10 דקות עם אורות אבל אח"כ הכל נפל ומת.

כמו שהערכתי בתחילה ככל הנראה אין לסטרטר קשר וכנראה שהוא לא הבעיה,לפחות הצטמצמו האפשרויות.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אם לא הייתה טעינה, הרכב היה מת כעבור כמה מטרים אחרי התנעה עם כבלים, ועובדה שהאורות וכל המערכות החשמליות עבדו בסדר.

הרכב שלך נוסע קבוע, או עמד זמן מה?

תקנה מטען מצברים, רצוי אחד שמטעין ב-1A, תטעין את המצבר מלא, (יקח יומיים- שלוש) זה אמור להחיות אותו.

אם זה הסתדר, תעבור אצל חשמלאי רכב, שיעשה לך בדיקת פריקה בעומס.

אם לא הסתדר, אין מנוס מלהחליף מצבר.

תטפל בזה מיד, אם תזניח את הבעיה, אתה תחסל את המצבר הזה סופית.

וסתם לידע כללי, רכב המצוייד באלטרנטור, לא יניע בדרדור ברגע שהמצבר גמור לגמרי.

:evil: לא תצליחו לעצור אותי, לא תצליחו להשתיק אותי! :evil:

• תוכן חדש...