Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

50000 ש"ח ופחד מליפול בפח:

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 6517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום, זה פעם ראשונה שאני הולך לקנות רכב.

תכננתי לקנות מאוויס כיוון שלחבר שלי יש שם קצת קשרים. אבל בפורום כל הזמן מזהירים מלקנות מליסינג.

התקציב שלי כ50000 ש"ח פלוס מינוס. אנו משפחה עם 2 ילדים, האוטו לנסיעות יומיומיות רגילות.

1. מה ההמלצה שלכם, על איזה אוטו ללכת, כאשר פחות חשוב לי עיצוב ותדמית, אלא אמינות, צריכת דלק נמוכה ונוחות כמה שאפשר למשפחה כשלנו.

2. ממי לקנות ממודעות באינטרנט ביד שניה, או עיתונים. או מכל מיני פרסומות על סנטרקאר וכדו' שעוזרות במימון. אני לא מבין במכוניות כך שאיך אדע שלא עובדים עלי אם גם בבדיקות רכב, ראיתי בפורום שהם מכסים את עצמם ואין כ"כ אפשרות לדעת מה הרכב עבר באמת?

3. על מה להקפיד על קילומטראז' נמוך או על יד ראשונה, האם רכב שעבר החלפת מנוע להתרחק ממנו?

פורסם

אין שום בעיה לקנות רכב ישירות מחברת הליסינג , הם משאירים אצלם את הרכבים הטובים ביותר בכדי לשמור על מוניטין גבוהה ולכן, הסר דאגה מלבך, גם לאויס, בחר לך רכב, בדוק אותו במכון בדיקה, הורד להם את ערך התיקונים (בגלל שזאת חברה גדולה ורצינית הם מנסים לשדר אוירה של "כאן לא שוק הכרמל וכאן לא מתמקחים על המחיר", שכח מזה, תתמקח ותלחיץ אותם בכיף) וסע לשלום. אפילו אחריות תקבל והתחיבות לקנות את האוטו בחזרה באותו יחס מחיר למחירון.

מצד שני, את כל הגרוטאות והבררה (יענו BRARA) הם מוכריםבזול לסוחרים (שוב בכדי לא להתבזות בלמכור את הרכב בעצמם) וכאן באות כל האזהרות בפורומים מקניית רכב לשעבר מליסינג.

לאחר שקראתי את הודעתך שוב, אני חוזר ומדגיש, לקנות רכב מליסינג/השכרה אך ורק מחברת הליסינג/השכרה עצמה!

משמע אויס, שלמה סיקסט, אלדן וכו'.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

בנוסף לזה, תסתכל למעלה בלינקים הדביקים, יש שתי הודעות שיעזרו לך מאוד איך לא ליפול בקניית רכב משומש.

כאן :

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=158230

וכאן:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=10819

לגבי סוג הרכב, אתה מוזמן לחפש פורד פוקוס או מזדה 3 אם נכנסת בתקציב, שתי משפחתיות מצויינות.

פורסם
אין שום בעיה לקנות רכב ישירות מחברת הליסינג , הם משאירים אצלם את הרכבים הטובים ביותר בכדי לשמור על מוניטין גבוהה ולכן, הסר דאגה מלבך
איזה איש אופטימי אתה. בטח אתה מאמין גם בפיות... :-)

כתבה אחת

ועוד אחת

ושלישית

לחברת ליסינג אין שום אינטרס לתחזק מכונית מעבר לתחזוקת שבר בסיסית שבבסיסית.

אין לה אינטרס להשתמש בשמנים איכותיים, חלפים מיצרנים מוכרים (ויותר יקרים) וכיוב'.

גם למשתמש ברכב אין שום עניין לשמור עליו במיוחד. הוא הרי יודע שבלי קשר לאופי השימוש ברכב, הוא לא יצטרך לראות מוסך מבפנים, ובוודאי לא לשלם את עלויות הבלאי שנגרם לרכב.

אני באופן אישי הייתי עושה מאמצים גדולים מאוד למצוא רכב מבעלים פרטיים.

פורסם

רכב הוא דבר שקונים במטרה למכור (אלא אם כן אתה מתכוון להתחיל להיות אספן רכב) ולכן מומלץ לבצע קניה חכמה ולא קניה מזורזת. יש המון מה ללמוד מהדיונים בפורום, אני ממליץ לך בחום לשבת שעה שעתיים ביום ולהשכיל קצת בנושא. אם יש דגם מסוים שאתה מעוניין בו הרץ חיפוש אתה תמצא אינספור דיונים ומידע כמעט על כל פרט שתצטרך.

כמו כן לאדם כמוך (שטוען) שאינו מבין כלל בנושא עדיף לקחת איתך מישהו שכן מבין כשהולכים לבדוק רכבים, אל תשכח שאדם שסוחר במשהו בין אם פרטי או מסחרי מטרתו היא להרוויח.

לגבי ליסינג\השכרה מההיכרות האישית שלי עם רכבים כאלה (מעולם לא החזקתי באחד אך ראיתי המון אצל מכרים) לא מומלץ.

נכון, יש מציאות מעולות וחברות הליסינג לא ילכלכו את שמם אבל אני תמיד הייתי מעדיף למצוא משהו פרטי, רכב מאדם מבוגר או משהו בסגנון.

בהצלחה בהמשך הדרך!

פורסם
לחברת ליסינג אין שום אינטרס לתחזק מכונית מעבר לתחזוקת שבר בסיסית שבבסיסית.

אין לה אינטרס להשתמש בשמנים איכותיים, חלפים מיצרנים מוכרים (ויותר יקרים) וכיוב'.

מסכים איתך לחלוטין, אני מכיר גם די הרבה בעלי רכבים פרטיים שזה סוג התחזוקה שלהם לאוטו

רכב הוא דבר שקונים במטרה למכור

מה? אתה אולי עושה את החשבון הזה, אני קונה אוטו בכדי להנות מהנהיגה, לא מעסיקה אותי המחשבה כמה יהיה קל או קשה למכור אותו, חוץ מזה בליסינג אתה קונה בזול ומוכר בזול.

כמו כן לאדם כמוך (שטוען) שאינו מבין כלל בנושא עדיף לקחת איתך מישהו שכן מבין כשהולכים לבדוק רכבים, אל תשכח שאדם שסוחר במשהו בין אם פרטי או מסחרי מטרתו היא להרוויח.

מסכים לחלוטין!

לגבי ליסינג\השכרה מההיכרות האישית שלי עם רכבים כאלה (מעולם לא החזקתי באחד אך ראיתי המון אצל מכרים) לא מומלץ.

מהיכרות אישית שלי של 3 רכבים, אפשר בהחלט לקנות רכבים מצויינים בחברות הליסינג.

אני תמיד הייתי מעדיף למצוא משהו פרטי, רכב מאדם מבוגר או משהו בסגנון.

!

הבעיה העיקרית לאנשים שלא מבינים בעולם הרכב היא שבשוק הפרטי הם ישר נופלים לידיים של אחד שמוכר את האוטו עבור אחיינית שלו כי היא בצבא ומשם הדרך לפתיחת שרשור בסגנון "אכלתי אותה, הלכו לי 50K ש"ח" היא, לצערי קצרה.

באולם תצוגה של חברת ליסינג ראשית ומרכזית סביר להניח שהוא יצא עם רכב הרבה יותר מוצלח ופוטנציאל הקטסטרופות שואף ל 0.

פורסם
מסכים איתך לחלוטין, אני מכיר גם די הרבה בעלי רכבים פרטיים שזה סוג התחזוקה שלהם לאוטו
זה נכון מאוד, כמובן, אבל אני חושב ששכיח פחות במכוניות שגילן 3-4 שנים. בדרך כלל תחזוקת שבר שכזו תאפיין מכוניות זולות מאוד, שגילן 10 שנים ויותר.

בכל מקרה, אתה כמובן צודק שגם רכב מיד פרטית לא בא עם תעודת ביטוח לגבי מצבו המכני.

פורסם

זו אחת הטעויות הגדולות של הציבור אשר חושב כי חברת ליסינג גדולה = אבא+אמא ואסביר מדוע:

* חברת הליסינג מחזיקה את הרכב למספר שנים בודדות ומבחינה העיסקית שווה לה יותר לחסוך על הרכבים עצמם ולהשקיע קצת בשיווק האגרסיבי - ולצערי פרייערים לא חסר.

* הטיפולים נעשים בצורה חאפרית, לא תמיד לפי הוראות היצרן, עם חלפים, שמנים וכו' הכי זולים שיש. לא פעם איגוד המוסכים התקומם נגד כך. כמובן שהדברים לא תמיד יוצאים בפומבי, אבל שווה לדבר עם איזה מוסכניק ותיק ומנוסה. הוא כבר יסביר בצורה פופלרית מה הן ההשלכות של הנ"ל. את השיחות שקיימתי עם המוסכניקים ניתן לסכם כך:

1) כמובן שכל רכב הוא עולם ומלואו, ידוע למי נתונה הנבואה. אבל בכל זאת יש סיכויים כאלה ואחרים לכאן ולכאן. ובכן, רכבים אסיאתיים שבד"כ סבילים יותר להזנחה בהרבה מקרים לא יראו מיד את ההשלכות של שהותם בליסינג. בהרבה מקרים התוצאות המרות צצות כמה שנים לאחר מכן. פתאום הלכה התיבה בטרם עת, פתאום יש קצר והלכה האלקטרוניקה, בלאי המוני של חלקים קטנים, ובכל פעם זה מעצבן וממרר את החיים. מאוד נפוצים המקרים של פיצוצי הראדיאטור כי לא שמו מים מתאימים והוא מבפנים חלוד ועוד אינספור סיפורים כאלה וכאלה.

2) רכבים אירופיים ואמריקניים פחות סבילים להזנחה ובהרבה מקרים הופכים לקטסטרופה מוטורית ובור ללא תחתית מיד לאחר הרכישה. וכמובן ברוב המקרים כאלה מדובר גם על חתונה קתולית עם האוטו.

אסור בהחלט האיסור לחשוב שהמזל ישחק לידכם בחברת הליסינג. כל חברה וכל סניף מסובבים על ידי חברים ומקורבים וכאלה ואחרים, ואני אישית מכיר כמה כאלה. אם במקרה מגיע לאותו סניף איזה רכב במצב טוב, הוא כבר ימצא את בעליו המתאים וכמובן שזה לא יהיה איש אקראי מהרחוב.

אסור בהחלט האיסור להתפתות למראה החיצוני והניילונים. כל חברות ליסינג גדולות מחזיקות מפעלים של ממש לישור הקוו, ואני מתגורר בקרבת מקום ליש אחד המפעלים כאלה. בוקר בוקר ניתן לראות מובילות עמוסות ברכבים קרועים עם פגיעות ומכות, יש כאלה שנראים שנלקחו ישר ממקום התאונה לאותו המפעל. וערב ערב יוצאות המובילות לסניפים עמוסות ברכבים נוצצים ומבריקים עם ניילונים על הכיסאות.

על הקומבינות שיש לחברות הליסינג עם מכוני הבדיקה כבר מיותר לדבר. במילה אחת - למי שלא מבין ברכבים תהיה יכולת בקרה די מצומצמת על השכורה שהוא רוכש.

שמעתי גם דעות שכאילו את הרכבים ב"מצב טוב" הסניפים משאירים לעצמם וב"מצב גרוע" מוכרים לסוחרים. בלי לפרט יותר מדי, שמעתי כי לא תמיד כך הדבר והיחסים בין מנהלי הסניפים וסוחרים מקורבים יכולים להיות הרבה יותר מורכבים.

לסיכום... למרות השלטים היפים, ולמרות הפרסומות, ולמרות המוניטין, - מדובר בעולם אפור על גבול הפלילי בחסות מדינת ישראל שאין לה עניין באזרחיה הפשוטים ובלתי-מיוחסים.

פורסם

בגירה ידידי, "לקנות רכב במטרה למכור" לא היה בכוונה של למכור מיידית ולהרוויח כסף. גם אני בדיוק כמוך קונה רכב גם כדי להנות ממנו אך בתור אדם ממוצע שחושב להשתדרג בעתיד יש לקחת גם את עניין ערך הרכב כשיקול בקניה.

אמר מישהו בנושא הזה שלקנות רכב מחברת הליסינג עצמה זה (במילה אחת) מעולה ולא מומלץ לקנות רכב שהיה כבר בליסינג ועכשיו הוא אצל אדם פרטי או סוחר (והגיע מאדם פרטי לסוחר). משתמע מכך שאדם שקנה רכב מחברת הליסינג עצמה יתקל בקשיים במכירה.

ונכון, אפשר למצוא אקזמפלרים מצוינים מליסינג אך וגם אם הבעיה היחידה מעולם באוטו תהיה הבעיה שרשומה מעל אני בטוח שרבים לא היו רוצים להיתקל בה.

בכל מקרה, אני לא חכם גדול בעולם הרכב לכן גם לא נכנסתי לעניין הרכבים בפרט ולא המלצתי על דגמים, נתתי נקודה למחשבה בעניין של מסחר ואני מקווה בשביל הבחור שיעשה קניה טובה וחכמה בסופו של עניין. המשך יום נעים.

פורסם

כל חברות ליסינג גדולות מחזיקות מפעלים של ממש לישור הקוו, ואני מתגורר בקרבת מקום ליש אחד המפעלים כאלה.

אז אם האוטו שרכשתי עבר במפעל כזה ליישור קו זה טוב, לא?

על הקומבינות שיש לחברות הליסינג עם מכוני הבדיקה כבר מיותר לדבר.

אתה מתבלבל ומטעה את האנשים פה. לסניף הראשי של אויס יש קומבינות עם מכוני רישוי? צא מהסרט הרע שאתה חי בו.

אתה מדבר על מגרשי רכב של סוחרים.

בקיצור, מה שאני אומר וכבר אמרתי פה הוא שאנשים כמו פותח השרשור הם טרף קל בשוק הפרטי וההשקעה שלהם הרבה יותר בטוחה במגרש רכב של חברות הליסינג (ושוב, לא להתבלבל עם מגרשים של סוחרים).

פורסם

לא תמיד כדאי לזלזל באינטליגנציה של אנשים שלא מבינים ברכבים דבר וחצי דבר. בכל זאת בשוק הפרטי ברוב המקרים קיימים הכלים לברר עם מי יש לנו עסק ולהגיע להחלטות בהתאם.

ואילו במערכת המשומנת של חברות הליסינג האדם התמים נתקל במקצוענים אמתיים והמאזן הסופי כנראה לא יהיה לטובתו.

אין זה אומר שרוכש רכב מהליסינג עלול בהכרח ליפול. כך למשל רכבי הקודם היה בכלל מהשכרה, ולמראות כל הרמאויות, זו הייתה העסקה הכדאית בחיי. גם בחיפושיי הנוכחיים בקרתי באולמות הליסינג.

וכמובן אין זה אומר שרוכש מיד פרטית עלול בהכרח לצאת בסופו של דבר עם החיוך על פנים. יש דברים לכאן ולכאן. לסיכום הייתי אומר כך... מי שאיננו יכול להשקיע בחיפושים וצריך את הרכב היום – יתכן ואולמות הליסינג זה הפתרון. מי שיכול להמתין ולחפש – עדיף שיעשה זאת בשוק הפרטי.

פורסם

קודם כל תודה רבה לכל חברי הפורום שהגיבו בענייניות ראויה לציון.

בסך הכל הדעות נוטות לכאן ולכאן כאשר רכב ממקור פנימי בליסינג נראה אמין.

לפיכך שאלתי היא:

אבא שלי עובד באחד הבנקים והוא מכיר אישית עובד בבנק שהוא סומך עליו שמחזיק רכב פורד פוקוס 2006 מחברת ניו קופל עם 50000 ק"מ שכעת עומד להחליף את רכבו והפוקוס עומד להימכר ללא תאונות ועם טיפולים שוטפים כמו שצריך ב66000 ש"ח.

האם פורד פוקוס הוא רכב אמין, האם הוא שומר על ערכו? ומאוד חשוב לי לדעת גם לגבי צריכת הדלק ונוחת למשפחה עם 2 ילדים?

האם לדעתכם העסקה כדאית?

פורסם

לכל אחד ואחד מאיתנו יש גישות שונות לחיפוש רכב. אני די מסכים עם גישתך – לקנות רכב מוכר "מתוך המשפחה". אכן זה הרבה יותר נעים מאשר להיפגש עם משהו זר לחלוטין. השאלה היא האים זה צריך להיות השיקול היחיד. לדעתי בכל זאת יותר נכון להגדיר ראשית כל מה אתם רוצים מהרכב.

אתן דוגמה. אני חיפשתי רכב עם מרחב גדול במושב הנהג כי יש לי רגליים ארוכות. לכן סופר-מיני וחלק נכבד ממיני לא מתאימות לי. אינני מעוניין להיות ראשון ברמזור לכן גם אינני מעוניין לשלם על הביצועים של הרכב. עוד שורה ארוכה של דגמים נופו. בעבר נפגעתי קשות בתאונה (פגיעה מאחור) כך שרכבי אף באוויר. המקרה השאיר צלקת בלב, אני כל הזמן דואג שהמקרה יכול לחזור על עצמו ולכן חשוב לי לרכוש רכב מתחת למחירון הרשמי. דווקא את המראה ואפילו מילת גנאי כמו פוזה חשובות לי. לכן נשארתי עם מספר מצומצם של אפשרויות. נשארתי עם וולוו S60, אופל וקטרה, ניסן פרימירה ואולי אופציה של רכב היברידי, שהו פוזה per excellance ומדי פעם ישנם מבצעים לא רעים. שקלתי גם סוברו B3 החדשה, גם כן בגלל הפוזה והמבצע, אך די מהר פסלתי אותה בגלל המרחב החסר והדעה השלילית של הציבור. בסוף הגיעה המבצע הנדיב בהונדה (כזה שהכניס את המחיר הרבה מתחת למחירון של השנה) ורכשתי את מה שרכשתי.

לדעתי אתם צריכים קודם כל לשקול מה אתם צריכים מהרכב מבחינת הגודל, עלות התחזוקה, ה"פוזה", לצמצם את האופציות למינימום ואז להתחיל לחפש משהו "ממשפחה" או מ"דייר אחוזת ראשונים" או איזה מבצע מתורף. ואילו לקחת ישר רכב בגלל שהוא "מציאה" בלי לבחון את התאמתו לצרכים לא נראה לי הכי נכון.

ולגבי פוקוס. אינני אוהב את הרכב – לא את המראה ולא את דעת הקהל עליו. יש עוד רבים שחושבים כמוני לראייה - רכב זה איננו מצטיין בשמירת ערך טובה. ואת הסיפורים על האמינות יש לקחת בעירבון מוגבל, כי הרי ברכבים הכול אישי.

פורסם

אבא שלי עובד באחד הבנקים והוא מכיר אישית עובד בבנק שהוא סומך עליו שמחזיק רכב פורד פוקוס 2006 מחברת ניו קופל עם 50000 ק"מ שכעת עומד להחליף את רכבו והפוקוס עומד להימכר ללא תאונות ועם טיפולים שוטפים כמו שצריך ב66000 ש"ח.

בהסתמך על מה שנאמר בשרשור הזה, ניו-קופל מטפלים במוסכים מורשי היבואן, שזה כבר משהו שעומד לזכות הרכב הפוטנציאלי שלך. שנית, אתה מכיר את מי שהחזיק ברכב בשנים האחרונות ויכול לתחקר אותו על אופי התחזוקה והנסועה של הרכב - זה שווה המון, הרבה יותר מכל מידע שתשיג ע"י בדיקה במכון בדיקה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...